In momentul in care vei avea in inima ta acest lucru extraordinar numit dragoste si vei simti adancimea, incantarea si extazul ei, vei descoperi ca lumea s-a transformat pentru tine.
Jiddu Krishnamurti

O lună în care se remarcă starea de dezorientare, nevoia de a rezolva cât mai multe lucruri într-un scurt timp, constatând, până la sfârșitul lunii că ”ne-am învârtit în cerc” și că multe probleme ce ni s-au arătat la începutul lunii aprilie, va trebui să fie reluate, corectate, revizuite la sfârșitul acestei lui. O lună în care se vor împleti cu măiestrie pasiunea cu emoția și rațiunea, reușind să facem. de-a lungul acestei luni, un pas înainte și doi pași înapoi, fiind obligați de împrejuăriri să ne reorganizăm modul de a gândi și de a precepe realitatea, mediul. E important să încetinim oarecum ritmul, înainte de a face greșeli și mai mari.

Până în data de 19 aprilie, Soarele va tranzita zodia Berbec (în exaltare), dându-ne dinamism, dorința de acțiune, curaj în demararea proiectelor necesare evoluției. O perioadă de expansiune și de ambișie, hotărâre și entuziasm. E important să fim prudenți în acțiunile pe care le demarăm, pasiunea zodiei de foc berbec, se aprinde destul de repede, putând declanșa conflicte , o pasiune puternică, zgomotoasă dar care se stinge repede, lăsând răni adânci. Din 19 aprilie, Soarele intră în zodia Taurului, fiind o perioadă favorabilă preocupărilor ce țin de casă, de proprietate, de grădinărit, de revizuirea unor aspecte ce vizează latura materială, fiind mult mai ancorați în concret, dornici de confort.
Saturn (Seniorul Karmei), intră în mers retrograd până pe 25 august 2017, urmând o perioadă de restructurări, de re-examinare a obligațiilor, angajamentelor de orice fel, fie că e vorba de relații, angajamente socio-profesionale, parteneriate, de legi, religie, studii, de relația cu străinătatea. Careul dintre Venus retrograd și Saturn retrograd (8aprilie) ne aducă în fața testului ce vizează iubirea, capacitatea de a dărui și a ne sacrifica pentru omul drag, pentru un țel, o credință. Suntem aduși în fața ”instanței divine” cerându-ni-se răscumpărarea pentru faptele pe care le-am făcut în trecut ce vizează o relație, un parteneriat, imaginea în plan public. Aspect astral ce amplifică pierderi prin procese, iubire, partener de viață, asociat, avocat, probleme financiare.
Mercur, tranzitează zodia Taurului până în data de 10 aprilie, gândirea este înclinată către găsirea de soluții practice, dând dovadă de eficiență în ceea ce privește conretizarea proiectelor ce vizează planul material. Din 10 aprilie Mercur își începe retrogradarea, ne obligă să ne reevaluăm planurile ce ţin de latura materială și de finanțe. E important să fim atenți la ce acte semnăm, să evită-m vânzarea sau cumpărarea de bunuri. Suntem obligați să revenim asupra unor activități, descoperind unde și ce greșeli am făcut, dacă se mai merită să investim timp, energie și bani către o direcție care de fapt ne provoacă tot felul de neplăceri. Din 20 aprilie, Mercur revine, în mers retrograd, în zodia Berbec, astfel că sunt reluate discuții, negocieri care s-au desfășurat la sfârșitul lunii martie. Se amplifică instabilitatea la nivel mental, se fac promisiuni ce nu sunt ținute, se revine asupra unor conflicte, se iau inițiative sub impulsul de moment. Devenim mult mai direcți, tranșanți prin ceea ce spunem, prin modul cum acționăm, crește viteza de procesare a informațiilor în acțiuni ce vizează comerțul, negocierile, parteneriatele, ne confruntăm cu tot felul de răsturnări de situație în călătorii. Mercur retrograd în trigon cu Saturn retrograd (24 aprilie), este șansa de a revizui anumite contracte, înțelegeri. Aspect astral ce implică prudență, o judecată profundă, răbdare, chibzuință înainte de a renunța la anumite contracte. La sfârșitul lunii, Mercur retrograd se va reîntâlni cu Uranus printr-o conjuncție în zodia Berbec ( 28 aprilie), predispunând la decizii bruște, ruperea unor relații, înțelegeri, agresivitate verbală, accidente.
Venus își continuă mersul retrograd în Pești, din 3 aprilie până pe 20 aprilie, astfel că este vorba de o perioadă deosebit de bulversantă fiind aduse la suprafață anumite aspecte ce vizează planul relațional, sentimental. Sentimentele sunt confuze, greu de explicat, din dorința de a salva o situație, suntem dispuși să facem compromisuri. Lucrurile se vor lămuri, până la sfârșitul lunii aprilie, îndeosebi în preajma datei de 21 aprilie când se reface careul dintre Saturn retrograd și Venus (de data asta în mers direct), fiind puși în fața unor adevăruri dureroase. (Mercur retrograd trigon Saturn retrograd-24 aprilie).
În data de 11 aprilie, are loc faza de Lună Plină în Balanță, la ora 9:08, pe axa V-XI-a, pe axa afectivă. Ne este adusă în vedere lecția iubirii în plan relațional, fiind necesar să găsim un echilibrum între ceea ce primim și ceea ce dăruim. De evitat, pe cât posibil, semnarea documentelor, luarea deciziilor importante, promisiunile, activitățile care presupun mult efort fizic și mental, călătoriile. O perioadă tensionată care ne impulsionează să acționăm fără să cunoaștem toate datele problemei cu care ne confruntăm. Este o perioadă de revizuire a ceea ce gândim și simțim, de restructurare a unor relații parteneriale și sentimentale.
Venus, în data de 15 aprilie, revine la mersul direct în zodia Pești, astfel că vom reveni la sentimente mai bune, pozitive, suntem mai compasivi, înțelegători față de semenii noștri.
Luna Nouă în zodia Taur, din 16 aprilie, ora 15:16. Ascendentul momentului se află în zodia Fecioară, Luna Nouă în casa a IX-a, a studiilor superioare, călătoriilor lungi, relația cu străinătatea. Acest eveniment astrologic poate trezi în noi dorința de a începe sau de a continua anumite studii superioare, de a pleca într-o călătorie ințiatică sau de a porni în căutarea unei căi spirituale sau a unui mentor de urmat, o cale care sa ofere sentimentul eliberarii si purificarii sufletești. Luna Nouă în Taur, amplifică sentimentele legate de senzualitate, de dorințele de a poseda, de a avea, de a deține. Ascendentul în Fecioară, accentuează tendințele de analiză și autoanaliză, ceea ce ne poate avntaja atâta timp cât nu ne pierdem în detalii uitând care ne sunt țelurile, nevoile, dorințele.
În prima parte a lunii se conturează schimbări majore în relațiile apropiate, răsturnări de situații greu de anticipat, răzgândiri și răstălmăciri ale celor mai banale vorbe și gesturi. Sunt aduse în prim plan scandalurile din presă, implicarea în relații de scurtă durată, dorința de aventură, de distracții ce poate conduce la situații compromițătoare, schimbări ce ne vor afecta în plan relațional, pe termen îndelungat. Până la jumătatea lunii aprilie, ne aflăm sub influența directă a careului în T pe semne cardinale: Uranus- Jupiter retrograd- Pluton ( Soare opoziție Jupiter retrograd- 7 aprilie, Soare careu Pluton- 9 aprilie; Soare conjuncție uranus- 14 aprilie), amplificând problemele relaționale de toate felurile și la toate nivelurile sociale, starea de revoltă, de nemulțumire, sentimentul de neîmplinire, oamenii căutând de fapt, modele de interacțiune cât mai eficiente, corecte.
În a doua parte a lunii astrele vor tinde să ne readucă cu picioarele pe pământ, îndemnându-ne la mai multă toleranță, înțelegere, dorința de echilibru și armonie în relația cu natura și mediul în care trăim. Ni se oferă energia necesară pentru a ne demonstra priceperea, satisfacandu-ne propriile dorințe, necesități. Ne exprimăm în mod direct afecțiunea, se remarcă pasiuni intense și bruște de genul ”dragoste la prima vedere”.
Pluton (planeta Voinței Divine), intră în retrogradare din 20 aprilie până în data de 28 septembrie. Pluton retrograd anunță o perioadă de reglare, de restructurare, de reorganizare la nivel individual și colectiv. Sunt reevaluate procese, acțiuni ce au avut loc în perioada 29 decembrie – 20 aprilie, invitându-ne la transformare, la eliminarea relațiilor toxice, la un nou mod de a ne raporta la lumea înconjurătoare. E momentul să trecem prin schimbări menite să ne ajute să progresăm către un nivel superior de conștiință. Pluton aduce schimbări importante pentru toți nativii, indiferent de zodie, îndeosebi pentru cei care au planete importante sau axe importante (Ascendent, Mijlocul Cerului, Descendent, Fundul Cerului) în harta natală cuprinse între 19° și 17°: Capricorn, Rac, Berbec, Balanță.
Marte întră în zodia Gemeni în data de de 21 aprilie, animând mult discuțiile, plăcerea și interesul pentru a studia, călători, conversa, de a acumula noi informații, de a împărtăși cu ceilalți ideile, gândurile.
În această lună aprilie 2017, pentru nativii zodiilor cardinale: Berbec, Rac, Balanță și Capricorn, se observă o mai mare dorință și nevoie de a rezolva problemele în stil propriu, reacționând oarecum impulsivi în fața încercărilor cu care se confruntă. Se reacomandă prudență, în relațiile de parteneriat, îndeosebi pentru nativii Berbec și Balanță, în prima parte a lunii aprilie. De evitat compromisul! Pentru semnele fixe: Taur, Leu, Scorpion și Vărsător ar face bine să nu semneze acte importante sau să facă achiziții – vânzări, îndeosebi în intervalul 10-20 aprilie. Nativii zodiilor mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești trebuie să dea dovadă de mai mult realism, atunci când este vorba despre câștiguri, investire într-o nouă afacere, în carieră. Pentru nativii din zodia Fecioară, trebuie să acorde mai multă atenție problemelor ce țin de casă, angajamente, de familie, părinți, iubire, copii. Pentru toate zodiile este avertismentul legat de comunicare, călătorii, schimburi de informații, produse, achiziții, relații, pe tot parcursul lunii aprilie.
O lună aprilie în care am face bine să privim cu mai multă îngăduință către aproapele nostru, învățând să iertăm, să iubim, să dăruim, să ne apropiem mai mult de Dumnezeu. E momentul să privim în propriul suflet aducând la suprafață miracolul iubirii.

Gabriela Cernat – astrolog
» Editor Online

www.astroella.com