Michael Jackson s-a nascut in Gary, Indiana-USA, la 29 august 1958, in zodia Fecioara si a murit la doar 50 de ani, la 25 iunie 2009 in Los Angeles. Pe harta natala a celebrului cantaret, casa VIII, a mortii, era in Capricorn, ceea ce insemna ca el ar fi trebuit sa se stinga de moarte naturala, la adanci batraneti. Tocmai aceasta predestinare neimplinita, ne-a facut sa incercam in articolul de mai jos sa aflam de ce firul vietii sale a fost taiat atat de brusc si neasteptat.

S-a stins o stea…

Cerul inimii noastre s-a innourat brusc la 25 iunie 2009 cand, aflat la resedinta sa din Los Angeles, Michael Jackson a plecat dintre noi, lasandu-ne tristi, cu sufletul gol si cu lacrimi in ochi. E drept ca in mare marinimia lui, nu ne-a lasat singuri ; el ne-a lasat parte din sufletul lui de copil : muzica sa.

Predestinari

Eternul Copil care a fost Michael Jackson a urmat, pana la un punct, toate predestinarile sale. Puternica influenta a familiei sale (casa III in Rac ; Soarele in casa IV), atasamentul fata de mama sa, in care avea incredere, i se confesa si care l-a sustinut in destinul lui ambitios, ca si problemele generate de asprimea tatalui (opozitia Soare – Luna), toate erau scrise in stele. Ca si imaginatia sa fecunda, inspiratia si emotivitatea, pe care el a exploatat-o din plin in plan profesional (sextilul Soare – Neptun). Jupiter in casa V l-a facut sa iubeasca joaca in viata, cum jocul scenic i-a purtat pasii (vezi celebrul „ moonwalk ”) spre succes in cariera. Venus in casa III l-a facut sa-i placa tot ce-i frumos si decorul amuzant ; vezi faimosul Neverland creat de el. Astrele i-au predestinat cariera artistica si el a implinit-o ca nimeni altul ; toata energia lui a fost pusa in slujba muncii (Marte in casa XII) ; profesia i-a consumat intreaga sa capacitate de daruire, muzica lui ne-o spune si astazi. Chiar cei trei copii au fost pre-vazuti de Luna in Pesti ; dar, tot acest tranzit vorbeste si despre dezagremente datorita sensibilitatii excesive, nelinistii si nervozitatii sale. Spiritul scenic riguros i l-a conferit Saturn in Sagetator, si tot el este responsabil de perseverenta, metoda si efortul sau continuu pentru reusita profesionala, fara sa mai vorbim despre marele sau talent nativ. Conjunctia Jupiter – Neptun arata marea lui generozitate si altruism ; sunt cunoscute sumele enorme obtinute din turnee si inregistrari, pe care el le-a donat persoanelor in dificultate si organizatiilor caritabile. Michael Jackson era un visator, un mare Copil. El si-a urmat predestinarile si, in mod normal, cu casa VIII in Capricorn, urma sa primeasca o mostenire si sa aiba o moarte naturala, la batranete. Dar…

…Regele a murit !

Daca astrele au fost atat de generoase in privinta mortii sale si i-au prezis o moarte naturala de batranete, de ce sa fi murit el mult mai devreme ? Caci despre mostenire stim deja ca nu el a primit-o, ci noi, caci noua ne-a lasat comoara muzicii sale ; iar bunurile pamantesti – copiilor lui. Dar el a fost nativ Fecioara care, potrivit astrologiei medicale, are organele de asimilatie foarte sensibile, fiind predispus la anemie, intoxicatii si insomnii. De asemenea, potrivit aceleasi surse, el ar fi trebuit sa dezvolte simtul masurii, mai ales in ceea ce consuma. Era semn Mutabil, plin de nelinisti, de pesimism si de o adanca emotionalitate , puternica dar interiorizata. Se stie ca Michael Jackson era profund focalizat asupra sanatatii sale, dar, din pacate, nu a facut altceva decat sa o deterioreze cu obstinatie. Insa toate astea nu puteau constitui un motiv care sa duca la sfarsit ; da, dar erau un motiv foarte puternic pentru el sa ia tot felul de medicamente si, cine ar fi putut sa i se impotriveasca, daca in ziua mortii sale Uranus in casa I arata ca el nu a suportat nici o contrazicere si ca era gata pentru orice risc. In ziua mortii sale, Saturn in Fecioara arata clar pericolul cauzat de abuzul de medicamente ; ori el lua anestezice puternice in cantitati impresionante ; ca si careul Venus – Ascendent care aviza asupra pericolul exceselor si a depresiei. Si el nu avea alaturi pe nimeni, caci prietenii lui erau mai mult interesati, decat sinceri ; poate doar pe medicul personal, care… dormea.

Presupuse cauze ale mortii…

Sunt de luat in considerare, doua ipoteze. Una ar fi aceea a greselii doctorului Murray (si care, eventual, sa poata fi regasita in predestinarea acestuia) ; sa zicem ca administrarea de catre acesta a Diprivanului sau Propofol, cum i se mai spune, si lipsa de supraveghere (medicul dormea), au dus la scaderea dramatica a tensiunii si apoi la moarte. Dar, mai nou, potrivit cotidianului The Sun, se spune ca in timp ce medicul dormea, Michael Jackson s-a trezit si a cerut unui asistent al acestuia o injectie cu Demerol, care sa-i fi grabit sfarsitul. Aceasta este una dintre ipoteze. Cea de a doua ipoteza poate avea cauze, am putea spune, astrologice ; caci orice astrolog stie ca astrele predispun, dar cel care-si poate fauri destinul, schimband in bine prevestirile fatale sau in rau pe cele favorabile, este omul. Adevaratii initiati nu cred in oarba fatalitate, si asta pentru ca, se stie, avem la indemana un instrument de mare pret : liberul – arbitru, posibilitatea de a alege. Michael Jackson era un Copil ; emotivitatea sa, precaritatea sanatatii sale, ritmul vietii si efortul depus in trecut, dar si in vederea viitorului concert de la Londra, ca si multiplele operatii la care s-a supus, nu i-au permis sa aleaga corect. Stim ca nu s-a lasat in voia sorii, dar grija pentru sanatatea sa nu era indreptata pe drumul cel bun ; liberul sau arbitru a ales abuzul de medicamente. Poate fanii sai vor sari in sus ; stati blanzi : nu-l invinuim, mai ales tinand cont de viata pe care a dus-o, si care, contrar aparentelor, n-a fost usoara. Dorim doar sa subliniem – a cata oara ? – ca degeaba „ scrie ” in horoscop ca vei fi scriitor faimos, atat timp cat tu nu vrei sa inveti sa scrii ! Si ca, degeaba „ scrie ” in horoscop ca vei avea avea o viata lunga si o moarte naturala, daca tu alergi cu 200km/h pe motocicleta ! Sau… iei anestezice „ cu pumnul ” !.. Si iata, aceasta e a doua ipoteza.

Exista si alta posibilitate ?…

Dar… raul s-a produs ! Este prea tarziu si, cumva, o impietate sa ne oprim asupra mortii sale mai mult decat asupra operei sale. Si, ar mai fi ceva : Michael Jackson spunea candva sotiei sale dintai, Lise-Marie Presley, ca ar vrea sa moara ca idolul sau, Elvis Presley. Avand in vedere zvonurile care circula despre probabilitatea ca acesta sa fie inca in viata, haideti sa ne imaginam ca si Michael Jackson inca traieste. Caci este cert, un adevar : ca si Elvis, Michael traieste in inimile noastre, ale tuturor, prin muzica sa !

Centrul de investigatii parapsihologice A.A.P.E.S.
Coordonator: Radu Botez (parapsiholog)
www.parapsiholog.ro