Climatul astral

Climatul astral al lunii martie nu va fi exagerat de zbuciumat, dar nici linistit nu va fi. Tulbura apele Venus, care va fi retrograda aproape toata luna, adica din 4 martie pana la 15 aprilie, pricinuind unele situatii dificile tuturor nativilor, in mod diferit, functie de pozitia zodiilor fata de aceasta. Acum va creste sensibilitatea emotionala, iar sentimentele se pot exprima cu dificultate si, de asemenea, pot reveni iubiri din trecut. Exact ca in viata, astrele vor aduce influente bune si mai putin bune. Dar ce este sigur, este faptul ca in aceasta perioada nu trebuie sa luam decizii cand e vorba despre relatii diverse. Vom avea Luna Plina in Fecioara pe 12 martie si Luna Noua in Berbec pe 28 martie, cu toate cele ce sunt aduse de acestea, pe care le veti afla la fiecare zodie. Marte intra in Taur pe10 martie, Mercur intra in Berbec pe 13 martie, urmat de Soare pe 20 martie, dupa care, pe 31 martie, Mercur paraseste zodia Berbec si intra in Taur. Trebuie sa fim atenti pe 3 martie, cand simtul realitatii poate fi oarecum alterat si putem actiona fara un motiv logic. Pe 24 martie, de asemenea, exista atentionarea sa fim atenti, caci putem spune multe, dar sa nu facem ceea ce spunem. Deci: fara decizii nete si fara promisiuni in aceasta zi.
Este bine de stiut ca o planeta retrograda nu este o planeta care merge inapoi. Planetele se deplaseaza intr-o singura directie pe orbita lor, niciodata inapoi, numai ca privite de pe Pamant, ele par sa se deplaseze in sens invers. Asa ca vom spune ca “intra in mers aparent retrograd”, dar pentru simplificare folosim si formula “planeta-retrograda” sau “intra in retrogradare”.
Fiecare planeta actioneaza in felul sau, dar numai planetele personale isi exercita influenta asupra individului, a spiritului, sufletului, corpului mental, emotional si fizic al persoanei. Planetele personale sunt: Mercur, Venus, Marte si cele doua “luminarii”; caci in astrologie Soarele si Luna sunt considerate planete, desi Soarele este o stea, iar Luna un satelit.

In alta ordine de idei, in ultima duminica a lui martie, ceasul se da cu 1 ora inainte, astfel ora 3,00 va deveni ora 4,00 (dormim mai putin cu 1 ora, dar e duminica si nu mergem la lucru). Noaptea de 26/27 martie va aduce ora de vara in toate tarile Uniunii Europene.
Pentru a completa imaginea astrologica a lunii martie, cititi si “Lectia karmica a lunii” (aici), dar si Traditiile, obiceiurile si superstitiile aferente lunii in curs (aici).

MEMENTO:
1 – 9 Martie – Legenda fără sfârşit – Dochia, Babele şi Moşii
4 Martie – Sambata Sfantului Teodor – Minunea colivelor si pomenirea mortilor
9 Martie – Moşii sau Mucenicii – Superstiţiile zilei de 9 Martie
17 Martie – Alexiile – Legenda…
19 Martie – Sfantul Iosif
25 Martie – Buna Vestire
Redacția ElyStar®