Climatul astral

Astrele ne doresc SA FIM FERICITI in ANUL NOU 2017!
(Dar, vai, de cele mai multe ori noi suntem cei care schimbam aceste bune predestinari, prin liberul-arbitru, aceasta “putere”de a alege intre bine si rau pe care o avem).
Sa luam, de exemplu, luna ianuarie a noului an 2017, care va fi una destul de complicata. Cel mai “nelinistit” va fi Mercur, care, in ianuarie, ne poate ameti de cap cu schimbarile sale. Va fi la inceputul lui ianuarie – retrograd in Capricorn, apoi, la 4 ianuarie va intra in Sagetator unde, pe 8 ianuarie reintra in mers direct si, insfarsit, la 12 ianuarie reintra in Capricorn. (Sa ne lamurim: o planeta retrograda Nu merge inapoi! Numai ca, asa se vede de pe Pamant, care este punctul nostru de observatie. Apoi, o planeta retrograda nu este “rea”. Cand spunem ca o planeta este retrograda, ea este mai aproape de Pamant decat de obicei si energiile ei sunt mai intense, fiind necesar mai mult efort pentru integrarea lor, iar pana se realizeaza asta, pot sa apara dificultati). Prin urmare, cu Mercur retrograd, apoi cu el reintrand in mers direct si toate astea in timp ce se “plimba” intre doua zodii, asta inseamna ca intr-un timp scurt vom experimenta o multime de influente, dupa cum veti vedea la fiecare zodie.
In ianuarie 2017 vom avea Luna Plina in Rac, la 12 ianuarie si Luna Noua in Varsator, la data de 28 ianuarie. Acestea sunt cele doua faze de Luna mai importante, pe care de obicei nu prea le bagam in seama, desi ele sunt importante prin influentele lor. Le veti regasi in cuprinsul zodiei dvs.
Ar mai fi de spus ca cinci planete, dintre cele zece mai cunoscute, sunt numite planete personale: Soarele si Luna (considerate in astrologie ca planete, desi primul este o stea, iar cea de a doua este doar satelitul Pamantului), apoi Venus, Marte si Mercur, iar influentele lor sunt cele mai puternice pentru om, si vom vedea mai jos, cum ne vor influenta ele in ianuarie si ce ne predestineaza.
Sunt importante luna aceasta si unele aspecte mai putin benefice, care cer o atentie si o supraveghere deosebite, cum ar fi: pe 10 ianuarie, cand trebuie sa ne supraveghem comportamentul (careul Soarelui cu Uranus); pe 19 ianuarie, cand putem face fapte necontrolate, poate chiar violente verbale sau fizice (Marte in careu cu Saturn), 27 ianuarie, cand viata poate fi dura cu noi (Venus careu cu Saturn). Vor mai fi, de asemenea, o multime de alte aspecte, tranzite si influente, pe care nu le putem cuprinde in totalitate, dar a caror influente le veti gasi in cuprinsul zodiei dvs.
Pentru a completa tabloul astrologic al lunii, cititi si “Lectia karmica a lunii decembrie” (click aici), dar si Traditiile, obiceiurile si superstitiile aferente lunii in curs (aici).

Redactia revistei “ELY STAR” va doreste celor ce isi serbeaza onomastica de Sfantul Vasile
si de Sfantul Ion MULTI ANI FERICITI!

MEMENTO:
1 Ianuarie – Sfantul Vasile cel Mare – scurt istoric
1 Ianuarie – Superstitii de “Vasilica” si “Dezlegatul anului”
6 Ianuarie – BOBOTEAZA – repere istorico-religioase
6-7 Ianuarie – Superstiţiile tandemului Bobotează şi Sfântul Ioan
6 Ianuarie – Botezul cailor
17 Ianuarie – Cuviosul Antonie cel Mare
30 Ianuarie – Sfintii Trei Ierarhi – repere istorico-religioase
Redacția ElyStar®