Climatul astral

Nici bine n-am iesit din amorteala hibernala, ca astrele vin sa ne scuture de ramasitele acesteia. Veti intelege ca luna aprilie nu va fi tocmai o… petrecere campeneasca relaxanta, ci, dimpotriva, va fi antrenanta, incitanta si mare consumatoare de energie. Iar asta, nu neaparat pentru ca vom sarbatori in aceasta luna cel mai important eveniment din istoria omenirii, Invierea Domnului, ci si pentru ca aspectele si tranzitele astrale ale lunii ne vor pune in fata serioase probleme, care vor trebui rezolvate. In fapt, cinci planete vor fi, vor intra in mers retrograd sau vor reintra in mers direct, ori noi stim ca asta poate aduce schimbari, unele tulburari, energiile vor fi multiplicate si va trebui sa reluam unele actiuni sau activitati, sa le regandim pe altele, sa reexaminam mai vechi proiecte. Astfel, Saturn in Balanta intra in mers aparent retrograd pe 6 aprilie (pana la 25 august); Mercur in Taur intra in retrogradare pe 10 aprilie (pana la 3 mai); Venus, retrograda inca din 4 martie, va intra, in sfarsit, in mers direct pe 15 aprilie; Pluton, aflat in Capricorn, intra in retrogradare pe 20 aprilie (pana la 28 septembrie), iar Jupiter va fi retrograd toata luna aprilie. Se vor petrece urmatoarele tranzite: Venus intra in Pesti pe 3 aprilie, Soarele paraseste zodia Berbec si intra in Taur pe 19 aprilie; Mercur reintra in Berbec pe 20 aprilie; Marte intra pe 21 in Gemeni, iar Venus intra si ea in Berbec pe 28 aprilie. Vom avea Luna Plina in Balanta pe 11 aprilie si Luna Noua in Taur pe 26 aprilie. Despre influentele exercitate de aceste aspecte si tranzite vom vorbi pe larg pentru fiecare zodie.
Cateva cuvinte despre influentele a doua planete grele, care sunt si ele retrograde: Saturn si Pluton. In general, ele pot aduce dorinta de a cugeta mult mai serios la ceea ce aveti de facut; iar daca s-au facut schimbari in ultimul timp, veti dori sa luati un timp pentru a va obisnui cu ele. Poate ca n-ar trebui neaparat sa faceti lucruri noi in aceasta perioada; asigurati-va ca ati evaluat cu seriozitate toate optiunile, inainte de porni noi schimbari sau transformari. De fapt, n-ar trebui sa faceti schimbari majore sau transformari esentiale in aceasta perioada.
Pentru a completa imaginea astrologica a lunii, cititi si “Lectia karmica a lunii” (aici), dar si Traditiile, obiceiurile si superstitiile aferente lunii in curs (aici).

MEMENTO:
9 Aprilie – Duminica Floriilor
10-16 Aprilie – Saptamana Patimilor – repere
10-16 Aprilie – Obiceiuri si superstitii populare in Saptamana Patimilor
16 Aprilie – Traditii, obiceiuri si superstitii de Pasti
17-23 Aprilie – Superstitii si obiceiuri in Săptămâna Luminată
23 Aprilie – Sfantul Gheorghe – Purtatorul de Biruinta
23 Aprilie – Superstiţii de Sf. Gheorghe
Redacția ElyStar®