Climatul astral
Evenimentul astral al lunii august va fi cel de al doilea set de eclipse din acest an: eclipsa partiala de Luna si eclipsa totala de Soare. Desigur, este important si faptul ca in aceasta luna vom avea nu mai putin de cinci planete retrograde, cu numeroasele si diversele lor influente, intre care numai Saturn se manifesta mai binevoitor, deoarece reintra in mers direct. Vom avea aspecte astrologice favorabile, cum este conjunctura favorabila a lui Jupiter cu Saturn, care aduce energie, favorizandu-si zodiile guvernate; dar si aspecte care defavorizeaza, cum ar fi opozitia Mercur-Neptun. Nu trebuie trecute cu vederea nici influentele planetelor retrograde, pe care le veti gasi descrise la fiecare zodie in parte.
Despre eclipsele din august 2017, ar mai fi cate ceva de spus. Eclipsa de partiala de Luna (Luna Plina in Varsator) are loc pe 7 august, fiind vizibila din Europa, Africa, Asia si Australia. Din Romania ea se poate vedea in seara zilei de 7 august, eclipsa ajungand la punctul maxim la ora 21, 21. Eclipsa totala de Soare (Luna Noua in Leu) are loc la 21 august si are o poveste mai interesanta, deoarece va putea fi vizibila doar pe un “coridor” stramt peste SUA, fiind prima eclipsa totala de Soare, dupa 1918, care traverseaza SUA in acest secol. Ea va fi vizibila de pe Coasta de Est pana pe Coasta vestica, eveniment astronomic rar si va traversa 14 state americane, intr-un interval de 2 ore. Aceasta eclipsa va putea fi vazuta, ca eclipsa partiala, pe o banda mai larga, cuprinzand America de Nord, America Centrala, Nordul Americii de Sud, Europa de Vest si Africa. In Europa de Est eclipsa va fi invizibila, deci si din Romania nu va fi vizibila, dar influentele sale nu trebuie neglijate. Vom avea, deci, un august interesant.

*Pentru completarea tabloului astrologic al acestei luni, cititi si “Lectia karmica a lunii AUGUST 2017” pentru fiecare zodie (aici), dar si Traditiile, obiceiurile si superstitiile aferente lunii in curs (aici).

MEMENTO:
Ce spune Tarotul despre zodia ta în luna August 2017
Atmosfera astrală a lunii August 2017
6 August – Superstiţii de Pobrejenie
6 August – Schimbarea la Faţă
15 August – Superstiţii legate de Sfânta Fecioară Maria
15 August – Adormirea Maicii Domnului
16 August – Sfintii martiri Brancoveni
23 August – Sf. Lup – cine a fost el
29 August – Taierea Capului Sfantului Prooroc Ioan Botezatorul
Redacția ElyStar®