„Fantomele supraviețuiesc în inconștient, vai… cu tenacitate subtilă – fantomele lucrurilor ne-făcute, a cuvintelor ne-spuse, a gesturilor mici sau mari pe care inima și mâinile nu au putut să le înfăptuiască.” Dane Rudhyar

În data de 9 iulie are loc Luna Plină pe axa Rac-Capricorn, la ora 7:06’, la 17ᵒ 09’, în casele astrologice VI-XII, o axă a sacrificiilor și limitărilor, cu ascendentul în zodia Leu în conjuncție cu Mercur. Marte se află în conjuncție cu Soarele din casa a XII-a (casa dușmanilor ascunși, a  sacrificiilor și izolării, a bolilor cronice) în opoziție cu Luna și Pluton retrograd din casa a VI-a (casa muncii, relația cu colegii de muncă, cu subalternii, a bolilor acute) în Capricorn.

Influenţa energetică a Lunii Pline se simte cu câteva ore înainte și după momentul maxim (±18 ore). Emoţiile sunt trăite cu intensitate confruntându-ne cu stări de agitaţie, insomnie, ameţeli, dureri de cap, tensiune psihică şi nervoasă amplificată. Nu se recomandă intervenţiile chirurgicale în această perioadă existând un risc crescut de hemoragie. Acum e momentul să culegem “roadele” a ceea ce am sădit la Lună Nouă care a avut loc în zodia Capricorn, în data de 29 decembrie 2016  dar și la ultima Lună Nouă ce a avut loc în zodia Rac, în data de 24 iunie 2017.

Opoziția luminariilor pe Axa familială (Rac-Capricorn),  în casele VI-XII (axa a sacrificiului și limitărilor), se poate vorbi acum de primirea unor lecții destul de dure ce vizează de fapt purificarea fizică și spirituală.   Soarele în zodia Rac (semn cardinal, de apă, feminin, guvernat de Lună) se pune mai mult accent pe casă, familie, pe tradiții, pe trecut, pe dorința de a ne întorce la locul natal, țara natală, propriile rădăcini.  Eveniment astrologic ce creează un conflict între viața interioară (familia) și viața publică( societatea), indicând locul unde amintirile devin sentimente, iar idealurile realități. Se poate vorbi acum de  impactul puternic asupra modului în care vedem viața, asupra rolului pe care îl jucăm în familie, în relația cu oamenii dragi, ieșind acum la suprafață situații din trecut care ne-au rănit în mod profund. Cu Soarele în casa a XII-a ( casa dușmanilor ascunși, karma, inconștientul colectiv, a sacrificiilor și izolării, marilor boli), face lumină asupra trecutului, a lucrurilor neterminate, suntem puși față în față cu propriile frici, fantasme, traume. Eu-l (Soarele) tinde să se confrunte cu cele mai acute probleme existențiale și cu cât ne agățăm mai mult de trecut, de un mediu viciat, provocator de reale probleme de natură emoțională, cu atât mai mult ne vom confrunta cu sentimentul de neputință, de imposibilitate de a ieși din situații de criză.  Se simte mai pregnant sentimentul de sacrificiu, de imposibilitate de a vedea “luminița de la capătul tunelului”. Casa a XII-a este considerată de fapt pragul peste care odată ce am trecut avem posibilitatea de a da startul unui nou început. Aici se termină “tărâmul cerului” , aici ne scufundăm în tenebre, având sentimentul de inevitabilitate, acel sentiment de “ce trebuie să se întâmple…tot se va întâmpla”.

Luna reprezintă inconștientul, impulsurile lăuntrice care ne conduc, adesea fără să ne dăm seama, către ceea ce avem de îndeplinit în viață, prin intermediul trăirilor și reacțiilor noastre psihice. Luna în casa a VI-a (casa muncii, a relației ci colegii de muncă și cu subalternii, a bolilor acute) în conjuncție cu Pluton, se poate vorbi acum de un proces profund de transformare, de aducere în lumină a traumelor, fizice și/sau psihice, obsesii, ceea ce ne-a ținut blocați într-un mediu care nu corespunde tocmai ceea ce are de fapt nevoie prorpiul suflet pentru a evolua. Sunt aduse la suprafață, în mod brutal, secrete, suferințe, probleme legate de locul de muncă, de relația cu colegii, probleme de sănătate ce trebuie rezolvate cât mai urgent. Trecutul este răstălmăcit și poate, pentru moment, greu de acceptat.

Careul în T cardinal: Jupiter  în Balanță în conjuncție cu Fundul Cerului-”Punctul de miazănoapte al conștiinței, acolo sălășluiește Dumnezeul-din-adâncuri” (focarul careului în T) în careu cu Soare și Marte(în Rac) în opoziție cu Pluton retrograd (octava superioară a lui Marte, planete ce guvernează Scorpionul- casa morții și a renașterii)  și în conjuncție cu  Luna (din Capricorn),   aspect astral ce combină inițiativa și receptivitatea cu dorința de acțiune, eliberare  pentru a reuși să ajungem la echilibru și expansiune. Această configuraţie ne forțează să acționăm, să ne adaptăm situațiilor cu care ne confruntăm, fiind obligaţi de împrejurări. Soarele și Marte în casa a XII-a,  predispune la infracționalitate, atacuri venite din partea dușmanilor ascunși, incendii, explozii, dezordine în instituții de ajutor social, spitale, pușcării, azile. Este o perioadă de descoperire  a unor probleme ce ne poate marca la nivel  de națiune, de popor. Luna guvernează, în astrologia mundană, ideologiile de masă şi conceptul de democraţie populară ca formă de guvernare, precum şi stocurile de hrană şi resursele naturale ale ţării respective. Luna în conjuncție cu Pluton retrograd, sunt aduse la lumină secrete, informații despre grupuri sebversive, acțiuni ce ar putea afecta populația.  Nu va lipsi acel sentiment că suntem  “luați pe sus” de schimbări, de finalizarea unor lucruri, de ardere a karmei, evenimente pe care fie că vrem, fie că nu, vor produce efecte destul de dure în plan sufletesc, emoțional. Luna Plină aduce la suprafața conștiinței sentimente înăbușite, trăiri, dorințe ce nu au fost exprimate, gânduri reprimate, ceea ce ne-a fost interzis de familie, societate, de anturaj. Ne confruntăm acum cu teste asupra propriilor valori și principii de viață, aduce necesitatea de a observa cât de valabile sunt regulile după care ne conducem viața, dacă am folosit în mod corect informația, experiența de viață.

Neptun retrograd din Pești, casa a VIII-a, mediază Luna Plină din Capricorn, reprezentând de fapt aspectul eliberator, soluția conflictului, adversitățior ce se datorează aspectelor conflictuale de pe pe axa Rac-Capricorn. Suntem ajutați să găsim soluții, eliberându-ne de tensiuni, de constrângeri, limitări, echilibrând tensiunile din propria ființă cât și din afara noastră. Prezența lui Pluton retrograd alături de Lună dar și în sextil cu Neptun retrograd , atrage atenția unor lecții importante pe care le avem de învățat în urma acestor evenimente. Aspecte astrale care ne duc cu gândul la: “Nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă.” Antoine Laurent Lavoisier Viața este un continuum cumul de evenimente ce contribuie la saltul  evolutiv al propriului suflet. Neptun retrograd în Pești, în trigon cu Soarele și Marte (din Rac) și în sextil cu Luna și Pluton retrograd din Capricorn, ne ajută să găsim soluțiile salvatoare, ne dă impulsul de a străbate prin mijlocul evenimentelor apelând la credință, având șansa ca acum să sondăm  cele mai profunde trăiri. Deținem puterea necesară pentru a trece dincolo de “prag”, dincolo de confuzii și frici. Neptun este salvarea prin credință, el reprezintă subconștientul colectiv, ghidul spiritual, mentorul, el ne dă puterea de transcedere între lumi, de atingere a unor planuri mult mai înalte, reușind astfel  să trecem dincolo de planul material.

Ascendentul în Leu ne dă dinamism, dorința de a străluci, de a privi cu sinceritate propria ființă și de a ne racorda la mediul în care trăim cu mai multă deschidere, acceptând jocul, iubirea, nevoia de a ne pune în valoare redescoperindu-ne mai luminoși, mai semeți, frumoși prin ceea ce putem aduce la lumină, accepta și ierta. Ascendentul în conjuncție cu Mercur sextil cu Venus, comunicarea joacă un rol esențial pentru a reuși să ne ducem la îndeplinire proiectele propuse astfel că sunt favorizate comunicarea, comerțul, concretizarea priectelor ce implică creativitatea, nevoia de a explora noi domenii ce ne-ar putea aduce progresul personal. Ne exprimăm mult mai deschis gândurile, sentimentele, ne implicăm cu ambiție în noi acțiuni, ceea ce ne poate aduce noi șanse de progres în împlinirea unui țel. Natura gândurilor, cuvintelor şi acţiunilor noastre va marca această perioadă. Tot ceea ce este corect, armonios şi făcut cu raportare permanentă la Divinitate, va da roade corespunzătoare. Tot ceea ce este rău, îndreptat împotriva celuilalt, mai devreme sau mai târziu va da roade corespunzătoare. Viitorul se naşte în fiecare clipă din ceea ce gândim, rostim sau facem, fiecare acțiune este impregnată cu gândul, cu propria energie ceea ce va reveni către propria persoană, sub o altă formă dar fiind vorba de consecințele acțiunilor de acum. Cee ce primi acum, în această perioadă de Lună Plină în Capricorn, sunt de fapt consecințele acțiunilor de la sfârșitul anului trecut.

În acest moment e vorba  de aspecte astrale care ne aduc în vedere necesitatea de a pune capăt unor acțiuni din trecut, unor relații, fiind momentul să observăm dacă știm cu adevărat cine suntem, ce vrem și cu cine dorim să ne asociem. Pentru cei care se confruntă acum cu starea de indecizie, de confuzie, de rătăcire, viața le poate părea un haos, un drum sinuos, reușind cu foarte mare greutate să își regăsească starea de armonie cu sine și cu ceilalți.

Simbolul Sabian pentru gradul la care se află Luna Plină în semnul Capricorn: “Dezvoltarea potențialităților multinivelare ieșite dintr-un germene original.” Se poate vorbi acum de noi posibilități de expansiune, de progres ca urmare a ceea ce am sădit și îngrijit în trecut. Cuvântul cheie este: creștere.

Luna Plină în zodia Capricorn aduce în lumină nevoia de sacrificiu în vederea depășirii (auto)limitărilor, și implicit a conștientizării nevoii de a ne transforma, acceptând că putem renaște mai presus de planul material, aducând la lumină cele mai profunde trăiri și dorințe, necesare propriei purificări. Este momentul de aducere în lumină a propriilor slăbiciuni, traume dar și de maturizare și folosire a experienței acumulate în sensul creșterii personale și în plan social. Mesajul acestei Luni Pline în semnul Capricorn este: „Concretizez material toate gândurile creatoare utile revelației funcției mele interioare și mi le asum cu libertate deplină.”

Luna Plină în semnul Capricorn  are o influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor cardinale: Berbec, Rac, Balanță, Capricorn, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 9 iulie (± 3 zile) şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) aproape de 22°.

Mesajul transmis de Luna Plină în zodia Capricorn pentru fiecare semn zodiacal:

Berbec – Se manifestă mult mai pregnant ambițiile și dorința ta de progres în plan profesional și social reușind să-ți pui în evidență calitățile de lider.  Ești mult mai preocupat de planul profesional, relația cu superiorii fiind un moment bun de schimbare sau de reconfigurare a carierei. Atenție la eventuale probleme care țin de sistemul osos, piele, dinți. Urmează o perioadă în care se va pune mai mult accent pe recunoașterea propriei valori personale, carieră, realizarea socio-profesională.

Taur – Poate fi vorba și despre călătorii îndepărtate sau poți lua decizia de a te perfecționa înscriindu-te la noi cursuri.   Urmează o perioadă în care este stimulată dorința de cunoaștere și de explorare mediului având parte de noi contacte cu oameni aflați peste hotare sau simțind nevoia profundă de a explora locuri noi, domenii diferite, avem dorința de a explora și învăța noi culturi sau domenii legate de spiritualitate.

Gemeni – este o perioadă de transformare profundă, evenimente de natură karmică fiind pus în situații greu de coordonat, rezolvat. Se va observa o mai mare preocupare față de ocultism, esoterism. Treci printr-o perioadă în care vei pune mai mult accent pe latura financiară, bani proveniți prin intermediul celorlalți, dintr-o moștenire sau prin intermediul partenerului de viață.

Rac – pot apărea acum răsturnări de situație în cadrul unor relații, descoperirea unor secrete ce au legătură cu o colaborare importantă. Sunt aduse acum la lumină anumite aspecte ce vizează relația de cuplu sau un parteneriat. Se poate vorbi și despre implicarea în cadrul unei relații importante sau desfacerea unei alianțe, declanșarea unui divorț, un proces.

Leu – va trebui să acorzi o atenție specială la propriul organism fiind predispus la probleme de sănătate care se cer rezolvate cât mai urgent. Este posibil să fi pus în situația de a lua decizia de a schimba locul de muncă.  O perioadă în care te confrunți cu schimbări importante, legate de locul de muncă sau de relația cu colegii de muncă. Demarezi acum o acțiune pe care ai tot amânat-o.

Fecioară – este momentul să culegi roadele unei munci de creație sau să te bucuri de realizări, succes venit din partea copilului. Poți să iei acum hotărârea bruscă de a pune capăt unei relații sentimentale, pentru a face loc unui nou început. Se poate vorbi de o reconfigurare sau chiar de dorința de a pune capăt unei relații sentimentale.

Balanță – Se poate vorbi și despre primirea unor bani dar și o posibilă călătorie în străinătate sau susținerea unui examen important pe care ai șansa să-l iei cu brio. Te preocupi mai mult de casă și familie, poate fi vorba chiar de o schimbare de domiciliu sau de achiziția unei case, proprietăți. Se poate vorbi despre schimbări importante legate de carieră, primești o propunere de colaborare sau un loc de muncă mult mai avantajos.

Scorpion – Este important să fii mult mai atent la contractele pe care le semnezi, la ce și cum negociezi. Pot să apară dificultăţi în relaţia cu anturajul, în micile deplasări, în tot ceea ce ţine de comunicare şi informare dar și în ceea ce privește studiile superioare, deplasările în străinătate. Ajungi la  apogeul unor acțiuni, proiecte demarate la sfârșitul anului trecut și vizează relația cu rudele apropiate, examenele, studiile, acumularea de informații, călătoriile, comerțul, semnarea unor contracte.

Săgetător – te preocupi mai mult de noi posibilități de progres în plan material, financiar. Vei pune accentul pe câștigurile financiare, confort, valori și nevoi personale, securitate materială și emoțională, afecțiune. Se poate vorbi de o perioadă în care ai șansa să fii recompensat din punct de vedere financiar sau semnezi un contract avantajos, pe termen îndelungat. Atenție însă la riscul de a fii furat sau pierderi de bani.

Capricorn – treci de la o extremă la alta, vrei să faci schimbări bruște legate de propria înfățișare, te preocupi mai mult de propriul corp, felul în care arăți. Vei pune mai mult accent pe propria persoană, nevoia de afirmare, felul în care te percepe lumea, nevoia de a schimba direcția în viață, comportamentul personal. Este posibil să treci printr-o perioadă de criză de identitate, pot să apară unele probleme de afirmare personală sau în relația de cuplu.

Vărsător – Va trebui să acorzi o atenție sporită echilibrului emoțional și propriei sănătăți. Este important să analizezi cu atenție comportamnetul și modul de a gândi, de a percepe viața și oamenii întrucât ești înclinat către starea de pesimism, tendința de a-ți creea singur probleme. Poți avea vise interesante, primești mesaje care te vor ajuta să găsești răspunsuri la problemele, situațiile neplăcute cu care te confrunți. În această perioadă se pune mai mult accent pe viața intimă, secrete, datorii karmice, temeri personale, frustrări, spiritualitate. Te poți aștepta la evenimente nedorite, menite să creeze o stare de disconfort, la nivel psihic și emoțional. Poți descoperi acum secrete importante sau te poți confrunta cu dușmănii puternice.

Pești – Este o perioadă intensă, în ceea ce privește activitățile de grup, relația cu prietenii, cu anumite organizații, cluburi. Pui mai mult accent pe relația cu prietenii, idealuri, speranțe, dorința de independență, relații, politică. Este posibil să îți vină brusc ideea desprinderii dintr-o organizație, descoperi că nu este tocmai ceea ce îți doreai dintr-o anumită relație de prietenie. În această perioadă reușești să vezi adevăratele interese ale unor prieteni, vis-a-vis de ceea ce se dorește, de fapt, de la tine.

Trebuie întotdeauna să ținem cont de faptul că: „Astrele predispun, dar nu dispun…” Influenţele, bune sau rele, ale planetelor asupra fiinţei umane nu depind exclusiv de semnul şi de casa în care ele se află, nici de aspectele care există între ele, ci și de gradul de evoluţie al fiecărei persoane.

Gabriela Cernat – astrolog
» Editor Online

www.astroella.com