Mesajul transmis de acest eveniment pentru fiecare semn zodiacal

„Autovindecarea va fi mereu dovada cea mai convingătoare a propriei noastre puteri subconștiente.” Joseph Murphy

Luna Plină are loc în data de 2 martie 2018, în zodia Fecioară, la ora 2:52’, la 11˚23’, pe axa Fecioară – Pești, în casele II-VIII, pe axa posesiunilor. Ascendentul momentului se află în zodia Săgetător.

Influenţa energetică a Lunii Pline se simte cu câteva ore înainte și după momentul maxim (±18 ore). Emoţiile sunt trăite cu intensitate confruntându-ne cu stări de agitaţie, insomnie, ameţeli, dureri de cap, tensiune psihică şi nervoasă amplificată, există o stare de confuzie, nehotărâre, poți lua decizii pripite. Nu se recomandă intervenţiile chirurgicale în această perioadă existând risc crescut de hemoragie. Luna Plină ne poate da curaj şi energie pentru a împlini tot ceea ce am planificat, gândit, iniţiat în perioada de Lună Nouă care a avut loc în zodia Fecioară, în data de 20 septembrie 2017.

Luna Plină aflată pe axa sacrificiului și a vindecării (Fecioară-Pești) ne pune în situația de a răspunde la întrebarea: la ce suntem în stare să renunțăm pentru a obține vindecarea trupească și/sau sufletească? Este momentul să conștientizăm că principala suferință vine, de fapt, din neascultarea sufletului, din refuzul de a vedea ce ne doare cu adevărat, ce anume ne-a adus în situația actuală. Este o perioadă în care emoțiile puternice reprimate dar și tendința de fugă, izolare, de neacceptare a realității și de scufundare într-o lume iluzorie nu face decât să ne îndepărteze de starea de împlinire, de împăcare cu noi înșine și implicit cu ceilalți.Fiind vorba despre Fecioară, o zodie a curățeniei, a muncii, purificării, sănătății și de casa a VIII-a, casa morții și a renașterii, a sexualității, transformările profunde în conștiința pot surveni și prin studii oculte sau prin cercetarea unor mistere ale vietii. Luna Plină face lumină în propriul subconștient aducând la suprafață ceea ce trebuie conștientizat și transformat, vechile răni legate de o relație intimă, de probleme ce vizează o moștenire, bani pe care trebuia să îi primim de la partenerul de viață. Este momentul dezvăluirii unor secrete care țin de viața inimă, reîntâlnirea cu persoane ce au jucat un rol important în plan sentimental. Casele astrologice II si VIII sunt considerate a fi, în accepțiunea  tradițională, porțile iadului. Casa a VIII-a (începutul Morții) cu scufundarea în infern, cu necesitatea de a ne afunda în tenebre, înainte de a ajunge la lumină. Cu Luna Plină încasa a VIII-a, asociată renașterii Păsării Phoenix din propria cenușă, nu facem decât să ne sondăm propriul suflet, propriile răni, sunt aduse la suprafață traume dar, pe de altă parte, suntem forțați să o luăm de la capăt, mult mai puternici.

Marte, în conjuncție cu Ascendentul și în zodia Săgetător, poate avea ca efect manifestarea agresivității în mod spontan. Este vorba despre acțiuni, atitudini și reacții care pot fi mai dure ca de obicei, impulsive, avem tendința de a ne impune propria personalitate, voința personală, mai presus de nevoile celorlalti. Vor exista situații în care ne vom confrunta cu acțiuni destul de dure, venite din partea dușmanilor ascunși, trădări, dezamăgiri, situații destul de confuze.

Marte, Zeul războiului și stăpânul tuturor lucrurilor asociate cu ideea de luptă, cu energiile sale poate genera stări de nervozitate, agresivitate gratuită, dorința de răzbunare, acțiuni secrete (în semnul Săgetător, casa a XII-a). Este un aspect astral ce presupune nevoia de acțiune, ambiția, curajul de a ne lupta pentru propriul adevăr, nevoia de introspecție, de accesare a unor dimensiuni la care, poate, nu aveam acces sau nu reușeam să ajungem în mod conștient. Este posibil să ajungem la descoperirea bruscă a adevărateifețe a unor personaje importante din viața noastră, ca urmare a declanșării unor conflicte verbale, certuri, reproșuri, critici. Traversăm o perioadă de ardere, de purificare în plan sentimental, relațional astfel că dorința de manifestare, de exprimare a propriilor dorințe, poate întuneca mintea putându-ne conduce către acțiuni pe care cu greu le putem gestiona. Există predispoziția către superficialitate, compromis pierzând astfel din vedere oportunități importante, datorită acceptării plăcerilor de moment.

Dacă până acum nu ne-a fost limpede care este drumul pe care ar trebui să mergem, care sunt problemele cu care ne confruntăm, care sunt activitățile la care trebuie să renunțăm și pe care să ne concentrăm atentia, acum începem să vedem anumite lucruri cu mai multă claritate.  Dacă vrem să renunțăm la anumite obiceiuri, dăunătoare pentru sănătatea noastră sufletească și trupească, acum este momentul să întreprindem acțiuni pentru a avea succes și vindecare completă.Cu Marte în casa a XII-a, în careu la Mercur și Venus (în zodia Pești), are loc  conștientizarea naturii unei relații, fie că este vorba despre parteneriate, o relație de mariaj, o relație secretă sau reactivarea unor dușmănii ascunse oridorința de răzbunare.Curajul, nu doar de a face ceva ce nu am mai facut, de care ne era teamă dar, mai ales, curajul de a fi coerenți cu noi înșine, în orice situatie. Este important să ne cunoaștem propriile limite, să evităm conflictele, mai ales când nu cunoaștem toate datele, informațiile din situația cu care ne confruntăm. Oscilăm între a alege cu mintea, ținând cont de rațiune și a ne lăsa conduși de sentimente, de propriile aspirații, de nevoile emoționale. Proiecțiile pe care le-am făcut, de-a lungul timpului, vis-a-vis de propriul partener, de relația cu ceilalți, pot intra acum în conflict cu realitatea.

Zodia Pești semnifică spiritualitatea, compasiunea, sensibilitatea, devotamentul, sacrificiul. Energia este activată de Soarele dinsemnul Pești, în casa a II-a, a valorilor materiale, bani și venituri din muncă proprie dara valorile personale sub formă de aptitudini și talente practice, pe care orice om trebuie să și le gestioneze, dezvolte și fructifice. Cu Soarele în conjuncție cu Neptun și sextil cu Lilith, ne putem aștepta la compromisuri pentru a atrage și mai multe beneficii materiale în viața noastră. Pot apărea și unele dezamăgiri, alegeri greșite.

Ascendentul se află în zodia Săgetător, zodie guvernată de Jupiter, căreia îi este asociată casa a IX-a șiaccentuează nevoia de a găsi un nou sens lucrurilor, evenimentelor, călătoriilor îndepărtate, studiilor superioare, ne formulăm o nouă filosofie de viață sau găsim o nouă cale de cercetare în plan spiritual.Aduce în prim plan necesitatea de a conștientiza care este sensul evenimentelor cu care ne confruntăm în prezent („a înțelege” este verbul zodiei Săgetător).

Jupiter (guvernatorul Ascendentului în zodia Săgetător) face parte dintr-un Triunghi Minor prin sextilul cu Pluton (din semnul Capricorn, casa a I-a) și trigon cu Mercur, Venus (în semnul Pești, casa a III-a), planeta-focar, cea care realizează sextilele, este „receptorul energetic” al configuraţiei şi totodată motorul ei(în cazul de faţă, asteroidul Pluton).Este vorba despre nevoia de claritate în ceea ce privește speranțele, idealurile noastre, pot fi descoperite aspecte importante care țin de relații la nivel personal și social.  Configuraţia ne permite să ne manifestăm creator şi obiectiv, plini de inventivitate şi capabili să concretizăm idei, decizii, iniţiative, comunicăm cu sensibilitate şi intuiţie totodată, fructificând şansele profund transformatoare indicate de Pluton.

Luna Plină în zodia Fecioară aduce în lumină propriile dorințe, așteptările, aspirațiile legate de relația cu ceilalți, parteneriate, afaceri, procese. Este momentul de analiză (Fecioară) a ceea ce ne produce suferință, limitări, ce ne blochează capacitatea de „a crede” (Pești), de a aspira mai mult către latura spirituală a vieții. Mesajul acestei Luni Pline în semnul Fecioară este: „Mă eliberez de orice formă de limitare, dezvoltând încredere nelimitată în mine și în potențialul  meu intuitiv, inspirat și creator.”

Luna Plină în semnul Fecioară are o influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 2 martie (± 3 zile) şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) aproape de 11°.

Mesajul transmis de Luna Plină în zodia Fecioară pentru fiecare semn zodiacal

Berbec–  este timpul să culegi roadele unei munci susținute. Este apogeul unor proiecte, acțiuni începute în toamna anului trecut. Poate fi vorba despre luarea deciziei de a schimba direcția,în privința locului de muncă, poți renunța la un proiect. Afli acum informații importante ce vizează un tratament sau lămurești relația cu anumiți colegi, superiori. Nu este exclus să primești o veste legată de o afacere, un parteneriat sau renunți la o asociere care ți-a creat tot felul de neajunsuri în plan financiar.

Taur– sunt aduse la lumină adevăruri care vizează o relație de dragoste, relația cu propriul copil, un hobby. Este posibil să culegi acum roadele unei munci de creație, a unor proiecte demarate încă din toamna anului trecut. Se poate vorbi și despre un final într-o relație de dragoste, de vindecarea unei traume de natură sentimentală, relațională.

Gemeni– poți descoperi acum adevăruri legate de casă, familie, părinți, locul sau țara natală. Se poate vorbi despre necesitatea de a finaliza anumite proiecte legate de locuință. Este posibil să te hotărăști brusc să schimbi domiciliul, să achiziționezi sau să vinzi o casă. Nu este exclus să te întorci în locul natal și să te reîntâlnești cu prieteni dragi, cu care nu te-ai mai văzut de foarte mulți ani.

Rac– acum este apogeul unor acțiuni, proiecte demarate încă din toamna anului trecut și vizează relația cu rudele apropiate, examenele, studiile, acumularea de informații, călătoriile, comerțul, semnarea unor contracte. Primești informații importante ce vizează studiile, relația cu rudele aflate la distanță. Este important să fii mult mai atent la contractele pe care le semnezi, la ce și cum negociezi, dacă merită să începi un curs despre care nu prea știi dacă îți va aduce sau nu beneficii în plan profesional.

Leu– ai ocazia să îți valorifici anumite talente dând dovadă de creativitate, inspirație, ai capacitatea de a negocia talentele de care dispui pentru a reuși să aduci mult mai mulți bani în propriul cont. Culegi roadele unei munci susținute având șansa să primești o mărire de salariu, ajungi la apogeul unor acțiuni începute încă din toamna anului trecut. Este o perioadă în care este recomandat să nu te implici în afaceri riscante, colaborări care te predispun la pierderi, furt de bani.

Fecioară– este o perioadă destul de agitată pentru tine. Pot să apară schimbări frecvente de dispoziție trecând de la o extremă la alta, ești dornic să aduci schimbări în propria viață dar și în relația cu ceilalți oameni. Te confrunți cu probleme care țin de relația cu partenerul de viață. Poate fi vorba despre o despărțire, renunțarea la anumite atașamente, obsesii. Poți să primești informații neplăcute care țin de o relație, asocieri, o afacere sau în privința partenerului de viață.

Balanță– se poate vorbi acum despre rezultatele acțiunilor demarate în toamna anului trecut, care vizează viciile dar și tot ceea ce ține de activități de caritate, voluntariat, închisori, spitale, pot să apară probleme de sănătate cronice. Este timpul să te preocupi mai mult de sănătatea ta și de latura spirituală a existenței. Este recomandat să-ți asculți intuiția, mai ales în situațiile critice. Sunt aduse la lumină acțiunile unor dușmani ascunși, care ți-au „sabotat” munca, proiectele demarate în toamna anului trecut și care vizează cariera, relațiile sau chiar propria sănătate, relația cu medicii. Iată că a venit momentul să te lămurești cine și ce a urmărit, de fapt, ce a vrut să obțină de la tine.

Scorpion– se poate face lumină în relația cu prietenii, un grup, o asociație din care faci parte. Ai ocazia să descoperi acum adevăratele interese ale unor prieteni, vis-a-vis de ceea ce se dorește, de fapt, de la tine. Este o perioadă intensă, în ceea ce privește activitățile de grup, relația cu prietenii, cu anumite organizații, cluburi. Poate că îți vine brusc ideea să te desprinzi dintr-o organizație, să descoperi că nu este tocmai ceea ce îți doreai dintr-o anumită relație de prietenie.

Săgetător– Este timpul să faci ordine în carieră, să ceri o mărire de salariu sau să ocupi un post care să te avantajeze, din punct de vedere financiar. Acum ai șansa de a-ți fi recunoscute roadele muncii susținute. Este apogeul unor acțiuni începute în toamna anului trecut, un moment bun pentru realizarea scopurilor profesionale. Este posibil să iei decizia bruscă de a renunța la o profesie care nu te împlinește, din punct de vedere moral și financiar.

Capricorn– este o Lună Plină care te îndeamnă să te apropii mai mult de latura spirituală a existenței. Este timpul să te preocupi mai mult de studii, relația cu persoane aflate în străinătate sau poți lua decizia bruscă de a pleca departe de casă. Poate fi vorba și despre implicarea într-un parteneriat, o afacere în străinătate sau poți să planifici o călătorie în străinătate. Tot acum este posibil să iei decizia bruscă de a te înscrie la niște cursuri universitare sau postuniversitare care te vor ajuta, pe viitor, în plan profesional. Este momentul să acorzi mai multă atenție spiritualității, esoterismului sau relației cu persoane aflate în străinătate.

Vărsător– această Lună Plină din semnul Fecioară poate face lumină în tot ceea ce ține de moșteniri, taxe și impozite, banii partenerului, o relație intimă, sexuală. Se poate vorbi acum despre un final, lămurirea unor situații stresante, obositoare și care vizează un împrumut bancar, un asociat, o relație intimă. Poate să apară necesitatea de a te transforma, de a privi oamenii și evenimentele în profunzime, dincolo de aparențe. Este posibil să te confrunți cu evenimente de natură karmică, ești pus în fața unor situații greu de înțeles și de coordonat.

Pești– te afli la un punct de cotitură, în ceea ce privește relația de mariaj, un parteneriat, o afacere, dușmanii ascunși. Este posibil să iei decizia de a rupe o relație sau poți ajunge în posesia unor adevăruri neplăcute menite să te pună „în gardă”, trebuie să acționezi, să te implici mai mult în relația de cuplu. Sunt aduse la lumină adevăruri legate de partener sau un asociat .

Trebuie întotdeauna să ținem cont de faptul că: „Astrele predispun, dar nu dispun…” Influenţele, bune sau rele, ale planetelor asupra fiinţei umane nu depind exclusiv de semnul şi de casa în care ele se află și de aspectele care există între ele, ci și de gradul de evoluţie al fiecărei persoane.  

Gabriela Cernat – astrolog
» Editor Online

www.astroella.com