Luna plină în Fecioară

„Un sistem de credințe suficient de puternic, o convingere suficient de intensă, poate face să se întâmple orice.”
„Dune- Casa Harkonnen” Brian Herbert, Kevin J. Anderson

Luna Plină are loc în data de 12 martie 2017, în zodia Fecioară, la ora 16:54’, la 22˚13’, pe axa Fecioară – Pești, în casele I-VII, pe axa relațională. Ascendentul momentului se află în zodia Fecioară.

Luna Plină aflată pe axa sacrificiului și a vindecării ne pune în situația de a răspunde la întrebarea: la ce suntem în stare să renunțăm pentru a obține vindecarea trupească și/sau sufletească? Este momentul să conștientizăm că principala suferință vine, de fapt, din neascultarea sufletului, din refuzul de a vedea ce ne doare cu adevărat, ce anume ne-a adus în situația actuală. Este o perioadă în care emoțiile puternice reprimate dar și tendința de fugă, izolare, de neacceptare a realității și de scufundare într-o lume iluzorie nu face decât să ne îndepărteze de starea de împlinire, de împăcare cu noi înșine și implicit cu ceilalți. Soarele în semnul Pești și în casa a VII-a aduce în prim plan relațiile de mariaj, parteneriatele, divorțurile, dușmanii, activitățile juridicefiind vorba despre posibile teste legate de relații. Are loc conștientizarea naturii unei relații, fie că este vorba despre parteneriate, o relație de mariaj sau reactivarea unor relații cu dușmani care își declară pe față agresivitatea, dorința de răzbunare. Zodia Pești semnifică spiritualitatea, compasiunea, sensibilitatea, devotamentul, sacrificiul. Mesajul acestei energii activate de Soarele în semnul Pești, în casa relațiilor, ne aduce nevoia de echilibru între nevoile personale și ale celor cu care colaborăm. Fie că este vorba despre un mariajsau o afacere este un timp al trezirii la realitate, al negocierilor dar și al compromisurilor. Poate fi o perioadă de finalizare a unei relații, îndeosebi dacă este vorba despre asocieri care s-au stabilit pe interese, compromisuri. Este oLună Plină în zodia Fecioară care vizează roadele muncii noastre, proiectele începute încă de la Luna Nouă însemnul Fecioară, din data de 1 septembrie 2016 acum fiind momentul de finalizare, de testare a ceea ce am sădit atunci.

Luna reprezintă inconștientul, impulsurile lăuntrice care ne conduc, adesea fără sa ne dăm seama, către ceea ce avem de îndeplinit în viață, prin intermediul trăirilor și reacțiilor noastre psihice. Cu Luna în semnul Fecioară, în casa I-a, poate fi momentul unei mari realizări sau a unei mari dezamăgiri, important este să aducem la lumină ceea ce trebuie vindecat, tratat: traume, răni, lucruri rele, relații care au blocat bunul mers al propriei existențe. Oscilăm între a alege cu mintea, ținând cont de rațiune și între a ne lăsa conduși de credință, de propriile aspirații, de nevoile emoționale cele mai puternice. Proiecțiile pe care le-am făcut, de-a lungul timpului, vis-a-vis de propriul partener, de relația cu ceilalți, pot intra acum în conflict cu realitatea.

Pluton este considerat „Marele transformator” al zodiacului, energia plutoniană distruge ceea ce este învechit, demodat, ceea ce nu ne mai este de folos aducând la lumina propriei conștiințe problemele de natură emoțională pe care le-am acumulat în propriul subconștient. Pluton din semnul Capricorn, casa a V-a, a iubirii, creativității, a copiilor mediază conflictul creat de Luna Plină pe axa relațională oferindu-ne soluțiile necesare pentru a vedea ce anume avem de transformat în propria conștiință, care sunt alegerile pe care trebuie să le facem pentru a ajunge la starea de mulțumire, împlinire în plan personal și relațional. Suntem ajutați să transformăm, să reformulăm propriul sistem de valori în raport cu ceilalți, cu societatea conferindu-ne mai multă putere pentru a traversa încercările la care suntem supuși, în plan relațional.

Ascendentul în zodia Fecioară subliniează încă o dată nevoia de vindecare, de purificare și de muncă susținută, de atenție la detalii, răbdare și mobilizare în găsirea celor mai bune soluții care să ne conducă către împlinirea propriului scop. Ne vom pune mai frecvent întrebări de genul: „Cine sunt eu?”, „Ce anume m-a determinat să ajung în această relație?”. Este tendința de a „despica firul în patru” încercând să înțelegem sensul evenimentelor cu care ne confruntăm în prezent.

Mercur (guvernator al Ascendentului în Fecioară) se află în semnul Pești (în exil), în conjuncție cu Soarele din casa a VII-a și în careu cu Saturn. Sunt aspecte astrale menite să sublinieze că informațiile pe care le deținem, vis-a-vis de o relație, o afacere, un parteneriatconțino mare doză de subiectivism. Putem întâmpina tot felul de limitări, obstacole legate de comunicare având de luptat împotriva neîncrederii și a nehotărârii în luarea unor decizii care vizează relațiile. Poate fi vorba și despre teama de a ne exprima propriile gânduri, dorințe sau ne putem lovi de tot felul de limitări, obstacole în finalizarea unei acțiuni de natură materială sau emoțională.Putem intra acum în criză de timp (Saturn) astfel că e necesar să luăm măsurile necesare pentru a finaliza anumite proiecte, acțiuni care trenează de prea mult timp. Mercur, alături de asteroidul Pallas (înțelepciunea, dreptatea, strategia), în conjuncție cu Chiron (asteroidul spiritualității) și Soarele din semnul Pești (identitatea) acționează în sensul eliberării, a aducerii la suprafață a unor traume legate de relații, o suferință menită să ne aducă în lumină, să ne ridicăm deasupra problemeloraccesând taine care țin de credință, spiritualitate. Se realizează acum simbioza dintre trecut, prezent și viitor primind îndrumarea de care avem nevoie pentru a depăși propriile limitări, prejudecăți în vederea obținerii echilibrului interior și al împlinirii spirituale(în urma unor pierderi ce vizează relația cu ceilalți).

Marte se află în zodia Taur (în exil), Venus este retrogradă în semnul Berbec (în exil) fiind vorba despre o recepție mutuală; putem fi puși acum în fața unor erori pe care le-am comis în trecut. Suntem invitați să facem o călătorie în trecut și să cugetăm profund la relația cu celălalt, dacă ne sunt împlinite așteptările în plan sentimental sau, pur și simplu, vrem să ne satisfacem ego-ul, să deținem controlul asupra celuilalt demonstrând în acest fel ce „puternic sunt eu!”. Se dă acum bătălia între „a fi” (Berbec) și „a deține” (Taur)putând să fim puși în situația inedită de a debloca o traumă ce ține de o relație, sentimente, iubire, emoții, sexualite (Venus retrograd în casa a VIII-a) care au fost orientate într-o direcție greșită îndepărtându-ne astfel de la propriul traseu. Acum avem ocazia să facem un pas înapoi și să conștientizăm care sunt, de fapt, adevăratele sentimente și dacă suntem pregătiți să dăruim sincer, profund.

Lilith întruchipează idealul unei ființe inferioare, negative, materialiste care se folosește de formele sale pentru a seduce. Lilith reprezintăun bagaj karmic, un loc de suferință, un punct sensibil, un complex, o piedicã interioarã ascunsã, o frustrare personală majorã, este latura noastrã secretã, jenantã, pe care vrem să o ascundem, care ne trage înapoi, de care ne simțim vinovați și pentru care depunem cele mai mari eforturi de auto-depășire.Pentru a putea evolua omul trebuie să se elibereze de frică, egoism șiură, să se lase purtat de credință recunoscând că în el se află atât ura cât și bunătatea, compasiunea, că poate avea acces atât la întuneric, cât și la lumină. Lilith reprezintă lupta cu proprii demoni venindu-ne destul de greu să înțelegem că, în realitate, ne luptăm cu propriile slăbiciuni:„Avem nevoie de modestie și de recunoaștere ca să iluminăm punctele oarbe.” Evoluția înseamnă, înainte de toate, scufundarea în tenebre, în adâncurile propriei ființe unde avem ocazia să luăm cunoștință frica, frustrările, traumele generatoare de suferință pe care trebuie să le acceptăm și să le conștientizăm, înainte de a le aduce la lumină și de a le vindeca. Astfel că, în acest moment de Lună Plină în semnul Fecioară, Lilith se află în zodia Săgetător, în conjuncție cu Fundul Cerului (miezul nopții, punctul originii noastre terestre) și în careu cu Nodul Nord Lunar amplificând astfel senzația că nu ne găsim locul, că suntem renegați de familie, că ne îndepărtăm de propria menire. Ne putem confrunta cu probleme care țin de casă, familie, locul sau țara natală. Poate să apară necesitatea de a schimba domiciliul, țara datorită unor evenimente neprevăzute, de natură karmică. Este posibil să ne confruntăm cu o pierdere, despărțirea de o persoană dragă, putem afla despre un deces în familie. Este sentimentul că suntem rupți de propriile rădăcini. Descoperim secrete care vizează casa, locuința, relația cu familia. Ceva din trecut vine peste noi și ne dă sentimentul de „cădere în gol”. Mesajul acestui aspect astral este să nu ne lăsăm copleșiți de suferințăși să ne ridicăm mai presus de durere, de neant agățându-ne cu sufletul și mintea de Divinitate, de iubire și de lucrurile frumoase ale vieții altfel riscăm să „hrănim” proprii demoni și să rămânem scufundați în întuneric.

Simbolul Sabian pentru gradul la care se află Luna Plină în semnul Fecioară este: „Un profet cară tăblițe ale noii legi, coborând de pe pantele muntelui Sinai.”Este mesajul revelării interioare după o experiență de viață marcantă.

Luna Plină în zodia Fecioarăaduce în lumină propriile dorințe, așteptările, aspirațiile legate de relația cu ceilalți oameni, parteneriate, afaceri, procese. Este momentul de analiză (Fecioară) a ceea ce ne produce suferință, limitări, ce ne blochează capacitatea de „a crede” (Pești), de a aspira mai mult către latura spirituală a vieții. Mesajul acestei Luni Pline în semnul Fecioară este: „Mă eliberez de orice formă de limitare, dezvoltând încredere nelimitată în mine și în potențialul meu intuitiv, inspirat și creator.”

Luna Plină în semnul Fecioară are o influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 12 martie(± 3 zile) şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) aproape de 22°13’.

Mesajul transmis de Luna Plină în zodia Fecioară pentru fiecare semn zodiacal

Berbec – este timpul să culegi roadele unei munci susținute. Este apogeul unor proiecte, acțiuni începute în toamna anului trecut. Poate fi vorba despre luarea deciziei de a schimba direcția legat de locul de muncă, poți renunța la un proiect. Afli acum informații importante ce vizează un tratament sau lămurești relația cu anumiți colegi, superiori. Nu este exclus să primești o veste legată de o afacere, un parteneriat sau să renunți la o asociere care ți-a creat tot felul de neajunsuri în plan financiar.

Taur – sunt aduse la lumină adevăruri care vizează o relație de dragoste, relația cu propriul copil, un hobby. Este posibil să culegi acum roadele unei munci de creație, a unor proiecte demarate încă din toamna anului trecut. Se poate vorbi și despre un final într-o relație de dragoste, de vindecarea unei traume de natură sentimentală, relațională.

Gemeni – sunt aduse acum la lumină adevăruri legată de casă, familie, părinți, locul sau țara natală. Se poate vorbi despre necesitatea de a finaliza anumite proiecte legate de locuință. Estep posibil să te hotorăști brusc să schimbi domiciliul, să achiziționezi sau să vinzi o casă. Nu este exclus să te întorci în locul natal și să te reîntâlnești cu prieteni dragi, cu care nu te-ai mai văzut de foarte mulți ani.

Rac – acum este apogeul unor acțiuni, proiecte demarate încă din toamna anului trecut și vizează relația cu rudele apropiate, examenele, studiile, acumularea de informații, călătoriile, comerțul, semnarea unor contracte. Primești informații importante ce vizează studiile, relația cu rudele aflate la distanță. E important să fii mult mai atent la contractele pe care le semnezi, la ce și cum negociezi, dacă merită să începi un curs despre care nu prea ști dacă îți va aduce sau nu beneficii în plan profesional.

Leu – ai ocazia să îți valorifici anumite talente dând dovadă de creativitate, inspirație, ai capacitate de a negocia talentele de care dispui pentru a reuși să aduci mult mai mulți bani în propriul cont. Culegi roadele unei munci susținute având șansa să primești o mărire de salariu, să ajungi la apogeul unor acțiuni începute încă din toamna anului trecut. Este o perioadă în care este recomandat să nu te implici în afaceri riscante, colaborări care te predispun la pierderi, furt de bani.

Fecioară – este o perioadă destul de agitată pentru tine. Pot să apară schimbări frecvente de dispoziție trecând de la o extremă la alta, ești dornic să aduci schimbări în propria viață dar și în relația cu ceilalți oameni. Te confrunți cu probleme care țin de relația cu partenerul de viață. Poate fi vorba despre o despărțire, renunțare la anumite atașamente, obsesii. Poți să primești informații neplăcute care țin de o relație, asocieri, o afacere sau de partenerul de viață.

Balanță – se poate vorbi acum despre rezultatele acțiunilor din în trecut, mai exact din toamna anului trecut și care vizează viciile, tot ceea ce ține de activități de caritate, voluntariat, închisori, spitale, probleme de sănătate cronică. Este timpul să te preocupi mai mult de sănătatea ta și de latura spirituală a existenței. Este recomandat să-ți asculți intuiția, mai ales în situațiile critice. Sunt aduse la lumină acțiunile unor dușmani ascunși, care ți-au „sabotat” oarecum munca, proiectele demarate în toamna anului trecut și care vizează cariera, relațiile sau chiar propria sănătate, relația cu medicii. Iată că a venit momentul să te lămurești cine și ce a urmărit, de fapt, ce a vrut să obțină de la tine.

Scorpion – se poate face lumină în relația cu prietenii, un grup, o asociație din care faci parte. Ai ocazia să descoperi acum adevăratele interese ale unor prieteni, vis-a-vis de ceea ce se dorește, de fapt, de la tine. Este o perioadă intensă în ceea ce privește activitățile de grup, relația cu prietenii, cu anumite organizații, cluburi. Poate că îți vine brusc ideia să te desprinzi dintr-o organizație, să descoperi că nu este tocmai ceea ce îți doreai dintr-o anumită relație de prietenie.

Săgetător – Este timpul să faci ordine în carieră, să ceri o mărire de salariu sau să ocupi un post care să te avantajeze, din punct de vedere financiar. Acum ai șansa de a-ți fi recunoscute roadele muncii susținute. Este apogeul unor acțiuni începute în toamna anului trecut, un moment bun pentru realizarea scopurilor profesionale. Esteposibil să iei decizia bruscăde arenunța la o profesie care nu te împlinește, din punct de vedere moral și financiar.

Capricorn – Este o Lună Plină care te îndeamnă să te apropii mai mult de latura spirituală a existenței. Este timpul să te preocupi mai mult de studii, relația cu persoane aflate în străinătate sau poți lua decizia bruscă de a pleca departe de casă. Poate fi vorba și despre implicarea într-un parteneriat, o afacere în străinătate sau poți să planifici o călătorie în străinătate. Tot acum e posibil să iei decizia bruscă de a te înscrie la niște cursuri universitare sau postuniversitare care te vor ajuta, pe viitor, în plan profesional. Este momentul să acorzi o atenție specială spiritualității, esoterismului, studiului.

Vărsător – Această Lună Plină din semnul Fecioară poate face lumină în tot ceea ce ține de o moștenire, taxe și impozite, banii partenerului, o relație intimă, sexuală. Se poate vorbi acum despre un final, lămurirea unor situații stresante, obositoare și care vizează un împrumut bancar, un asociat, o relație intimă. Poate să apară necesitatea de a te transforma, de a privi oamenii și evenimentele în profunzime, dincolo de aparențe. Este posibil să te confrunți cu evenimente de natură karmică, să fii pus în fața unor situații greu de înțeles și de coordonat.

Pești – Te afli la un punct de cotitură, în ceea ce privește relația de mariaj, un parteneriat, o afacere, dușmanii ascunși. Este posibil să iei decizia de a rupe o relație sau poți ajunge în posesia unor adevăruri neplăcute menite să te pună „în gardă”, să acționezi, să te implici mai mult în relația de cuplu. Poate fi acum ocazia de a încerca să refaci o relație de cuplu, de a găsi soluții viabile, necesare pentru a salva un parteneriat, o asociere. Sunt aduse la lumină adevăruri legate de partener, un dușman, un asociat sau chiar de căsnicia ta, un avocat.

Gabriela Cernat – astrolog
» Editor Online

www.astroella.com