Luna noiembrie se remarcă prin dorința de transformare, de renaștere, încercăm să readucem în prim plan acele aspecte ale vieții pe care trebuie să le înțelegem în profunzime, înainte de a ne lua avânt către adevărata cunoaștere de sine și a celorlalți.
După data de 9 noiembrie Marte intră hotărât în semnul Vărsător dându-ne ambiția și curajul necesar pentru a ne lua avânt, dorindu-ne progresul, evoluția, schimbarea care ne poate lua prin surprindere, acționând în mod spontan. Soarelese află în Scorpion (Soare trigon Neptun-1 noiembrie, Soare sextil Pluton- 7 noiembrie) până în data de 21 noiembrie iarMercur tranzitează semnul Scorpion până în data de 12 noiembrie astfel că se remarcă dorința de a scotoci dincolo de aparențe, de a vedea lucrurile în profunzime găsind soluții ingenioase la problemele cu care ne putem confrunta. În semnul Săgetător se află Saturn și Venus până în data de 12 noiembrie când vor intra în semnul Capricorn astfel că trăim cu pasiune, cu intensitate, lăsându-ne acaparați de sentimente, îndeosebi până în data de 12 noiembrie, pentru ca, odată cu intrarea lui Venus în Capricorn, să trecem în extrema cealaltă, de retragere, de răceală preferând să ținem doar pentru noi ceea ce simțim, ce ne dorim în materie de iubire. Nu este exclus să se pună mai mult accent pe latura practică, materială, pragmatică a unei relații. Tot în preajma datei de 12 noiembrie Mercuria locul lui Venus în Săgetător așa că o să tot călătorim, relaționăm; suntem mult mai dispuși să ne exprimăm gândurile în mod deschis, fără inhibiții. Sunt avantajate preocupările care țin de studii superioare, învățarea unei limbi străine, urmarea unor seminarii, cursuri pe teme de spiritualitate.
Harta astrală a momentului de Lună Plină, se va forma pe 16 noiembrie în semnul Taur, la ora 15:53’, având Ascendentul în Taur și va activa axa caselor I-a și a VII-a, axa relațională, Eu și Tu.Este o Lună Plină ce aduce în vedere conștientizarea problemelor dintr-o relație, parteneriat și vindecarea acestora prin acceptarea că nimic nu poate merge la nesfărșit. Pentru a progresa trebuie să ne observăm așa cum suntem de fapt, cu bune și cu rele. E timpul să facem lumină în relații, să acceptăm cu mai multă îngăduință și credință că timpul le rezolvă pe toate, cu condiția să depunem efort pentru a concretiza anumite dorințe (Venus, guvernatoarea zodiei Taur se află în Capricorn, casaa IX-a).Nu vom duce lipsă de idei, ingeniozitate, dorința de progres, de a încheia noi contracte, înțelegeri, afaceri, Marte și Mercur își dau mâna printr-un sextil pe casele VII și X, a momentului de Lună Plină în semnul Taur.
În a doua parte a lunii, prin intrarea Soarelui în zodia Săgetător, începând cu data de 21 noiembrie, se remarcă dorința de aventură, bucurându-ne din plin de viață, de relația cu ceilalți oameni, ne este dor să călătorim, să acumulăm informații, să ne apropiem mai mult de Divinitate, de spiritualitate. Vom adopta o atitudine mult mai sinceră și mai deschisă în relația cu ceilalți. Întâlnirea lui Mercur cu Saturn din data de23 noiembrie spune despre necesitatea de a trata cu mai multă seriozitate și înțelepciune evenimentele cu care ne putem confrunta.
Aspectele dintre Jupiter (în Balanță) careu Pluton în Capricorn, Venus conjuncție Pluton precum și Venus careu Jupiter (25 noiembrie) se remarcă printr-o mai mare tendință către agresivitate, dorința de dreptate, sunt aduse la suprafață lucruri care ar putea defăima anumite personalități din mediul politic și pot duce la declanșarea unor procese,răsturnări de situație ce vizează cariera, imaginea publică, relațiile diplomatice.„Unde-i lege nu-i tocmeală” pare să fie mottoul perioadei.
Neptun își reia mersul direct în zodia Peștiîncepând cu data de 20 noiembrie ceea ce ne oferă o mai bună viziune asupra propriilor credințe, ce simțim cu adevărat. Imaginația, creativitatea, arta ne ajută să îmbinăm, în mod armonios, utilul cu plăcutul.
Spre sfârșitul lunii se pare că suntem ajutați să facem schimbările pe care ni le dorim de ceva timp. Marte (acțiunea) aflat în semnul Vărsător și foarte bine susținut de Jupiter din zodia Balanță (justițiarul) dar și de Uranus în semnul Berbec (revoluționarul) și Saturn în zodia Săgetător (înțeleptul) sunt aspecte astrale care ne transmit destul de sugestiv că: „Viața bate filmul!” Este momentul să profităm de oportunitățile de progres care vin acum către noi.
Harta astrală a momentului de Lună Nouă în semnul Săgetător din data de 29 noiembrie, ora 14:18’ este : Ascendentul evenimentului se află în zodia Berbec iar conjuncția Soare-Lună se formează în casa a VIII-a, care guvernează resursele celorlalți, moștenirile, sexualitatea și latura ocultă a vieții. Este important să ne ancorăm în prezent, să nu ne lăsăm furați de promisiuni deșarte întrucât există riscul să fim dezamăgiți, îndeosebi atunci când vine vorba despre relații în care se pune pe primul plan distracția, dorința de aventură, latura materială, sexualitatea. Relațiile bazate exclusiv pe sex sunt în atenția Lunii Noi și a lui Saturn din semnul Săgetător aflat la 9° distanță de Luna Nouă. Acest tip de relații pot conduce la schimbări oarecum surprinzătoare de direcție, în plan relațional. Prezența lui Neptun în Pești, în casa a XII-a, a momentului și în careu cu Luna Nouă din semnul Săgetător, atrage atenția asupra lucrurilor și a dușmanilor ascunși, a relației cu Dumnezeu, a acelor aspecte pe care le-am ignorat din prea puțină dorință de cunoaștere astfel că se poate vorbi despre o lună noiembrie 2016 destul de incitantă, profund transformatoare, menită să ne aducă în vedere necesitatea de a ne elibera dintr-o anumită stare de comoditate, delăsare.
Astfel că se poate vorbi de o lună noiembrie destul de incitantă, profund transformatoare, menită să ne aducă în vedere necesitatea de a ne elibera dintr-o anumită stare de comoditate, de delăsare.

Citatul lunii noiembrie: „Lucrul cel mai important este să fii gata în orice moment să sacrifici ceea ce eşti pentru ceea ce ai putea deveni.
Charles Dickens

Gabriela Cernat – astrolog
» Editor Online

www.astroella.com