Berbec – Împăratul
Cartea de tarot „Împăratul”, reprezintă curajul, capacitatea de a-și asuma responsabilități, de a aduce la lumină adevărul, fiind dominat de setea de putere și dorința de a fi admirat, apreciat pentru caracterul puternic și capacitatea de a conduce.
Nativul Berbec reușește să își atingă scopurile, dând dovadă de multă energie, încăpățânare, impulsivitate, reușind să aducă la lumină adevăratul său mod de a fi, riscând să facă exces de putere. Este o persoană inteligentă dar care nu va ezita să își impună punctul de vedere prin forță considerând, de multe ori, că el deține adevărul suprem.
Sub influența acestei cărți de tarot „Împăratul”, acționează pragmatic, cu încredere în propriile forțe, dând dovadă de curaj, de voință neclintită în fața obstacolelor vieții. Trebuie să își controleze starea de impulsivitate și să ia decizii în momentele calme, fiind important să se implice în acțiuni cu mai multă răbdare și înțelegere față de ceilalți oameni.
*Citeste si “De ce să apelăm la Tarot?” – aici, dar si “Tarotul – prietenul tau” – aici

Taur – Marele Preot
Cartea de tarot „Marele preot”, reprezintă autoritatea, legea, lumea credinței, spiritualitatea, perseverența, răbdarea și învățarea, buna organizare dar și voința de neclintit.
Nativul Taur poate fi o persoană amabilă, drăguță, dornică să ajute, să îi susțină pe cei care au nevoie de ajutor, fie moral și/sau spiritual dar nu va ezita să întoarcă spatele, atunci când observă că nu îi este apreciată munca, răbdarea, dedicarea, dragostea. Este o persoană care ține foarte mult la aparențe, nelăsând să îi fie observate adevăratele gânduri, trăiri, sentimente.
Sub influența cărții de tarot „Marele preot” nativul Taur arată că este preocupat de latura spirituală a existenței, de descifrarea sensurilor profunde, reușind să se ridice deasupra materialității prin credință, iubirea față de semeni, învățând să dăruiească necondiționat. Poate deveni un mentor, ghid spiritual, protector sau profesor, o persoană ce poate juca un rol important în comunitatea, grupul din care face parte.
Pentru acest nativ este important să înțeleagă sensul lucrurilor, al evenimentelor, cercetând latura ascunsă a vieții. Acest nativ dă dovadă de înțelepciune, stabilitate, fermitate în acțiuni, voință, preferă să facă lucrurile pas cu pas. Dă dovadă de încăpățânare pentru a-și atinge scopurile, nesuportând să fie scos din ritmul lui.
*Citeste si “De ce să apelăm la Tarot?” – aici, dar si “Tarotul – prietenul tau” – aici

Gemeni – Îndrăgostiții
Cartea de tarot „Îndrăgostiții” reprezintă tentațiile, dualitatea, starea de incertitudine, nevoia de a împărtăși cu ceilalți oameni din propria experiență de viață și cunoașterea pe care o deține.
Nativul Gemeni este o persoană comunicativă, reușind să ajungă foarte ușor la „coarda sensibilă” a interlocutorului. Prin natura lor duală reușesc să învingă obstacolele vieții prin tot felul de tertipuri reușind ca, prin diplomație și amabilitate, să își atingă scopurile.
Sub influența cărții de tarot „Îndrăgostiții” acești nativi trebuie să fie conștienți de capacitățile de care dispun. Este indicat să folosească energia de care dispun în artă, poezie, literatură, dedicându-se frumosului, armoniei fiind important să aducă bunătatea, veselia, bucuria de viață acolo aceasta este absentă. Nu trebuie să se joace cu dragostea, jonglând cu cuvintele, doar din dorința de a atrage atenția sexului opus. Pentru acest nativ este important să se dedice cunoașterii, activităților care îl pot ajuta să progreseze, în plan intelectual și spiritual.
*Citeste si “De ce să apelăm la Tarot?” – aici, dar si “Tarotul – prietenul tau” – aici

Rac – Carul de Triumf
Cartea de tarot „Carul de triumf” reprezintă ambiția, speranța, capacitatea de a o lua de la capăt, o nouă direcție, călătoria, saltul înainte. Acești nativi nu ezită să acționeze, atunci când sunt puși în situații imprevizibile. El deține informațiile necesare pentru a face față noului, dând dovadă de calm, acționând într-o manieră discretă, lăsând doar impresia că dă înapoi în fața obstacolelor. De fapt îî place să stea deoparte și să privească situația, să-și calculeze riscurile la care este supus, înainte de a se avânta într-o acțiune iar când simte că deține informațiile necesare, doar atunci se avântă în acțiune, atingându-și astfel scopurile propuse.
Nativul Rac nu pierde timpul, îi place să ia atitudine, să experimenteze, să cunoască, să știe despre latura umană, reușind să perceapă subtilitățile unei acțiuni, ale unei persoane. Caracteristicile lui sunt ambiția, eficiența și aspectele practice, concrete ale vieții.
Sub influența cărții de tarot „Carul de triumf” nativul Rac nu trebuie să își inhibe forțele ce sălășluiesc în el. Persoană lucidă, ancorată în concret, având spirit de observație dezvoltat, el se poate detașa de adevăratele probleme reușind astfel să găsească soluții salvatoare în situații critice. Dacă nu îi convine ceva nu va ezita să-și manifeste încăpățânarea, autoritatea, impulsivitatea ba chiar ar putea să vă ia prin surprindere prin atitudinea de dictator.
*Citeste si “De ce să apelăm la Tarot?” – aici, dar si “Tarotul – prietenul tau” – aici

Leu – Puterea
Cartea de tarot „Puterea” semnifică curajul, voința, puterea de a învinge obstacolele, optimism, dinamism, dorința de a evolua, spiritualitate.
Nativul Leu reușește să realizeze echilibrul între instinct și rațiune, folosind energia în direcția îndeplinirii propriilor dorințelor. Născut pentru a fi lider, nativul Leu beneficiază de forță, puterea necesară pentru a atrage succesul, susținerea necesară în demersurile lui curajoase, în plan social dar și personal. Nimeni și nimic nu îl poate opri din avântul său către succes.
Sub influența cărții de tarot „Puterea” nativul Leu dă dovadă de instinct, independență, acceptarea celorlalți așa cum sunt, cu bune și cu rele. Știe să se dedice celorlalți, iubește copiii, poate să fie un bun pedagog, educator, știe să se joace, chiar și cu iubirea, plăcându-i să fie răsfățat, admirat de sexul opus. Nu va ezita să folosească relațiile, informațiile secrete în avantaj personal.
Dacă își pierde echilibrul, riscă să alunce pe panta viciilor, a desfrâului, orgoliului și a mândriei exagerată. Prin manifestarea emoțiilor negative, a agresivității, nu face decât să atragă pierderi, care pot fi de natură materială dar și spirituală.
*Citeste si “De ce să apelăm la Tarot?” – aici, dar si “Tarotul – prietenul tau” – aici

Fecioară – Eremitul
Cartea de tarot „Eremitul” sau „Pustincul”, semnifică retragerea, solitudinea, interiorizarea, dorința de independență, inspirația, meditația și intuiția. Acești nativi sunt îndemnați să-și găsească singuri calea, prin experiențele de viață care nu sunt scutite de obstacole, de pierderi ceea ce le va da, inevitabil, o mai mare înțelegere a oamenilor și a vieții.
Nativul Fecioară simte nevoia să se retragă departe de tumultul cotidian, preferând căutările tăcute și solitare, având capacitatea să rezolve problemele prin forțe proprii, datorită capacităților lui, a experienței de viață. Îi place să-și asume riscuri calculate, fiind atent la detalii, nu se va avânta în zone necercetate, necunoscute.
Cartea „Eremitul” îndeamnă la păstrarea credinței și de a nu lăsa pe nimeni să îl abată de la drumul ales, fiind foarte important ca nativul Fecioară să asculte intuiția și să-și urmeze spiritul.
Sub influența cărții de tarot „Eremitul” nativul Fecioară trebuie să învețe cum să își exploreze sentimentele și să-și îmbogățească universul spiritual. Nu este suficient că pun pe primul plan organizarea, disciplina ci trebuie să se retragă în solitudine pentru a reuși să se cunoască cu adevărat, să își exploateze resursele ce pot fi decoperite numai în acest mod. Sunt persoane înclinate către spiritualitate, care nu trebuie să se identifice neapărat cu o anumită religie.
Sunt caracterizați de o mare sete de cunoaștere, dorința de a comunica, de a transmite din propria cunoaștere dar trebuie să evite tendința de a fi prea cicălitori, bârfitori, dând atenție la orice detaliu, riscând astfel să se abată de la adevărata direcție.
*Citeste si “De ce să apelăm la Tarot?” – aici, dar si “Tarotul – prietenul tau” – aici

Balanță – Dreptatea (Justiția)
Cartea de tarot „Justiția” sau „Dreptatea”, semnifică obiectivitatea, diplomația, echilibrul, fidelitatea, corectitudinea, justiția.
Nativul Balanță este adeptul dreptății și a echilibrului între oameni reușind să aibă o înțelegere clară, obiectivă asupra lucrurilor. Este o persoană hotărâtă, energică, acționând fără ezitare în fața provocărilor vieții. În viața de zi cu zi se confruntă adeseori cu consecințele acțiunilor sale, astfel că nu trebuie să uite să facă apel la diplomație, să acționeze responsabil, evitând ranchiuna, dorința de răzbunare, răutatea. Dreptatea are un rol important în viața acestor nativi și, ori de câte ori acționează corect, va fi răsplătit pe măsura acțiunilor sale.
Sub influența cărții de tarot „Justiția” nativul Balanță are forța necesară pentru a înfrunta greutățile vieții, dând dovadă de realism, de blândețe, gândire logică, bazându-se pe concret. Își dorește să organizeze, să conducă grupul din care face parte, știind cum să readucă pacea și armonia în grupul, mediul din care face parte.
*Citeste si “De ce să apelăm la Tarot?” – aici, dar si “Tarotul – prietenul tau” – aici

Scorpion – Moartea
Cartea de tarot „Moartea”, simbol al schimbării și al ciclicității, spune despre capacitatea de a renaște în urma marilor încercări ale vieții, despre transformare radicală, detașarea de trecut, eliberare și renaștere.
Nativul Scorpion simte nevoia imperioasă de a se transforma în permanență, de a se șlefui iar experiențele dure ale vieții sunt doar niște trepte, pe care el le va urca cu mult curaj, ambiție, știind că oricum cineva de acolo de sus îl veghează și că nu îl va lăsa niciodată singur. El acceptă lucrurile și oamenii așa cum sunt, și chiar nu se sperie de necunoscut.
Trebuie însă să evite să își impună punctul de vedere cu orice preț, uneori putând fi prea agresiv, impulsiv, dornic să rezolve lucrurile cât mai rapid. Nu va uita să își ia răsplata, atunci când consideră că merită.
Sub influența cărții de tarot „Moartea” nativul Scorpion are o gândire pătrunzătoare, fină, reușind să fie un bun psiholog, să deslușească taine, să pătrundă într-o altă dimensiune, atras de ocult, de spiritualitate, de lucruri abstracte. Se poate remarca printr-o atitudine oarecum inflexibilă, idei fixe venite, de fapt, din nevoia de a afla adevărata direcție, ce anume se vrea de la el.
Pentru acest nativ nimic nu este întâmplător și totul are o direcție clară. Trebuie însă să accepte ca fiind firească transformarea iar ceea ce pentru alții înseamnă moarte, pentru el nu este decât o trecere. Nativul Scorpion știe ce vrea și până unde poate ajunge!
*Citeste si “De ce să apelăm la Tarot?” – aici, dar si “Tarotul – prietenul tau” – aici

Săgetător – Temperanța
Cartea de tarot „Temperanța” este un simbol al armoniei, împăcării, siguranței, liniștii, modestiei, clarviziunii, creației.
Nativul Săgetător este o persoană jovială, optimistă, dornică să îi ajute pe ceilalți oameni, dând dovadă de onestitate. Iubește distracția, aventura, se bucură de viață fiind un veșnic copil prin natura lui veselă, sufletul acestuia simțind nevoia permanentă să simtă pacea și armonia. Are o foarte bună capacitate de a negocia, știind să îmbine, în mod natural, inteligența cu umorul. Iertarea și pacea cu sinele joacă un rol esențial pentru acest nativ, în ceea ce privește atingerea țelului propus. Știe să ierte și să iubească, fiind foarte conștient că are ceva util de învățat de la fiecare om cu care interacționează.
Sub influența cărții de tarot „Temperanța”, nativul Săgetător își atinge succesul pe termen îndelungat datorită muncii, spontaneității, dinamismului, a stării de optimism, știind să își analizeze cu foarte mare atenție posibilitățile, atrăgând de partea lui aliați de nădejde. Răbdarea joacă un rol central în viața acestor nativi iar, pentru a reuși cu adevărat în viață, trebuie să nu ia decizii pripite, în momente de tensiune. Este important să trăiască cumpătat, realizând echilibrul între corp, suflet și spirit, rămânând în armonie cu Universul.
*Citeste si “De ce să apelăm la Tarot?” – aici, dar si “Tarotul – prietenul tau” – aici

Capricorn – Diavolul
Cartea de tarot „Diavolul” este un simbol al tentației, pericolului, obsesiilor, ispitei, a lucrurilor interzise, nemulțumirii.
Nativul Capricorn, persoană rațională, calmă, atentă la tot ce se întâmplă în jur, se concentrează pe finalizarea proiectelor, știind exact ce are de făcut, fără să se abată de la principiile de viață. Poate fi un foarte bun organizator, dorindu-și să atingă o anumită poziție în plan social, având toate șansele să se ridice cât mai sus pe scara ierarhică. Știe să atragă respectul și recunoașterea în plan social.
Sub influența cărții de tarot „Diavolul” nativul Capricorn este înclinat către răceală, dependență, lipsă de expresie, teama de răul din exterior. Cartea „Diavolul” îndeamnă acest nativ să se privească cu sinceritate în suflet și să se accepte așa cum este, să își recunoască defectele și să evite să facă rău celor care nu sunt de acord cu principiile lui sau nu acceptă să facă parte din viața acestuia.
Este important ca acest nativ să se detașeze de oamenii cu care simte că nu mai are nimic în comun. Este înclinat către obsesii, dorință de răzbunare, orgoliu exagerat, încăpățânare. Trebuie să evite compromisul.
*Citeste si “De ce să apelăm la Tarot?” – aici, dar si “Tarotul – prietenul tau” – aici

Vărsător – Steaua
Cartea de tarot „Steaua” exprimă speranța, regăsirea, fericirea, starea de împlinire, visarea, șansa, norocul, inspirația, realizarea. Este cartea destinului care poartă ceva din marile speranțe ale omenirii, promițând mulțumire și credință.
Nativul Vărsător, omul liber, independent, nu acceptă niciun fel de constrângere, fiind prietenul tuturor, nonconformistul și originalul, reușind să deschidă orizonturi largi, dorindu-și transformarea întregii lumi către ceva nou, inedit. Cartea de tarot „Steaua” poartă în ea iubirea și speranța de mai bine. Este cartea impulsurilor, viziunea clară a viitorului, ajutorul neașteptat. Este împăcarea cu Sinele ce vine prin starea de introspecție, prin analiza sinceră a propriei ființe și acceptarea vieții cu seninătate. Este cartea viziunilor ce se nasc în momentele de reculegere și pace.
Sub influența cărții de tarot „Steaua” nativul Vărsător primește călăuzirea pașilor către o nouă lume, simțindu-se în permanență ghidat, supravegheat, simțind în mod instinctiv că trebuie să-și urmeze destinul luminat de stea. Este profund spiritual, el știe și poate să iubească necondiționat lumea, având o înțelegere profundă a lucrurilor. Acceptă schimbările bruște din viața lui cu încredere că trebuie să urmeze cu totul alt drum, primind inspirație în realizarea proiectelor care cu siguranță îi vor aduce succes. Trebuie să evite starea de visare, luarea deciziilor pripite, simțindu-se plin de idei originale.
Astfel că se cere mai mult calm, răbdare pentru realizarea obiectivelor propuse, pas cu pas, fără să se hrănească cu iluzii și speranțe false.
*Citeste si “De ce să apelăm la Tarot?” – aici, dar si “Tarotul – prietenul tau” – aici

Pești – Luna
Cartea de tarot „Luna” este un simbol al emoțiilor, fanteziei, iluziilor, rătăcirii, misticismului, nesiguranței. Luna este cartea care ne introduce în lumea presimțirilor, a secretelor din suflet, știe cum să sondeze trăirile și dorințele cele mai ascunse.
Nativul Pești este sensibil, empatizează foarte ușor cu ceilalți oameni, capabil să facă multe sacrificii pentru cei dragi. Îl caracterizează compasiunea dar și toanele, capriciile, cu mari modificări de dispoziție. El nu știe sau nu vrea să spună exact ce îl deranjează, fiind perceput ca având o natură duală, greu de „citit”. Această carte de tarot spune despre natura visătoare a nativilor Pești, animată de fantezii, plină de sensibilitate, simbolizând umbrele, secretele sufletului, iluziile, fricile. Este înclinat către clarviziune, capacități extrasenzoriale care îl vor ajuta să rezolve multe probleme de-a lungul vieții. Poate semnifica experiențele de viață ce îl vor ajuta să descopere latura spirituală a existenței.
Sub influența cărții de tarot „Luna” nativul Pești este predispus la întorsături neprevăzute ale sorții, riscând să se implice în acțiuni ce îl pot pune în pericol, dacă nu își ascultă intuiția. Este important pentru acest nativ să fie ancorat în concret, să se elibereze de propriile frici, traume, să se detașeze de ceea ce îl sperie, îi provoacă stare de rău și să evite certurile, conflictele de orice fel și să aibă mai multă răbdare cu oamenii din jur. Nu trebuie să se lase condus de emoții, fiind important să fie obiectiv în deciziile pe care le ia.
*Citeste si “De ce să apelăm la Tarot?” – aici, dar si “Tarotul – prietenul tau” – aici

Gabriela Cernat – astrolog
» Editor Online

www.astroella.com