2017. Anul Cocosului Rosu de Foc
PREAMBUL ASTROLOGIC (III)

Din epoca marilor dinastii imperiale pana astazi, in China s-a folosit si se foloseste calendarul lunar, astfel ca Anul Nou chinezesc 2017 va incepe la 28 ianuarie 2017 si se va incheia la 15 februarie 2018. Spre deosebire de horoscopul european cu care suntem obisnuiti, cel chinezesc nu are patru elemente, ci are cinci: Metal, Apa, Lemn, Foc si Pamant. De asemenea, horoscopul chinezesc tine seama doar de anul nasterii, nu si de ziua si luna acesteia, numindu-si anii dupa cele cinci elemente. Astfel, anul 2017 va fi Anul Cocosului Rosu de Foc. Puteti afla carui element apartineti, dupa anul nasterii dumneavoastra, astfel:
– anii terminati in 0 sau 1 sunt Ani de Metal;
– anii terminati in 2 sau 3 sunt Ani de Apa;
– anii terminati in 4 sau 5 sunt Ani de Lemn;
– anii terminati in 6 sau 7 sunt Ani de Foc;
– anii terminati in 8 sau 9 sunt ani de Pamant.

Oamenii pot si trebuie sa-si influenteze propria soarta! Este inutil sa traiasca in trecut sau viitor. In Anul Cocosului de Foc – 2017, intelegerea viitorului, evenimentele viitoare si participarea directa la aceste evenimente reprezinta parte integranta a realitatii prezente. In anul pragmatismului vine si realismul, deoarece acum se vede cine este fiecare, cine se clatina si cine are baze solide, caci in acest an putem conta doar pe noi insine si pe propriile capacitati. Prin urmare, in China se spune ca Anul Cocosului de Foc este momentul in care toata lumea primeste ceea ce merita. Nu vor fi situatii spontane, neasteptate, caci totul depinde de dezvoltarea si progresul nostru anterioare acestui an, dar vor fi evenimente si actiuni diverse pe intreg parcursul anului, care vor fi si ele importante. Domeniul psiho-emotional si senzual va suferi in 2017 modificari esentiale, caci trebuie sa spunem ca orice cocos este o creatura geloasa, bataioasa si impulsiva, care isi apara gainile in mod violent. Prin urmare , tineti cont de faptul ca gelozia poate distruge casnicii si relatii, chiar si dintre acelea care pareau destul de durabile. Este vorba despre o tendinta emotionala generala, care devine mai puternica in 2017 deoarece Luna si, de asemenea, Neptun si Pluton (indirect, dar intr-o masura semnificativa) vor avea o influenta specifica asupra noastra. Va fi necesar sa fim deosebit de atenti la cuvintele si actiunile noastre, deoarece in 2017 comunicarea poate avea un rol decisiv in procesul de solutionare a situatiilor de conflict sau de orice alt fel. In acest sens, Cocosul de Foc ne va preda pe tot parcursul anului lectia diplomatiei agresive. Dar, neaparat diplomatie.

Semnele zodiacale de Foc (din horoscopul chinezesc) vor primi in 2017 nenumarate “bonusuri”, dar trebuie sa ne reamintim ca posibilitatile si oportunitatile mari pot duce la un numar mare de limitari in alte directii si ca, o mare putere vine cu o mare responsabilitate. Aceste zodii de Foc vor fi intr-adevar foarte norocoase, dar va fi necesar ca nativii sa munceasca de doua ori mai mult ca ceilalti, in caz contrar potentialul lor nerealizat le poate aduce mari, foarte mari probleme si, fara indoiala, Pluton va incerca cu siguranta sa faca acest lucru. Semnele zodiacale de Apa nu vor fi chiar atat de favorizate (totusi vor fi), dar si cerintele vor fi mai mici. Adica nu vor trebui sa rezolve conflicte fundamentale la scara mare si de care sa depinda, sa zicem, soarta lumii. In ceea ce priveste semnele zodiacale de Pamant, Metal si Lemn, pentru acestea numai tendintele generale ale anului 2017 sunt corecte si numai spre acestea ar trebui sa se orienteze. In ansamblul sau, anul 2017 va fi un an de succes pentru oamenii de afaceri, pentru sportivi si militari; in general pentru oamenii de actiune. Initiativa, harnicia, generozitatea si onestitatea sunt caracteristici-cheie pozitive ale anului. Fanatismul, egocentrismul si vulgaritatea vor fi punctele slabe la care trebuie sa renuntam.

Si nu uitati: in Anul Cocosului Rosu de Foc 2017, fiecare primeste ceea ce merita cu adevarat! Auto-evaluati-va cu mai mult realism!

*Citeste si “De ce se pot bucura nativii zodiilor in 2017” – aici.
*Dar si “Provocarile lui 2017 pentru toate zodiile” – aici.

Livia Dragu & Radu Botez