Misterul Marii Piramide

Platoul Gizeh din Egipt poarta una dintre cele 7 minuni ale lumii antice – piramida lui Keops – care, impreuna cu celelalte piramide si cu Sfinxul, suscita interesul intregii omeniri; si astazi numerosi oameni viseaza sa o vada, iar multi dintre ei ajung sa o admire in toata maretia ei. Nu numai interesul turistic anima omenirea; oamenii de stiinta din toate specialitatile au studiat-o si continua sa o faca si in prezent, deoarece s-a constatat ca dupa atata timp de cercetari, Marea Piramida n-a dezvaluit decat o prea mica parte din secretele ei. Se pare ca exista un mesaj profund si enigmatic in aceasta constructie, iar intelesurile ei sunt inca nedescifrate, cu toate eforturile savantilor care s-au aplecat, de-a lungul timpului, asupra dezlegarii acestora.

Piramida lui Keops

Sau Marea Piramida, cum i se mai spune, deoarece este proportional cea mai mare dintre cele de pe platoul Gizeh, a fost la timpul construirii sale, cea mai inalta constructie din lume, avand inaltimea de 145,75 m, si asta pana in secolul al XIX-lea, in 1889, cand s-a construit Tour Eiffel. Piramida are latura de 227 m, 2.521.000 metri cubi de piatra si a fost construita de faraonul Khufu, in jurul anului 2560 i.Chr., pentru a-i servi – se spune – ca monument funerar. De-a lungul secolelor, piramida, care fusese placata cu placi slefuite din granit, si-a pierdut din inaltime, avand acum 138 m. Nu vom insista asupra modului de construire; vom spune doar ca, sunt multe teorii, presupuneri, asupra modului cum ar fi putut fi manipulate enormele blocuri de piatra; dintre aceste teorii, cea mai interesanta este aceea care spune ca cei vechi care au construit-o cunoasteau o modalitate de modificare a nivelului vibratiei energetice a pietrei sau ca ei ar fi putut sustrage piatra influentei fortei gravitatiei, facand astfel posibila transportarea blocurilor masive (P.Liekens). Daca asa a fost sau nu, nu putem sti cu siguranta si cine-stie-cand vom afla…

Despre ce „vorbeste” piramida

Este oare sigur ca ea a fost construita pentru a servi ca mormant pentru faraon? Si daca este asa, de ce arabii cand au cucerit Egiptul in anul 641, au gasit piramida intacta si, cand au deschis-o, au gasit sarcofagul gol? Se poate scrie o carte numai cu intrebarile iscate de numeroasele presupuneri asupra modului cum a fost construita sau asupra scopului pentru care a fost construita. Este extrem de interesant faptul ca toate datele, masuratorile, dimensiunile, informatiile continute de Marea Piramida inseamna, fiecare, cate ceva; unele dintre acestea corespund cu diverse epoci sau durate de timp (sistemul de galerii ascunde o scala cronologica cu unitati de timp); cu perioada de raspandire a crestinismului (lungimea tavanului galeriei este egala cu 12×153; se considera ca reprezinta pe cei 12 apostoli care trebuiau sa crestineze cate 153 de oameni, ca Petru care prinsese in plasa 153 de pesti – Liekens); ele vorbesc despre date istorice (inceputul coridorului galeriei simbolizeaza data din anul 1914 cand a expirat ultimatumul dat Germaniei – Davidson); se regasesc intre acestea, cifra 3,14159, numarul „pi” (care a fost descoperit abia in secolul al VI-lea), cifra 365,24, adica exact cifra zilelor necesare Pamantului sa faca o rotire completa in jurul Soarelui (dar in vechime se credea ca Soarele se invarte in jurul Pamantului !) si multe altele. Deci : cu 4650 de ani in urma a existat o civilizatie care stia deja ceea ce noi am aflat (in parte) relativ recent. Cine avea oare asemenea cunostinte si ce anume alte cunostinte s-a vrut a ne fi transmise sub forma piramidei monumentala si indestructibila? Exista o teorie, a lui Davidson, care spune ca Piramida lui Keops a fost construita sub impulsul dat de o forta spirituala superioara si sub conducerea unei civilizatii distruse de potop (Atlantida?); dar, de ce, o civilizatie care isi prezisese deja sfarsitul, cum vom vedea, a construit piramidele? Am putea sa ne gandim ca ei dorisera sa nu lase sa piara si cunostintele lor. Dar ar fi prea simplu, deoarece civilizatiile care au urmat, cu putinele lor cunostinte de matematica si altele, cu greu ar fi putut descifra „mostenirea”; dovada este faptul ca si astazi, cu toate descoperirile tehnice si de alta natura, inca mai „bajbaim” in descifrarea misterului piramidelor. Construirea piramidelor a fost mijlocul de a transmite ceva; un mesaj, un avertisment pentru civilizatiile de mai tarziu; se pare ca pe „scala cronologica” de care vorbeam mai sus, au fost prevazute atat potopul, cat si multe altele din timpurile noastre ! Dar despre ce anume „vorbeste” piramida si ce anume trebuie sa ne spuna… Inca nu stim… Si va mai trece inca timp pana sa aflam…

Acesta sa fie „secretul”?..

Una dintre personalitatile de prim rang ale filosofiei yoga din Occident, Paul Brunton, a pornit in cautarea motivului pentru care a fost cladita piramida si, pentru aceasta, a stat inchis o noapte in camera faraonului, pe propria-i raspundere. Se pare ca in aceea noapte el a avut o traire mistica, spirituala, in cursul careia i s-a spus ca „secretul piramidei este ascuns in sufletul tau, este secretul propriei fiinte”. Aceasta se poate traduce prin aceea ca omul trebuie sa decopere in sufletul sau, forta uriasa a spiritului. Asa cum piramida, ca sa „functioneze” corect, adica energia ei sa fie activa, trebuie sa aiba forma corecta, dimensiunile corespunzatoare si sa fie perfect orientata catre nordul magnetic, tot astfel omul trebuie sa se hraneasca corect, sa respire corect si sa se concentreze asupra lucrurilor de natura spirituala, pentru ca energia spirituala sa se reverse asupra lui. Se pare ca aceasta este doar o particica infima din mesajul pe care piramida trebuie sa ni-l transmita. Poate ca nici cunostintele si nici spiritualitatea noastra n-au ajuns inca la nivelul necesar descifrarii mesajului ei.

Efectul de piramida

Mai incoace, spre noi, incepand din secolul al XIX-lea, au inceput sa fie lansate numeroase teorii. Francezul Antoine Bovis a fost atras de forma piramidei si a construit un model redus la scara al piramidei lui Keops; asezand sub aceasta o… pisica moarta, a constatat ca dupa un anumit interval de timp, aceasta nici nu putrezise, nici nu emana miros, ca si cum fusese mumificata. Acesta a fost inceputul. A urmat cehul Karl Derbal, specialist in unde radio, care a plecat in experimentele sale de la ideea ca in piramida se formeaza o concentratie de energii cosmice. Si dupa asta a urmat o avalansa de experimente, care au relevat efecte „miraculoase” asupra obiectelor si fiintelor expuse in piramida. Iata cateva dintre acestea : efectul de piramida incetineste descompunerea, incarca materia cu energii pozitive, stimuleaza campurile bioenergetice, accelereaza procesul regenerarii celulare, incetineste inmultirea microbilor, intensifica culturile vegetale, prelungeste durata de conservare a unor alimente. Apa de piramida, apa vie, cum este denumita, apa expusa acestui efect de piramida, stimuleaza eliminarea toxinelor, activeaza si echilibreaza metabolismul, fortifica sistemul imunitar, dinamizeaza circulatia sanguina, incetineste procesele oxidative din organism. Efectul de piramida poate fi aplicat pentru afectiuni hepatice, renale, pancreatice si pulmonare, boli cardiace si cerebrovasculare, infectii si imbatranire prematura. Cum piramida sub care se efectueaza expunerea, experimentul, trebuie orientata strict pe nordul magnetic, nu pe cel geografic, efectul de piramida poate suferi diferite influente si, multe ori, experimentele au esuat, datorita unor structuri de rezistenta din fier-beton, unor linii de electricitate, de forta sau de inalta tensiune, motoare electrice, televizoare, cuptoare cu microunde s.a. prezente in apropierea, sub sau peste piramida. Dar experimentarile nu se marginesc la cele de mai sus; numerosi cercetatori descriu in articole, lucrari sau carti toate aceste efecte ale expunerii efectului de piramida. Trebuie sa amintim ca si in Romania exista, la Pitesti, un laborator sub forma de piramida, caruia i se spune chiar asa : Piramida de la Pitesti. Infiintat ca laborator de cercetare fundamentala, in 1985, piramida de la Pitesti este ridicata la scara de 1:10 fata de piramida lui Keops; inafara acesteia existand, la aceea data, inca patru alte tipuri de piramida in toata tara. Una dintre personalitatile cele mai marcante care si-au dedicat mult timp studiului efectului de piramida si aplicatiilor sale, este prof.dr. Marioara Godeanu. Trebuie sa mentionam ca acest efect de piramida, nu indeajuns de cunoscut si aplicat, ramane, totusi, doar un aspect material al mostenirii piramidei; dar, ca si cel spiritual, mai pastreaza inca multe necunoscute…

Enigme, enigme…

Exista convingerea ca, cu cat aflam mai mult despre piramide, prin ratiune, prin intuitie, prin clarviziune sau pe orice cale, cu atat mai mult ne dam seama ca, de fapt, piramida este simbolul omului insasi; omul care trebuie sa caute in sine, drumul spre cunoastere, spre camera regala unde este ascunsa esenta. Devenirea umana a pornit dintr-o fiinta spirituala, coborata in materie, spre a accede din nou la punctul de pornire, mai bogata in experiente materiale, capabila sa se inalte la un nivel spiritual mai elevat.
…Si, totusi, cu toate binefacerile pe care le poate oferi efectul de piramida, oricat am incerca sa ridicam valul gros care acopera secretul piramidei, chiar daca presupunem ca am descoperit secretul omului-spiritual incifrat in piramida (secret care se intrepatrunde cu cele ale Marilor Initiati si cu iubirea lui Christos) credem ca, doar, am ridicat un colt al acestui val… Dar, foarte putin…

*Citeste si “Spiritul faraonilor” – aici

Olivia Vâtcă » Consilier Online – Trustul de Presa OnLine • A.A.P.E.S.
&
Radu Botez – parapsiholog
www.parapsiholog.ro
www.radubotez.ro
www.psychic-parapsychologist.com