Credem despre noi ca suntem buni sau rai, frumosi sau urati, cruzi sau milosi, dar, oare suntem noi asa cum credem? Oamenii cred despre noi ca suntem plini de vointa sau lipsiti de ea, cred ca suntem muncitori sau lenesi, dar suntem noi, oare, asa cum ne vad oamenii? Adevarul este undeva, la mijloc, si pentru a-l descoperi, este necesar sa ne cunoastem noi foarte bine. Nu intamplator, pe frontispiciul templului de la Delfi, era gravata traducerea latina a dictonului grec „Nosce te ipsum!”, imperativ care inseamna „Cunoaste-te pe tine insuti!”, iar asta nu-i o vorba-n vant… Si aici intervine, printre altele, numerologia, un instrument de autocunoastere exceptional, care poate sa dea un raspuns pentru scepticii care se intreaba „de ce sa apelez la numerologie” sau, de exemplu, ca mai jos…

Ce este numerograma?

Numerograma este studiul cifrelor corespunzatoare literelor ce compun numele noastre, dar si al cifrelor datei noastre de nastere. Numelor pe care le-am primit la ivirea noastra in aceasta lume, le datoram identitatea noastra cosmica, in functie de care ne realizam si ne exprimam in viata. Acesta ar fi si unul dintre motivele pentru care, in analiza numerologica, pentru femei, se foloseste numai numele „de fata” sau de domnisoara, caci numele primit la nastere ne da prin transformarea literelor in cifre, numarul ereditar care „vorbeste” despre noi. Apoi, fiecare are un numar intim continut in vocalele numelui si care ne informeaza asupra aspiratiilor si dorintelor noastre; un numar de expresie care descrie trasaturi de caracter. Numarul de consoane continut in nume, indica ceva : viata sociala, profesionala si materiala; gasim numere care ne arata calitati si defecte, tendinte si decizii, ganduri, simtiri si multe altele.

Simplu sau complex?

Nici vorba de simplitate, tinand cont de faptul ca in analiza numerologica intervine si data nasterii, care ne arata drumul in viata. Stiind ca cifrele sunt doar cele de la 1 la 9, s-ar pune intrebarea „daca 2000 de persoane au acelasi numar de destin, inseamna ca acele persoane au, toate, acelasi destin?” Putem vorbi despre 2000 de numerograme identice? Nu! Si nici nu exista asa ceva, pentru ca numerologia poseda instrumente puternice de diferentiere, daca amintim doar numerele lipsa, numerele dominante din numele noastre sau interpretarea initialelor si multe altele care, in toate cazurile, sunt extrem de diferite, de la om la om. La fel, se pot face analize numerologice pentru afaceri, pentru grupuri de cifre si litere, pentru compatibilitati sau pentru evenimente. „Capitalul” uman, numerele de care vorbeam, ne influenteaza viata, ne reliefeaza sansele si ne jaloneaza obstacolele; de exemplu, lipsa lui 4 sau 8 poate arata probleme cu banii, lipsa lui 2 si 6 poate arata probleme de dragoste si asa mai departe.

„Surogat” sau „natural”

Exista astazi in mediul virtual numeroase programe care genereaza gratuit calcule si interpretari numerologice; daca in ceea ce priveste calculul, el poate fi acceptat, in ceea ce priveste interpretarea, in cazul programului generat automat de calculator, avem o interpretare rece, seaca si care va fi aceeasi pentru, cel putin, cei 2000 de care vorbeam mai sus. Nimic nu se poate compara cu analiza numerologului, facuta de o persoana, pentru alta persoana, chiar daca, corespondenta este tot prin intermediul calculatorului, iar consultatia este platita. Sunt modalitati diferite; ca si cum am compara surogatul cu produsul natural! Stiinta numerelor are o stransa legatura cu stiinta criptica a cifrelor si literelor, care este Cabbala ebraica, dar si cu Tarotul, ale carui 22 de arcane majore pot aprofunda interpretarea numerelor noastre unice, si, pe vremea aceea nu existau programe de calculator! Creierul omenesc era… „masina”. S-ar zice ca am devenit prea comozi sa-l mai folosim, dar stiu ca multi, foarte multi vor sari „ca arsi”!


Livia Dragu – Editor Online
Co-autor a Editei de colectie: “CARTEA Zodiacului” – click aici
www.astrologie-tarot.ro