Când, la 7 octombrie 1952, în oraşul Leningrad din fosta Uniune Sovietică (azi Sankt Petersburg, Rusia) s-a născut un băieţel, botezat Vladimir, nimeni n-ar fi bănuit că s-a născut cel ce va deveni unul dintre cei mai puternici lideri al lumii.

Nativul Vladimir Putin are în harta sa natală Soarele în Balanţă, Ascendentul în Scorpion şi Mijlocul Cerului în Leu. Balanţa este semn Cardinal, de Aer, cu energie (+) Masculină, iar guvernatorul său este Venus. Ce înseamnă toate acestea? Să le luăm pe rând. În general, nativii Balanţa sunt persoane delicate şi fermecătoare; nativul Putin însă este altfel. El suferă influenţe puternice din partea lui Saturn, care este conjunct cu Soarele său natal şi, prin urmare, este mai puţin delicat şi totuşi rămâne fermecător, dar… autoritar. La asta contribuie şi Ascendentul său în Scorpion, ceea ce îl face un pic secretos, dar în acelaşi timp îi aduce un anumit grad de ascetism, interes pentru lucrări măreţe şi dorinţa de împlinire a misiunii sale personale. El are Mijlocul Cerului în Leu, ceea ce înseamnă o poziţie socială strălucită, interes şi dăruire pentru profesie, şi nu în ultimul rând, capacitatea de a-şi împlini dorinţele. Ca semn Cardinal este omul începuturilor, care îşi utilizează ideile pentru a-şi forma o opinie corectă. Balanţa-Putin este semn Cardinal, dar în harta sa natală semnele Fixe sunt dominante şi, prin urmare,  dorinţa de securitate şi durabilitate sunt prezente în caracterologia sa; este perfect capabil să aprecieze în mod corect situaţiile şi preţuieşte mult stabilitatea. Este o persoană loială, cam încăpăţânată, dar foarte muncitoare. De asemenea, este semn de Aer, dar semnele de Foc sunt dominante în harta sa natală şi primează. Acest Foc îl înzestrează cu intuiţie, energie, curaj, încredere în sine şi entuziasm. Este înclinat să-şi afirme voinţa, să meargă înainte, să treacă prin foc şi apă pentru a-şi atinge visele şi obiectivele. Slăbiciunea sa relativă poate fi dificultatea de a face paşi înapoi şi un fel de îndrăzneală care îl poate determina să facă unele lucruri nu tocmai potrivite. Astrele l-au predestinat a fi un om energic şi întreprinzător, cu o personalitate puternică şi dominantă.

Sunt doar câteva din calităţile şi defectele cu care astrele l-au înzestrat şi cu care micuţul Vladimir a pornit pe drumul vieţii,  folosindu-le din plin. De exemplu, influenţele lui Mercur în Balanţă, l-au îndemnat la  studiul limbii germane pe care l-a început de timpuriu în liceu şi pe care acum o vorbeşte fluent  (ca şi engleza şi suedeza), dar şi la Facultatea de Drept pe care a urmat-o la Universitatea din Sankt Petersburg (căci Balanţele sunt diplomaţii zodiacului). Marte în Săgetător i-a insuflat o capacitate de acţiune demnă de admirat şi dorinţa de a excela în sport (practica judo, sambo, karate, schi, badminton şi altele). Este pragmatic, întreprinzător şi se lansează în proiecte aventuroase care sunt “condamnate” la succes. Astfel, după o activitate de cca. 16 ani în cadrul KGB-ului, din care 5 ani a lucrat în Berlin sub acoperire ca translator,  în 1991 locotenent-colonelul Putin îşi dă demisia a doua zi după încercarea de lovitura de stat împotriva lui Gorbaciov. Entuziasmul pe care îl pune în angajamentele sale este perfect susţinut de concepţiile sale morale şi de un idealism compatibil cu valorile societăţii în care trăieşte. A lucrat în administraţia din Sankt Petersburg până în 1998, când preşedintele Elţân îl numeşte director al Serviciului Federal de Securitate – FSB – succesorul KGB. În 1999 a fost numit prim-ministru, iar la 31 decembrie în acelaşi an, când Elţân a demisionat, a rămas preşedinte-interimar, devenind preşedinte de drept şi de fapt, în alegerile din 2000. Cel de al doilea mandat prezidenţial a durat din 2004 în 2008. Constituţia interzicând lui Putin un al treilea mandat, a fost ales preşedinte Dmitri Medvedev, care l-a numit prim-ministru pe Putin. În acest fel, Putin nu s-a depărtat de putere (se vede că-i cam place!), între timp emiţându-se legea care prelungeşte mandatul prezidenţial de la 4 la 6 ani… iar în martie 2012 câştigă cel de al treilea mandat, care durează până în martie 2018.

Un rol foarte important în viaţa nativului o au influenţele puternice ale lui Pluton ca planetă-dominantă. Aceasta face din el un personaj magnetic şi puternic ca Scorpionul (Ascendentul său, guvernat de Pluton şi Marte), care exercită presiuni asupra celorlalţi pentru a-i testa. Cu Pluton-dominant, nativul este totdeauna gata să evolueze, riscând uneori distrugerea – inclusiv a sa –  pentru reconstrucţie şi pentru a trăi mai intens; în acest timp impunându-şi autoritatea secretă asupra lucrurilor, situaţiilor şi oamenilor.  Uneori pare crud şi prea autoritar, dar el îşi urmează doar instinctul şi îi place să-şi exercite dominaţia doar pentru că energia sa vitală este prea puternică pentru a rămâne nefolosită. Uneori este înţeles greşit, dar unul dintre marile sale active plutoniene este acela de a merge înainte, cu succes, cu putere tot mai mare, prin fiecare încercare a vieţii. Cu Jupiter-retrograd în casa căsătoriei, în cuadratură cu Mijlocul Cerului şi cu Pluton, cu Venus în opoziţie, nativul a fost căsătorit timp de peste 30 de ani, are 2 fete, dar a divorţat în 2014, căci alianţa maritală n-a rezistat cerinţelor sociale. (De notat că Putin n-a dat nici cel mai neînsemnat prilej de bârfe sau bănuieli după divorţ).

De-a lungul timpului, nativul a fost distins cu numeroase ordine şi medalii, onoruri civile oferite de diverse ţări, cum sunt: Legiunea de Onoare a Franţei, Medalia papală “Îngerul Păcii” sau premiul “Confucius- Premiul Păcii” al Chinei, cu menţiunea ca “mâna de fier şi duritatea (lui Putin) […] l-au făcut capabil să aducă pace şi stabilitate Rusiei”.

Psihologic vorbind, natura sa este intelectuală, nervoasă şi introvertită. La el primează principiile rigorii, autocontrolului, concentrării şi meditaţiei, datorită lui Saturn. Este generos şi nobil, dar nu este conştient de faptul că  uneori îi irită pe membri anturajului său prin mândria excesivă şi egocentrism. Este într-o luptă continuă pentru afirmarea de sine; îi testează pe ceilalţi cu remarci tăioase, nu pentru a-i răni, ci pentru că vrea să-i cunoască mai bine prin reacţiile lor. Este puternic, dominator, intuitiv şi îndrăzneţ, dar şi charismatic, perseverent şi mândru. Nu degeaba revista FORBES l-a clasat în fiecare an, din 2013 până în 2016 ca fiind cel mai puternic lider din lume.

În zodiacul chinezesc, este născut în Anul Dragonului de Apă, care îi conferă o personalitate remarcabilă; în situatile în care alte persoane ar prefera liniştea unei vieţi lipsite de risc, nativul alege provocările, chiar dacă există un anumit grad de incertitudine sau conflicte latente. Energia este atractivă, iar entuziasmul său molipsitor poate depăşi orice obstacole.  Cu o aură dublă, albastru (89%) şi cu un subtil verde (11%), Vladimir Putin este reprezentantul clasic al numărului 7.  Intuiţia este elementul cheie a celor cu aura albastru-verde şi cu un coeficient bioenergetic de 10,1. Are o voinţă inflexibilă şi o determinare foarte puternică; îi place să joace un rol central şi îndepărtează obstacolele unul după altul, pentru a-şi atinge obiectivele.

În zodiacul Indiei este Uliul, aceea pasăre maiestuoasă şi intransigentă. Altitudinea la care planează îi oferă o perspectivă mai vastă şi o gândire mai clară ca a celorlalţi. Uneori dă dovadă de mândrie excesivă, dar aceasta este justificată.

În numerologie, calea vieţii sale este influenţată de cifra 7 şi este un destin care favorizează viaţa interioară, analiza şi cercetarea. El simbolizează plăcerea de a fi independent şi uneori chiar singur. Acest drum caracterizează un destin original, cu o reuşită excepţională. Prieteniile sunt surse de satisfacţii, dar căsătoria nu este întotdeauna uşor de suportat. Destinul 7 semnifică voinţa de a urma o cale personală, diferită de traseul obişnuit şi dorinţa de a-şi construi un destin specific.

În Tarot, cartea sa simbolică este VII-Faetonul sau Carul de Luptă. A şaptea carte a Arcanei Majore simbolizează marele salt spre înainte, pornirea la drum cu încredere şi vigoare; înaintarea este cutezătoare, cu spirit întreprinzător şi o mare disponibilitate de asumare a riscurilor. Datorită nevoii de independenţă a nativului, există riscul să pară celorlalţi extrem de rece şi  oarecum rigid. Dar arcana VII-Faetonul sau Carul de Luptă îl conturează pe nativul Putin exact aşa cum se arată el lumii.

Schita karmica

În viaţa anterioară, nativul şi-a creat un orgoliu puternic şi un sentiment de superioritate; a fost privilegiat şi înconjurat de adulatori. În viaţa prezenta îi este greu să renunţe la privilegii şi numai după 30 de ani va fi capabil să aibă relaţii de pe poziţii egale (dar asta s-a întâmplat deja!). Are o karmă frumoasă şi… revoluţionară. În viaţa anterioară şi-a dobândit capacităţile de conducător, ceea ce se vede în apariţiile sale şi în modul de a se impune. În viaţa prezentă are o muncă de răspundere, iar lecţia karmică de învăţat este aceea de a pune în prim-plan omenia şi loialitatea. Realizarea misiunii sale este posibilă dacă are un ideal şi îşi află rostul vieţii. După cum merg lucrurile se pare că le-a găsit şi e pe cale de a-şi plăti datoria karmică.

Şi încă ceva:pentru alegerile prezidenţiale din Rusia, care au loc în martie 2018, pariem pe… Balanţă!


Radu Botez – parapsiholog – Senior Editor
Co-autor a Ediţiei de colecţie: “Între psihologie şi parapsihologie” – click aici
www.parapsiholog.ro