(pentru fiecare zodie)

Pentru început, prezentăm în rezumat alegoria care încheie  Astrologia karmică vol.1, al cărui autor este Martin Schulman, astrolog american, psiholog şi muzician, autor a numeroase cărţi despre astrologia karmică, pe care a studiat-o şi a dezvoltat-o, fiind considerat de mulţi a fi fondatorul astrologiei karmice aşa cum o cunoaştem astăzi.

… Se spune că într-o dimineaţă, Dumnezeu avea în faţă 12 copii, cărora le-a vorbit şi le-a făcut diverse daruri. El le-a spus că fiecare dintre ei este perfect cu darul său, pe care nu trebuie să-l schimbe sau să-l strice, pentru a se putea întoarce la El în aceeaşi stare de perfecţiune. Copiii au plecat, dar n-au înţeles darul sau misiunea lor, dorindu-şi fiecare darurile celorlalţi. Şi s-au întors. Iar Dumnezeu le-a dat îngăduinţa de a schimba darurile între ei, avertizându-i că astfel nu vor mai fi perfecţi şi că se vor reîntoarce de nenumărate ori la El pentru a-i elibera de misiunea lor. Dumnezeu a fost de acord, dar pentru a deveni din nou perfecţi, ei vor trebui să treacă prin numeroase reincarnări şi abia atunci se vor putea întoarce la El. Aceste reincarnări erau necesare pentru ca ei să-şi poată îndrepta greşelile din vieţile anterioare până când vor  redeveni perfecţi, pentru a se putea întoarce la El. Biblia pomeneşte în numeroase versete despre aceasta.

Tare răi mai suntem dacă a fost necesar ca El să ne reamintească mereu, prin avertizările astrelor, că avem de învăţat nişte lecţii, acele lecţii karmice despre care vorbim mereu. De aceea, înainte de a vorbi despre avertizările karmice pentru luna aprilie 2018, vom expune pe scurt, darurile şi misiunile fiecăruia dintre cei 12 copii, adică cele 12 zodii, aşa cum ni le-a arătat Martin Schulman, ele fiind de multe ori cauza ori efectul karmei noastre.

 

Daruri şi misiuni

BERBECUL a primit onoarea de a planta prima sămânţă, pe care nu va putea să o urmărească crescând, deoarece vor fi multe alte seminţe de plantat, Berbecul fiind astfel, iniţiatorul, iar pentru munca sa, cea bine făcută, el a primit virtutea Stimei de sine.

TAURUL a primit sarcina de a transforma seminţele în substanţă; lucru care cere răbdare ca să termine ceea ce a fost început, altfel seminţele se vor irosi. Taurul devine astfel constructorul, care primeşte darul Forţei utilizată cu înţelepciune.

GEMENII au primit întrebările fără răspunsuri, astfel încât să poată aduce la cunoştinţa tuturor ceea ce vede omul în jurul lui. Va fi cel mai mobil, cel mai curios şi cel mai bun orator. Nu va şti niciodată de ce vorbesc sau ascultă oamenii, dar în căutarea răspunsului va găsi darul Cunoaşterii.

RACULUI i s-a atribuit sarcina de a-i învăţa pe oameni emoţii şi sentimente, ca familistul zodiacului, astfel încât tot ce văd în jurul lor să le îmbogăţească plinătatea interioară. Şi pentru ca aceasta plinătate să se inmulţeasca, a primit darul Familiei.

LEUL a primit sarcina de a arăta Creaţia Lui – omul – în toată strălucirea sa, cu o recomandare: atenţie la mândrie, şi încă ceva: să-şi amintească mereu că aceasta este Creaţia Lui, nu a noastră. Leul devine astfel strălucitor şi generos, iar pentru misiunea sa (îndeplinită) primeşte darul Onoarei.

FECIOAREI i se cere examinarea tuturor lucrurilor pe care le-a făcut omul cu Creaţia Lui. Să le cerceteze căile şi practic, să le reamintească erorile cu acurateţe (fără bârfa) pentru că astfel Creaţia să poată deveni desăvârşită. Iar pentru a face asta primeşte darul Purităţii de gândire.

BALANŢA primeşte misiunea de a face pe om să aibă grijă de îndatoririle sale faţă de ceilalţi, să înveţe cooperarea şi capacitatea de a reflecta asupra celorlalte părţi ale acţiunilor sale. Având această slujbă, Balanta va fi trebui să fie sociabilă şi pentru asta va primi darul Iubirii.

SCORPIONUL a primit o sarcină dificilă. El va putea cunoaşte ce e în mintea oamenilor, dar nu va vorbi despre asta, fiind semnul misterios al zodiacului. Va suferi din cauza celor văzute acolo şi, poate, îşi va întoarce faţă de la Creator, uitând că nu El este vinovat, ci chiar Creaţia Sa – omul. Dar se va întoarce la El, căci va primi darul suprem al Scopului, acela de a ne întoarce la El perfecţi.

SĂGETĂTORUL a primit misiunea de ale da oamenilor speranţă şi nădejde, iar pentru asta el trebuie să fie înţelept, ştiind că prin optimism capeţi speranţă şi prin nădejde te poţi întoarce la El. Va avea multe vieţi şi va simţi nelinişte în fiecare dintre acestea. Dar va primi darul Abundenţei Infinite, pentru a ajunge în toate colţurile întunericului, aducându-i Lumina.

CAPRICORN. Sarcina sa nu este uşoară, căci va trebui să-i înveţe pe oameni să muncească, iar el va simţi toate eforturile omului pe proprii umeri. Dar pentru ca jugul poverii să fie mai uşor, Dumnezeu a pus în mâinile lui darul Responsabilităţii.

VĂRSĂTORULUI i s-a dat conceptul de viitor, acel viitor în care omul va avea noi oportunităţi. Iar pentru a-i face pe oameni să vadă acele noi posibilităţi, Vărsătorul primeşte darul Libertăţii, pentru a putea astfel să slujească omenirii în deplină libertate, oricând aceasta are nevoie de el.

PEŞTII au primit sarcina cea mai dificilă: aceea de a strânge toată tristeţea lumii, care este efectul neînţelegerii de către oameni a Divinităţii. Peştii trebuie să le ofere compasiune pentru ca oamenii să poată încerca din nou. Pentru asta, această zodie primeşte darul Înţelegerii. Darul acesta este însă numai pentru Peşti; dacă încearcă să-l împartă oamenilor, ei nu-l vor asculta.

 

Lecţii karmice în aprilie 2018

BERBEC

O viaţă anterioară sau mai multe trăite într-un climat haotic, lipsit de organizare, generează necesitatea ca în viaţa prezentă, nativul să revadă unele aspecte elementare ale comportamentului său. În aprilie, el poate greşi în comunicarea cu ceilalţi, din cauza impulsivităţii sale. Lecţia karmică îi cere să înveţe finalizarea frazelor şi acţiunilor  începute, să fie ordonat, organizat şi constant. Pentru a nu-şi pierde stima de sine trebuie să-şi controleze pornirile instinctuale.

TAUR

Uneori, nesigur pe sine, cum poate a fost şi într-o viaţă anterioară, în viaţa prezentă nativul simte nevoia să impresioneze, dar modul său de a comunica poate fi inhibat de prudenţa sa excesivă. Lecţia karmică a lui aprilie cere nativului (să înveţe) să-şi dezvolte sentimentul competenţei sale mentale, pentru a fi putea fi sigur pe sine. Lucru care va completa posibilităţile forţei pe care el o posedă.

GEMENI

Foarte instabil şi visător intr- una sau mai multe vieţi anterioare, nativul Gemeni este avertizat de astre în aprilie că in viaţa prezentă trebuie să renunţe la a mai vehicula idei şi teoreme utopice, nerealiste şi să înveţe să delimiteze propria imaginaţie de realitatea înconjurătoare, acestea constituindu-se în lecţia sa karmică şi fiind absolut necesare pentru a dobândi adevărata Cunoaştere.

RAC

În aprilie, nativul Rac este puternic energizat de influenţa plutoniana, ceea ce aduce acestuia necesitatea de a învăţa lecţia karmică a depăşirii limitelor sale prin efort propriu. El poate fi un neînţeles care refuză uneori comunicarea, alteori devenind foarte dur, sancţionând brutal superficialitatea şi banalitatea, ceea ce poate pune în umbra renumele sau de familist al zodiacului.

LEU

În aprilie, avertizările astrale se referă la unele dificultăţi de comunicare pe care trebuie să le depăşească nativul Leu. Pentru asta, el trebuie să înveţe lecţia karmică a bunei înţelegeri cu partenerul de viaţă, care îl poate ajuta să depasesca aceste dificultăţi. În esenţă, trebuie să fie mai decis, să aibă încredere în sine, să nu mai încerce să pună de acord ideile tuturor, căci nu va mai avea timp să se ocupe de propriile idei şi acţiuni, care ar trebui să fie puse în slujba strălucirii şi generozităţii sale.

FECIOARA

Dacă într-o viaţă anterioară, nativul Fecioara şi-a dezvoltat o mare capacitate de creaţie, în viaţa prezentă încearcă să-şi exprime aceste calităţi, dar este lipsită de mijloacele necesare. În viaţa prezentă va trebui să înveţe următoarea  lecţie karmică: pentru a realiza orice lucru, este nevoie de talent şi corectitudine, iar dacă le ai, celelalte mijloace vor veni pe parcurs. Dar Fecioara, având darul purităţii de gândire şi al curăţeniei materiale va şti să-şi înveţe lecţia  karmică.

BALANŢA

În viaţa anterioară, acest nativ şi-a manifestat voinţa în mod greşit, provocând rău multor oameni, ceea ce a generat o puternică încărcătura karmică. Aceasta poate provoca în viaţa prezentă o boală prin care îşi va plăti o parte din datoria karmică. Este necesar să înveţe o lecţie karmică dificilă: să înveţe să-şi manifeste voinţa în mod curajos, dar nu tiranic; să-şi asume responsabilităţile şi să aibă curajul de a-şi manifesta deschis ideile. Poate face toate acestea fiind sociabil şi folosind darul iubirii.

SCORPION

În această lună, averizarea karmică se referă la karma relaţională a nativului Scorpion. În vieţi anterioare s-a distrat pe seama celor din jur, lăsându-se pradă egoismului, subordonând totul intereselor personale. În viaţa prezentă, aprilie aduce necesitatea de a învăţa lecţia karmică a detaşării faţă de dobândirea bunurilor materiale, să înveţe deschiderea către oameni, să cultive dragostea pentru ei şi să-şi definească scopul vieţii, căci acesta este darul său.

SĂGETĂTOR

Astrele îl avertizează pe nativul acestui semn că în viaţa prezentă are misiunea înfăptuirii unei uriaşe munci de creaţie, căci în trecute vieţi a dus o viaţă ocupată cu distracţii, o viaţă boemă. Lecţia karmică din aprilie se poate referi la o creaţie în diverse domenii sau la creşterea unuia sau a mai mulţi copiii, ceea ce tot creaţie se cheamă. Activitatea sa creatoare trebuie să ofere oamenilor înalte trăiri emoţionale şi spirituale, speranţă şi încredere.

CAPRICORN

Acest nativ poate avea o karmă relaţională, dar şi o karmă de grup, ceea ce poate îngreuna lecţiile sale karmice. Lecţia karmică trebuie să-l înveţe să nu-şi asume îndatoririle altora din dorinţa orgolioasă de a nu împărţi cu ceilalţi nici responsabilitatea, dar nici laudele; va trebui să înveţe lecţia karmică a modestiei. Dacă în trecut a făcut parte din tagma hingherilor, călailor sau măcelarilor, în prezent trebuie să înveţe că o viaţă clădită pe suferinţa altora poate aduce în viaţa următoare o datorie karmică încărcată, care poate fi plătită prea scump. Munca şi responsabilitatea sunt lucruri de mare preţ şi trebuie folosite cu înţelepciune.

VĂRSĂTOR

Astrele îl avertizează pe nativul Vărsător asupra posibilităţii unei repetări a karmei dintr-o viaţă anterioară, karma pe care n-a compensat-o în viaţa care a urmat, fiind nevoit să o rezolve în această viaţă. Comportamentul greşit din trecut şi temperamentul necontrolat pot aduce în viaţa prezentă  greutăţi în a-şi manifesta personalitatea, iar relaţiile cu ceilalţi oameni pot fi dificile şi pline de emoţii. Lecţia sa karmică  este una spirituală, căci informaţia spirituală îi poate oferi un sprijin important pentru a se orienta în direcţia cea bună, în deplină libertate.

PEŞTI

În mod subconştient, nativul Peşti doreşte ca în viaţa prezentă să-şi depăşească performanţele modeste din vieţi anterioare, dar se comportă ca un copil dornic să-i impresioneze pe ceilalţi. Este sensibil, dar n-are răbdare şi răspunde prea uşor la provocări, greşind şi în comunicarea cu ceilalţi. El trebuie să înveţe lecţia karmică a compasiunii faţă de semenii săi şi să-şi folosească mai mult darul înţelegerii cu care l-a înzestrat Divinitatea.

Redacția ElyStar®