(pentru fiecare zodie)

Astrologia karmică poate fi considerată o comoară inestimabilă, prin faptul că oferă soluţii pentru problemele noastre de viaţă şi, mai mult, are grja să ne reamintească periodic la ce pericole sau la ce situaţii neplăcute putem fi expuşi în cursul vieţii. Deşi conceptul de karma este asociat cu religiile indiene, numeroşi astrologi vestici reclama credinţa în reîncarnare pe care se bazează astrologia karmică. Spre exemplu, Edgar Cayce – care era creştin practicant – a afirmat că poziţia planetelor la naştere înregistrează şi timpul petrecut de suflete, adică de omologii lor spirituali, pe alte planete, între reincarnări. Astrologia karmică nu face altceva decât “citeşte” karma persoanei din diagrama acesteia, studiind în special nodurile lunare şi planetele retrograde. Dane Rudhiar şi Alexander Ruperti, eminenţi astrologi karmici, au precizat însă că totul în diagrama natală este karmic.

Dar, planetele sunt în continuă mişcare, nu rămân fixate în poziţia datei când ne-am născut şi, prin urmare, influenţele lor se schimbă şi ele. De aceea, astrele ne trimit în mod regulat avertizări asupra eventualelor gânduri, fapte, evenimente care ne pot expune pericolelor. Aceste atenţionări karmice ne spun ce lecţii karmice avem de învăţat, pentru a evita situaţiile negative, apărute în vieţile noastre datorită greşelilor pe care le-am făcut în existenţe anterioare.

Vorbind despre lecţiile karmice în luna august 2018, vom vedea că  nu toate zodiile au aceeaşi lecţie de învăţat şi că, unele sunt mai “împovărate”, iar altele mai puţin. Şi, cum vorbim de planetele-retrograde în august 2018, unele sunt guvernatori ai unor zodii, altele retrogradează în zodii diferite, prin urmare acele zodii vor avea mai multe lecţii karmice de însuşit, iar celelalte – mai puţine sau mai uşoare. (În text, planetele retrograde sunt notate  prin Rx).

 

BERBEC –  Nativii Berbec trebuie să fie pregătiţi pentru provocări. În căutarea independenţei, ei tind să declanşeze acţiuni impulsive şi decizii greşite (Mercur-Rx). Prima lecţie karmică în august le cere să înveţe să-şi domolească impulsivitatea.  În august, nativii simt o dorinţă puternică să se elibereze de restricţii şi să se răzvrătească împotriva autorităţii, având  tendinţa de acţiona fără să ţină seama de consecinţe (Uranus-Rx în Berbec). A 2-a lecţie karmică: nativii zodiei trebuie să “cântărească” cu obiectivitate şi înţelepciune, care vor fi urmările deciziilor şi acţiunilor lor. În această lună, nativii Berbec sunt animaţi de o puternică energie dinamică, ce îi poate atrage spre agresivitate (Marte-Rx este guvernatorul zodiei) . Cea de a 3-a lecţie karmică: nu vă risipiţi comora de energie pe vorbe, fapte sau acţiuni agresive.  Învăţaţi să folosiţi această energie dinamică în scopuri creative, fiţi inventivi, revigoraţi-vă viaţa, dansaţi sau faceţi sport.

 

TAUR –  Provocarea lui Mercur-retrograd în august pentru nativii Taur se referă la faptul că nu reuşesc să-şi aprecieze just paşii necesari pentru a-şi atinge obiectivele. O concentrare excesivă asupra valorii exterioare, cea superficială, ignorarea funcţiei sau valorii reale a lucrurilor aduc după sine prejudicii. Lecţia karmică de învăţat pentru ei este aceea a evaluării corecte a valorilor şi o concentrare mai mare asupra semnificaţiilor mai profunde ale lucrurilor, situaţiilor, oamenilor.

 

GEMENI –  În august, nativii Gemeni manifestă o oarecare sensibilitate în comunicare, dar şi un pic de superficialitate în planificare şi dezordine în călătoriile scurte (Mercur-Rx). Ei nu verifica exactitatea faptelor sau opiniilor altora, aderând la acestea înainte de a le verifica. Lecţia karmică de învăţat: nu vă grăbiţi să luaţi totul de bun, străduiţi-vă să recunoaşteţi faptele şi opiniile bazate pe judecaţi şi credinţe false, să cunoaşteţi toate datele reale ale problemelor cu care vă confruntaţi.

 

RAC – Nativii Rac vor fi în această perioadă mult prea preocupaţi de sentimentele altora, îngrijindu-se de aceştia, ignorând astfel ceea ce simt ei înşişi (Mercur-Rx). Prin cultivarea sau asumarea responsabilităţii pentru modul cum se simt alţii, este posibil să pierdeţi legătură cu Eu-l propriu şi cu intuiţia personală, astfel puteţi pierde din vedere alegerile corecte. Lecţia karmică în august 2018: încercaţi să învăţaţi să vă stăpâniţi manifestările emoţionale. Schimbările dese de dispoziţie, proprii Racilor guvernaţi de Lună, pot influenţa negativ acţiunile, deciziile şi comunicaţiile personale, dacă vă gândiţi numai la alţii.

 

LEU –  Nevoia de a străluci, de fi generoşi şi de a obţine aprecierea audienţei, îi pot face pe nativii Leu ca, din mândrie, să piardă din vedere consecinţele acţiunilor lor. Din mândrie, ei pot să-şi asume sarcini dincolo de experienţa sau abilităţile lor (Mercur-Rx).  Karma generozităţii este bună, dar lecţia karmică din august cere nativilor Leu să înveţe că există nişte limite şi că fiind prea generoşi cu  oferta lor de timp sau de sprijin, se pot găsi în situaţia de a depinde de programul şi priorităţile altora, deoarece au ignorat consecinţele generozităţii personale.

 

FECIOARA – Deoarece Mercur este guvernatorul acestei zodii şi este retrograd, nativii Fecioara vor fi mai sensibili în această perioadă la influenţele crescute ale guvernatorului zodiei lor. Mai întâi, există la ei un fel de grabă de a rezolva sarcinile, problemele sau promisiunile, grabă care poate duce la trecerea cu vederea a celor mai bune soluţii. Prima lecţie karmică în august pentru nativii Fecioara: să înveţe să-şi domolească entuziasmul, să-şi ia mai mult  timp de gândire pentru a găsi soluţiile cele mai creative şi opţiunile cele mai adecvate. Este posibil, de asemenea, să aibă probleme cu încrederea şi astfel, fără să asculte întreaga problemă până la capăt, să se apuce să o rezolve sau să o repare, fără să fie nevoie. Ca şi cum ar începe să repare un televizor, fără să verifice dacă e conectat la priză! Cea de a 2-a lecţie karmică: nu vă angajaţi încrederea în ceva sau cineva, până nu cunoaşteţi toate datele problemei sau pe omul respectiv şi nu vă implicaţi dacă nu este imperios necesar, căci rezultatele nu vor fi cele aşteptate!

 

BALANŢA – Avertizarea astrală pentru nativii Balanţa în această perioadă se referă la grijă excesivă pe care ei o acorda nevoilor celorlalţi, grija care poate duce la ignorarea unor detalii importante şi necesare (Mercur-Rx). Ei fac aceasta, crezând că ceilalţi nu vor să le audă sau, mai rău, cred că dacă le menţionează mai târziu, ceilalţi vor fi mai puţin afectaţi. Lecţia karmică pentru nativii Balanţă, le cere acestora să înveţe să nu mai menajeze excesiv sensibilitatea altora, căci acest lucru s-ar putea să le dăuneze acestora şi… cine va fi vinovat?..

 

SCORPION – În această perioadă, este posibil ca nativii zodiei să permită emoţiilor să ignore limitele, ceea ce pune în mişcare situaţii în care drama (răzbunare, secretomanie etc.) preia locul atenţiei ce trebuie acordată detaliilor şi resurselor. Prima lecţia karmică pentru aceşti nativi cere să înveţe să se elibereze, să renunţe la bagajul emoţional, care îi împiedică să judece corect şi le poate dăuna lor şi celorlalţi. În această perioadă şi Pluton, guvernatorul zodiei este retrograd, iar energia sa va fi specială pentru nativii  Scorpion,  aducând acestora încă o atenţionare, tradusă prin cea de a 2-a lecţie karmică: Pluton-retrograd este semnalul schimbării, transformării şi, prin urmare, este momentul “pasului înapoi”, al reexaminării modului în care nativii Scorpion se pot remodela, se pot reînnoi, pentru a începe să aibă un impact pozitiv asupra lumii.

 

SĂGETĂTOR –  August 2018 poate aduce nativilor atenţionarea asupra unui  “păcat” karmic, şi anume, sentimentul nativului Săgetător de a fi atotstiuitor (Mercur-Rx). Crezând că ştie totul, el poate ignora detaliile, poate evita verificările şi… poate greşi grandios! Lecţia karmică îi cere să înveţe să-şi reexamineze poziţia, căci cunoaşterea vine din intuiţie,  dintr-un sentiment interior al adevărului şi astfel aduce o expansiune pozitivă. Dacă nu vine de acolo, ci dintr-o judecată bazată pe  premize false, atunci va aduce numai dificultăţi.

 

CAPRICORN – August nu va fi prea uşor pentru nativii Capricor, au multe de învăţat. Mai întâi, se poate ca ei să aibă o atitudine gen “scopul scuză mijloacele”, concentrându-se pe reguli, obiective şi responsabilităţi, ignorând  sentimentele şi bunăvoinţa tuturor celor implicaţi (Mercur-Rx).  Şi iată prima lecţie karmică: învăţaţi să ţineţi seama de cei din jur, nu încercaţi să îi duceţi la limita puterilor lor şi, de asemenea, nu ignoraţi cu totul propriile sentimente şi interese majore, căci se pot ivi erori şi dificultăţi neaşteptate care să nu fi fost în plan. Apoi, cu Marte-retrograd în zodia dumneavoastră, poate că nu veţi fi la fel de încrezători în eficacitatea proprie, iar iniţiativele personale şi încrederea vă vor fi afectate. Sunteţi şi un pic obosiţi. Cea de a 2-a lecţie karmică va cere să revizuiţi modul cum vă afirmaţi în lume şi societate, să reevaluaţi modul în care priviţi viaţa şi, de asemenea, examinaţi modul în care furia, mânia, v-au ajutat sau v-au afectat viaţa şi găsiţi noi modalităţi de a le gestiona. Este o lecţie grea dar importantă şi dacă simţiţi unele frustrări, intraţi în legătură cu puterea dumneavoastră interioară care este mare. Regândiţi, revizuiţi, reorganizaţi. Retrospectiva este o idee bună acum.  Pluton este retrograd în semnul Capricorn şi aduce necesitatea învăţării altei lecţii. Este necesar să evaluaţi comportamentul dumneavoastră distructiv. Dacă acesta implica dependente care deţin controlul, atunci evenimentele pot forţa debarasarea de acestea. Şi de aici, cea de a 3-a lecţie karmică: va trebui să conştientizaţi că acestea va împiedica evoluţia şi progresul spiritual. Învăţaţi să distrugeţi dependenţele şi să aruncaţi la gunoi tot ce are control asupra voastră. Încrezându-vă în ghizii spiritului, puterea voastră spirituală va creşte şi veţi dobândi auto-stapânirea.

 

VĂRSĂTOR –  Există un sentiment de încătuşare, de om-prins, reţinut cu forţa sau provocat la nativii zodiei, iar dacă protejarea libertăţii este făcută prin forţă, judecata înţeleaptă şi detaliile importante vor fi ignorate (Mercur-Rx). O primă lecţie karmică cere restabilirea sentimentului de autonomie, prin gândire limpede, care să evalueze corect dacă deciziile şi acţiunile sunt benefice sau trebuie revizuite şi ajustate. Apoi, Marte este retrograd în  a XII-a casa astrologică a nativilor Vărsător, iar spiritualtatea, viaţa privată, viaţa interioară şi intuiţia lor vor fi afectate. Încrederea în sine poate fi afectată şi vechi resentimente, dureri şi furie pot să reapară, probabil datorită frustrărilor emoţionale şi exasperării. Dar, există leac! Iar acesta poate fi cea de a doua lecţie karmică. Ea cere să învăţaţi să vă puneţi de acord acţiunile şi instinctele, pentru a vă asigura că ele sunt conforme cu scopurile personale, ceea ce înseamnă că trebuie să vă întoarceţi la acţiuni precedente şi  să le refaceţi, să dezvoltaţi noi strategii şi abordări de rezolvare a problemelor şi de stăpânire a furiei, pentru a soluţiona vechile resentimente, să  regândiţi, să revizuiţi şi să vă reorganizaţi planurile de muncă şi de viaţă. Fiţi optimişti şi căutaţi căile directe spre satisfacţia personală.

 

PEŞTI –  August 2018 aduce nativilor Peşti o stare de confuzie, cu  emoţii negative şi cu comportament secretos vis-a-vis de nevoile şi scopurile lor. Aceste lucruri îi fac să uite să analizeze detaliile şi să uite, de asemenea, să verifice dacă deciziile luate sunt în interesul lor (Mercur-Rx) şi işi pot pierde încrederea în posibilitatea realizării planurilor personale. Lecţia karmică le cere să înveţe cum să se restabilească prin reglarea propriului spirit, prin cultivarea încrederii în sine, printr-o privire obiectivă şi pozitivă asupra vieţii.

 

Redacția ElyStar®