(pentru fiecare zodie)

Pentru început, să amintim ce este karma şi cum să ne raportăm la ea; apoi, legătura acesteia cu lecţia karmică şi după aceea vom vedea lecţia karmică din luna iunie 2018.

Karma este cuvântul sanscrit pentru “acţiune” şi se referă la legea cauzei şi efectelor, sau mai pe româneşte  “culegem (în viaţa prezentă) ceea ce am semănat (în vieţi anterioare)”. Când gândim, vorbim sau acţionăm, trimitem Universului o cantitate de energie, pe care acesta o reflectă înapoi şi astfel ne creăm propriul destin. Este o cale de a echilibra energia Universului , care ne învaţă în acest fel lecţiile ce ne vor ajuta să creştem spiritual.

Dar cum ştim dacă avem datorii karmice? Cel mai simplu ar fi să vă concentraţi pe modelele din viaţa prezentă; sunteţi în mod constant confruntaţi cu aceleaşi relaţii discordante, indiferent cu cine interacţionaţi? Aveţi mereu aceleaşi probleme cu banii? Este posibil să vă auto-sabotaţi propriul succes? Reflectaţi la acestea, căci oricare poate fi un avertisment că echilibrul energetic nu este în favoarea voastră. Sau, puteţi apela un parapsiholog. De reţinut: datoria karmică nu este o pedeapsă pentru greşelile din trecut! Este vorba despre echilibrarea energiei în scopul de a învăţa lecţii de viaţă care să vă permită să atingeţi un nivel superior al conştiinţei.

Alte modalităţi de identificare a datoriei karmice, pot fi: (1) numerologia, deoarece fiecare număr  vibrează cu propria energie unică şi astfel este posibil să recunoaşteţi modelele şi oportunităţile de a face schimbări şi lecţiile karmice necesare pentru aceasta. Sau (2) înregistrările Akashice (pomenite  în Biblie, în Apocalipsă, numite acolo “Cartea Vieţii”), care sunt înregistrări despre toate vieţile noastre, alegerile pe care le-am făcut, scopul şi lecţiile karmice de însuşit. Un parapsiholog vă poate ajuta să găsiţi ce căutaţi, în toate modalităţile de mai sus, şi vă poate arăta cum echilibraţi şi eliberaţi legăturile energetice.

Cum plătim datoriile karmice? Simplu. De exemplu: luaţi un împrumut de la bancă şi îl rambursaţi în rate – aşa este şi cu karma. Aţi acumulat datorii karmice? Le veţi “plăti” în viaţa prezentă, pe rând, învăţând lecţiile karmice (lunare, ca ratele la bancă) lecţii care va învaţă să corectaţi greşelile din vieţi anterioare. Puteţi plăti şi în avans: o modalitate bună de a rambursa datoriile karmice este amabilitatea; îţi zâmbesc, îmi zâmbeşti şi ceva frumos se întâmplă pe neaşteptate. Pentru datoriile karmice mai mari, care privesc integritatea sau nerespectarea regulii care cere să nu faci rău altuia, există aşa-zisa întoarcere karmică: tu mă înşeli sau mă minţi , iar mai târziu, cineva te va înşela sau te va minţi pe tine. Lecţia karmică merge mai adânc şi vă oferă oportunităţi repetate, până când învăţaţi lecţia şi alegeţi o nouă cale.

Învăţând o lecţie karmică ne-am plătit datoria karmică? Nicidecum, nici la banca nu plătim o singură rata şi… gata. Învăţând o lecţie karmică ne eliberăm pentru a lucra la alte lecţii de viaţă care apar. Şi puteţi fi siguri că ele apar, iar avertizarea  apare în fiecare lună datorită astrelor şi mişcării acestora. Să vedem ce spun ele în luna iunie 2018, când Saturn-retrograd are ultimul cuvânt.

 

BERBEC – În această perioadă, există posibilitatea să fiţi nevoiţi să dovediţi ceva sau veţi dori să finalizaţi o lucrare, un program, o construcţie, ceva de anvergură, care necesită un efort deosebit şi se poate dovedi a fi o performanţă notabilă. Atitudinea auto-laudativa poate să vă facă mai mult rău decât bine. Aveţi de învăţat lecţia karmică a modestiei.

TAUR –  Astrele spun că veţi fi provocaţi să vă examinaţi viaţa şi viitorul în mod mai realist şi mai practic. Cu toate că există posibilitatea unor realizări importante în activitatea de publicare de texte sau în educaţie, trebuie să aprofundaţi mai mult lecţia karmică a responsabilităţii.

GEMENI –  Provocarea acestei perioade se referă la bunurile pe care le împărţiţi cu alţii, cum ar fi: banii, resursele sau puterea, care necesită acum o atenţie mai mare. Este posibil să vă confruntaţi cu probleme de dependenţă sau de intimitate. Stăpâniţi-vă temerile; este bine să aprofundaţi lecţia karmică a auto-controlului.

RAC – Iunie poate fi o perioadă care vă pune la încercare, vă supune la teste. Acestea se pot referi la parteneriate, la relaţiile de la om-la-om, care se pot dovedi a fi înşelătoare, iar realitatea poate fi diferită de aparenţe. Ca să treceţi testele cu bine, fără a fi afectaţi, aveţi de învăţat lecţia karmică a rezistenţei.

LEU – În această lună trebuie să vă ocupaţi mai mult de organizarea muncii, de observarea obiceiurilor şi de îngrijirea personală. Trebuie să vă analizaţi rutina profesională şi sănătatea; este posibil ca acestea să nu fie la un nivel convenabil, fiindcă nu vă ştiţi capacităţile, posibilităţile şi/sau limitele. Lecţia karmică se referă la auto-cunoastere.

FECIOARĂ – Este posibil ca în iunie să fiţi nevoiţi să “strângeţi cureaua”, tocmai în domenii care ne fac viaţa mai plăcută: divertismentul, dragostea, hobby-urile, creativitatea, copiii. Va fi nevoie de o disciplină sporită în tratarea acestora şi, fără superficialitate. Aveţi de învăţat lecţia karmică a realismului.

BALANŢĂ –  Puteţi întâmpina unele provocări în ceea ce priveşte domiciliul şi familia; este nevoie de o privire mai atentă la felul cum le priviţi şi le trataţi. Examinaţi-vă şi personalitatea, dar fără indulgenţă. Fiţi realişti faţă de propria persoană. Lecţia karmică  din această lună se referă la structurare personală.

SCORPION – În această perioadă puteţi observa o creştere a responsabilităţilor zilnice. De asemenea, vei avea lucrări serioase şi minuţioase, ceea ce poate duce la o posibilă scădere a interacţiunii cu ceilalţi. Vei avea de învăţat lecţia karmică a relaţionării şi interacţionării.

SĂGETĂTOR –  Această lună poate fi un timp pentru o abordare mai responsabilă şi mai realistă a banilor şi posesiunilor. Va fi foarte bine să faceţi economii, să renunţaţi la risipă şi să folosiţi cu mai multă responsabilitate bunurile de toate felurile pe care le deţineţi. Va fi foarte util să învăţaţi lecţia karmică a gestionarii resurselor.

CAPRICORN –  Luna iunie este timpul în care va creşte responsabilitatea personală faţă de menţinerea şi îmbunătăţirea sănătăţii, dar şi faţă de afacerile personale. Provocarea se referă la eficienta, creşterea nivelului de energie şi la gestionarea timpului, iar lecţia karmică cere să învăţaţi legea karmică a planificării şi organizării.

VĂRSĂTOR – Această perioadă poate fi una de “renovare” spirituală. E timpul să vă îngrijiţi de sănătatea mintală: faceţi curăţenie, uitaţi de regrete şi dezamăgiri; rezolvaţi afaceri nefinalizate sau neclare, procesaţi totul şi curăţaţi-vă mintea. Este timpul pentru lecţia karmică, pentru a învăţa legea karmică a spiritualităţii.

PEŞTI –  Gata cu visele! În luna iunie veţi fi confruntaţi cu realitatea. Trebuie să faceţi ordine în viaţa dvs. socială, să vă aduceţi visele la realitate. Nu va fi uşor, va fi o mare provocare ce vă poate răvaşi viaţa, dar veţi reuşi învăţând lecţia karmică a clarităţii şi realismului.

Redacția ElyStar®