(pentru fiecare zodie)

Saturn – Lord karmic

Pentru a obţine o imagine karmică semnificativă, astrologia karmică foloseşte diferite elemente din harta natală a celui care doreşte să-şi afle karma. Aceste elemente sunt numeroase, şi anume: noduri lunare, case astrologice, dominanta  elementelor, configuraţii karmice (axele), planete retrograde, opoziţii,  cuadraturi şi încă multe altele. Astăzi ne vom ocupa de Saturn, ca una dintre planetele importante în stabilirea karmei noastre şi esenţial în aflarea legăturilor karmice. Nu este vorba despre regăsirile karmice, ci despre aflarea persoanelor cu care avem de împărţit karma în viaţa prezentă, Saturn oferindu-ne indicii privind persoana căreia trebuie să-i plătim o datorie karmică. De asemenea, când în harta noastră natală (horoscopul) Saturn este implicat în opoziţii sau cuadraturi, sau sunt implicate casele a VIII-a şi a XII, vom şti că avem o karmă grea, avem de plătit o datorie karmică mare şi multe lecţii karmice de învăţat. Dar, în această perioadă, Saturn este în Capricorn şi nu se clinteşte din urmărirea propriilor obiective, este disciplinat şi muncitor, dar poate fi şi nemilos. Lecţia karmică ce se aplică în mod general acestei perioade este aceea că în viaţă există lucruri mai importante decât poziţia.

Saturn şi casele astrologice

În general, casele sunt extrem de importante în astrologia karmică. Poziția și ordinea lor naturală servesc drept bază pentru înțelegerea cauzelor și a efectelor. Fiecare acțiune pe care o facem într-una din case reflectă direct consecințele vieții următoare determinate de casa precedentă. Această regulă poate fi aplicată fiecărei case din zodiac și vom vedea că, prin acţiunile noastre din viaţa prezentă, noi creăm o karmă viitoare și, de asemenea, putem înțelege care acțiuni din vieţi anterioare ne-au adus la locul în care suntem acum.

Saturn, căruia i se mai spune şi Lordul karmei, este cel care ne  arată cu cine împărţim karma în viaţa prezentă. Spre exemplu: dacă Saturn se afla în casa III, avem de împărţit karma cu frate sau soră; dacă Saturn este în casa IV împărţim karma cu mama; dacă Saturn este în casa V – cu tatăl sau copiii; dacă Saturn este în casa VI – cu unchi, mătuşi sau colegi de muncă; dacă Saturn este în casa VII – cu persoana iubită (partener/a de viaţă) sau cu bunicii;  dacă Saturn este în casa IX – cu un cumnat sau cumnată; dacă Saturn este în casa X – cu un şef sau şefă, iar dacă Saturn este în casa XI cu unul sau mai mulţi prieteni. În astrologia karmică sunt foarte importante casele: a VIII-a a sexualităţii şi a transformărilor spirituale şi casa a XII-a a probelor grele, a sănătăţii şi a încercărilor, decepţiilor şi altele. Totuşi, este important să reţinem că Saturn nu este planeta osândei, ci, dimpotrivă, este organizatorul, ambiţios şi insistent, care vrea să aibă succes, şi probabil chiar va avea. Dacă doriţi să completaţi tabloul astrologic al zodiei dvs., citiţi şi “Horoscopul  “ELY STAR” pentru perioada 1-15 noiembrie 2018”  (click aici). Iar acum să vedem  care sunt lecţiile karmice de însuşit de către fiecare zodie în această lună.

BERBEC

Este posibil ca în această perioadă să vă confruntaţi cu temeri subconştiente, legate de propria valoare şi puteţi avea unele probleme în care factorul emoţional negativ să joace un rol destul de important. În mod normal, aceste temeri sunt  fie imaginare, fie legate de amintiri din vieţi anterioare. Lecţia karmică cere să dezvoltaţi moduri practice de a-i ajuta pe alţii, deoarece vă pricepeţi şi asta vă poate ajuta să nu va mai concentraţi asupra propriilor temeri şi nesiguranţe. Aţi putea lucra în mod voluntar pentru fundaţii caritabile. E o idee…

TAUR

Ca urmare a unor greşeli din vieţi anterioare, este posibil, ca în această perioadă să aveţi câteva obstacole de inlăturat, inclusiv greutăţi sau un handicap fizic. Pentru a depăşi cu succes aceste probleme, lecţia karmică vă poate cere să învăţati autodisciplina, să fiţi cât se poate de bine organizaţi şi, mai ales, să fiţi perseverenţi. De asemenea, lecţia karmică cere să învăţaţi să nu va supraestimaţi nici aspectul, nici sensibilitatea şi să eliminaţi orice urmă de vanitate. Un bun mijloc de transport către succes poate fi şi modestia.

GEMENI

Luna aceasta poate fi dedicată în general valorii, banilor (în nouă cazuri din zece), valorii de sine şi valorilor în dragoste. Vă faceţi griji pentru bani, nu apreciaţi adevăratul sens al iubirii şi puteţi fi mult prea concentraţi pe valoarea materială, astfel că partea spirituală poate lipsi cu desăvârşire. Lecţia karmică de învăţat: fără discuţie, numai munca intensă duce la obţinerea securităţii financiare; învăţaţi să alungaţi teama adâncă de sărăcie. Apoi, trebuie să învăţaţi că iubirea nu se vinde la tarabă, ea este ca o floare care trebuie udată, întreţinută şi îngrijită. Lecţia karmică cere să aveţi în vedere şi creşterea dvs. spirituală.

RAC

Există posibilitatea ca în acest interval de timp să aveţi unele probleme cu vecinii sau rudele, conflicte cauzate de carenţe de comunicare. Este un semnal astral, care cere însuşirea unor lecţii karmice. O primă lecţie karmică vă cere să exersaţi puterea dvs. de concentrare şi modul de a comunica în situaţii limită. Se ştie: vorba dulce mult aduce. Iar parte din această lecţie karmică este şi învăţarea unei drepte judecăţi, adică, nu puneţi în relaţie unele lucruri cu altele care sunt greşite. Învăţaţi să le distingeţi.

LEU

Sentimentele şi emotivitatea pot fi afectate în acest interval şi este vorba de unele probleme de familie sau de continuarea unor tradiţii de familie. Când reacţionaţi în mod negativ şi nu ştiţi de ce faceţi asta, poate fi vorba şi despre unele reminiscenţe din viaţa anterioară. Lecţia karmică cere să învăţaţi să vă stăpâniţi emoţiile, să vă gestionaţi sentimentele cu înţelepciune. Asumaţi-vă responsabilităţile ce vă revin în cadrul familiei, fără să uitaţi să vă ocupaţi în acelaşi timp de propriile răspunderi. Respectul de sine joacă şi el un rol important în obţinerea unor rezultate pozitive.

FECIOARĂ

Este posibil ca într-o viaţă anterioară, nativul Fecioară să fi avut o atitudine destul de nepăsătoare faţă de muncă, motiv pentru care în viaţa prezentă este dedicat muncii minuţioase, ordonate şi regulate. În această lună, Saturn arata că aceşti nativi trebuie să se ocupe şi de relaxarea şi distracţia lor. Prin urmare, trebuie să înveţe lecţia karmică a organizării muncii în aşa fel încât să aibă timp şi pentru aceste activităţi, căci ele nu sunt frivolităţi, ci sunt necesare reîncărcării lor energetice şi prevenirii epuizării  organismului.

BALANŢĂ

Avertizarea astrelor, în special influenţa lui Saturn, se poate referi în această lună la sănătatea nativilor Balanţa. Unele probleme la locul de muncă sau chiar periclitarea menţinerii serviciului se pot datora sănătăţii prost întreţinută. Lecţia karmică cere să acordaţi atenţia cuvenită sănătăţii dvs. chiar dacă  nu aveţi semne de boală. Va trebui să învăţaţi că analizele periodice sau controlul anual al sănătăţii sunt semne de bun-simţ şi nicidecum nu este vorba de ipohondrie. Evitaţi anxietatea şi lăsaţi deoparte grijile nefondate şi inutile.

SCORPION

Noiembrie poate aduce nativilor Scorpion preocupări în sfera dragostei şi a relaţiilor. Aceste preocupări sunt rezultatul acţiunilor necugetate sau întârziate  ale nativilor Scorpion înşişi. Unii pot fi obsedaţi de dorinţa de a se căsători, iar alţii divorţează şi pot exista dificultăţi legate de înţelegerea cu ceilalţi. Lecţia karmică îi poate ajuta pe aceşti nativii, dacă vor învăţa că prudenţa exagerată şi corectitudinea excesivă pot deveni o piedică serioasă în relaţiile de toate felurile, făcându-i pe nativi să amâne deseori implicarea. Ca parte a lecţiei  karmice, exersaţi lucrul în echipă!

SĂGETĂTOR

În această lună este posibil ca nativii zodiei Săgetător să se confrunte cu unele probleme referitoare la sensibilitate, emoţii profunde, dragoste, sex, intimitate şi inabilitate de transformare, schimbare sau metamorfozare. Desigur, nu cu toate acestea, ci unii cu unele dintre acestea, alţii cu celelalte. Dar toţi trebuie să ţină seama de aceste avertizări. Prin urmare, vor fi câteva lucruri de învăţat prin lecţia karmică, şi anume: trebuie să învăţaţi să vă feriţi de gelozie în dragoste, care poate genera inhibiţii sexuale; învăţaţi să nu vă asumaţi responsabilităţile altora; învăţaţi să deosebiţi emoţiile pozitive de cele negative. Dacă sunteţi obsedaţi de moarte, încetaţi! Ce rost are? ea vine oricum…

CAPRICORN

În general, nativii Capricorn sunt interesaţi de stabilitatea socială, dar în acest interval de timp, este posibil să manifeste o oarecare neîncredere şi reţinere faţă de ideile noi, care ar putea ajuta această stabilitate cum şi poziţia lor socială, la care ţin atât de mult. Lecţia karmică le cere să înveţe să nu respingă cu atâta fanatism noul şi ideile noi. Cum dorinţa de a învăţa nu lipseşte nativilor Capricorn,  studiul filosofiei, religiei, justiţiei sau călătoriile îi pot ajuta să atenueze  fanatismul cu care resping  noul şi noutatea. Dragi Capricorni, relaxaţi-vă, îndârjirea vă poate deprima!

VĂRSĂTOR

Nativii acestui semn zodiacal pot simţi în noiembrie un puternic impuls de a străluci în carieră, de a dori mai multă autoritate şi de a avea un salariu mai bun. De fapt, mulţi dintre noi doresc asta, dar în această perioadă Vărsătorul poate face prea mult pentru a-şi atinge obiectivele, căci prin compromiterea valorilor, poate duce la rezultate contrarii. Ce e de făcut? Ajutorul vine de la lecţia karmică. Ea cere să înveţe să-şi concentreze ambiţiile asupra ajutorului acordat altora, în loc să se ocupe numai de câştigul personal. Sunt generoşi, să fie şi altruişti.

PEŞTI

Există unle semne că grupurile şi prietenii, organizarea şi direcţia în viaţă îi preocupă mult nativii Peşti în această perioadă, dar şi posibilitatea ca acestea să “le dea de furcă” (nu ştim exact de unde vine expresia, dar asta înseamnă că le dă bătaie de cap). Ei au speranţe mari, insă pot apărea întârzieri sau obstacole înaintea de împlinirea lor, dar şi o mare nesiguranţă interioară a nativilor. Lecţia karmică le cere să înveţe să fie mai curajoşi, să evite relaţiile superficiale şi să cultive persoanele mai în vârstă, din anturaj sau familie, care deseori le pot fi de folos, oferindu-le sfaturi şi recomandări înţelepte. Uneori şi bani…

 

Redacția ElyStar®