(pentru fiecare zodie)

Septembrie… Peste agitaţia estivală începe să se aştearnă un val de linişte şi calm… Ne întoarcem la muncă, la şcoală şi la grijile cotidiene. Credem că ne vom reîntoarce la rutina zilnică şi nu ţinem cont (unii dintre noi) de avertizările karmice pe care, ca de obicei, ni le trimit astrele. Din punct de vedere karmic, septembrie este o perioadă destul de complicată, cu câteva planete “grele” retrograde toată luna şi cu alte aspecte karmice, dintre care, astăzi, ne vom referi la influenţele lui Lilith în vieţile noastre şi avertizările ei karmice  pentru fiecare zodie în parte.

Dar, ce ştim despre Lilith? În primul rând, ea nu este o planetă, ci un element karmic, un punct virtual poziţionat în unul din cele două focare ale elipsei pe care o descrie Luna în jurul Pământului. Am putea spune că Lilith este umbra astrologică a Lunii şi Pământului.

Mitologic vorbind, legenda spune că Lilith a fost prima soţie (sau soră) a lui Adam, creaţi ambii din ţărână. Lilith s-a răzvrătit, cerând egalitate şi independenţă şi…le- a primit, fiind izgonită din Rai. Apoi, a fost creată Eva din coasta lui Adam. Dar asta este altă poveste… În afara Raiului, Lilith a primit influenţe negative, pe care – se spune – le revarsă asupra psihicului uman, dându-i impulsuri negative la nivel erotic şi nu numai.

Astrologic vorbind, se pare că există trei Lilith, şi anume:

  1. Asteroidul 1181, care poartă numele Lilith și orbitează în jurul Soarelui,  în centura de asteroizi dintre Marte și Jupiter, în aproximativ  patru ani. Simbolul pentru acest asteroid  este o mână stilizată, care semnalează avertizarea, salutul sau binecuvântarea.  Într-un volum care descrie asteroizi cu nume de zeiţe (Asteroid Goddesses), Lilith-asteroidul  este descrisă ca reprezentând resentimentele și furia interioară, fiind extrem de independentă. Ea refuză să se supună autorității  şi  să-și schimbe  convingerile. Asteroidul Lilith ne cere să facem față confruntărilor și problemelor de egalitate în relație.
  2. Lilith-Dark Moon, cea de a doua Lilith.  Unii spun că există o a doua Lună, o Lună Întunecată,  misterioasă, care se vede rar, atunci când este opusă Soarelui sau când silueta ei umbroasă trece în fața Soarelui. Deși existența ei nu a fost verificată, acei astronomi care pretind că au văzut-o în ultimele patru secole spun că are un sfert din dimensiunea Lunii cunoscute și se afla de trei ori mai departe. Aceasta este Lilith Dark Moon şi se pare că a fost văzuta încă din 1618. Acest corp ceresc a fost descris de astrologul Sepharial în 1918  și, mai recent,  Delphine Jay a publicat un volum de efemeride pentru  aceasta Lilith-Luna Întunecată. Ca un nor de praf, ea absoarbe lumina în sine, un proces foarte diferit de cel al Lunii care reflectă Soarele. În timp ce Luna reflectoare reprezintă sentimente personale, subiective, Luna Întunecată reprezintă un instinct primar, impersonal, dar creativ.
  3. Lilith-Black Moon sau Lilith-Luna Neagră este poate cea mai subtilă și mai interesantă dintre cele trei Lilith, deoarece nu este un corp fizic ci un punct abstract, un element karmic. Gliful său este crucea materiei cu Luna deasupra; este  simbolul sufletului, al subconştientului (Luna) care domneşte asupra materiei (Pământul). Putem descrie acest punct  ca apogeul orbitei Lunii – locul unde ea este cel mai departe de Pământ, de unde această Lilith are un impact puternic asupra dinamicii relaţiilor. Reprezentând punctul cel mai apropiat  al Lunii de Soare, ea este, de asemenea, un punct de referință în viața  personală, care ne aduce în relație cu experiența noastră pământeană alimentată de Soare, cu inteligența emoțională solară plină de înțelepciunea Pământului. Din moment ce cultura noastră a pierdut – sau poate a respins, așa cum a fost respinsă Lilith –   o astfel de înțelepciune naturală, este mai greu să avem încredere în ea. Relațiile generate de energia lui Lilith sunt întâlniri inițiale, de la  suflet la suflet, care au loc în profunzime, acolo unde se îmbină experiența personală cu cea impersonală. Putem avea încredere în această energie care atinge un astfel de izvor profund? Putem avea încredere în noi înșine? Lilith-Luna Neagră  este aceea care ne  pune în legătură cu iluziile noastre cele mai puternice, în scopul curăţării  dorințelor noastre negative, aducând astfel un adevăr mai profund în inimile noastre,  în dorințele sufletelor noastre.

După gradul pe care se afla în zodia natală a individului, Lilith-Luna Neagră are trei niveluri de exprimare în viaţa noastră.

Primul nivel, când Lilith este situată între 0 şi 10 grade într-un semn, persoana este conştientă de acţiunile sale rele, dar se bucură sau justifică acest comportament “rău”, dar încă acţionează în acest fel.

Al doilea nivel, când Lilith este situată de la 10 la 20 de grade într-un semn. Persoana percepe răul, dar nu are scopul de a se răni sau a răni pe alţii. Dimpotrivă, depune toate eforturile pentru a scăpa de obiceiurile proaste, dar poate avea parte de răzbunarea karmică, de consecinţele acţiunilor distructive din trecut sau chiar din viaţa prezentă. Influenţa lui Lilith poate fi redusă prin încercarea constantă de a scăpa de obiceiurile distructive generate de influenţa ei.

Al treilea nivel, când Lilith este localizată intre gradele 20 şi 30 în zodia natală respectivă. Persoana ştie să reziste la influenţele nefaste ale lui Lilith, le recunoaşte, ştie să le blocheze ca să nu mai producă efecte, (aproape) rezolvându-şi karma legată de această poziţie a lui Lilith. Totuşi, acestea sunt cazuri rare. Cel mai adesea, persoana ştie cum să reziste anumitor deficienţe, dar încă se află în procesul de învăţare cum să reziste şi celorlalte  obiceiuri proaste. Persoana se află în procesul activ de dezvoltare proprie.

Este Lilith “bună” sau “rea”? Este greşit să facem o astfel de etichetare, căci totul depinde de o privire asupra hărţii natale a individului, de alcătuirea horoscopului său. Putem spune că în ceea ce priveşte influenţele lui Lilith, se iau în calcul doar aspectele negative pe care ea le are în raport cu celelalte planete.

Să vedem mai jos lecţiile karmice ale lui Lilith în septembrie:

 

BERBEC – Dominat de impulsivitate, Berbecul stabileşte graniţe şi  iniţiază acte de curaj. În această perioadă relaţiile pot deveni o provocare, datorită dorinţei feroce de independenţă şi a  pasiunilor extreme. În partea ei pozitivă, Lilith îi conferă abilităţi de conducere şi încredere în sine. Însă, datoria karmică îi cere să înveţe lecţia karmică a stăpânirii impulsurilor, a pasiunilor paroxistice şi sexualităţii excesive.

 

TAUR –  În septembrie, nativul Taur poate face să înflorească frumuseţea în cele mai improbabile locuri, iar în stare de ebrietate poate fi cel mai fermecător om. Dar, vai, mai există şi datoria karmică, generată de Lilith, care îi cere să înveţe lecţia karmică a stăpânirii rigidităţii, posesivităţii şi senzualităţii, care îi pot crea mari probleme.

 

GEMENI – În această perioadă, Lilith poate face mintea pur şi simplu strălucitoare, dar coerenţa comunicării nu este neapărat forţa ei. Prin urmare, poate provoca discordie şi contradicţii, ceea ce duce la necesitatea însuşirii unei  lecţii karmice care cere să înveţe să elimine bârfa, superficialitatea şi neclaritatea în comunicare, să înveţe că simbolurile şi cuvintele creează şi reflectă Universul.

 

RAC –  În aspectele ei pozitive, Lilith îl face pe Rac extrem de intuitiv şi plin de compasiune. În registrul opus, el poate folosi această putere devenind manipulativ din punct de vedere emoţional, pentru a găsi protecţie. Lecţia karmică de însuşit: să înveţe să fie independent, să şteargă umbra de co-dependenţă şi de false ataşamente la nevoile altora, dar protecţia pe care el o oferă celor dragi trebuie să rămână.

 

LEU – În septembrie, Lilith poate să-l facă pe nativul Leu posesorul unei carisme magnifice, o persoană care îşi amplifică vocea interioară şi darurile creative. Dar tot ea, în aspect negativ, poate să facă din mândrie cel mai puternic duşman al  Leului. Ca parte a datoriei karmice, el trebuie să-şi însuşească următoarea lecţie karmică: să înveţe să-şi îmblânzească ego-ul, să lepede narcisimul şi comportamentele care caută mereu atenţia celor din jurul său. Conducând cu inima, ceilalţi îl vor urma.

 

FECIOARA –  În cel mai bun caz, stăpânirea meseriei sale este o ofrandă divină adusă lumii, căci Lilith face din ea o perfecţionista, iar în plan erotic ea poate fi misterioasă şi senzuala. În cel mai rău caz, ea poate fi o “sclavă” sexuală, care se auto-invinovateste. Lecţia karmică îi  cere să înveţe că disciplina şi devotamentul trebuie îndreptate spre sacru şi spiritual şi că trebuie să depaşescă sentimentul de vinovăţie şi inferioritate, ca parte a datoriei sale karmice.

 

BALANŢA – Când Lilith este “mulţumită”, Balanţa este o persoană fermecătoare, care militează pentru egalitate în relaţii, fiind  un bun diplomat. Când Lilith este “supărată”, Balanta va avea un echilibru precar,  poate suferi sau poate să cauzeze nedreptăţi şi relaţii dificile. Lecţia karmică o va învăţa: să accepte oamenii aşa cum sunt, să caute refacerea echilibrului când face rău, să se opună tendinţelor care produc dinamica relaţiilor necinstite.

 

SCORPION – Investigarea profundă de care este capabil Scorpionul poate duce la descoperiri, înţelegere şi creştere psihologică. Şi asta e faţa frumoasă a lui Lilith. Dar influenţa ei negativă poate face din Scorpion un prădător sexual, obsedant şi gelos cu cei dragi. Ca parte a datoriei karmice, persoana trebuie să înveţe valoarea încrederii, să înveţe să-şi cenzureze falsele pretenţii, să renunţe la obiceiuri nesănătoase sau obsesii sexuale, căci aceasta este lecţia karmică pentru Scorpion.

 

SĂGETĂTOR – Persoana este profund inspirată pentru cei din jurul ei, căci intuiţia este busola ei. Dar energia ei expansiva nu trebuie să fie limitată, aşa cum se mai întâmpla. Lecţia karmică de însuşit: trebuie să înveţe să aibă credinţă şi  să înveţe cât de mult poate despre natura ei spirituală, ca parte a datoriei sale karmice.

 

CAPRICORN – Persoană integră, Capricornul care împărtăşeşte vechea înţelepciune a Pământului, poate fi influenţat negativ de Lilith şi când speranţele şi dorinţele nu îi sunt îndeplinite, el poate deveni nemilos sau poate amesteca afacerile cu plăcerea. Lecţia sa karmică îi cere să înveţe să tragă linie intre emoţii şi ambiţii, să aleagă cu înţelepciune ce scopuri urmăreşte şi să nu mai creadă că realizarea depinde de recunoaşterea altora.

 

VĂRSĂTOR – Este o persoană deschisă şi iubitoare de libertate, care vrea progresul umanităţii şi contribuie la acesta prin inovaţie şi colaborare, dacă Lilith e bine aspectata. În caz contrar, este nevoie să înveţe lecţia karmică a conectării cu conştiinţa colectivă, fiind important, de asemenea, să înveţe empatia ca parte a datoriei sale karmice.

 

PEŞTI – Nativul Peşti poate avea o inteligenţă spirituală şi o conştiinţă psihică, atunci când Lilith este benefică. În caz contrar, nativul preferă fantezia în locul realităţii, foloseşte sexul ca formă a escapismului (evadare din cotidian şi refugiu în atemporal) şi emoţiile sale sunt profund reprimate. Lecţia karmică de însuşit pentru nativul Peşti: să elimine din viaţa sa escapismul, confuzia şi tendinţa de a se considera victimă. Este important să traseze o linie intre fantezie şi realitate.

 

Redacția ElyStar®