LECŢIA KARMICĂ a lunii IANUARIE 2017

Prima decada a lunii ianuarie 2017 va fi, ca in toti anii, plina de sarbatori, petreceri, distractii si altele de acest gen; ba un revelion, ba onomastica unor si altora, sau Boboteaza, iar noi toti ne conformam si petrecem. Dar, atentie! Tocmai in aceasta prima decada, anul acesta ne sunt date cele mai multe avertizari karmice, pe care le vom percepe fara sa vrem: din conversatii, din comportamente, fapte, actiuni sau activitati petrecute in aceasta perioada. Dupa trezirea din euforia petrecerilor, de asemenea fara sa vrem vom incepe judecata: “am baut cam mult”, “am tipat la aia..”, “nu m-am inteles cu ala” sau “ce mi-a venit sa-mi amintesc asta”. Sunt gandurile care va aduc in atentie ce lectie karmica aveti de invatat! Stim ce este o avertizare, dar sa vedem ce sunt lectia si datoria karmice.
Fiecare luna calendaristica este marcata de cel putin o avertizare karmica, de care, daca tinem seama, vom invata lectii extrem de folositoare, pe care le numim lectii karmice si spunem ca ele ne ajuta sa ne achitam de datoria karmica. Dar ce este datoria karmica? Imaginati-va un imprumut la o banca. Va trebui sa achitam aceasta suma prin rate lunare, caci ea nu poate ramane neplatita. Exact asa este si cu datoria karmica; ea este suma greselilor noastre savarsite in vieti anterioare, pe care noi va trebui sa o achitam, prin invatarea acestor lectii karmice lunare in viata prezenta. Avertizarea karmica a lunii ianuarie 2017 este destul de drastica in prima decada; apoi, ca si cand ar zice “eu mi-am facut datoria, acum este randul vostru”, ne lasa pe noi sa actionam si, prin urmare, urmatoarele doua decade ale lunii vor fi mai relaxate, dar va trebui sa fie mai eficiente. Aceasta avertizare contine referiri la probleme de comunicare, la vechi resentimente ce trebuie rezolvate urgent si definitiv, la dezvoltarea de noi strategii si abordari de rezolvare a problemelor diverse, la modul de a ne folosi energiile si la multe altele, pe care le veti gasi parcurgand cerinta karmica a zodiei dvs. Lectia karmica a lui ianuarie va indeamna la calm, stapanire si dreapta judecata.
*Pentru a avea o perspectiva mai larga asupra predestinarilor astrale in aceasta luna, cititi si Horoscopul lunii IANUARIE – aici; dar si Superstiţii şi obiceiuri în luna IANUARIE (Gerar) – aici.

BERBEC – Ianuarie este o perioada in care nativii zodiei trebuie sa se gandeasca la stapanirea impulsivitatii, ceea ce este lectia karmica de invatat pentru acesti nativi. O atentie deosebita trebuie acordata parteneriatelor de orice fel: asociatii, casatorii si alte feluri de relatii, ce pot fi expuse unor situatii conflictuale sau, in cel mai fericit caz, doar unor neintelegeri cauzate de lipsa stapanirii de sine a nativilor Berbec. Inceputul de An Nou e un prilej bun sa se gandeasca la asta.
*Analiza karmica individuala – comanda.

TAUR – Nativii Taur vor avea de insusit in ianuarie unele invataminte, care se refera la comunicare si la modul de a relationa cu ceilalti. Daca in prima decada a lunii, lectia karmica le cere sa invete sa spuna adevarul, sa comunice prioritar lucrurile esentiale si sa spuna clar ce gandesc, in urmatoarele doua decade ale lunii vor trebui sa invete sa nu-si mai impuna cu tot dinadinsul propriile idei, dar mai ales sa puna in practica ce au invatat. Daca au invatat ceva…
*Analiza karmica individuala – comanda.

GEMENI – Acesti nativi, “oratori din nastere”, vor avea de invatat unele lectii la capitolul emotional, la capitolul comunicare, dar si lectii referitoare la manipulare. Astfel, in prima decada a lui ianuarie lectia karmica le cere sa invete sa inteleaga emotiile celor din jur si sa-i ajute sa-si dezvolte corect starile sufletesti, dar si sa invete sa nu-i mai manipuleze pe ceilalti spre a le accepta ideile. Daca sunt bune, acestea se vor impune de la sine. Unele blocaje sau confuzia in comunicare se pot datora tocmai neinsusirii lectiilor karmice.
*Analiza karmica individuala – comanda.

RAC – In ianuarie, nativul Rac, simte nevoia sa-i impresioneze pe ceilalti, dar modul sau de a comunica este inhibat din cauza prudentei. In acelasi timp, el se intoarce deseori in trecut, pe care il regreta din varii motive. Lectia karmica de invatat este aceea a evaluarii corecte a ceea ce trebuie spus si ce nu; iar in privinta trecutului, sa invete ca nu se mai intoarce, iar daca a invatat ceva din el, a castigat si daca nu, nu. Un An Nou este un bun prilej sa punem in practica lectiile karmice.
*Analiza karmica individuala – comanda.

LEU – Nativii Leu detin in aceasta perioada un mare capital de creativitate, prin care incearca acum sa schimbe viata celor din jur. Dar ei nu-i lasa pe oameni sa aleaga, ci incearca sa le impuna “creatiile”sau ideile lor si pot deveni nerabdatori cand acestia ezita. Lectia karmica este scurta si clara: ei trebuie sa invete sa nu afecteze in nici un fel liberul-arbitru al celor din jur. Pentru nativii Leu, inceputul de an poate fi momentul sa invete aceasta lectie.
*Analiza karmica individuala – comanda.

FECIOARA – Ceea ce trebuie sa inteleaga si sa invete nativii zodiei in aceasta luna, este legat de relatia cu partenerul de viata sau asociatii. Lectia karmica le cere sa-si schimbe modul de a se purta cu celalalt (partener/a sau asociat/a), sa renunte la egoism, sa se implice in problemele celorlalti, cu tact, cu bunavointa si dorinta de colaborare. O alta cerinta karmica spune ca: daca nu vor invata ca binele nu trebuie facut cu forta, este posibil ca ei sa fie cei care vor suferi si nu ceilalti.
*Analiza karmica individuala – comanda.

BALANTA – Ca multe persoane in aceasta perioada, nativul Balanta poate avea dificultati de comunicare. El doreste progresul personal si, grabit sa ajunga la concluzii, mai tarziu este obligat sa faca niste corectii. Ca lectie karmica de invatat luna aceasta: trebuie sa invete sa-si adune gandurile pentru a le exprima coerent si sa-si defineasca un mod propriu de a vedea lucrurile, iar nu sa preia ideile altora. Inceputul unui Nou An este un moment bun ca sa faca asta.
*Analiza karmica individuala – comanda.

SCORPION – Cei nascuti in aceasta zodie vor avea in acest interval un capital de energie si forta mai scazut. Dar si acest mic capital este utilizat in mod gresit, de teama sa nu strice ceva sau sa supere pe cineva. Ei stiu bine ca e mai usor sa distrugi, decat sa construiesti. Lectia karmica le cere in ianurie sa invete sa aiba mai multa incredere in sine si in forta lor, pentru a putea acorda celor din jur un ajutor eficient. Dar, mai ales, sa acorde acest ajutor…
*Analiza karmica individuala – comanda.

SAGETATOR – Nativii Sagetator sunt persoane cu idei originale, care vor cu adevarat ca oamenii sa traiasca mai bine, dar in aceasta perioada ei pot gresi, prezentandu-si ideile cu prea multa insistenta si incercand prin toate mijloacele sa le impuna celorlalti, desi poate ca nu toate sunt benefice altora. Lectia karmica le cere sa invete ca trebuie sa existe o masura in toate, ca insistenta este uneori daunatoare si ca nu toate ideile originale se transforma neaparat in realitati practice care aduc beneficii.
*Analiza karmica individuala – comanda.

CAPRICORN – Nativii zodiei vor cheltui multa energie in solutionarea unor probleme ivite in relatii diverse, in legatura cu pozitia lor sociala, la care, se stie, tin foarte mult. Lectia karmica a lunii consta in aprofundarea motivelor si situatiilor care au dus la starea actuala de nemultumire si la gasirea cailor de rezolvare cat mai avantajoase pentru toate partile. Inteleptul Capricorn va urma in mod sigur calea potrivita si, speram, va pune in practica lectia karmica.
*Analiza karmica individuala – comanda.

VARSATOR – Deoarece nu reuseste sa-si focalizeze energia mentala, avand probleme in aplicarea in viata a ideilor sale, in ianuarie nativul are dificultati in comunicare. In familie accepta responsabilitati pe care n-ar trebui sa le accepte si refuza ce nu este de refuzat. Lectia karmica de invatat este aceea a creativitatii in plan mental si abia apoi punerea in practica a proiectelor. De asemenea, trebuie sa invete corecta evaluare a propriilor responsabilitati, ca si practicarea unei comunicari eficiente, calma si clara.
*Analiza karmica individuala – comanda.

PESTI – Imaginatia si visele sunt cele care revin mereu in atentia nativilor Pesti in aceasta perioada de inceput de an. Trairille emotionale sunt intense. Lectia karmica le cere sa invete sa priveasca viata in mod constructiv si pozitiv, sa lucreze corect si metodic; deoarece au un psihic fragil, trebuie sa lucreze in mai mult in acest plan. Sa renunte la imaginar si sa perceapa realitatea asa cum este, nu cum ar dori-o ei, sa se ancoreze in prezent, in real si sa mai lase visele deoparte. Acest An Nou le cere sa nu ignore lectiile karmice.
*Analiza karmica individuala – comanda.

Redacția ElyStar®