Pierduți de România – Suntem prigoniți în scopul depopulării!? Cel mai probabil, da! (VIDEO)

România este pe locul doi în lume la migrație, pe timp de pace, după Siria, țară în care sunt zone terminate efectiv, după războiul care durează de ani de zile.
Peisajul este diferit, atmosfera total opusă, dar românii și sirienii au ceva în comun: sunt cele mai prigonite popoare din lume. România este pe locul doi în lume, cu cea mai mare creștere a diasporei, după Siria.
Rata celor care pleacă din țară crește cu 7% în fiecare an. Se pleacă într-un ritm de 400 de oameni pe zi, iar vârsta celor pleacă este mai mare ca a celor care plecau în anii 2000: respectiv 40-45 de ani, față de 20-25 de ani.
Un alt aspect grav este acela că 75% din românii care se întorc în țară nu se mai acomodează la noi acasă și pleacă înapoi.
România pare să fi ajuns de nelocuit, chiar și pentru oamenii care până mai ieri aveau o viață bună.
Andrei Barbu părea ultimul om căruia să-i zboare gandul la emigrare. Făcea agricultură eco, a avut succes, s-a impus pe piață cu brandul ”Coșul de legume”. Soția lui era considerată una din cele mai bun arhitecte din noul val.
Totuși, ei spun că și-au dat seama că sacrificiile pe care le fac aici și orele rezervate muncii sunt prea mari. Au și un copil. În cele din urmă, au ales Australia, și pentru sistemul de învățământ bine pus la punct pentru copil.
Și discrepanțele dintre păturile sociale nu sunt așa evidente ca în România. În aprilie au plecat la 10.000 km depărtare și luau viața de la zero, deși aici o duceau bine.
Au luat cu ei și Dex-ul, de frică să nu uite limba română.
La jumătate de an de la plecare, Andrei, cu toată experiența lui, nu găsuse decât un job de muncitor stivuitor, dar câștiga cam 4.000 de euro pe lună. Mai mult ca la noi și cu infinit mai puține ore lucrate și mai puțin stres.

*Citeste si portretul psihoastrologic al lui lui Carmen Avraam (aici).