De ce sa fii negru de suparare, cand poti privi viata in roz

Cititorii revistei sunt deja familiarizati cu adevarul ca fiecare individ are propriul sistem – unic – de energie. Pentru a putea distribui aceasta energie vibrationala în mod optim, corpul uman foloseste asa-zisii “mediatori” pentru impulsurile sale si acestia sunt chakrele. Si, despre acest subiect, revista ofera suficiente informatii. Unul dintre cele mai eficiente mijloace de a restabili echilibrul vibrational este folosirea culorii. Putem folosi terapia prin culoare pentru a ne echilibra, în fiecare zi.

Terapia prin culoare

Dar, ce este culoarea? Este o anumita proprietate a luminii de a se descompune în partile ei componente. Este clasica metoda de a descompune lumina trecând-o printr-o prisma de sticla; obtinem astfel cele sapte culori – curcubeul – pentru memorarea carora se foloseste cuvântul “ROGVAIV” care vine de la initialele culorilor rosu, oranj, galben, verde, albastru, indigo, violet. Terapia prin culoare vine de la Dumnezeu, care i-a dat lui Noe si fiilor sai dupa socul potopului, semnul Legamântului Sau -curcubeul (Genesa 9:1-17).

Cele sapte culori ale curcubeului sunt, însa, doar o mica parte din spectrul luminii, care are o multitudine de nuante si tonuri pentru fiecare culoare principala. Fiecare dintre aceste culori are proprietati de absorbtie si reflectare diferite. Daca vedem ceva rosu, de exemplu, asta înseamna ca obiectul respectiv absoarbe lumina, separa culoarea rosu pe care o reflecta spre ochi, pe celelate culori absorbindu-le si pastrându-le. Aceste culori, fiecare în parte, are frecvente diferite, care influenteaza diferitele energii ale corpului uman. Remediile vibrationale ale culorilor interactioneaza cu sistemul nostru energetic, contribuind la stabilizarea starilor fizice, emotionale, mentale si spirituale.
Celor sapte chakre le corespund cele sapte culori principale, dupa acelasi sistem: începând de la cea mai de jos, chakra bazala sau radacina careia îi corespunde culoarea rosu, chakra splenica – culoarea oranj, chakra plexului solar – culoarea galben, chakra inimii – culoarea verde, chakra gâtului – albastru, chakra fruntii – indigo si terminând cu cea mai de sus, chakra crestetului, careia îi corespunde culoarea violet.

Terapia practica

Pentru exemplificarea terapiei prin culoare, dam urmatorul exercitiu: primul pas este asigurarea unui climat de profunda relaxare, liniste, calm. Întins pe spate, fara telefon, fara alte zgomote; luati 7 mostre de stofa colorata rogvaiv. Închideti ochii, relaxati-va. Respirati adânc. Rememorati în ordine inversa evenimentele zilei. Alegeti emotiile, trairile cele mai intense ale zilei si gânditi-va care dintre cele 7 chakre a fost cea mai afectata. Luati 1-2 mostre de culoare si asezati-le pe chakra sau chakrele cele mai afectate, având grija sa fie culoarea corespunzatoare chakrei. Vizualizati culorile lor care sunt absorbite de corpul dvs. Respirati adânc, concentrati-va pe cele 1-2 culori pentru a va restabili echilibrul energetic.
Durata 3′-5′. Când simtiti ca chakrele cele mai afectate s-au echilibrat, asezati toate celelate mostre de culoare pe celelalte chakre corespunzatoare. Respirati adânc, concentrati-va pe puterea corpului de a absorbi fiecare culoare. Durata 3′-5′ minute.

Pentru a reusi echilibrarea energetica trebuie sa va asigurati ca ati postat corect culoarea pe chakra corespunzatoare, conform celor spuse mai sus. Climatul exercitiului este foarte important; deci, asigurati-va ca nu veti fi deranjat în acest timp. Alegeti bucati de material din culorile strict recomandate (cele 7). Va veti simti echilibrat si energizat depunând minimum de efort fizic si material.
Ce dorim sa va mai spunem este ca terapia prin culoare nu este o metoda de diagnostic. Ea este doar o modalitate preventiva de a echilibra energiile corpului uman si – în anumite cazuri – de a sprijini si accelera o vindecare. Exercitiile simple, ca cel pe care l-am descris, pot fi practicate independent.
… Si totusi, daca nu simtiti nici o ameliorare, va recomandam sa consultati un specialist capabil sa va ajute mai mult. Acesta poate sa faca mult mai mult pentru dvs., de la deschiderea anumitor canale energetice pâna la terapii prin culoare mai complicate, folosind tehnici specifice pentru a descoperi ce culoare va este benefica (pentru ca, fiecare individ are propriul sistem unic de energii si, prin urmare, culorile, combinatiile de culori si modul lor de aplicare trebuie sa fie adaptate în functie de fiecare individ în parte), pâna la terapia cu lumânari colorate si multe altele.
… Si, mai ales, fiti optimisti; de ce sa fii negru de suparare, când poti privi viata în… roz !

Radu Botez – parapsiholog
www.parapsiholog.ro
www.radubotez.ro
www.psychic-parapsychologist.com