2017. PREAMBUL ASTROLOGIC (II)

Prima parte a Preambului astrologic al anului 2017 s-a ocupat de ceea ce anume trebuie sa se fereasca nativii zodiacului sau, mai bine spus, de influenta lui Saturn cel drastic (citeste). Ne-am obisnuit sa ne plangem mereu de necazurile prilejuite uneori de Saturn, uitand sa ne gandim mai des la bunul Jupiter; daca Saturn face inconjurul temei noastre natale in 30 de ani, Jupiter face acelasi drum in doar cca. 12 ani, ceea ce inseamna ca influenta binefacatoare a Marelui Benefic Jupiter se va resimti de trei ori mai mult decat aspectele negative ale lui Saturn. Si noi, tot nemultumiti suntem. Ca sa incepem sa pretuim acest avantaj, astazi ne vom ocupa de evolutia lui Jupiter in anul 2017, pentru a vedea de ce se pot bucura nativii zodiacului in cursul acestui an. Jupiter a intrat in Balanta la 9 septembrie 2016 si va ramane in acest semn Cardinal de Aer pana la 10 octombrie 2017. Aceasta planeta, numita Marele Benefic, reprezinta optimismul, cresterea, generozitatea, bucuria si abundenta; in Balanta fiind incurajeaza egalitatea, parteneriatele, extinde abilitatile diplomatice, favorizeaza armonia, expansiunea gandirii si mintea. Cu Jupiter in Balanta atragem norocul, iar abilitatile noastre sociale contribuie la sentimentul nostru de implinire si de a atrage succesul. Cele mai bune perioade ale acestui tranzit sunt: septembrie 2016-6 februarie 2017 si 6 septembrie 2017-10 octombrie 2017, cand Jupiter se afla in mers direct. Din punct de vedere energetic, Jupiter si Balanta fac o pereche buna, dar exista si o diferenta majora: Balanta tinde catre moderatie si echilibru, iar Jupiter tinde catre expansiune si poate fi extrem de hotarat. Aceasta poate aduce exagerari, supraestimare, exces in relatiile noastre si poate tulbura echilibrul pe care il dorim, iar toate acestea pot fi ilustrate prin opozitiile Jupiter-Uranus din 2 martie si 28 septembrie si prin cuadratura Jupiter-Pluton din 30 martie si 4 august. Am putea spune “Benefic-benefic, dar nu chiar tot timpul…”

BERBEC
In timpul tranzitului lui Jupiter in Balanta, nativii Berbec s-ar putea bucura de beneficii prin casatorie, parteneriate serioase, de drept comun sau de afaceri, de negocieri, acorduri sau contracte. Este un timp bun pentru parteneriate semnificative, pentru ruperea unei relatii dificile sau pentru imbunatatirea relatiei existente. Nativii pot castiga in probleme juridice, in negocieri oficiale sau finante. Succesul in invatamant, calatorii, promovare se leaga tot de parteneriate. In timpul careurilor si opozitiilor lui Jupiter (vezi mai sus), pot exista probleme legate de munca si suprasarcini. Cu Jupiter in Sagetator, nativii se pot bucura de o viata sociala imbunatatita.
*Citeste si “Provocarile lui 2017 pentru toate zodiile” – aici.

TAUR
Jupiter in Balanta in casa a VI-a da nativilor un puternic impuls in domeniul profesional si vor simti dorinta unui proiect sau necesitatea de a extinde un proiect existent. Acest tranzit imbunatateste capacitatea de a gestiona detaliile necesare pentru a face o treaba buna, pe de o parte, iar pe de alta parte ceilalti vor deveni mai constienti de abilitatile acestor nativi. Nativii isi vor gasi bucuria in munca lor, mai ales ca vor fi si bine rasplatiti, iar cei fara un loc de munca isi vor gasi mult mai usor un job pe placul lor. Totusi in timpul opozitiei lui Jupiter si a careurilor pe care le formeaza cu Uranus si Pluton, nativii se pot simti un pic coplesiti de suprasolicitari la locul de munca. Sanatatea prospera acum, dar vor exista tendinte de ingrasare. Jupiter aduce circumstante pozitive, dar nativii trebuie sa fie atenti la oportunitati.
*Citeste si “Provocarile lui 2017 pentru toate zodiile” – aici.

GEMENI
Cand Jupiter tranziteaza Sagetatorul, nativii Gemeni se bucura de cresterea experientei si beneficii in domeniile: romantism, expresie creatoare, hobby-uri, divertisment si copii. Ei vor avea parte de o portie buna de distractie, dragoste si vremuri bune. Dorinta lor de a-si explora creativitatea vor aduce noi oportunitati; relatiile romantice vor fi si ele favorizate; un hobby nou poate aduce chiar recompense si recunoastere. Dragostea vine in viata nativilor Gemeni; o poveste de dragoste existenta poate fi imbunatatita prin umor si tandrete; angajamentele sociale abunda. In privinta finantelor: investitiile pot genera castiguri, cu conditia ca nativii sa se fereasca de riscuri. Talentele artistice si sportive se bucura de succes. In perioadele careurilor si opozitiilor lui Jupiter,atentie: prea mult accent pe distractie in detrimentul altor domenii poate creea unele probleme.
*Citeste si “Provocarile lui 2017 pentru toate zodiile” – aici.

RAC
In timpul tranzitului lui Jupiter din acest an, 2017, nativii Rac vor obtine noi beneficii pentru casa, familie, proprietate si probleme de confort domestic. In centrul atentiei nativilor va fi siguranta, derivata din imbunatatirile aduse vietii de familie si caminului (este posibil ca aceste preocupari sa dezavantajeze pe cele pentru profesie si cariera, mai ales in timpul aspectelor de opozitie si cuadratura ale lui Jupiter). Nativii vor simti dorinta de expansiune generata de Jupiter: vor dori o casa mai mare, mai confortabila; vor vinde si cumpara alta, sau vor imbunatati pe cea existenta pentru a obtine un spatiu mai mare. Se vor elimina problemele de familie, prin imbunatatirea relatiilor familiale cu parintii si alti membri ai familiei. Nativii vor dori sa-si cerceteze radacinile sau traditiile de familie; conexiunea cu familia devenind astfel mai puternica. Pentru ca Jupiter este conductorul casei a VI-a, este posibil ca nativii sa obtina de lucru la domiciliu sau locul de munca sa fie legat de casa. Copiii vor fi si ei motiv de bucurie. In timpul tuturor acestor activitati atat de placute si imbucuratoare, nativii nu trebuie sa uite de activitatea profesionala sau de viata sociala.
*Citeste si “Provocarile lui 2017 pentru toate zodiile” – aici.

LEU
In acest ciclu jupiterian, nativii acestei zodii vor avea mai multe oportunitati educationale si de comunicare. In fapt, le vor creste abilitatile si vor dobandi cunostinte folositoare in aceste domenii. Pe parcursul acestui interval, vecinii sau rudele le vor putea fi utili. Nativii vor fi mai pozitivi in exprimare si rationamente, vor aparea oportunitati pentru urmarea unor cursuri diverse sau ocazii de calatorie. Cei care lucreaza in mas-media sau profesorii avanseaza mai repede in cariera prin modul creativ de comunicare si fluenta ideilor; in mod special scoala, elevii si studentii sunt favorizati. Cei care au dificultati in relatia cu fratii, vor rezolva aceasta problema cu mai multa usurinta acum. Cei care vor vrea sa faca totul, vor experimenta sentimente de deziluzie, cand Jupiter se opune lui Uranus si formeaza un careu cu Pluton, caci vor fi uitat limitarile de timp si energie. Cu toate acestea, nativii se vor bucura de mai multe oportunitati in acest interval prin comunicare si contactul cu ceilalti; gandirea va fi mai optimista, pozitiva si de perspectiva si asa va fi si modul de exprimare al nativilor Leu.
*Citeste si “Provocarile lui 2017 pentru toate zodiile” – aici.

FECIOARA
Acest ciclu jupiterian care dureaza pana in octombrie 2017, este benefic pentru banii nativilor Fecioara, pentru efortul profesional depus pentru obtinerea lor si pentru extinderea unei afaceri. Nativii se vor bucura de beneficii financiare, fiind o perioada profitabila si productiva; vor fi mai entuziasti si mai increzatori in capacitatea lor de a-si castiga un trai mai bun, ceea ce ii poate ajuta sa atraga mai multe venituri, cu conditia de a fi realisti. Exista sanse certe pentru a imbunatati situatia financiara viitoare, iar problemele financiare din trecut pot fi clarificate. Un cadou, o achizitie majora sau o vanzare profitabila sunt posibile; de asemenea, o marire semnificativa de salariu. Cei care vor fi prea increzatori si isi vor asuma riscuri prostesti vor avea de pierdut si asta, mai ales in perioadele cand Jupiter este in opozitie cu Uranus si in careu cu Pluton.
*Citeste si “Provocarile lui 2017 pentru toate zodiile” – aici.

BALANTA
In septembrie 2016 Jupiter, planeta cresterii si expansiunii, a intrat in Balanta si acest tranzit interesant va dura pana in 10 octombrie 2017. De notat ca Jupiter va reveni in Balanta doar peste cca. 12 ani. Acest tranzit aduce imbunatatiri in viata nativilor, a caror personalitate devine mai expansiva, exuberanta si mai entuziasta, sporindu-le increderea in sine. Intregul ciclu are potentialul de a fi relaxat, norocos si plin de sperante implinite; nativii zodiei vor avea o perspectiva cu totul diferita asupra vietii, caci Jupiter are darul de a usura sarcinile acestora. Este timpul sa-si exploreze necesitatile si sa-si urmareasca visele, personalitatea, fizicul si increderea in sine. Nativii se bucura de experiente noi , debarasandu-se de cele care ii trag inapoi; exista acum posibilitatea de extindere a orizonturilor prin studii sau calatorii; aceasta conjunctura jupiteriana favorabila ii poate ajuta pe nativii sa-si vada visele implinite. Exista o buna energie si vor descoperi multe resurse pentru buna gestionare a stresului, iar interesele personale pot reveni in prim-plan. Aceste dorinte personale pot intra in conflict cu problemele de casa si familie sau cele de auto-disciplina, in perioadele cand Jupiter este in aspecte nefavorabile cu Uranus si Pluton. In orice caz, perioada aceasta este una a oportunitatilor, a bunei autoexprimari, a eliberarii de limitarile anterioare; va fi timpul de inceput al unui nou Eu, o persoana mai increzatoare, mai buna, care va sti sa investeasca in propria personalitate.
*Citeste si “Provocarile lui 2017 pentru toate zodiile” – aici.

SCORPION
Cand Jupiter in Balanta se afla in casa a XII-a, cum este cazul nativilor Scorpion, acestia devin mai plini de compasiune, mai empatici si mai sensibili. Cand Jupiter se afla in aceasta casa astrologica, el poate oferi oamenilor mai multa protectie spirituala. Nativii se pot debarasa acum de tendinte auto-distructive, de temerile profunde sau de sentimentul de vinovatie. Cea mai mare implinire a acestui tranzit va fi pentru nativii Scorpion caritatea. Ei pot avea ocazia sa faca donatii sau sa depuna munca de voluntariat; ajutand pe altii ei se ajuta pe sine.Se dezvolta acum si intuitia, iar meditatia le poate regenera si revigora spiritul. Tranzitul lui Jupiter este un ciclu cald, protector, iar influenta lui este una pozitiva si totusi… Daca se vor simti singuri sau neajutorati in timp de joaca rolul de sprijin pentru altii, aceasta se poate intampla in perioadele cand Jupiter este parte intr-un aspect nefast, cum ar fi opozitia cu Uranus sau careul cu Pluton. Este o bucurie sa poti ajuta pe altii, dar ei trebuie sa se ajute si pe sine; ei vor trebui sa jaloneze anumite limite in ceea ce priveste energia si timpul depus in folosul altora si mai ales sa nu depaseasca aceste limite.
*Citeste si “Provocarile lui 2017 pentru toate zodiile” – aici.

SAGETATOR
In cursul anului 2017, cu Jupiter in Balanta in casa a XI-a a nativilor Sagetator, acestia vor beneficia de energie proaspata pentru a pune in miscare noi activitati, a formula proiecte si obiective pe termen lung, favorizand noi cunostinte si prietenii, o viata sociala fructuoasa si asocierea la grupuri sau organizatii, care intr-un moment oarecare pot aduce oportunitati de avansare in cariera, prietenii solide cu persoane interesante si implinirea aspiratiilor personale. Nativii se vor simti mai increzatori in viitorul lor, precum si in capacitatea de a incepe proiecte pentru care vor culege recompense in viitor. Vor avea o viziune optimista, dar s-ar putea supraestima; cu toate acestea, proiectele vor fi inspirate, inovatoare, cu sanse mari de a fi reusite depline. Veniturile din afaceri ar putea sa creasca. Desigur pot exista si unele dificultati intr-o relatie romantica, in familie sau in legatura cu finantele, iar asta se poate petrece in perioadele nefaste ale lui Jupiter in opozitie cu Uranus si/sau in cele cand este in careu cu Pluton.
*Citeste si “Provocarile lui 2017 pentru toate zodiile” – aici.

CAPRICORN
In 2017, Jupiter in Balanta in a X-a casa solara a nativilor Capricorn, pune pentru acestia in prim-plan recunoastrea publica si succesul profesional, teme mult indragite de nativii acestei zodii. Acum le sunt recunoscute personalitatea, aptitudinile si talentele, mai mult ca in trecut, iar munca grea depusa isi primeste recompensele bine meritate. Jupiter le faciliteaza o perioada de mari realizari, cum ar fi avansarea in cariera, statutul social schimbat in bine si succesul in afaceri. Acum va fi posibila o promovare, noi oportunitati la locul de munca sau un loc de munca mai bun, o diploma, un premiu si, foarte important, o casatorie. Acest tranzit prilejuieste nativilor oportunitati de dezvoltare pentru cariera si ambitii, pentru obiectivele de afaceri si reputatie. Nativii acestui semn se vor gasi intr-o pozitie sociala care li se potriveste cu adevarat, vor fi mandri de munca pe care o indeplinesc; vor fi carismatici, dobandind un statut si o pozitie sociala de autoritate si responsabilitate, fiind mult mai increzatori in sine, in obiectivele propuse si in aspiratiile lor. Pot exista unele dezechilibre intre timpul si energia depuse in familie si in afara ei, in perioadele nefaste ale lui Jupiter. De notat ca august este luna “de varf” in dobandirea de beneficii pentru acesti nativi.
*Citeste si “Provocarile lui 2017 pentru toate zodiile” – aici.

VARSATOR
Cand Jupiter se afla in Balanta, va fi in casa a IX-a pentru nativii Varsator, aducandu-le acestora cele bune oportunitati pentru a studia, a calatori in strainatate, pentru a-si extinde orizonturile si pentru a intalni si cunoaste oameni noi. Relatiile de faceri pe termen lung vor fi profitabile, iar problemele juridice se vor rezolva favorabil si usor. Opiniile personale despre viata in sine se schimba, luand un trend de crestere si maturizare. Conexiunile cu culturi indepartate, oameni si date noi pot deschide oportunitati importante de crestere si progres personal. Este un moment bun pentru a scrie si a publica, oportun pentru cei ce activeaza in mass-media. Atunci cand Jupiter se opune lui Uranus si/sau formeaza un careu cu Pluton este posibil ca nativii sa aiba tendinta de a se simti deziluzionati cu privire la studiile lor sau la interesele personale. Cu toate acestea, perioada aduce nativilor beneficii importante, fiind un moment puternic pentru invatare si predare, pentru schimbul de idei; este un moment in care nativii se pot bucura din plin de viata.
*Citeste si “Provocarile lui 2017 pentru toate zodiile” – aici.

PESTI
Pentru acesti nativi, Jupiter in casa a VIII-a aduce beneficii care s-ar putea manifesta in oricare dintre domeniile guvernate de acesta casa: finante comune, resurse partajate, credite, taxe, sexualitate, intimitate, vindecare, transformare personala, probleme de cercetare, investigare sau psihologice si, probabil, acumularea de avere daca nativii isi gestioneaza bine resursele. Viata intima se extinde aducandu-le bucurie, iar sexualitatea devine mai bogata. Vor exista oportunitati pentru viata sociala, reputatie, cariera, in sensul transformarii in bine. Din septembrie pana la mijlocul lui octombrie, va fi o perioada excelenta pentru debarasarea de dependente de orice fel. Casa a VIII-a este una a transformarii, iar cand Jupiter este aici nativii au posibilitatea unei cresteri importante si unui progres vizibil; castigul financiar poate veni dintr-un parteneriat; oportunitatile pentru intimitate vor fi excelente; renuntarea la dependente de orice fel; munca plina de satisfactii; cresterea increderii in sine; pozitivarea starilor emotionale si multe altele. In perioadele nefaste ale lui Jupiter opus lui Uranus si/sau in careu cu Pluton, nativii se pot simti oarecum dezechilibrati, nehotarati si “mai slabi de virtute”, ceea ce inseamna ca aceste perioade trebuie privite si traversate cu mai multa constiinta a ceea ce sunt si isi doresc pentru viata lor.
*Citeste si “Provocarile lui 2017 pentru toate zodiile” – aici.

Livia Dragu & Radu Botez