Articolul „12 MOTIVE PENTRU CARE TE AFLI ÎN ZODIA TA” (disponibil aici) a apărut pentru prima dată în anul 2007 luna februarie în revista ELY STAR® – dovada aici (ELY STAR® este marca înregistrată, după cum se poate observa în dreapta-sus a titlului respectiv) revistă care apare sub egida Asociaţiei de Astrologie şi Parapsihologie „ELY STAR®” (A.A.P.E.S.), asociaţie cu personalitate juridică.

Articolul „12 MOTIVE PENTRU CARE TE AFLI ÎN ZODIA TA” este o operă originală protejată de lege (Legea nr.8/1996 privind drepturile de autor şi conexe), iar revista ELY STAR® deţine copyright-ul acesteia.

După apariţia în revistă, redacţia, cu acordul autorului, a creat  şi videoclipul cu acelaşi nume, cu menţionarea autorului şi a deţinătorului de copyright, videoclip postat pe Youtube. Mai mult, autorul a publicat  în volumul „CARTEA ZODIACULUI” articolul care îi aparţine.

Cu mult regret trebuie să spunem că am constatat nenumărate preluări ale acestui articol, fără menţionarea sursei sau autorului. Ba mai mult, nu sunt puţine cazurile în care unii au semnat că autori (!), alţii i-au modificat titlul în mod nefericit (cum ar fi, de exemplu: „12 motive pentru a fi Peşte”. Cum adică să fiu peşte?!), cineva a făcut un alt videoclip, păstrând însă textul original şi semnându-l ca autor (?) altcineva – mai puţin cultivat, nu spunem cine – speriat/a de expresia „open mind”, a şters-o pur şi simplu din text (ori poate nu ştia ce înseamnă?). Putem să înţelegem citarea acestui articol pe forumuri, căci cei ce postează acolo vor fi preluat textul de la numeroasele apariţii fără menţionarea sursei. Dar să te dai mare „meseriaş” într-ale astrologiei şi să plagiezi, este lipsă de deontologie profesională. DE FAPT ne bucură aprecierile excelente de care se bucură „12 MOTIVE PENTRU CARE TE AFLI ÎN ZODIA TA”, dar DE DREPT, citarea sa, fără menţionarea sursei sau autorului, o socotim ilegală. Prin urmare:

Reţineţi…
…că reproducerea neautorizată  a articolului şi videoclipului „12 MOTIVE PENTRU CARE TE AFLI ÎN ZODIA TA” fără citarea sursei sau/şi a autorului, este interzisă fără acordul General Editor-ului A.A.P.E.S., deţinătorul revistei ELY STAR® şi  a dreptului de copyright. În consecinţă şi ca urmare a încălcării drepturilor legale, ne rezervăm dreptul să publicăm numele, site-urile, blogspot-urile care folosesc asemenea practici, iar în caz de neconformare vom urma căile legale.

https://zodiac24.ro/12-motive/
http://informatiionline.net/12-motive-pentru-fiecare-zodie/
http://www.zodiace.ro/12_motive_zodie/
http://a1.ro/news/inedit/te-vor-pune-pe-ganduri-12-motive-pentru-care-te-afli-in-zodia-ta-id328709.html
http://www.mayra.ro/timp-liber/horoscop/12-motive-pentru-care-te-afli-in-zodia-ta/
http://www.utilecopii.ro/articole/divertisment/12-motive-pentru-care-te-afli-in-zodia-ta-i/8352/
http://www.utilecopii.ro/articole/divertisment/12-motive-pentru-care-te-afli-in-zodia-ta-ii/8353/
http://arakkis.ro/Zodii.php
http://dement.ro/posturi-blog/12-motive-pentru-care-te-afli-in-zodia-ta.html
http://www.egirl.ro/forum/post_61213.html
http://zodiace.ro/12_motive_zodie/12_motive_zodie.html

REDACŢIA ElyStar®