In Marea Carte numita Biblia, sunt nenumarate referiri la existenta ingerilor si, asa cum nu ne indoim de existenta Divina, tot astfel, trebuie sa fim de acord cu prezenta imateriala a ingerilor. Omul – cu posibilitatile sale limitate de cunoastere – a simtit nevoia sa-i catalogheze, inregimentandu-i in diverse categorii. Intre acestea, cea a lui Dionisie Areopagitul, care a trait in secolele I-II si a fost convertit de Apostolul Pavel, este marturia cea mai cunoscuta despre cele noua ierarhii ceresti (detalii – aici). Astfel, lucrarea sa „Ierarhia celesta” este, poate, cea mai pretioasa marturie despre cei apropiati de Principiul Divin, ea rezumand indatoririle si rolul acestor ierarhii ceresti, intre care si ingerii, despre care Dionisie Areopagitul ne spune ca sunt entitati ceresti, cu caracter de mesageri si ca sunt cei mai apropiati de om. Credem ca fiecare entitate umana are cate un inger-pazitor; dar nu despre acestia vom vorbi, ci despre „ingerii cardinali”, aceia care vegheaza zodiacul. I-am numit cardinali, caci numele lor vine de la cele patru puncte cardinale si de la cele patru elemente: Apa, Aer, Foc, Pamant pe care acestia le guverneaza; dar veti vedea ca nativii au si alte posibilitati de a cere protectie si ajutor, de la diferiti alti ingeri, dupa cum vom vedea.

 
INGERII SUDULUI (Semnele de PAMANT)

Sunt ingerii care guverneaza elementul Pamant, iar la oameni – functia psihologica a simturilor. Ei ne ajuta sa veghem la necesitatile corpului nostru, dar si la a veghea asupra celor ale Pamantului – Muma, care ne sustine si ne hraneste. Ingerii Sudului guverneaza semnele zodiacale de Pamant: Taur, Fecioara, Capricorn, carora le faciliteaza ancorarea in viata materiala si vegheaza ca, prin intermediul simturilor, acestia sa exprime corect realitatea inconjuratoare. In afara de ingerii Sudului, nativii fiecarui semn au posibilitatea de a se adresa si altor ingeri pentru ajutor si indrumare, dupa cum vom vedea mai jos.

TAUR

Nativii acestui semn, senzuali, muncitori si priceputi in manuirea banului, au nevoie de protectie in multe planuri. Toti se vor gasi sub protectia ingerilor Sudului; dar daca simt ca au nevoie de mai mult ajutor, ei il pot invoca pe ingerul Ohabiel, protector si vindecator, ingerul abundentei; el poate fi chemat cand Soarele este la amiaza, iar raspunsul la preocuparea dvs. il veti primi in noaptea urmatoare, in vis. Ingerul Ohabiel ajuta in toate operatiunile financiare, dar si in viata relationala; va poate ajuta sa faceti diferenta intre prietenii adevarati si oportunisti.

FECIOARA

Nativii acestui semn sunt dedicati muncii, ordinii si curateniei; aceasta curatenie se poate manifesta si in plan spiritual, rugaciunile acestor nativi ajungand cu repeziciune la ingerii sprijinitori. In afara de cei ai Sudului, care-i protejeaza, nativii Fecioara pot chema pe ingerul Mufli, cel care poate schimba cursul evenimentelor sau situatiilor. Cu atat mai folositor va poate fi Mufli, cu cat el va ajuta sa uitati de pragmatismul dvs. recunoscut si sa deveniti un pic mai filozofi in fata schimbarilor din viata dvs.

CAPRICORN

Nativii acestui semn au multa nevoie de clipe de meditatie solitara; cand aceste momente de reflectie le sunt tulburate, ei pot chema in ajutorul lor pe ingerul Asratel, un inger calm, ponderat si bun sfatuitor, care ne asculta mereu. El poate fi chemat pe Luna Plina, cand sentimentele si emotiile sunt exacerbate; Asratel va aduce linistea necesara pentru asumarea responsabilitatilor, va ajuta sa fiti rabdatori si atenti cu cei din jur si, desi nu se ocupa de treburi materiale, el poate atrage pe langa bogatia spirituala, pe cea financiara si va poate face iubitori de literatura, muzica si pictura.

Fragment din volumul “CARTEA Zodiacului”
autori: Radu Botez şi Livia Dragu

 
INGERII ESTULUI (Semnele de APA)

Sunt ingerii care guverneaza elementul Apa, iar la oameni – sentimentele. Ei ne ajuta sa ne exprimam sentimentele si sa ne controlam emotiile; de asemenea ne ajuta sa transformam sentimentele negative in energii creatoare, linistind furtunile emotionale, de care au parte semnele zodiacale de Apa: Rac, Scorpion si Pesti. In afara de ingerii Estului, nativii fiecarui semn au posibilitatea de a se adresa si altor ingeri pentru ajutor si indrumare, dupa cum vom vedea mai jos.

RAC

Nativii acestui semn guvernat de Luna, sufera influenta acesteia intr-o mai mare masura decat alti nativi, emotivitatea si sentimentele sale fiind mai puternice si mai instabile decat ale altor semne. Ingerii Estului vegheaza, dar nativul poate apela si la ingerul Rakhiel, un inger protector si iubitor, care poate fi chemat seara, dupa ora 19,00. El poate sa-l ajute pe nativul Rac sa rezolve dizarmonia din camin si, chiar sa rezolve conflicte profesionale. El va poate scuti de necazuri, aduce armonia in familie si va invata ca negocierea este mai buna decat razboiul.

SCORPION

Nativii acestui semn, razboinici tacuti, din umbra, desi beneficiaza de ajutorul ingerilor Estului, mai pot apela si la ingerul Malthiel, un inger combativ, asociat cu Pluton guvernatorul zodiei, inger care insufla curaj si tenacitate. El poate fi invocat cand Luna este in crestere; iar Melthiel va ajuta sa fiti ferm in decizii si transant. Acest inger ofera forta si curaj intr-o disputa, fie ea conflict de munca sau rivalitate amoroasa; el va arata drumul vointei si perseverentei; urmati-l fara ezitare.

PESTI

Nativii acestui semn, recunoscuti ca persoane emotive si impresionabile, au nevoie mai mult decat altii de sprijinul si ajutorul ingerilor. Ei pot apela cu incredere si la ingerul Hazriel, care este ingerul compasiunii. Miezul noptii este momentul in care puteti sa-i cereti ajutorul; raspunsul sau se va manifesta in aceeasi dimineata, prin primele cuvinte pe care le rostiti si, daca nu le intelegeti sensul imediat, notati-le, veti intelege mai tarziu. De la ingerul Hazriel puteti capata increderea in propriile capacitati, va puteti recapata echilibrul emotional si puteti avea puterea sa lucrati mai mult asupra dvs. pentru pacea interioara.

Fragment din volumul “CARTEA Zodiacului”
autori: Radu Botez şi Livia Dragu

 
INGERII NORDULUI (Semnele de AER)

Sunt ingerii care guverneaza elementul Aer, iar la oameni – gandul. Ei sustin eforturile pe care le facem pentru a gandi cu claritate si luciditate. Ingerii Nordului incurajeaza gandirea pozitiva, ne ajuta sa ne exprimam liber si sa ne afirmam personalitatea. Ei ajuta nativii din Gemeni, Balanta, Varsator, sa inteleaga concepte complexe, le da idei novatoare si le deschid noi orizonturi. In afara de ingerii Nordului, nativii fiecarui semn au posibilitatea de a se adresa si altor ingeri pentru ajutor si indrumare, dupa cum vom vedea mai jos.

GEMENI

Nativii acestui semn atat de instabili si duali, au nevoie nu numai de protectia ingerilor Nordului; ei mai pot apela si la ingerul Mehamniel, al carui nume inseamna „ghid si prieten”. Acest inger este un ajutor de pret in comunicare si informare, dar si un pazitor al dragostei secrete. Ingerul Mehamniel poate fi chemat oricand, la orice ora; faceti-o cand aveti de depasit momente grele sau cand relatia trece prin faze de raceala; chemati-l cand credeti ca toate usile si toate drumurile va sunt inchise. El va ajuta si va indruma.

BALANTA

Nativii acestui semn, vesnic in cumpana, marcati si ei de instabilitate, au nevoie de ingerii Nordului guvernatori ai Aerului, pentru a stavili acest balans. Dar nativii mai pot apela si la ingerul Ezriel, care poate conferi numeroase calitati si indrumari, caci este un inger binevoitor, compatimitor si mereu atent cu necazurile dvs. Puteti sa-l chemati doar in zori, odata cu primele triluri ale pasarilor cantatoare, iar raspunsul il veti primi intr-o conversatie cu unul dintre prietenii dvs. Ezriel nu numai ca va da raspunsuri, dar va poate arata cine sunteti, adica o persoana care nu se teme sa spuna ceea ce gandeste.

VARSATOR

Nativii acestui semn beneficiaza si ei de protectia ingerilor Nordului, care le ocrotesc spiritul de originalitate, insa, ori de cate ori acestia se simt in impas, pot sa cheme in ajutor pe ingerul sansei, Derekiel. Puteti sa-l chemati oriunde si oricand, el va aduce oportunitati si, daca sunteti intr-un moment al vietii cand va simtiti demoralizati, el va ajuta sa va ridicati. Va faciliteaza intalniri profesionale optime si va da ideile cele mai potrivite pentru negocieri. Ingerul Derekiel ajuta pe nativii Varsator sa exceleze in ceea ce ii face vestiti; de la el primesc ei spiritul inovator si ingeniozitatea lor renumita.

Fragment din volumul “CARTEA Zodiacului”
autori: Radu Botez şi Livia Dragu

 
INGERII VESTULUI (Semnele de FOC)

Acesti ingeri guverneaza elementul Foc, iar la oameni – intuitia, acea forma de cunoastere care nu recurge la rationament. Ingerii Vestului ajuta la atenuarea laturii instinctive a nativilor din semnele de Foc: Berbec, Leu, Sagetator si lumineaza cunoasterea intuitiva a acestora. Aduce pe nativii acestor zodii la integrare in realitatea obiectiva prin dragoste si bunatate, prin convietuire armonica si relatii benefice intre oameni. In afara de ingerii Vestului, nativii fiecarui semn au posibilitatea de a se adresa si altor ingeri pentru ajutor si indrumare, dupa cum vom vedea mai jos.

BERBEC

Nativii acestui semn impulsiv si bataios, au nevoie de forta pentru a-si implini impetuoasele lor proiecte. In afara de ingerii Vestului, nativii mai pot chema in ajutor pe ingerul Hadargaleel, care este ingerul fortei, de mare ajutor atunci cand aveti nevoie de curaj, de forta interioara si determinare. El poate fi chemat pe Luna Plina, iar raspunsul sau va fi o reorientare a energiilor prost plasate, care pot provoca stres si nervozitate. Chemand pe Hadargaleel in ajutor veti simti, fara indoiala, dinamizarea organismului dvs.

LEU

Nativii acestui semn sunt puternici, cu fire nobila si calitati de lider; ei au nevoie, mai mult decat ceilalti, de protectia inalta a ingerilor. Astfel, in afara de ingerii Vestului, ei pot invoca pe ingerul Zagdiel, un inger luminos, intelept si intelegator, care aduce valori esentiale care fac sa progreseze omenirea, prin toleranta. Poate fi chemat oricand; e bucuros sa va asculte si sa va ajute, el este mereu prezent atunci cand aveti nevoie. Aduce baze solide pentru progresul vietii; da autonomie si independenta, respect pentru sine si pentru ceilalti si, in egala masura, va poate conferi un spirit pozitiv si tolerant.

SAGETATOR

Nativii acestui semn sunt inteligenti si intuitivi, dar au nevoie de sprijin si protectie in gestionarea nerabdarii si tensiunilor care ii macina. In afara de ajutorul pe care il primesc de la ingerii Vestului, nativii il mai pot chema in ajutor pe ingerul Duniel, ingerul renasterii, judecatii si refacerilor; el poate fi chemat dimineata, pentru ca ziua care incepe sa mearga bine. Ingerul Duniel este un inger combativ si energic, care invita la refacerea energiilor consumate in mod inutil, va ajuta sa abandonati atitudinile negative, sa reconstruiti proiecte gresite sau situatii nedrepte. Ingerul Duniel va face sa priviti viata dintr-un unghi mai favorabil si, gratie lui, veti avea un moral de fier!

Fragment din volumul “CARTEA Zodiacului”
autori: Radu Botez şi Livia Dragu