Ce vă spun astrele în 2019

Dacă anul vechi 2018 a fost destul de frenetic pentru cei mai mulţi dintre noi, Anul Nou 2019 ne prilejuieşte un oftat de uşurare deoarece astrele trimit semne pozitive pentru toate zodiile şi putem vorbi despre o îmbunătăţire reală. Doar primul trimestru va fi încă un pic destabilizator sub influenţa lui Uranus-retrograd şi a lui Pluton, a căror poziţie anunţa schimbări atât individuale, cât şi colective. Din fericire, Jupiter ne oferă protecţie, ceea ce înseamnă că ultima fază a acestor schimbări va fi eliberatoare sau, cel puţin, mult mai pozitivă. Pluton în Capricorn ne încurajează să ne axăm pe ceea ce este cu adevărat important şi ne ajută să găsim o cale pentru a ne echilibra problemele financiare. Luna, care guvernează viaţa familială, activităţile în cămin, psihicul, emoţiile, iraţionalul şi subconştientul, va avea două eclipse: pe 20/21 ianuarie şi pe 16/17 iulie. Influenţa acestora îşi vor arăta efectele mai ales în plan individual, în domeniile de mai sus.
În dragoste, astrele spun că în 2019 vom reuşi să găsim mai uşor dragostea, dar va trebui să privim lucrurile cu mai mult optimism şi detaşare. Din noiembrie vom fi mai pasionali.
În profesiune, Saturn ne favorizează cariera şi realizările profesionale, cu condiţia să muncim cu abnegaţie. El influenţează pozitiv munca, afirmarea socială, imaginea publică, orientarea spre schimbare şi progres.
În plan social, 2019 are în vedere structurile guvernamentale, politica, biserica, sistemul monetar şi macroeconomia, pe care Saturn va pune un accent puternic, fie prin contestarea lor, fie prin consolidarea acestora.
În plan financiar, în 2019, cei serioşi şi responsabili, cum este Capricornul, vor găsi soluţii imediate pentru un succes financiar de excepţie. Favorizaţi sunt şi Taurul, Leul, Scorpionul şi Peştii, care au un simţ practic bine dezvoltat, dacă vor munci serios şi în mod responsabil. Cine nu evită munca – va câştiga!
Sănătatea în 2019. Se recomandă o atenţie sporită în alimentaţie, o dietă sănătoasă şi echilibrată pentru toate zodiile. Sunt favorizate tratamentele alternative, cum ar fi acupunctura, homeopatia şi meloterapia. Anul 2019 este o perioadă excelentă pentru reconectarea cu natura şi de vindecare spirituală.
Provocările anului 2019 vin dinspre Saturn, aflat în Capricorn tot anul. Saturn adoră să fie în Capricorn, al cărui guvernator este; spunem că în Capricorn, Saturn este în domiciliul său. Pluton este, de asemenea în Capricorn tot anul 2019 şi împreună, aceste două planete sunt de temut. La nivel global, putem vedea cum tremură fundamentele unor instituţii pe de o parte, pe de altă parte vom observa o infuzie de disciplină, conservatorism şi posibil ascetism. La nivel personal, acesta este un moment în care trebuie să ne concentrăm pe oportunităţile de carieră, precum şi pe domeniile de interes pentru noi, pe reputaţia bună pe care ne-o dorim, o cultivăm şi o arătăm lumii. Este momentul să ne întrebăm în ce domeniu dorim să obţinem măiestrie şi experienţă, unde dorim să obţinem excelenţă. Saturn în Capricorn îşi exprimă cel mai bine energia, el iubeşte structura şi nici un semn nu este mai structurat decât Capricornul. Aşadar, acest tranzit favorizează ambiţia, construcţia şi puterea, dar nu este pentru leneşi sau pentru cei care vor s-o ia pe scurtătură. Dimpotrivă, favorizează pe cei dispuşi să fie răbdători, muncitori, dedicaţi şi deplin angajaţi să depună eforturi serioase pentru a ajunge la vârfuri. În timpul acestui tranzit al lui Saturn ar fi bine să ne concentrăm şi pe nevoile celor vulnerabili, căci Saturn aduce o excelentă vibraţie paternă, sever dar drept, rituos dar şi protector.
Scena politică va fi foarte interesantă cu Saturn în Capricorn şi însoţit de Pluton. Această perioadă ar putea fi o perioadă productivă pentru construirea a noi structuri care să susţină mai bine umanitatea, cum ar fi: reformarea legilor, a infrastructurii, a drumurilor etc. Saturn în Capricorn poate aduce pe scena politică lupte pentru putere; dar un lucru este sigur: vechile structuri îşi dau duhul. Vom vedea de-a lungul anului, în funcţie de tranzitele şi aspectele lui Saturn, cum se vor petrece toate acestea. Saturn va fi retrograd din aprilie până în septembrie, iar aceasta va fi o perioadă activa pentru a face restructurări, revizuiri, reînnoiri. În politică va fi o perioadă karmică în care – în mod obligatoriu – unele datorii karmice vor fi plătite. Cu vârf şi îndesat!
Oportunităţile anului 2019 vin dinspre Jupiter-Marele Benefic, aflat în Săgetător, domiciliul său, unde se simte cel mai bine şi influenţele sale sunt cele mai benefice. De aici, Jupiter favorizează gândirea profundă, călătoriile lungi, învăţământul superior şi căutările spirituale. E timpul să învăţăm lucruri noi, să urmăm cursuri interesante şi variate, să explorăm filosofia şi diferitele sisteme de credinţă, să mergem în locuri pe care nu le-am mai văzut, să trăim experienţe noi. Într-un cuvânt să fim deschişi către lume şi cunoaştere. Jupiter în Săgetător este clarvăzător şi ne conferă capacitatea de a detecta oportunităţile şi de a acţiona în consecinţă. Jupiter în Săgetător înseamnă o dezvoltare plină de zel. Acest tranzit favorizează adevărul; cei care îl caută îşi vor găsi calea, cei nepăsători vor rătăci haotic prin viaţă. Jupiter va fi retrograd din aprilie până în august şi în perioada retrogradării cel mai bun sfat ar putea fi: spuneţi adevărul şi… nu vă forţaţi norocul !
Anul 2019 va fi din punct de vedere astrologic, un an de stabilitate şi echilibru. Astrele vor aduce un aer proaspăt în toate aspectele vieţii: cariera, bani, dragoste şi sănătate. Va fi un an plin de promisiuni, prezicând schimbări şi noi începuturi.
Daţi click pe zodia dvs. şi aflaţi ce va aduce Anul Nou 2019.


Drepturile de autor ale acestui articol aparţin Asociaţiei de Astrologie şi Parapsihologie ElyStar® (www.aapes.ro)