Află ce zodie ești și cum te descrie

Romanii o iubeau pe Fortuna. Sau doreau sa o atraga de partea lor pentru a le merge bine in viata. Fortuna era zeita care detinea fraiele destinului uman, personajul ceresc care decidea soarta, norocul si viata unei persoane. Te invitam sa descoperi un horoscop fascinant, horoscopul Fortunei, pentru a afla ce fel de personalitate ai si ce directii a imprimat Fortuna destinului tau. Fiindca punctul de plecare al existentei fiecaruia este ziua de nastere, acest horoscop se bazeaza intocmai pe aceste coordonate care, desi fixe, traseaza intotdeauna un destin mobil.
Descopera care este semnul Fortunei care iti calauzeste destinul si ce aspecte ale personalitatii si ale vietii tale scoate la lumina:

1.Daca te-ai nascut intr-o zi de 1, 6, 11, 16, 21, 26 sau 31 – Globul de Cristal

Zeita Fortuna era adesea reprezentata ca purtand un glob de cristal, sugerand grandoarea puterii sale de decizie asupra destinului uman si rolul sau de a supravegha soarta omului. Destinul intregii lumii este purtat in palma mainii sale. Globul este si un simbol al cercului, al infinitului, al ciclicitatii, al implinirii si al protectiei. Datorita caracterului sau tridimensional sugereaza totodata desavarsirea si intregul. A jongla insa cu o minge de cristal indica si fragilitatea conditiei umane si nesiguranta norocului.
Esti o persoana cu un suflet bun, pur, aflat intr-o permanenta dezvoltare si in cautarea menirii sale adevarate. Crezi in oameni si in puterea personala de a-ti controla destinul, insa uneori ai tendinta de a fi delasatoare cu propria viata, mai ales cand esti dezamagita de cei din jur si te confrunti cu lovituri ale vietii sau schimbari drastice. Te salveaza insa firea ta joviala, dorinta de bine, optimismul, credinta in frumos si in bine, puterea de a iubi viata asa cum este ea. Te poti considera un om norocos chiar daca este posibil sa iti gasesti mai greu drumul in viata.
Destinul tau poarta pecetea transformarii si autodezvoltarii, dar si a regasirii si a iubirii de sine. Cu cat te regasesti mai repede pe tine si intelegi care sunt lucrurile pe care ti le doresti de la viata, cu atat mai repede se va implini destinul tau cel autentic si vei avea viata la care aspiri. Esti dovada cea mai concludenta ca destinul se afla in propriile maini si ti-l poti construi dupa cum ti-l doresti.

2. Daca te-ai nascut intr-o zi de 2, 7, 12, 17, 22, 27 – Cornul Abundentei

A detine un astfel de corn in arsenalul tau inseamna a detine si abilitatea de a oferi prosperitatea. Cornul pe care il poarta Fortuna cu ea este un simbol al abundentei, al valorii incomensurabile si al belsugului infinit. Initial se credea ca acest corn reprezinta un dar pe care zeul Jupiter l-a oferit femeilor care au avut grija de el. Intrucat cornul este recunoscut si ca un simbol falic, el era asociat si cu fertilitatea.
Ai un suflet care iubeste cunoasterea, evolutia, noutatea, cercetarea, reformarea, pe care vrei sa le aduci atat in propria viata, cat si in viata celorlalti. Existenta ta nu se va afla niciodata sub semnul banalului indiferent de locul sau tara in care traiesti si reusesti sa te faci remarcat intr-un fel sau altul prin abilitatile si talentele tale. Esti o persoana ambitioasa, luminoasa, calda, hotarata si stii bine ce iti doresti de la viata. Esti insa in acelasi timp sensibila si usor introvertita, iar dramele celor din jur au tendinta de a te destabiliza.
Se poate intampla sa suferi o dezamagire in dragoste, insa atata timp cat reusesti sa te detasezi de ea si sa intelegi ca nu esti ceea ce ti se intampla, vei iesi invingator asupra propriului destin. Cei care se afla sub semnul Cornului abundentei sunt persoane speciale, al caror destin este oricum, numai obisnuit nu. Existenta ta sta sub semnul abundentei emotionale si materiale. Vei avea tot ce iti doresti, dar viata te va invata sa nu fii infatuat si sa multumesti pentru tot ce ai.

3. Daca te-ai nascut intr-o zi de 3, 8, 13, 18, 23, 28 – Roata

In diversele sale reprezentari, Fortuna este reprezentata uneori ca tinand intr-o mana o roata, o carma a unei nave, sau aflandu-se in spatele unei roti. Roata reprezinta un cerc mobil sugerand astfel miscarea circulara a norocului in viata noastra sau natura ciclica a vietii si a norocului, cu urcusurile si coborasurile sale. Totodata, roata reprezinta si un simbol al energiei care nu se epuizeaza niciodata si o premisa ca energia este cea care pune totul in miscare. Se pare ca vechii romani au inteles natura revolutionara a vietii: viata nu este niciodata liniara si presupune mobilitate, schimbare, dinamism.
Ai un suflet energic, dinamic, plin de viata si de dorinta de a straluci. Lucruri mari ies din mainile tale, iar mintea ta va calauzi multe drumuri in viata, nu doar pe cele proprii. Ai abilitatea de a pune lucrurile in miscare si de a-i mobiliza si inspira si pe altii inspre gasirea propriului drum. Poate ca uneori ti se pare ca nu ai existenta linistita pe care ti-ai dori-o si te simti coplesit de urcusurile si coborasurile prin care te trece destinul tau, insa tocmai acest lucru il face sa fie inedit si interesant.
Sufletul tau nu este construit pe coordinate fixe si stagnante si nu isi poate atinge potentialul complet decat prin miscare. Ai un foc interior care nu poate decat sa arda. Esti o persoana puternica, efervescenta, esti plina de vitalitate. Iubesti viata si viata te iubeste la randul ei. Iti vei implini destinul atunci cand vei intelege ca el nu tine de coordonate materiale si iti vei dezvolta mai mult si latura spiritual. Iubirea este o lectie pe care o ai de invatat in viata.

4. Daca te-ai nascut intr-o zi de 4, 9, 14, 19, 24, 29 – Cununa

Aceeasi idee a ciclicitatii ne este sugerata si prin acest simbol al Fortunei. Romanii obisnuiau sa impleteasca frumoase coronite din frunze de laur, de maslin sau din flori de narcise, un simbol al frumusetii, al seductiei, al dragostei si al fertilitatii. Cununile reprezinta totodata si un simbol al victoriei.
Ai un suflet delicat, tolerant, intelegator, sensibil, facut parca sa iubeasca si sa ofere iubire in diverse forme. Esti un om care iubeste oamenii si iti doresti sa ii ajuti asa cum poti, prin mijloace posibile, caci latura practica a sufletului tau este foarte bine dezvoltata. Capacitatea ta de empatie te face sa fii extrem de indragit de ceilalti, un prieten de nadejde si o iubire pe care, daca o castigi, o ai pentru toate vietile tale. Familia reprezinta pentru tine o institutie sfanta si vezi in ea destinul tau.
Ai insa tendinta de a te atasa prea mult de ceilalti si uneori uiti ca avem nevoie si sa ne cufundam in singuratate pentru a aprecia mai mult ceea ce avem. Destinul tau sta cu siguranta sub semnul dragostei, al aprecierii, al implinirii personale si al recunostintei. Frumosul va face parte din stilul tau de viata.

5. Daca te-ai nascut intr-o zi de 5, 10, 15, 20, 25, 30 – Trifoiul

Trifoiul este planta asociata cel mai frecvent cu Fortuna si se spune ca era planta mult indragita de zeita, mai ales cel cu patru foi. Fiecarei frunze a plantei ii este asociata unui simbol. Prima frunza reprezinta credinta, a doua frunza speranta, a treia frunza dragostea, a patra frunza norocul.
Ai un suflet cald, generos, echilibrat si stii sa iei cele mai bune decizii si sa actionezi in favoarea ta chiar si atunci cand drumul pe care mergi pare presarat cu obstacole. Pare ca intreaga ta existenta este incununata de succes, noroc si implinire caci lucrurile iti merg bine pe toate planurile. Nu este insa nimic nemeritat. Esti una dintre cele mai muncitoare persoane din lume si ai lucrat mult cu tine pentru a atrage binele in viata ta. Chiar daca ai face orice pentru persoana iubita, identitatea ta este bine definita si tii mult ca ea sa nu iti fie alterata si sa fii iubita si apreciata pentru ceea ce esti cu adevarat.
Visurile ti se astern frumos inainte inca din perioada tineretii. Ai prieteni multi care te apreciaza, te respecta si iti sunt alaturi la bine si la rau asa cum ai fost si tu pentru ei. Pentru o parte din nativii acestui semn, norocul vine de pe meleaguri indepartate. Nu de putine ori lectiile karmice in viata tin de dezvoltarea relatiei tale cu divinitatea. Esti esential sa accepti puterea creatiei in viata ta si sa te apropii cu sufletul de cel care te-a creat.

Sursa : garbo.ro