Astrologia este atat de veche, incat isi pierde radacinile in negura veacurilor. De-a lungul timpurilor, modul de abordare a ceea ce numim “destin” a suferit modificari importante, functie de cercetarile si descoperirile pe care astrologia – pe care multi ezita sa o numeasca “stiinta” – le-a facut.

La inceputuri, astrologia a fost in mod fundamental geocentrica, acceptand – insa – si unele idei apartinand imaginii heliocentrice a sistemului solar. Mai tarziu, intr-un spatiu mai apropiat si mai evoluat, astrologi de inalt prestigiu si cu o experienta prodigioasa au propus ca tema de studiu astrologia centrata pe persoana, pentru ca fiecare individ este, intr-un sens foarte real, centrul propriului sau univers.
Cel mai important dintre astrologii contemporani, care a enuntat si clarificat aceasta idee este Dane Rudhyar. El chiar a infiintat un Comitet International de Astrologie Umanista (ICHA) in scopul de a promova abordarea umanista a astrologiei in sensul conferit de Maslow – fondatorul psihologiei umaniste. Abraham Maslow sustinea ca, atata timp cat traieste, fiecare om trebuie sa-si continue evolutia si ca stagnarea, refuzul sau incapacitatea de a progresa spiritualmente echivaleaza cu o alta moarte.
In acest sens, astrologia orientata pe persoana aduce in discutie termenul vag si confuz “destin” – dandu-i acestuia valente novatoare. Destinul trebuie sa devina un proces de actualizare a potentialului nostru abstract, iar omul nu se afla in afara hartii sale natale ci trebuie s-o “guverneze” pentru a duce o viata mai buna, deoarece este stiut ca aceasta harta natala a individului contine in ea, toate evenimentele care vor marca existenta sa.
Personologia este astrologia orientata pe persoana si se intemeiaza pe o teorie a ciclurilor, intrucat insasi marea roata a zodiacului are la baza metafora circulara a celor 360 de grade ale boltei ceresti. Astrologia personalitatii – personologia – ofera astrologului instrumentele necesare unei intelegeri mai inalte si il face capabil sa adauge continut si semnificatie fiecarui factor de viata.
Sa folosim, deci, aceste instrumente!


Livia Dragu – Editor Online
Co-autor a Editei de colectie: “CARTEA Zodiacului” – click aici
www.astrologie-tarot.ro