BERBEC
În dragoste este intransingent şi foarte gelos; dacă partenerul său este curtat de altcineva, Berbecul devine excesiv de furios. Dar – este de notat – se potoleşte repede dacă se dovedeşte că furia sa este nemotivată. Dacă vede că gelozia îl orbeşte, preferă să părăsească „motivul” ei, îndreptându-se către altcineva, care-i poate da garanţia că nu-l va face gelos. Fiindcă nu-i place asta!

TAUR
Este o persoană calmă, dar dacă i se pare că perechea abuzează de bunătatea sa, furia îi este de temut. Este gelos din fire, din cauza neîncrederii lui instinctive, pentru că nu este un naiv; el suspectează pe toţi că vor să-l „traducă”. Femeia Taur este una dintre cele mai geloase din tot zodiacul. Şi nu numai atât, ea pune punct urgent. Divorţează!

GEMENI
Pentru că nu este un caracter pasional, geloziile sale sunt foarte rare şi, în niciun caz, nu generează violenţe, excese sau furie. Cu unele excepţii: nativul poate deveni furibund de gelozie dacă este sub influenţa alcoolului. Cu sau fără motiv pentru că, deseori, bea! Dacă se dovedeşte că a greşit, nu recunoaşte niciodată că se poate înşela. Femeia Gemeni poate deveni neurastenică din gelozie.

RAC
Sub influenţa Lunii, nativul Rac trece prin numeroase stări sufleteşti contradictorii. Nu este gelos, dar dacă află că are motive, reacţionează cu calm şi orice ar întreprinde „vinovatul” – cale de întoarcere nu mai există. Tocmai pentru că e atât de schimbător în dispoziţiile sale, vrea să se pună la adăpost de excese.

LEU
Sinceritatea şi generozitatea nativului Leu nu poate fi asociată cu un sentiment atât de infam. Chiar dacă îi trezeşti gelozia şi devine arţăgos şi inabordabil, el nu se va lăsa târât în această „mlaştină” morală. Este mult mai sigur că va părăsi fiinţa care-i dă motive de gelozie, pentru că el preţuieşte libertatea şi se simte dator să o acorde şi altuia. Femeia-Leu, însă, este ea cea care stârneşte multe gelozii – cel mai adesea feminine!

FECIOARĂ
Nativul Fecioară, deşi nu este nici pasional, nici sentimental, poate fi excesiv de gelos. Îndeosebi Femeia Fecioară este foarte posesivă şi geloasă. Dar şi femeia şi bărbatul – deşi sunt geloşi, deseori fără motiv – nu sunt cei care se manifestă furibund sau violent, nici măcar în vorbire. Nativul Fecioară va fi victima sigură a propriei gelozii şi va suferi profund, în tăcere.

BALANŢĂ
Nativii Balanţă nu sunt nici susceptibili, nici supărăcioşi. S-ar spune că nu-s nici geloşi. Dar nu-i aşa. Doar, pare! Din cauză că sunt foarte raţionali, sunt dispuşi să accepte compromisuri. Ei sunt adepţii principiului că totul se aranjează până la urmă, iar dacă ei nu pot face nimic, timpul oricum va rezolva. Există posibilitatea ca despărţirile să pară că au loc fără motiv – deşi la mijloc e gelozia. Dar tot astfel ei pot ierta în urma unui gest afectuos al „vinovatului”.

SCORPION
Nativul Scorpion e gelos în viaţa intimă, în dragoste, în afaceri, în prietenie şi… în orice. Deşi e un temperament despotic, în cazul geloziei dusă la extrem, sub influenţa lui Pluton, el poate ajunge chiar la sinucidere. Gelozia sa este devastatoare pentru că este cel mai posesiv semn al zodiacului, iar răzbunarea lui este diabolică şi cumplită. Feriţi-vă de gelozia Scorpionului!

SĂGETĂTOR
Pe lângă inteligenţă, Săgetătorul are şi o fină intuiţie şi un remarcabil simţ al anticipării unor situaţii. Astfel, nativul Scorpion nu va ajunge să fie gelos, pentru că şi-a avertizat perechea de posibilitatea ivirii motivului sau motivelor. Este un fin psiholog şi nu va ajunge în această situaţie. De altfel, în afara unor vorbe dure sau replici acide, vă veţi lovi doar de dispreţul său pentru că aţi vrut să-l faceţi gelos. Şi, poate… veţi primi din senin …o citaţie de divorţ.

CAPRICORN
Este foarte generos, dar dacă i se trădează încrederea şi devine gelos, mânia lui e periculoasă. Când este gelos, el vrea să ştie adevărul şi, dacă gelozia e motivată, fiţi siguri că se va răzbuna. Nativul Capricorn nu iartă lipsa de loialitate şi este fără milă pentru cel ce-l înşeală. Prin temperamentul său femeia Capricorn este geloasă, dar dacă se dovedeşte că gelozia e fără motiv ştie să recunoască asta. Ea ştie şi să ierte, pentru că are simţul demnităţii. Oricum, ea va suferi o depresie puternică.

VĂRSĂTOR
Nici prea înfocaţi în dragoste, nici prea posesivi, nativii Vărsător au nevoie doar de devotament. Vărsătorul are multă fantezie şi uneori poate deveni gelos din această cauză. El nu va spune nimic perechii sale, dar va cădea în depresia cea mai sumbră. Poate manifesta gelozie nu numai în dragoste ci şi în prietenie.

PEŞTI
Latura lor emoţională le poate aduce Peştilor multe necazuri în cuplu. Foarte idealiști şi imaginativi, nativii Peşti pot deveni victime sigure ale geloziei pe care şi-o imaginează, sau nu. Oricum, nu vor deveni violenţi, nici măcar în vorbire, dar îşi pot face singuri rău din această cauză. Depresiile nativilor Peşti cauzate de gelozie sunt frecvente. Nu-i daţi prilej acestui semn emotiv să fie gelos! E păcat…

Fragment din cartea: “Sex și ZODII” (editie de colectie)
autori RADU BOTEZ – parapsiholog si LIVIA DRAGU – pishoastrolog – click aici

*Citeste si “Psihologia geloziei” – aici.