Analiză parapsihologică

S-a nascut in Bucuresti, la 24 martie 1978, cel care a primit la nastere numele de Catalin Stefan Ion, dar pe care noi il cunoastem acum sub numele sau de scena – Cheloo, rapper-ul, membru al formatiei de hip-hop – Parazitii. Data nasterii sale il situeaza pe acesta in zodia Berbec, insa in cazul sau problema este un pic mai complicata, deoarece el este, ceea ce numim in astrologie – o personalitate de cuspida, situatie ce schimba mult predestinarile unui Berbec “obisnuit”. Dar ce este o personalitate de cuspida? Acesta este o persoana nascuta la hotarul dintre semene, dintre zodii si care “mosteneste” – in cele mai multe cazuri –  elemente conflictuale cauzate de influentele celor doua semne adiacente. In ceea ce il priveste pe Cheloo, este vorba despre cuspida Pesti-Berbec, perioada cuprinsa intre  19 si 24 martie. Prin urmare, personalitatea lui Cheloo combina sensibilitatea si emotionalitatea Pestilor cu dinamismul de Foc si incapatanarea Berbecului, iar nativul oscileaza intre sentiment si intuitie, motiv pentru care existenta sa cuprinde destula conflictualitate, datorita careia nativul a fost de multe ori etichetat pe nedrept ca fiind un “baiat rau”. Aceste caracteristici duale si antagonice sunt oglindite in predestinarile sale astrale: pe de o parte, Soarele in Berbec i-a conferit energie si agresivitate, impulsivitate si curaj, vointa puternica si dinamism, spirit combativ si aventurier. Pe de alta parte, Luna in Balanta i-a conferit un spirit prietenos si afectuos, diplomatie si un profund simt al dreptatii, facand din el o persoana pasnica, fermecatoare. Are un coeficient bioenergetic de peste 9, mai precis 9,5 (apartine senzitivilor) si o culoarea in aura destul de “cuminte”,portocaliu. De asemenea, Luna i-a mai dat si un simt estetic ridicat. Alaturi de aceasta, Uranus in Casa V i-a adus nativului o puternica stimulare a creativitatii si preferinta pentru forme moderne de exprimare a acesteia, ca si idei bine venite in moment neasteptate. Astfel s-a conturat si realizat activitatea muzicala a grupului Parazitii, al carui membru activ este Cheloo. Talentul pentru arta muzicala i-a fost conferit de Venus in trigon cu Neptun iar asta a facut ca nativul sa se mentina in viata muzicala de cateva zeci de ani buni, caci el canta nu numai cu Parazitii, ci are, de asemenea, o prestigioasa activitate solo in care pune toate iluziile si deceptiile sale in probleme sociale si globale, incepand din anul 2003 cand publica primul sau album solo si continuand de-a lungul anilor pana astazi cu mult success de public, caci Soarele conjunct cu Mijlocul Cerului ii aduce faima in acest domeniu.

Psihologic vorbind, nativul are o personalitate independenta, o minte activa si o gandire combativa, care poate deveni certareata, motivata fiind de impulsivitate, creativitate si inventivitate. Este el din aceasta cauza un “baiat rau”? Nu, caci este dornic de armonie si liniste, insa ceea ce se intampla in jurul sau nu-l poate lasa indiferent. Este, de asemenea, demn de semnalat ca limbajul frust al textelor melodiilor sale, uneori brutal, exprimat natural, devine mai putin vulgar si mai mult modalitate de exprimare artistica a realitatilor inconjuratoare, care nu sunt tocmai in regula. Dar sa vedem ce mai spun si…

… Alte sisteme divinatorii

In zodiacul chinezesc este nascut in Anul Calului de Pamant. Elementul Pamant ii confera nativului intelepciune si stabilitate, inteligenta si eficienta, responsabilitate si simt practic. De altfel, dragostea sa pentru pamant si natura se oglindeste in dorinta de a se retrage undeva, la tara sau intr-o padure, unde, spune el, sa aiba “o curte mare, de 200 mp”. Nativul Cal este un tip foarte terestru, cald, amabil si vesel, care debordeaza de energie, manifestandu-se foarte vioi si impetuos. De mentionat ca este un muncitor desavarsit.

In zodiacul celtic, este Alun, foarte inteligent, subtil , cu o buna intuitie. Se distinge prin discretia pastrata asupra persoanei sale si a vietii personale, ceea ce face cosmarul ziaristilor, caci Cheloo refuza sa comenteze aceste subiecte, iar ei vor scrie mereu “dupa ureche” sau dupa zvonuri. E drept ca nativul Alun Cheloo a trecut printr-o despartire, dar si printr-o noua relatie, insa el considera ca  indiferent daca esti persoana publica sau om obisnuit, viata personala trebuie sa ramana… personala. Mai ales daca sunt implicati si copii, iar el are trei.

In zodiacul Indiei, Cheloo este… Toporisca, adica unealta aceea care taie bine. Iar Toporisca numita Cheloo taie binisor si cu mult spor in “desisul” racilelor societatii.

In numerologie, destinul sau poarta cifra 7, dupa adunarea fatidica a datei sale de nastere. Destinul 7 reprezinta o viata interioara si independenta, avand legatura cu tot ceea ce inseamna analiza si cercetare. Este un destin care favorizeaza viata interioara si simbolizeaza placerea de a fi independent, desemnand un destin original, cu o reusita dezinteresata, insa, avand acest destins, casatoria nu este intotdeauna usor de suportat (ceea ce s-a dovedit in cazul sau).

In Tarot, dupa data zilei sale de nastere (24 = 2+4 = 6), arcana majora reprezentativa este VI-Indragostitii sau, cum i se spunea pe vremuri, VI-Optiunea. Semnficatia acestei arcane este o rascruce de drumuri opuse. Alegerea unuia dintre ele inseamna respingerea celuilalt; nu le putem avea pe amandoua, nu le putem combina si unul il exclude pe celalalt. A ezita in alegere, a nu hotari pe care drum sa o luam inseamna stagnare. In ceea ce il priveste pe Cheloo, el a hotarat deja impotriva sfaturilor,  cautand adevarul doar in sufletul sau. In tot acest proces decizional, scutul sau protector nu ii foloseste, ci doar il izoleaza de ceilalti. Caci armura de baiat rau ascunde o comoara de dragoste pentru umanitate!

Schita karmica

Karma si alegerile nativului Cheloo i-au dat acestuia destula bataie de cap. In viata anterioara, nativul a fost o persoana energica, ce si-a folosit vointa numai in scopuri personale. In viata prezenta, nativul are un ego larg, trebuind sa invete unele lectii karmice. Intre acestea: sa invete sa obtina finantele in mod corect, prin munca proprie; sa invete sa tempereze tendinta de a depasi limitele legii actionand prin metode diverse. Sunt lectiile pe care a trebuit sa le invete, pentru a fi scutit in viitor de condamnari, fie ele doar cu suspendare, amenzi si munca obligatorie gratuita. Dar mai sunt si alte lectii karmice de insusit. De aceea e bine sa ne cunoastem karma, pentru a ne stradui sa platim datoriile karmice facand alegerile corecte, pentru a nu suferi inutil.


Radu Botez – parapsiholog – Senior Editor
Co-autor a Ediţiei de colecţie: “Între psihologie şi parapsihologie” – click aici
www.parapsiholog.ro