Nascuta in Chicago. statul Illinois, USA, la 26 octombrie 1947, Hillary Diane Rodham a devenit – prin casatoria din 1975 cu fostul presedinte al Americii Bill Clinton – cea pe care o cunoastem acum sub numele de Hillary Clinton. La nasterea sa, Soarele se afla intr-o zodie puternica, Scorpion, care se bucura de o dubla guvernare; cea a lui Marte-planeta combativa, care stimuleaza ambitia si domina instinctele de putere, si cea a lui Pluton, care stimuleaza originalitatea si dinamismul. Ca Scorpion, nativa nu asteapta ca viitorul sa-i ofere zile mai bune, ci lupta sa le castige singura, caci inteligenta sa este foarte vie, gasind intotdeauna drumul reusitei. Prin urmare, si-a inceput studiile de Drept la Wellesley College, unde s-a specializat in studii politice, apoi, ca studii postuniversitare la Yale Law School, primind in 1973 titlul de Doctor in Drept. Cu Scorpionul nu numai ca zodie, ci si ca semn dominant, nativa este o persoana puternica, abila, cu o vointa “de fier”, dura, indrazneata si destul de misterioasa. Datorita acestor calitati ajunge prima femeie partener cu drepturi depline la Rose Law Firm, un important birou de avocatura. Casa astrologica VII, a casatoriei, arata ca mariajul a contribuit si el intr-o oarecare masura la implinirea ei, dar succesul nativei se bazeaza fara indoiala pe calitatile excelente conferite de astre. Cu Jupiter conjunct cu Mercur in casa III, nativa este favorizata in comunicarea sociala, care impreuna cu studiile aprofundate, o aduc in postul de senator de New York in Senatul USA, intre 2001-2009 si cel de secretar de Stat in administratia Obama intre 2009-2013. A X-a casa astrologica in zodia Gemeni arata ca nativa face ceea ce simte si va face asta pe tot parcursul vietii, dar pe masura ce inainteaza in varsta realizarile si obiectivele ei in sfera sociala si pozitia sociala devin tot mai importante, astfel ca viata nativei e plina de idei, proiecte si contacte. In acelasi timp, Mercur aflat in Scorpion, in casa III este o planeta dominanta, ceea ce inseamna ca pentru nativa noastra comunicarea este o caracteristica esentiala; ea simte nevoia de a experimenta continuu idei noi, precum si de a crea concepte si relatii diverse, devenind astfel un fin observator, avid de invatare, al carui interes deosebit ii ascute abilitatile inter-relationale. Iar ilustrarea acestei predestinari este fosta sa candidatura sa la Presedintia Americii.

Psihologic vorbind, are o personalitate puternica, dominanta si intuitiva, ambitioasa si competitiva. Are o fire independenta, urmandu-si drumul cu incapatanare, si in cazul in care intreprinderile ei nu sunt gresite, ceea ce se intampla foarte rar datorita informatiilor din afara, dar si a celor interioare (caci este intuitiva si simte aproape ca un medium), succesul ei va fi asigurat. E o intutie tipica celor cun un coieficient bioenergetic de peste 9,9 si o culoare albastra predominant in aura. Toate acestea impreuna cu puterea de munca deosebita si vointa puternica sunt extrem de utile pentru realizarile sale. Abilitatile organizatorice si eficienta sunt considerabile, ceea ce serveste scopurilor sale in mod remarcabil. Nativa apreciaza mult loialitatea si responsabilitatea, deoarece acestea sunt valori sacre pentru ea. Face parte din familia cuceritorilor, iar vitalitatea sa ridicata ii permite sa-si manifeste creativitatea. Are incredere in sine si, oricand este posibil, poate sa-si asume rolul de lider, caci – sa nu uitam – Marte ii stimuleaza ambitia si dorinta de putere.

In zodiacul chinezesc este nascuta in Anul Mistretului de Foc. Este o persoana de incredere, onesta si independenta, cu ideea generoasa ca fiecare si toti trebuie sa-si asume responsabilitatile, dar si consecintele greselilor. Afiseaza o determinare neclintita, aratand ca nici un obstacol nu o poate opri; nu-i plac luptele gratuite si nici incercarile fara sens, dar daca e provocata, sigur va iesi invingatoare, caci provocarile o stimuleaza.

In numerologie, Calea Vietii sau Destinul poarta numarul 3, care este legat de capacitatea de a lua initiative si darul de a transmite tot felul de cunostinte si informatii, ceea ce face din nativa o persoana deschisa spre lume. Destinul 3 este cel care evidentiaza creativitatea si comunicarea si indica faptul ca ideile si realizarile personale sunt caracteristici importante ale acestui destin. Inventivitatea sa face minuni, iar nevoia ei de libertate este absoluta. Calitatile necesare pentru asumarea acestui destin sunt: ambitia si atitudinea extrovertita, simtul relatiilor si al contactelor. Multi o invidiaza pentru abilitatea si ingeniozitatea cu care demoleaza obstacolele care-i stau in cale.

In Tarot, arcana majora VIII-Puterea (dupa data nasterii 26 = 2+6 = 8) simbolizeaza vitalitatea, curajul si pasiunea; ea exprima puterea si spiritul intreprinzator, care pot fi mobilizate in indeplinirea scopurilor. Arcana indica o viata plina de mare forta creatoare, o puternica motivatie si, in aceeasi masura, bucuria succesului. Arcana VIII-Puterea mai arata ca nativa este constienta de forta sa, precum si de faptul ca pentru ceea ce intentioneaza sa faca are nevoie de multa energie, curaj si chiar de disponibilitatea de a-si asuma eventuale riscuri.

Schita karmica

Ca semn Fix, de Apa, Scorpionul are de obicei o karma mai dura si uneori are tendinta de a repeta in viata prezenta greselile vietii anterioare. Nativa este dotata cu intuitie si capacitati deductive, dar este nerabdatoare sa-si puna in valoare aceste calitati si nu accepta sfaturi de la cei din jur, actionand doar cum vrea ea. Este posibil ca acest lucru sa-i ingreuneze karma si mai mult, de aceea trebuie sa invete cateva lectii karmice. Gandeste profund, dar nu are rabdare, prin urmare trebuie sa invete lectia karmica a rabdarii; sa nu doreasca prea mult si prea repede. Impulsivitatea cere insusirea urmatoarei lectii karmice: sa manifeste mai multa intelegere si toleranta fata de cei din jurul sau si sa se gandeasca la consecintele actiunilor sale inainte de a actiona. A invata sa respecte regulile este o alta lectie karmica, iar mentinerea activitatilor in limite normale, fara exagerari vadite, o alta. Indeplinirea si respectarea acestor lectii karmice o pot ajuta – daca nu neaparat sa-si achite – macar sa-si reduca datoria karmica.


Radu Botez – parapsiholog – Senior Editor
Co-autor a Ediţiei de colecţie: “Între psihologie şi parapsihologie” – click aici
www.parapsiholog.ro