In memoriam: 25 octombrie 1921 – 5 decembrie 2017

Nascut la 25 octombrie 1921, in Romania, la Sinaia, regele Mihai este nativ al zodiei Scorpion cu ascendent in Capricorn. Soarele in semnul Scorpionului, confera nativului forta, bravura si pasiune. Cu Soarele in casa a IX-a el este daruit prin nastere unor idealuri inalte, studiilor si reusitei profesionale, dar, in strainatate. Daca este o mare personalitate (si este!), aceasta se datoreza trigonului Soare-Uranus, care l-a predestinat sa fie independent si original . Aura acestuia – albastru (principal) impreuna cu tandemul rosu-verde (secundar), formeaza o aura tripla extrem de interesanta (coeficient bioenergetic de 9, 3). Nascut din os de domn, el se inrudeste cu familia regala britanica, cea mai directa legatura fiind cea prin bunica sa, regina Maria a Romaniei, care era nepoata reginei Victoria a Marii Britanii si care avea legaturi de rudenie si cu familiile regale din Rusia si Germania. Principele Filip, sotul reginei Angliei, era var primar cu mama sa, ei provenind din familia regala a Greciei si Danemarcei. Astfel, regele Mihai este stra-stranepot al reginei Victoria si var de gradul trei cu regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. La varsta de 6 ani, a devenit rege si a domnit sub regenta timp de trei ani ; apoi, la 19 ani neimpliniti este pentru a doua oara incoronat si uns rege in 1940, ca dupa 7 ani sa fie obligat sa abdice. Se poate observa ca ascendentul sau in Capricorn i-a oferit o copilarie si o tinerete zbuciumata, nu foarte studioase si nici foarte reusite ; astfel ca el se va instrui si va invata toata viata, iar ascensiunea sa va fi lenta. Cu o luna inainte de abdicare, regele Mihai participa la nunta principesei mostenitoare Elisabeta (devenita in 1952 regina Elisabeta a II-a a Angliei) cu printul Filip, unde a cunoscut-o pe Ana de Bourbon-Parma, nascuta in zodia Fecioara, care si ea, se tragea dintr-o familie regala. S-au casatorit in Grecia, la Atena.

Exact asa cum „scrie” in harta sa natala : cu Venus in Balanta, in casa a IX-a : fericirea sa vine din casatoria cu Ana de Bourbon-Parma, pe care a gasit-o in strainatate ; este devotat, tandru si afectuos ; familia sa este „curtea” sa, caci ii place sa fie anturat ; cu casele IV si V in Taur si cu Neptun in Leu, regele Mihai a fost predestinat sa faca o casatorie din amor si sa fie un bun tata de familie, care iubeste calmul, confortul, cumintenia ; pentru el adevarata viata o reprezinta familia si copiii. Cu casa a VII-a in Rac, va avea o singura casatorie si multi copii ; predestinarea s-a implinit : are cinci fete si, acum, cativa nepoti. Mercur si el in Scorpion, in casa a X-a arata numeroase schimbari de domiciliu si aceasta s-a realizat, de-a lungul timpului el locuind cu familia in USA, Anglia si Elvetia, iar acum, din nou, in Romania. In timpul lungului sau exil de cca.44 ani, care a fost prefigurat de prezenta casei a XII-a in Sagetator, a avut numeroase job-uri ; de la cea de reprezentant, favorizata de prezenta casei a V-a in Gemeni, pana la cea temerara de pilot, caci este un Scorpion cu o mare dorinta de a risca, pentru a reusi. Cu Jupiter in Balanta, nativul este o persoana care stie sa ierte, iubeste justitia si oamenii il iubesc pe el. Conjunctia Jupiter-Saturn il face serios, hotarat, rabdator si ordonat ; este o persoana integra, care respecta legea. Cu Saturn in Balanta si casa VIII tot aici, este recunoscut pentru seriozitatea si moralitatea sa, fiind o persoana respectabila si constiincioasa. Totusi, conjuncturile nu-i sunt favorabile si asta s-a vazut inca din copilarie si tinerete, culminand cu actul abdicarii sale. Mercur in Scorpion il face persoana apta pentru a gasi mereu solutii pentru multele probleme care l-au incercat. Careul lui Mercur cu Neptun, insa, il face destul de visator si el se complace in reverie. In fata lumii este ezitant, nedornic sa o infrunte, retragandu-se in imaginarul sau, de unde, insa, sesizeaza corect situatiile, datorita marelui simt al observatiei pe care il are ; subtil si critic, cum il face trigonul Mercur-Pluton. Sunt si alte cateva conjuncturi astrale care ilustreaza marea sa personalitate : conjunctia Venus-Jupiter, care il face cordial, generos si-i confera un caracter de exceptie si conjunctia Venus-Saturn, care il face sa nu se exteriorizeze, sa fie rezervat, desi are simtul realitatilor foarte bine dezvoltat.
Acesta este portretul psiho-astrologic al unui rege, caruia astrele i-au predestinat de la nastere, un lung exil.

Schita karmica de rege

Într-o viaţă anterioară, regele Mihai a fost marcat de trăsături egoiste şi deloc tolerante, aproape tiranice, se poate să fi fost chiar rege. Cu Pluton retrograd în tema sa natală, nativul are o karmă legată de folosirea negativă a puterii şi a sexualităţii; Mercur retrograd arată că are dificultăţi în a se face înţeles şi poate avea o atitudine de capitulare (abdicare?) în faţa raporturilor interumane, iar Uranus retrograd, o poziţie neobişnuită, îl face pe nativ idealist şi rupt de realitate. În existenţele trecute, poate a experimentat relaţii afective, sub imperiul superficialităţii, iar datoria sa karmică cere ca el să reverse o mare dragoste şi armonie în viaţa afectivă şi relaţională actuală. Se pare că, prin viaţa de familie reuşită din această existenţă, o parte din datoria karmică a fost achitată; lecţia karmică a toleranţei a fost însuşită.


Radu Botez – parapsiholog – Senior Editor
Co-autor a Ediţiei de colecţie: “Între psihologie şi parapsihologie” – click aici
www.parapsiholog.ro