In memoriam: 1962 – 2018

Portret parapsihologic

Titlul de mai sus este sugerat chiar de catre Andrei Gheorghe, care intr-un interviu spunea ca i-ar placea sa se prezinte „om de radio”. Dar Andrei Gheorghe nu este numai atat; el este in aceeasi masura actor de film, om de televiziune, scenarist si autor, dupa cum vom vedea. Nascut la 14 ianuarie 1962, in Lipetk, Rusia, el este nativ Capricorn. Aceasta zodie puternica este patronata de seriosul Saturn, care ii predestineaza nativului temperamentul hotarat, tenace si rezistent. Este semn de Pamant, care ii confera stabilitate; este semn Cardinal, ceea ce arata ca exceleaza in munca staruitoare si are energie (-) Feminina, ceea ce il face captivant chiar cand este arogant. Calitatile fundamentale pe care i le-a daruit apartenenta la zodia Capricorn sunt: un mare devotament pentru munca si familie, generozitate, simtul datoriei, curaj, rabdare si perseverenta. Acestea sunt calitatile cu care, dupa absolvirea Facultatii de Limbi si Literaturi Straine a Universitatii din Bucuresti, s-a angajat in 1991 ca reporter special la Radio Constanta. Ascensiunea sa in mediul radiofonic este un fapt de necontestat, dovedit in experienta dobandita in activitatea sa la diverse posturi de prestigiu, ca: PRO FM, Radio 21 sau Radio Total. Dar in harta sa natala sunt inscrise si alte predestinari; spre exemplu, Soarele sau conjunct cu Venus spune ca nativul se poate manifesta si in alte domenii artistice, iar el a pus in aplicare predestinarea. A fost de toate: consilier media si realizator de emisiuni la Realitatea TV, prezentator de emisiuni tv la Antena 1 si PRO TV, a avut diverse roluri in filme, a fost si scenarist si a avut colaborari muzicale diverse. Mai mult, a scris un volum, insotit de un CD audio, intitulat „Midnight Killer – Banalitatea s-a nascut la oras”. Este de presupus ca nativul va oferi si alte marturii asupra modalitatilor in care pune in practica predestinarile astrale. Caci prezenta lui Uranus in casa astrologica V vorbeste despre stimularea creativitatii sale, iar Pluton in aceeasi casa despre fazele diferite de transformare ale aceleasi creativitati. Radio, film, televiziune, teatru, muzica sau literatura, ori cine mai stie ce alt domeniu, vor fi desigur abordate de Andrei Gheorghe, in deplin acord cu predestinarile sale astrale. Cat despre aroganta sa, el spune, citez: „…eu chiar sunt un individ arogant! Nu sunt infumurat sau ingamfat, dar arogant sunt, cu certitudine! Aroganta e o solutie impotriva excesului de democratie”. Desigur, are dreptate, excesele sunt de temut…

Alte sisteme divinatorii

In zodiacul chinezesc este nascut in Anul Bivolului de Metal, iar celor nascuti in acel an, elementul Metal le confera ca trasaturi definitorii: ambitia, hotararea, fermitatea, rezistenta, tenacitatea si inflexibilitatea. Culoarea aurei este simpla si puternica: albastru deschis, cu un coeficient bioenergetic extrem de stabil: 10,1. Iata de ce pare nativul a fi atat de dur. Dealtfel, Bivolul nu risca niciodata nimic, fiind imaginea personificata a stabilitatii.

In zodiacul Indiei este Arcasul, cu o fire puternica; el isi impune adeseori vointa. L-ati recunoscut pe nativul nostru?..

In zodiacul celtic este Ulmul. Foarte pozitiv in convingerile sale, aceasta atitudine ii confera un calm si o pace de durata si-l stabilizeaza. Uneori cam prea… lent, compenseaza acest minus printr-o inteligenta pragmatica foarte dezvoltata.

In numerologie, destinul sau poarta numarul 6; acest destin este „o viata cu multe responsabilitati, dar si cu armonie sentimentala”. Acest destin implica folosirea liberului-arbitru, intrucat obliga la alegerea unor optiuni; el simbolizeaza responsabilitatile care se pot transforma in incercari. Calitatile necesare pentru asumarea acestui destin sunt: vointa si spiritul de conciliere.

A 14-a carte a Arcanei Majore in Tarot este XIV-Cumpatarea, care indeamna pe cei nascuti intr-o zi de 14 sa-si stabileasca si sa-si mentina propriul lor cod moral si sa reziste atat ispitelor, cat si falselor comportamente. Aici ar mai fi de lucrat…

Schita karmica

Cu Nodul Nord in zodia Leu, este posibil ca in viata anterioara sa fi fost o persoana importanta, inconjurata de un grup de oameni, care rezolvau pentru el toate problemele mai mult sau mai putin importante. In viata actuala s-a nascut cu misiunea de a-si dezvolta creativitatea si asta numai prin forte proprii. Lectia karmica ii cere sa invete sa se descurce singur, fara a apela la ajutorul altora. Are datoria karmica de a-si mentine cu consecventa proiectele, chiar daca va trebui sa faca unele sacrificii. Si are destul timp sa faca „plata” acestei datorii karmice.

Radu Botez – parapsiholog
www.parapsiholog.ro
www.radubotez.ro
www.psychic-parapsychologist.com