Tandem cromatic in aura foarte puternic
Portret parapsihologic

Nascut la 30 decembrie 1981 in Alba-Iulia, cantaretul, compozitorul si producatorul Marius Moga face parte dintre nativii zodiei Capricorn, aflata sub dominatia lui Saturn, zisa planeta destinului si intelepciunii. Calitatile fundamentale ale acestor nativi sunt: un mare devotament pentru munca, generozitate, simtul datoriei, curajul, rabdarea si perseverenta, pe care nativul le-a primit de la Saturn si din care n-a pierdut nimic pe drumul vietii, cum ni se mai intampla unora. El le-a pastrat si le-a folosit. Vom vedea cum. Mai intai, au fost studiile liceale si apoi absolvirea unei facultati de Sociologie. Dar astrele au vrut altceva de la el; Luna in sextil cu Neptun i-a adus atractia pentru muzica, iar Venus in trigon cu Marte l-a dotat cu energie emotionala si cu inclinatii artistice, in special pentru muzica. Asa se face ca el canta inca din liceu, si nu numai atat dar si compune pentru formatia Talk to Me cu care canta. Situatia se perpetueaza si in perioada studentiei, iar mai tarziu colaboreaza cu multi muzicieni in calitate de compozitor, uneori lansand cu succes formatii si cantareti. Patronul zodiei, Saturn, era la data nasterii sale in Balanta, de unde i-a insuflat nativului un intelect just, echilibrat, rational, serios si cooperant; apropos de acest spirit cooperant, trebuie sa amintim ca nativul a infiintat o formatie impreuna cu alt interpret, Randi, formatie pe care au numit-o dupa numele lor: Morandi, care a avut mult succes in tara si in turneele din Europa. Incepand din 2011 petrece tot mai mult timp in strainatate, la Los Angeles, unde compune pentru trupa Maroon Five o piesa foarte bine apreciata de revista de specialitate Billboard Magazine, fiind primul compozitor roman ce compune pentru o trupa faimoasa din strainatate. Tot in 2011 infiinteaza propria casa de productie, pe care a numit-o DeMoga Music; iar din 2004 se indreapta catre proiecte initiate pe cont propriu, compunand pentru seriale tv. si telenovele romanesti. Este un compozitor extrem original si de prolific, o persoana activa, energica, curajoasa si independenta, careia ii place sa faca lucruri noi, sa fie primul care actioneaza (ascendent in Berbec). Tot Saturn, guvernatorul zodiei Capricorn aflat in Balanta, ii aduce armonia in tot ce face; este o persoana blanda, armonioasa, placuta, ce cauta in toate echilibrul si armonia. Si Pluton aflat in aceeasi zodie, ii aduce un plus de armonie si echilibru. Dar ce este oare muzica, daca nu Armonie?

Despre viata personala a nativului, vom spune doar ca dupa ani de zile cu Iulia Vantur, el are in prezent o relatie cu Bianca Lapuste, corespondent PROtv-Iasi. Si vom mai spune ca astrele i-au predestinat inca multe realizari artistice, caci nativul este o persoana foarte tanara si plina de calitati.

Alte sisteme divinatorii

In zodiacul chinezesc este nascut in Anul Cocosului de Metal, unde elementul Metal ii confera ambitie, rezistenta, tenacitate si spirit de independenta. Cel nascut in aceasta zodie este un om sincer, deschis, bine intentionat, demn si mandru. Trasatura sa definitorie fiind curajul, el se avanta pe meleagurile nestrabatute inca ale muzicii, bineinteles…

In zodiacul celtic este Mar. Este o fire generoasa, care nu pastreaza nimic in mod special pentru sine. Amabil si atent, nu este nici pe departe atat de naiv pe cat pare. Are o capacitate de reflectie dezvoltata, o inteligenta pe masura si supune intotdeauna subiectele ce-l intereseaza unei analize atente si patrunzatoare. Poate ca acesta este unul din secretele muzicii sale atat de variate si de succes.

In zodiacul Indiei este Funia, o fire puternica sub o infatisare firava, dar care sprijina in mod firesc efortul celorlalti, ceea ce ii atrage multa simpatie sincera si foarte durabila. (De altfel, fanii sai, publicul, l-au denumit cu dragoste “micul Mozart”).

Numere si planete. Persoanele nacute in ziua de 30 decembrie sunt conduse de numarul 3 (3+0=3) si de planeta Jupiter. Ei tind sa se ridice in pozitiile cele mai inalte din domeniul lor profesional si nativul nu face exceptie. Deoarece Saturn guverneaza in Capricorn, nativul dovedeste aptitudini serioase, masurate si rabdatoare pentru a obtine succesul, iar influentele jupiteriene il imboldesc sa avanseze mai repede decat este posibil la un moment dat. Si astfel se naste echilibrul, armonia… Coeficientul bioenergetic este unul modest,de doar 9,1,insa compenseaza cu un tandem cromatic in aura foarte puternic : Galben – Rosu. Acest tandem cromatic implica o senzitivitate aparte,unica.

Tarot. A treia carte a Arcanei Majore este III-Imparateasa, care simbolizeaza inteligenta creatoare. Iar nativul este inzestrat din plin cu inteligenta creatoare.

Schita karmica

Nativul are Nodul Nord in Rac, ceea ce arata ca in viata anterioara s-a straduit sa actioneze cat mai impersonal, si-a cenzurat sentimentele si a refuzat sa-si asume obligatii afective. Timp de mai multe vieti si-a tinut sub control impulsurile si instinctele personale, iar in prezent trebuie sa rezolve aceasta problema. Nativul trebuie sa invete lectia a karmica a responsabilitatii afective fata de familie, deoarece nu isi poate realiza altfel sarcina karmica din aceasta viata. Realizarea echilibrului intre profesie si viata afectiva constituie datoria sa karmica de achitat in viata prezenta. Este o sarcina grea, dar nativul va avea timp sa o indeplineasca, datorita tineretii sale. Daca o constientizeaza…

Radu Botez – parapsiholog
www.parapsiholog.ro
www.radubotez.ro
www.psychic-parapsychologist.com