Analiză parapsihologică
*Din ciclul “Actori din URZEALA TRONURILOR”

Actriţa de origine engleză Emilia Clarke, s-a născut la 23 octombrie 1986 la Londra, în Anglia. Ca o profeţie onomantică a profesiei de viitoare actriţă, ea a primit la botez numele de Emilia Isabelle Euphemia Rose Clarke, pe care mai târziu l-a scurtat în Emilia Clarke, nume sub care este cunoscută acum în întreaga lume, datorită rolurilor din filme precum: Terminator, Războiul Stelelor, Înainte de a te cunoaşte, dar mai ales datorită rolului Daenerys Targaryen interpretat în Game of Thrones.

Născută la 23 octombrie 1986, nativa pare a fi în zodia Balanţă, dar la o privire mai atentă vedem ea este mai mult decât atât: este o personalitate de cuspida Balanta-Scorpion, semn Cardinal-Fix, cu elementul Aer-Apa şi energie de tip mixt (+) Masculin, dar şi  (-) Feminin. Asta înseamnă că ea s-a născut la graniţa dintre cele două zodii şi că va primi influenţe şi predestinări de la ambele zodii. Astfel, natura aeriană, sociabila şi teatrală a Balanţei (Cardinal) se combină cu natura sobră, critică,  impregnată  de sentimentele profunde ale Scorpionului (Fix). Încă de la vârsta de 3 ani, fiind dusă la un spectacol teatral, micuţa a hotărât că va deveni actriţă (exact ca un Scorpion care ştie ce vrea şi, de regulă, îşi atinge scopul!). Şi poate n-a fost prea greu să devină actriţă căci planeta-regentă, cea care guvernează Balanţa, este Venus care a înzestrat-o cu simţ estetic, mult talent şi dragoste pentru frumos. Că e foarte talentată o demonstrează şi faptul că are o plăcută voce alto şi poate interpreta  diverse genuri muzicale, dar cânta şi la pian, la flaut şi la chitară. Nici Marte, nici Pluton, co-regenţii Scorpionului, nu s-au lăsat mai prejos, aducându-şi contribuţia cu diferite influenţe; abilitățile sale sportive includ: călărie, patinaj, canotaj, alergare, navigație, schi, înot și tenis (Marte), iar Pluton în conjuncţie cu Soarele ei natal, îi conferă o energie şi o putere enorme, astfel încât ea pare că înţelege legile cosmice şi ştie să le folosească. Cu Soarele în Balanţă şi cu Jupiter-dominant, nativa este o persoană caldă, deschisă, sociabilă, activă şi optimistă, iar trigonul  Soarelui cu Luna-dominantă îi conferă un caracter receptiv, emotiv şi imaginativ, multă spontaneitate şi o bogată sensibilitate, care au făcut-o populară şi i-au adus faima. Cu aceste calităţi şi-a început studiile la St. Edward Scool, Oxford (2002-2005), unde a participat la diverse spectacole şcolare, apoi la prestigioasa Drame Center Chang-Ren Nian din Londra, în timpul căreia a jucat roluri diferite în  câteva producţii scenice şi a apărut în serialul The Doctors,  produs de BBC pentru televiziune, iar după absolvirea studiilor în 2009, a obţinut primul său rol în filmul de lung metraj Triassic Attack (2010). Aceasta era experienţa artistică a tinerei actriţe, când a fost chemată să semneze un contract pe 5 ani cu HBO, pentru rolul Daenerys din serialul Game of Thrones, care o va face mai mult decât cunoscută – o va face celebră.

Povestea lui Khaleesi  este povestea lui Daenerys (Emilia Clarke), o tânără prinţesa nevinovată, căsătorită forțat cu regele (khal) unui trib brutal de nomazi, devenind astfel Khaleesi (regina), care, păşind în focul unui rug funerar se transformă într-un lider de neînfrânt, o femeie puternică şi cu voinţă de fier. Pe harta natală a Emiliei Clarke, data naşterii ei se înscrie exact pe mijlocul arcului de cerc cuprins între gradul 15 al Balanţei şi gradul 15 al Scorpionului, ceea ce astrologii numesc Via Combusta (Drumul Focului sau Calea Arsă), care era considerată în vechime nefavorabilă. În acelaşi timp Via Combusta este o perioadă super-potenţială, care poate conferi nativei o afinitate puternică cu energia magică, iar prezenţa Soarelui conjunct  cu Pluton vine să întărească această idee. Prin urmare, Emilia Clarke, o actriţă foarte tânără, fără experienţă (dar cu mult talent), intrată în focul unui mega-serial, se transforma dintr-o “stea pitică” într-un super-star! Ce asemănare interesantă cu povestea reginei Khaleesi şi cu Via Combusta!

De aici încolo, cariera sa a urmat o traiectorie ascendentă; a primit numeroase roluri,  şi-a făcut debutul pe Broadway  în “Mic dejun la Tiffany” (2013), a primit rolul Sarah Connor din “Terminator Genisys” (2015), unde a jucat alături de Arnold Schwarzenegger, în filmul “Me befor You” (2016) a jucat un rol  în diapazon romantic,  iar în 2017 a jucat în filmul “Solo: A Star Wars Story” (2017), ca să nu amintim decât  câteva. Dar vor urma şi altele, căci cariera sa este abia la început, iar ea este atât de tânără!..

Psihologic vorbind, natura sa este sangvină și comunicativă,  este foarte delicată, fermecătoare şi se adaptează cu ușurință în societate. Este o persoană rafinată, loială, distinsă, luminoasă şi romantică. Este o artistă în toată accepţiunea cuvântului, are gusturi estetice puternice, este elegantă, distinsă, seducătoare (în 2015, revista Esquire a numit-o “cea mai sexy femeie în viaţă”). Toate talentele sale (şi are multe) sunt orientate spre comunicare şi, ce este actoria altceva decât o formă de comunicare? Nativa este şi un interlocutor plăcut şi educat, fermecător şi distins, plin de bun-gust, calităţi care-i vor găsi în curând perechea, căci nu este căsătorită, încă…  În profesiune îşi desfăşoară munca artistică în manieră individuală şi cu toate acestea se simte excelent într-o echipă de filmare în care toţi au un obiectiv comun. Evoluând în această comunitate umană, ea îşi exprimă, în acelaşi timp originalitatea şi specificitatea.

În zodiacul chinezesc, este născută în Anul Tigrului de Foc, al cărui ideal în viaţă este să fie mulţumit de sine şi stimat de ceilalţi. Nativa este o persoană energică, dinamică şi… impulsivă: ea se aruncă în vâltoarea vieţii fără să cugete prea mult. Curajoasă şi tenace, nu suporta jumătăţile de măsură şi va merge întotdeauna până la capăt în tot ceea ce face. Deşi este iubită şi simpatizată, ea inspiră mai degrabă teamă, respect şi admiraţie. Nu este prea încrezătoare în ceilalţi. Nativa Tigru este sinceră, afectuoasă şi generoasă (participă la numeroase activităţi umanitare), cu alte cuvinte, este  o persoană caldă şi sensibilă, cu care e o plăcere să ai de-a face. În plus, posedă  un simţ al umorului de cea mai bună calitate. Este posibil să fie un pic egoistă şi încăpăţânată. Geloasă şi posesivă, sensibilă şi pasionată, romantică şi plină de energie, ea este un subiect sentimental întotdeauna interesant.

În numerologie, calea de viaţă a nativei Emilia Clarke este influenţată de cifra 3, care evidenţiază comunicarea şi creativitatea şi indică faptul că ideile şi realizările personale sunt caracteriristici importante ale vieţii sale. Destinul 3 arată un drum ce favorizează comunicarea şi presupune contacte şi relaţii cu semenii. El simbolizează o viaţă plăcută şi sociabilă, comportând puţine obstacole şi posibilitatea de a reuşi destul de rapid, uneori în mod sclipitor.  Cei care fac dovada talentului, creativităţii, ingeniozităţii şi elanului în tot ceea ce întreprind, evoluează în mod fericit şi cu succes pe acest drum.  De altfel, predestinarea se dovedeşte împlinită: la 24 de ani ea a intrat în focul filmărilor la Game of Thrones şi continuă “în mod sclipitor”. Destinul 3 este legat de altruism, armonie, capacitatea de a lua inițiative și darul de transmitere a tuturor tipurilor de emoţii şi sentimente. Are un coeficient bioenergetic de 9,1 şi un tandem cromatic în aură; albastru-verde.  Nativa este  o persoană de comunicare, într-un cuvânt, este deschisă spre lume!

În Tarot, reprezentativă pentru nativa Emilia Clarke este arcana majoră  V-Papa sau Marele Preot (V vine din adunarea fatidică a datei zilei de naştere 23 = 2+3 = 5 = V). V-Marele Preot este considerată una dintre cărţile protectoare ale Tarotului, care influenţează în mod favorabil cursul evenimentelor şi care se referă atât la încrederea în noi înşine, cât şi la încrederea într-un sens profund al vieţii noastre personale, dar şi la încrederea privind viitorul care izvorăşte din ea. V-Marele Preot simbolizează căutarea conţinuturilor profunde, a sarcinilor (rolurilor) care să confere împlinirea, a adevăratei chemări. Ea reprezintă, de asemenea, o semnificativă ascuţire a capacităţii de judecată morală, prin care putem deosebi criteriile “bine” şi |rău”. Iar nativa Emilia Clarke pune în practică toate aceste principii.

Schiţă karmică

Nativa are o karmă contradictorie. Într-o viaţă anterioară a avut dificultăţi de percepţie, a fost indecisă, nu a fost capabilă să-şi exprime personalitatea şi să îşi atingă scopurile.  A trăit fără să ştie cine este cu adevărat, trăind fericirea şi primejdiile celorlalţi. A vrut să atragă atenţia asupra sa şi a dorinţelor sale, însă nu a ştiut cum să facă asta din cauza nehotărârii şi, mai mult, nu şi-a asumat nici o responsabilitate. În viaţa prezentă are  datoria karmică de a-şi găsi echilibrul în viaţă şi de a-l menţine, de a găsi pacea interioară şi de a nu se lasa abătută din drumul ei spre progres. Pentru asta trebuie să înveţe lecţia karmică a stabilităţii, păcii şi armoniei. Ea trebuie să se afirme, fără a aştepta sprijin de la alţii, cum greşit a procedat în vieţi anterioare. Trebuie să fie consecventă în a evolua  spre împlinirea obiectivelor personale, indiferent de ce cred sau spun ceilalţi. În viaţa prezentă trebuie să devină autonomă, să caute şi să obţină succesul. Lecţia karmică poate fi dură: trebuie să înveţe să renunţe la orgolii, să lupte pentru a învinge superficialitatea, să înveţe să se cunoască şi să se accepte.

Un om care a ştiut ce vrea încă de la vârsta de 3 ani ca nativa Emilia Clarke, care a şi obţinut la o vârstă tânără acel deziderat, este mai mult decât probabil că-şi va plăti datoria karmică!

*ciclul “Actori din URZEALA TRONURILOR”:
– PETER DINKLAGE a.k.a. TYRION LANNISTER – aici.
– LENA HEADEY – CERSEI LANNISTER – aici.
– KIT HARINGTON sau JON SNOW – aici.
– EMILIA CLARKE – KHALEESI pe Via Combusta – aici.


Radu Botez – parapsiholog – Senior Editor
Co-autor a Ediţiei de colecţie: “Între psihologie şi parapsihologie” – click aici
www.parapsiholog.ro