Portret psihoastrologic

Auto-caracterizarea din titlul de mai sus apartine celui care s-a nascut la 15 mai 1970 in Sinaia – Victor Ciutacu, jurnalist roman de origine evreiasca, si vom vedea ca ea nu este deloc departe de adevar. Dimpotriva!
Victor Ciutacu, pe care il vom numi cu numele-generic de “nativul”, este nascut intr-o zodie puternica – Taur, cu Ascendent in Leu, o zodie tot atat de puternica si, sub dominatia planetei Venus, care vine sa indulceasca  asperitatile acestor doua zodii. Soarele in Taur ii confera nativului putere, vointa, stoicism, dar si entuziasm si capacitatea de a lupta. Desigur, nu va fi scutit nici de unele puncte slabe, ca: mandria si/sau incapatanarea, pe care le poate compensa prin rabdare, forta si constanta. Este semn de Pamant, ceea ce inseamna: constiincios si pragmatic; si este semn Fix, ceea ce inseamna stabilitate, iar energia sa este Feminina – introvertita. Luna in Fecioara i-a adus o foarte buna memorie si aplecare spre studiu  si, cu aceste calitati , nativul a urmat studiile  Universitatii Politehnica Bucuresti.  Nativul are pe Venus in Gemeni, ceea ce il face un bun vorbitor, rafinat, care gaseste mereu expresia potrivita; si Marte este in Gemeni, de unde nativul capata placerea de a vorbi, a purta discutii, polemici, dispute si critica. Asa  se face ca desi  era de formatie tehnica, el s-a orientat catre ziaristica si devine jurnalist la “Meridian”, apoi la Departamentul politic al ziarului “Curierul National”. Este un lucrator dedicat, ce pune multa energie in munca sa, nu se teme de nimic si isi finalizeaza cu brio sarcinile; este critic, dar si auto-critic (Marte in casa X). Este o persoana cu fler, se bucura de incredere la locul de munca, dar… este gata oricand de schimbare (Uranus in casa II). Ca urmare, il vom gasi  la “Adevarul” si apoi la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (APAPS) si consilier al ministrului Economiei. Neptun in casa IV ii predestineaza reusita, datorita ideilor sale geniale si neobisnuite (probabil ca nativul isi stie horoscopul). Dar nu este numai asta, Jupiter in casa III ii confera o buna judecata, sentimentul valorii, o minte deschisa, optimista, o buna educatie si standarde morale inalte. Si, mai ales, il predestineaza succesului in comunicatii! Iar el comunica excelent, pentru ca – potrivit aceleasi predestinari – munca sa constituie o vocatie si aceasta joaca un rol important in viata sa. Astfel va fi pe rand editorialist si redactor-sef la “Jurnalul National”, moderator de emisiuni tv (“Vorbe grele”) la trustul Intact, din 2004 pana in 2013. In prezent lucreaza la postul tv “Romania Tv”.  Conjunctia Luna-Pluton arata ca nativul a avut de ales intre viata familiala si viata sociala; cu intelepciunea pe care prezenta lui Saturn in zodia sa i-a conferit-o, nativul a stiut sa le impace pe amandoua: este casatorit de vreo 20 de ani, are un flacau mare si o viata emotionala reusita. Este exact ce predestina trigonul Venus-Jupiter: o viata de familie fericita si o viata profesionala plina de succes.

Alte sisteme divinatorii

In zodiacul chinezesc este nascut in Anul Cainelui de Metal. Acest ultim element – Metalul – confera nativului ambitie, hotarare, fermitate, tenacitate, inflexibilitate (uneori cam prea multa). Nativul are un suflet nobil, este loial si onest, dar interiorizat si destul de pesimist. Este inteligent si rational, cu simtul justitiei si al datoriei foarte dezvoltat, avand un coieficient bioenergetic (mare) de peste 9,8 cu un tandem cromatic pe aura extreme de puternic : Galben- 70% (predominant)- Albastru – 30% (secundar)
In zodiacul iudaic (nativul se mandreste cu originea sa evreiasca) este Shor (Taur), ceea ce ii confera o gandire corecta, individualitate si devotament pentru adevar. Nativul Shor isi respecta cuvantul si are nazuinte mari, pentru implinirea carora lupta cu abnegatie.
In zodiacul Indiei este Elefant. Nativul rezista la multe si cu multa rabdare isi atinge scopurile, oricat de grea ar fi calea aleasa. Ii place profesia sa si viata de familie (ce era de demonstrat!).
In Numerologie, destinul sau poarta numarul 1, ceea ce inseamna “o viata caracterizta de actiune individuala”. Acest destin favorizeaza reusita personala si realizarile individuale. El simbolizeaza o viata activa, cu schimbari neasteptate. Calitatile necesare pentru asumarea acestui destin sunt: vointa, curajul, increderea in sine si perseverenta.
In Tarot, ziua nasterii – 15 mai – da numarul arcanei care vorbeste despre nativul Ciutacu. Aceasta este arcana XV-Diavolul (s-ar putea paria ca nativul va fi incantat afland asta) cu corespondentul astrologic Pluton, care reprezinta lumea inconstienta, complexele, traumele, partea oculta, impulsurile si instinctele, care genereaza defectele (despre unele am vorbit). La nativul nostru, toate acestea se afla in necontenita opozitie cu influentele saturniene intelepte (Saturn in Taur), insa el isi cunoaste laturile neintegrate ale personalitatii, pentru ca – nu-i asa? –  este o persoana de natura venusiana interiorizata.

Schita karmica

Nativul cu Nodul Nord in zodia Pesti, in casa a VIII-a, este o persoana care de-a lungul  mai multor vieti a acumulat o experienta foarte mare. In vieti anterioare si-a dezvoltat capacitatea intelectuala ajungand la o gandire practica si logica, pe care le pastreaza si in viata prezenta si il ajuta sa isi rezolve problemele. Karma sa actuala consta in dezvoltarea cunoasterii spirituale, caci toate necazurile, nemultumirile sau bolile sale isi au cauzele in greselile spirituale pe care le-a facut in vieti anterioare si poate le face si astazi. Lectia karmica ii cere sa invete sa daruiasca, sa renunte la materialism si sa respecte valorile spirituale, astfel va fi scutit de multe necazuri. Are o vitalitate buna si o longevitate deosebita; are timp destul…

Radu Botez – parapsiholog
www.parapsiholog.ro
www.radubotez.ro
www.psychic-parapsychologist.com