Portret psihoastrologic

In anul 1989, s-a nascut la Londra, in Anglia, la 23 iulie, Daniel Jacob Radcliffe, cunoscut dupa nu mult timp ca Daniel Radcliffe, sau mai pe scurt Dan, cum i se mai spune, renumit actor de teatru, film si televiziune. S–a nascut in zodia Leu, a carui planeta guvernatoare este Soarele, care este si una dintre planetele dominante in tema sa natala. Soarele simbolizeaza vointa, magnetismul, simtul onoarei si demnitatii; nativul este fiinta solara, cu numeroase calitati, charisma fiind una dintre acestea. Caldura si puterea sa de convingere il vor tine departe de meschinarie de-a lungul vietii, iar gandirea sa inteleapta il va conduce departe in cariera actoriceasca pe care a ales-o timpuriu. De asemenea, nobletea inimii este parte din farmecul sau. Inzestrat cu aceste calitati, nativul a intrat la varsta frageda de 10 ani in lumea artistica, debutand in rolul titular din David Coperfield.

Este semn Fix, care apreciaza mult siguranta, stabilitatea si durabilitatea, stiind sa aprecieze concret orice situatie. Lent si constant, nativul construieste cu intransigenta bazele unei vieti si unei cariere pline de succes. Asa se face ca la varsta de 11 ani, a primit rolul Harry Potter, care i-a adus in 2002 premiul Variety Club pentru Cel mai bun debutant. Focul, element dominant in harta sa natala, l-a inzestrat cu intuitie, energie, curaj, incredere in sine si entuziasm. Se dedica artei actoriceasti cu pasiune si plin de vointa, trecand prin foc si apa pentru a-si realiza visele si obiectivele, cu multa cutezanta si fara sa dea inapoi. Intre anii 2001 si 2011, actorul a realizat de opt ori, in tot atatea filme din seria Harry Potter, rolul titular care i-a adus recunoasterea mondiala si numeroase premii in diverse clasamente, intre care cele ale prestigioasei reviste Forbes, unde s-a clasat pe locuri de frunte. Dupa cel de al 5-lea film din seria Harry Potter, nativul ajunge in fruntea topului celor mai bogati adolescenti din Marea Britanie, surclasandu-l pe Printul Harry Windsor. Nativul a fost inzestrat de astre cu energie Masculina, fiind mai preocupat de actiune, decat de reflectie; este spontan si totusi profund. Ar fi gresit sa-l judecam pe nativ doar dupa seria Harry Potter; intre acestea, el a jucat in alte numeroase filme diferite roluri, fara ca acestea sa cunoasca insa renumele de care s-a bucurat acela. Este totusi o dovada concludenta ca nu a ramas ancorat in personajul respectiv, interpretand mereu si mereu, alte si alte roluri. Sa nu uitam ca actorul are doar 26 de ani si are o viata inainte spre a dovedi ca isi indeplineste predestinarile, ca si visele si sperantele, desi nu va fi usor, dupa atatea succese obtinute timpuriu, premii, recunoastere si onoruri. Ca nativ Leu, el straluceste in mod natural, ca un erou solar sau ca un cavaler din vremuri stravechi: demnitatea, simtul onoarei si generozitatea il insotesc neincetat: nativul are la activ numeroase actiuni si donatii umanitare si de caritate. Simtul artistic se manifesta si in scris, el publicand poezii sub pseudonimul de Jacob Gershon. Sa mai spunem ca la varsta de 16 ani a devenit cea mai tanara persoana care desi nu facea parte din familia regala, a avut un portret in National Portrait Gallery. Ca Leu tipic, nativul are o vointa puternica, un suflet bun, dar si defecte, insa moderate; vom exemplifica aceasta prin hotararea sa din anul 2010 care l-a facut sa opresca consumul de alcool din teama de a nu deveni dependent. Nativul – desi e foarte tanar – este o persoana inteleapta. El spune: “Sunt suficient de norocos sa am o cariera pe care o iubesc si o viata relativ cu picioarele pe pamant”. Nativul este dotat si cu simtul umorului; intrebat fiind daca el crede in magie, nativul a raspuns “Absolut! 100%!”, iar despre matematica el spune: “Prea multe numere asa mici pe o singura pagina”.

Psihologic vorbind, are o natura puternica si este sigur pe sine. Forta si nobletea sa trezesc in mod natural respectul celor din jurul sau, iar legitimitatea sa este de necontestat. Simtul onoarei, prestigiul si charisma sa, il pun in lumina reflectoarelor oriunde s-ar afla. Este mandru, bine intentionat, loial, generos, ambitios, creativ, increzator, plin de vitalitate, nobil, charismatic, intr-un cuvant: cuceritor. Toate acestea deriva si din coeficientul sau bioenergetic de 9,9, in tandem cu o culoarea albastru deschis, extrem de bine definita pe aura lui.

In dragoste este exigent si, desi e cam devreme sa vorbim despre asta, el isi va alege ca partenera de viata persoana cea mai stralucitoare, dar care sa-l admire fara rezerve; doreste un camin stabil si stralucitor, in care copii au o importanta esentiala. Dar pana atunci… mai este… caci are doar 26 de ani.

In numerologie, Calea Vietii sau Destinul nativului este influentat de numarul 3, care simbolizeaza comunicarea si creativitatea, si indica faptul ca ideile si realizarile personale sunt caracteristici importante ale destinului sau. Acest numar este legat de altruism, armonie, capacitatea de a avea initiative, precum si darul (talentul) de a trece prin toate tipurile de cunostinte si informatii. Este o persoana eminamente de comunicare, iar modul sau de a comunica cu publicul este arta actoriceasca. Este un tip deschis spre lume si se exprima excelent cand poate dovedi initiativa personala si imensa lui inventivitate. Creativitatea sa este la fel de mare ca nevoia de libertate, iar uneori este invidiat pentru ingeniozitatea sa care ii permite sa depaseasca voios orice obstacole. Este o personalitate despre care vom mai auzi.

In zodiacul chinezesc s-a nascut in Anul Sarpelui de Pamant, In China, Sarpele este asociat cu intelepciunea; nativul face parte dintre oamenii care reflecteaza atenti asupra deciziilor lor. Este o persoana stabila, care isi cumpaneste bine judecatile, luciditatea fiind una dintre calitatile sale predominante. Nativul reuseste sa pastreze distanta in toate circumstantele, iar acest lucru este sursa farmecului cu care toata lumea, inclusiv publicul, il crediteaza. Mai bine ca oricine, el poate obtine tot ce vrea, in propriul ritm si cu propriile metode; iar unii considera asta ca un fel de magie. In orice caz, este incontestabil ca are un talent remarcabil de a se juca cu emotiile publicului, dar si ale anturajului sau. Are o afinitate profunda cu elemental Pamant, care corespunde lui Saturn, culorii galben si numarului 5. Prin urmare, este realist, precaut si nu lasa nimic la voia intamplarii; obiectivitatea sa il fereste sa cada in capcane sau iluzii; nativul este o persoana linistitoare pentru cei din jur caci se bazeaza pe un puternic simt al realitatii.

Schita karmica

Nodul Nord in Varsator, in casa astrologica V, indica faptul ca in vieti anterioare nativul a avut un orgoliu puternic si era dominat de un sentiment de superioritate, iar realizarea misiunii sale karmice in viata prezenta depinde de gasirea unui ideal, caci adevarata implinire o va gasi numai in cadrul unei comunitati. Ca lectie karmica va avea de invatat debarasarea de snobismul din vietile trecute si integrarea in colectivitate. Nu vom mai spune decat atat: inca de la o varsta frageda, nativul a dorit sa faca parte din marea familie a slujitorilor scenei, iar integrarea sa in viata artistica s-a facut pur si simplu, lin si fara probleme. De asemenea, desi foarte tanar, nativul nu manifesta nici un fel de snobism, subaprecieri la adresa altora sau prejudecati; el este sobru, drept si intelept. Glumind, am zice ca “nu i s-a urcat la cap succesul”. Dar acest lucru este si foarte adevarat. Iar daca prima parte a vietii a fost destul de dificila, in cea de a doua parte, nativul nu va avea nici o problema in a deosebi aparentele de realitate. Karma sa este pe drumul cel bun…


Radu Botez – parapsiholog – Senior Editor
Co-autor a Ediţiei de colecţie: “Între psihologie şi parapsihologie” – click aici
www.parapsiholog.ro