Zeita de la Montreal
Portret parapsihologic

Cunoscuta pe intreg mapamondul, Nadia Comaneci, celebra gimnasta, s-a nascut intr-o dimineata de noiembrie, in ziua de 12 a anului 1961, intr-un mic orasel din tara noastra, am numit Onestiul judetului Bacau (care pe vremea aceea se numea Gh. Gheorghiu-Dej, dupa numele unui conducator comunist, iar strainatatea are grija mereu sa aminteasca aceasta).
S-a nascut intr-o zodie puternica; cu Soarele in Scorpion, nativa are o mare putere a vointei, caci nativii din zodia Scorpion nu sunt oamenii jumatatilor de masura; indiferent ce fac, fac cu hotarare si nu lasa neterminat. Aproape un copil, la 13 ani, nativa a dovedit din plin acest lucru: a avut primul succes major, obtinand 3 medalii de aur si una de argint, la Skien, Norvegia in 1975, iar la 14 ani devine steaua Jocurilor Olimpice de Vara din 1976 de la Montreal, Quebec. Este momentul dupa care este supranumita “Zeita de la Montreal”, iar revenita in tara devine cea mai tanara romanca distinsa cu titlul de “Erou al Muncii Socialiste”. Este demn de mentionat ca cele mai proeminente case astrologice din tema sa natala sunt Casa X si Casa XI. Daca cea din urma arata ca viata sociala este foarte importanta pentru nativa Comaneci, Casa a X-a indica, fara nici un dubiu un destin notabil: cariera, viata publica si ambitie puternica,trasatura dominanta la Nadia in raport cu aura ei: albastru deschis (coeficient bioenergetic de 9,8).

Aceasta ambitie a facut din ea prima gimnasta din lume care a primit nota 10 intr-o competitie olimpica, la care a cucerit 5 medalii de aur; ambitia a facut din ea una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX si una dintre cele mai bune gimnaste din lume, din toate timpurile, Nadia Comaneci fiind primul sportiv roman inclus in memorialul International Gymnastics Hall of Fame. Sa mai spunem ca planetele dominante in harta sa natala sunt: Jupiter-Marele Benefic, Venus-Micul Benefic si Saturn a carui seriozitate este recunoscuta. Ce “ursitoare” astrologice mai bune decat acestea ar fi putut avea? Si daca Venus in Scorpion indica sentimente puternice, pasionale si Jupiter in Varsator ii confera independenta, originalitate si activitati sociale extinse, Saturn este acela care a avut cuvantul hotarator; el i-a conferit seriozitatea, profunzimea, spiritul practic si ambitia, marea ei ambitie. Tot Saturn a inzestrat-o cu autocontrol si eficienta, predestinadu-i succesul sigur in indeplinirea scopurilor sale. Si nu este intamplator faptul ca semnul Scorpion este dominant in harta sa natala; acest fapt ii aduce nativei determinarea, aceea determinare care a calauzit-o de-a lungul timpului, dar mai ales intr-un moment crucial al vietii sale: cel din noaptea de 27/28 noiembrie 1989, cand a trecut ilegal granita, solicitand azil politic guvernului Statelor Unite.

Desi nu usor, de aici incolo viata ei s-a schimbat, urmeaza logodna cu gimnastul Bart Connor, apoi, in 1996 – casatoria cu acesta si, mai tarziu, micul lor fiu. Nadia Comaneci duce o viata sociala activa, implicandu-se in numeroase activitati de binefacere si nu numai, ea fiind co-proprietara Academiei de Gimnastica Bart Connor, Perfect 10 Production Company si Magazinului International de Gimnastica. In decembrie 2003 ii apare prima carte, intitulata “Letters To A Young Gymnast” (Scrisori catre o tanara gimnasta). Nadia Comaneci este o persoana de exceptie, cu un destin de exceptie. Iar portretul sau n-ar fi complet daca n-am aminti si in ce zodii se situeaza ea in alte horoscoape: in cel chinezesc este nascuta in Anul Bivolului de Metal, despre care se spune ca inspira prin comportamentul sau ferm, onest si echilibrat, foarte mult respect si inca mai multa admiratie. Si, nu-i asa, Nadia Comaneci a inspirat intotdeauna admiratia lumii intregi, caci a dovedit mereu responsabilitate si onestitate. In zodiacul Indiei este Turn, ceea ce ii confera gusturi artistice foarte dezvoltate, dovedite in cursul carierei sale. In zodiacul celtic este Castan, cu caracter pragmatic si cu un inalt simt al datoriei. Putina numerologie: nativa are numarul de destin 22 – numar maestru – care marcheaza marile destine. Caci Zeita de la Montreal are cu adevarat un destin de exceptie.

Schita karmica

Nativa are Nodul Nord in Leu, ceea ce arata ca intr-o viata anterioara a avut o dorinta nemarginita pentru independenta si a dezvoltat o forma de excentricitate si originalitate. Datoria sa karmica a fost aceea de a-si dezvolta latura creativa si de a se pune in slujba umanitatii, iar ea s-a conformat acestor cerinte, pastrand din vieti anterioare doar puterea magnetica cu care a retinut atentia intregului mapamond in timpul evolutiilor sale la aparate sau la sol. Ca semn de Apa, in vietile sale precedente, nativa nu a fost capabila sa-si controleze in mod satisfacator emotiile, posedand o karma legata de aceasta problema. Este evident ca si-a invatat lectia karmica; cine a urmarit evolutiile sale gimnastice, a putut observa controlul absolut pe care nativa il exercita asupra emotiilor sale. Intreaga sa viata de pana acum, arata ca nativa si-a indeplinit datoria sa karmica, iar daca nu-si va incarca de aici incolo karma, va putea pasi senina in viata viitoare. O merita cu prisosinta.

Radu Botez – parapsiholog
www.parapsiholog.ro
www.radubotez.ro
www.psychic-parapsychologist.com