Tranzitul lui Neptun in Pesti

Nascuta la 9 august 1963 in Newmark (NJ) SUA, Whitney Houston a murit la 11 februarie 2012 in Los Angeles, cu putin timp inainte de decernarea Premiilor Grammy. A fost nativa Leu, cu Soarele in semn de Foc, cu Luna in Berbec, alt semn de Foc si cu ascendent in Pesti, semn de Apa. Inafara de acestea, nativa a avut mult Foc in harta sa natala, ceea ce aduce o natura calda, iubitoare de distractie si, in plus, sa nu uitam ca Leii iubesc mult lumina reflectoarelor, iar ea era nativa Leu. Dar avea Luna in Berbec, ceea ce aprinde emotiile si rezulta o persoana nerabdatoare, predispusa la un comportament impulsiv si un temperament destul de dificil. In plus fata de multele elemente de Foc din diagrama sa, ea a avut ascendentul in Pesti, un semn de compasiune, cunoscut pentru dorinta sa de evadare din realitate si cel mai adesea asociat cu consumul de droguri. Si stim cu totii care era atitudinea ei fata de acestea…
Ascendentul in Pesti indica o femeie sensibila, spirituala, care comunica prin cantec, in care pune mult sentiment. Cu Soarele si Luna, ambele luminarii fiind in semne de Foc, au existat in viata ei multe turbulente, care au concurat in a crea numeroase conflicte in scurta ei existenta. Poate astfel se pot explica multele evenimente dureroase din viata ei, care au culminat cu moartea la numai 48 de ani. Este, de asemenea, interesant de notat aspectul Soarelui in cuadratura cu Neptun, un aspect asociat cu imaginatia, fantezia si dorinta de evadare din realitate. In timp ce aceste persoane sunt minunat de blande si iubitoare, ele sunt si imposibile, caci pentru a scapa de realitatea dura, ele se refugiaza in alcool sau droguri. Rezultatele analizelor toxicologice asupra mortii ei nu vor fi disponibile decat dupa mai mult timp, dar raportul preliminar indica o inecare accidentala cauzata de o combinatie fatala de medicamente si/sau alcool.
Daca ne intrebam de ce a murit acum, am putea raspunde ca Neptun, planeta care guverneaza substantele si vindecarea ranilor psihice, a inceput un ciclu de 14 ani in Pesti, casa 8 a lui Whitney Houston – a mortii si dependentelor. Neptun guverneaza zodia Pesti, semn de Apa, iar ea s-a inecat in cada de baie! Sa mai spunem ca, putin inainte de moartea ei, Saturn a intrat in retrogradare in Balanta, casa 3 a vocii si comunicarii, fiind posibil ca ea sa fi simtit o puternica anxietate cu privire la performantele ei publice viitoare; iar pentru a contracara aceasta temere a luat droguri. La fel, Pluton era in cuadratura cu Marte in momentul mortii ei, ceea ce provoaca o frustrare acuta; ca si Saturn in opozitie cu Marte, care presupune o mare disperare. Planeta-cheie in tema sa natala a fost Neptun in semn de Apa, in casa 8 a mortii.

Cu cateva zile inainte de moartea ei, Neptun a intrat in Pesti, adaugand inca una la colectia de femei remarcabile care au murit cand avea loc aceasta tranzitie a lui Neptun. Liz Taylor si Jane Russel au murit anul trecut, cand Neptun a facut prima sa incursiune in Pesti. Interesant de remarcat este si faptul ca pe tranzitii anterioare a lui Neptun in Pesti au murit de asemenea: Vivien Leight, Judy Garland, Nathalie Wood, Grace Kelly, Printesa Diana, Ginger Rogers si multe alte femei de renume international, actrite, dansatoare sau cantarete, ca si Whitney Houston.
Post Scriptum
Cel mai greu ii va fi insa fiicei sale, Bobbi Kristina, nativa Pesti, cu ascendent in Gemeni si Luna in Rac; dupa moartea mamei sale recuperarea ei emotionala va fi brutala. Ea a trait in umbra unor parinti dependenti si a suportat socul despartirii lor; va trebui sa caute suport in familie si, este de sperat ca il va gasi in bunica ei, Cissy.
POST P.S.
La trei ani dela disparitia lui Whitney Houston, fiica sa – Bobbi Kristina, in varsta de 22 de ani, a fost gasita in stare de inconstienta, cu fata in jos in cada de baie. Dupa 6 luni de zacut in coma, a decedat. Raportul medico-legal arata ca ea consumase un cocktail primejdios: marijuana, alcool, cocaina si morfina, gasindu-si sfarsitul in acelasi mod ca si mama sa – in cada de baie. Tatal ei, l-a banuit pe logodnicul ei Nick Gordon ca i-ar fi dat cocktailul mortal si ca apoi ar fi pus-o cu fata in jos in baie, ceea ce este putin probabil. Autopsia arata cauza mortii: apa combinata cu intoxicatia cu droguri mixte, care a cauzat pneumonie lobara si encefalopatie ischemica hipoxica, adica leziuni ale creierului cauzate de lipsa de oxigen. In ceea ce priveste modul in care a murit, daca a fost o moarte accidentala sau intentionata, raportul medico-legal a stabilit ca moartea ei a avut cauze nedeterminate. Asa ca oricine, poate sa banuiasca orice. Neptun-retrograd se afla in Scorpion, in semn de Apa; acelasi Neptun care i-a fost ei guvernator si fatidic mamei sale. Dar nimic nu mai are nici o importanta in fata mortii unei persoane atat tinere. Recuperarea ei emotionala nu a fost brutala, ci pur si simplu a fost… mortala.

Centrul de investigatii parapsihologice A.A.P.E.S.
Coordonator: Radu Botez (parapsiholog)
www.parapsiholog.ro