La 8 decembrie 1980, s-a stins din viata legendarul John Lennon, fondatorul, impreuna cu Paul McCarthy, George Harisson si Ringo Starr a celebrei trupe The Beatles, care a facut epoca in muzica internationala si astazi inca ramane nume de referinta in acest domeniu. Impuscat cu patru focuri de arma in spate, la ceas de seara (22,50) de un fan debilitat, in fata casei sale din New York, el a fost declarat mort la ora 23,07, la Spitalul de Urgenta. Se spune ca asasinatul a avut ca motiv lupta acerba pentru pacea cantaretului, dar si ca n-ar fi avut un motiv determinat, fiind doar actiunea unui dezechilibrat. Dar cauzele sunt… celeste. Sa vedem.

Predestinari

John Lennon s-a nascut in timpul razboiului, la Liverpool, la 9 octombrie 1940 si a primit la nastere numele de John Winston Lennon (dupa numele primului-ministru Winston Churchill). Mult mai tarziu el si-a adaugat si numele de Ono, dupa cea de a doua sa sotie. A fost nativ Balanta, guvernat de Venus, care a facut din el un tip venusian puternic, care a iubit pacea, frumusetea si armonia. Cu Soarele in aceasta zodie, nativul este obiectiv si echitabil, echilibrat si impartial, cu o puternica antipatie pentru orice fel de violenta sau dizarmonie. Luna in Varsator i-a conferit o personalitate detasata, unica si diferita, care a devenit un contestatar. Marte, de asemenea in Balanta, face din nativ un promotor activ al pacii, dreptatii si egalitatii. Mercur in Scorpion il face un ganditor profund, care merge la radacina tuturor lucrurilor, iar Venus si Neptun sunt planetele care confera nativului talentul muzical, artistic, componistic si scriitoricesc.

A fost muzician, cantaret, textier si compozitor, producator de discuri, actor si scriitor. A format prima sa trupa la 15 ani, iar la 18 a scris prima sa melodie, care ajunge hit pentru urmatorii cinci ani. La 19 ani formeaza trupa The Beatles cu care incepe o serie de turnee. Nativul nu era doar talentat, avea si umor. In 1963, cand a sustinut un show in fata reginei-mama si a celor din palatul regal britanic, el s-a adresat publicului: “…am nevoie de ajutorul dvs. Persoanele din scaunele ieftine, bateti din palme, iar ceilalti bateti din… bijuterii”. In 1964 debuteaza in SUA si pana in 1966 scrie doua carti. In 1965, componentii The Beatles au fost desemnati de regina Elisabeta ca membri ai Ordinului Imperial Britanic. Din 1966 pana in 1970 a urmat o activitate intensa, concerte, droguri si… declaratia lui John Lennon: “Suntem mai populari decat Isus”, ceea ce duce la arderea publica a discurilor lor in SUA, de catre Ku Klux Klan. Intre timp, nativul a scris povestiri, poezii si o piesa de teatru, jucata la Teatrul Old Vic, cu incuviintarea directorului artistic de atunci, sir Laurence Olivier.

Nativul a fost casatorit de doua ori, avand cate un fiu din fiecare mariaj. De cea de a doua sotie, Yoko Ono, s-a separat in 1968; despre aceasta autorul Albert Goldman a spus: erau … “epuizati de ani, de droguri, de munca, de caderi emotionale si de diete bizare. Dupa separare, n-au mai lucrat ca echipa, dar au comunicat constant; nu mai puteau trai impreuna, dar nici unul fara altul”.

Ziua nefasta

Din punct de vedere astrologic, in tema natala a lui John Lennon vom observa ca avea Soarele inconjunct cu Jupiter si Saturn, conjuncti. In mod traditional, inconjunctia este un aspect fara iesire, care poate fi caracterizat de cuvantele: profund negativ. In casa astrologica I, se aflau la acel moment Jupiter conjunct cu Saturn si Uranus, in Berbec si toate trei planetele erau retrograde. Ce este interesant este faptul ca in diagrama zilei mortii lui Lennon regasim din nou aceasta conjunctie. E adevarat ca Jupiter si Saturn sunt planete cu implicatii mai mult sociale, dar exista anumite persoane ale caror realizari rezoneaza si fascineaza publicul, ceea ce le confera o morala (Jupiter) si o autoritate (Saturn) deosebita. John Lennon era o astfel de personalitate. Aceasta influenta conjuncturala poate fi benefica (la nasterea sa) sau malefica (la moartea sa). Astrele si-au concentrat influenta asupra acestei conjunctii, sub deviza “aici si acum” (New York) pentru a elibera potentialul negativ, previziunea astrologica atentionand asupra uneia din cele mai critice zile pentru Lennon (8 decembrie) pentru locatia respectiva. (De notat ca aceasta conjunctie s-a implinit la 31 decembrie 1940, dar influenta sa a precedat evenimentul). De asemenea, este de semnalat Nodul Nord in Balanta la nastere, ceea ce inseamna autosacrificiu, si la fel, in casa astrologica VI, arata posibilitatea ca el sa fi avut o datorie karmica foarte mare, necesar a fi achitata printr-o boala foarte grea, un soc, o suferinta extrema. El a platit prin moarte.

Si inca ceva, in mod traditional, eclipsele sunt baze de predictie pentru unele evenimente mondene, ca fiind adevarate indicatoare celeste de evenimente viitoare; iar inaintea mortii lui Lennon au avut loc doua eclipse, una pe 16 februarie 1980 si alta pe 10 august 1980. De asemenea, in decembrie 1980 a fost Luna Noua doar cu o zi inainte de moartea sa, in stransa legatura cu sextilul Marte (arma de foc) cu Pluton (moarte); in acest orizont lunar s-a format canalul prin care energiile distructive au fost eliberate in locatia respectiva. Moartea sa a fost un eveniment de rezonanta in miscarile ciclice ale planetelor si influenta lor a fost hotaratoare; el n-a mai putut face nimic. (Asasinul sau a primit 20 de ani de inchisoare, iar motivele sale sunt tot neclare).
…Iar acum nimic nu mai conteaza: Lennon nu mai exista.
Ne-a ramas insa MUZICA sa.

Centrul de investigatii parapsihologice A.A.P.E.S.
Coordonator: Radu Botez (parapsiholog)
www.parapsiholog.ro