Michael Jackson s-a născut în Gary, Indiana-USA, la 29 august 1958, în zodia Fecioară şi a murit la doar 50 de ani, la 25 iunie 2009 în Los Angeles. Pe harta natală a celebrului cântăreţ, casa VIII, a morţii, era în Capricorn, ceea ce însemna că el ar fi trebuit să se stingă de moarte naturală, la adânci bătrâneţi. Tocmai această predestinare neîmplinită, ne-a făcut să încercăm în articolul de mai jos să aflăm de ce firul vieţii sale a fost tăiat atât de brusc şi neaşteptat.

S-a stins o stea…

Cerul inimii noastre s-a înnourat brusc la 25 iunie 2009 când, aflat la reşedinţa sa din Los Angeles, Michael Jackson a plecat dintre noi, lăsându-ne trişti, cu sufletul gol şi cu lacrimi în ochi. E drept că în mare mărinimia lui, nu ne-a lăsat singuri; el ne-a lăsat parte din sufletul lui de copil: muzica sa.

Predestinări

Eternul Copil care a fost Michael Jackson a urmat, până la un punct, toate predestinările sale. Puternică influenţă a familiei sale (casa III în Rac; Soarele în casa IV), ataşamentul faţă de mama sa, în care avea încredere, i se confesă şi care l-a susţinut în destinul lui ambiţios, ca şi problemele generate de asprimea tatălui (opoziţia Soare – Luna), toate erau scrise în stele. Ca şi imaginaţia să fecunda, inspiraţia şi emotivitatea, pe care el a exploatat-o din plin în plan profesional (sextilul Soare – Neptun). Jupiter în casa V l-a făcut să iubească joacă în viaţă, cum jocul scenic i-a purtat paşii (vezi celebrul “moonwalk”) spre succes în carieră. Venus în casa III l-a făcut să-i placă tot ce-i frumos şi decorul amuzant; vezi faimosul Neverland creat de el. Astrele i-au predestinat cariera artistică şi el a împlinit-o că nimeni altul; toată energia lui a fost pusă în slujba muncii (Marte în casa XII); profesia i-a consumat întreaga sa capacitate de dăruire, muzica lui ne-o spune şi astăzi. Chiar cei trei copii au fost pre-vazuti de Lună în Peşti; dar, tot acest tranzit vorbeşte şi despre dezagremente datorită sensibilităţii excesive, neliniştii şi nervozităţii sale. Spiritul scenic riguros i l-a conferit Saturn în Săgetător, şi tot el este responsabil de perseverenţă, metoda şi efortul său continuu pentru reuşita profesională, fără să mai vorbim despre marele său talent nativ. Conjuncţia Jupiter – Neptun arata marea lui generozitate şi altruism; sunt cunoscute sumele enorme obţinute din turnee şi înregistrări, pe care el le-a donat persoanelor în dificultate şi organizaţiilor caritabile. Michael Jackson era un visător, un mare Copil. El şi-a urmat predestinările şi, în mod normal, cu casa VIII în Capricorn, urma să primească o moştenire şi să aibă o moarte naturală, la bătrâneţe. Dar…

…Regele a murit!

Dacă astrele au fost atât de generoase în privinţa morţii sale şi i-au prezis o moarte naturală de bătrâneţe, de ce să fi murit el mult mai devreme? Căci despre moştenire ştim deja că nu el a primit-o, ci noi, căci nouă ne-a lăsat comoara muzicii sale; iar bunurile pământeşti – copiilor lui. Dar el a fost nativ Fecioara care, potrivit astrologiei medicale, are organele de asimilaţie foarte sensibile, fiind predispus la anemie, intoxicaţii şi insomnii. De asemenea, potrivit aceleaşi surse, el ar fi trebuit să dezvolte simţul măsurii, mai ales în ceea ce consumă. Era semn Mutabil, plin de nelinişti, de pesimism şi de o adâncă emoţionalitate , puternică dar interiorizata. Se ştie că Michael Jackson era profund focalizat asupra sănătăţii sale, dar, din păcate, nu a făcut altceva decât să o deterioreze cu obstinaţie. Însă toate astea nu puteau constitui un motiv care să ducă la sfârşit; da, dar erau un motiv foarte puternic pentru el să ia tot felul de medicamente şi, cine ar fi putut să i se împotrivească, dacă în ziua morţii sale Uranus în casa I arată că el nu a suportat nici o contrazicere şi că era gata pentru orice risc. În ziua morţii sale, Saturn în Fecioara arata clar pericolul cauzat de abuzul de medicamente; ori el luă anestezice puternice în cantităţi impresionante; ca şi careul Venus – Ascendent care aviza asupra pericolul exceselor şi a depresiei. Şi el nu avea alături pe nimeni, căci prietenii lui erau mai mult interesaţi, decât sinceri; poate doar pe medicul personal, care… dormea.

Presupuse cauze ale morţii…

Sunt de luat în considerare, două ipoteze. Una ar fi aceea a greşelii doctorului Murray (şi care, eventual, să poată fi regăsita în predestinarea acestuia); să zicem că administrarea de către acesta a Diprivanului sau Propofol, cum i se mai spune, şi lipsa de supraveghere (medicul dormea), au dus la scăderea dramatică a tensiunii şi apoi la moarte. Dar, mai nou, potrivit cotidianului The Sun, se spune că în timp ce medicul dormea, Michael Jackson s-a trezit şi a cerut unui asistent al acestuia o injecţie cu Demerol, care să-i fi grăbit sfârşitul. Aceasta este una dintre ipoteze. Cea de a doua ipoteză poate avea cauze, am putea spune, astrologice; căci orice astrolog ştie că astrele predispun, dar cel care-şi poate făuri destinul, schimbând în bine prevestirile fatale sau în rău pe cele favorabile, este omul. Adevăraţii iniţiaţi nu cred în oarbă fatalitate, şi asta pentru că, se ştie, avem la îndemână un instrument de mare preţ: liberul – arbitru, posibilitatea de a alege. Michael Jackson era un Copil; emotivitatea sa, precaritatea sănătăţii sale, ritmul vieţii şi efortul depus în trecut, dar şi în vederea viitorului concert de la Londra, ca şi multiplele operaţii la care s-a supus, nu i-au permis să aleagă corect. Ştim că nu s-a lăsat în voia sorii, dar grijă pentru sănătatea să nu era îndreptată pe drumul cel bun; liberul sau arbitru a ales abuzul de medicamente. Poate fanii săi vor sări în sus; staţi blânzi: nu-l învinuim, mai ales ţinând cont de viaţă pe care a dus-o, şi care, contrar aparenţelor, n-a fost uşoară. Dorim doar să subliniem – a câta oară? – că degeaba „scri” în horoscop că vei fi scriitor faimos, atât timp cât tu nu vrei să înveţi să scrii! Şi că, degeaba „scrie” în horoscop că vei avea avea o viaţă lungă şi o moarte naturală, dacă tu alergi cu 200km/h pe motocicletă! Sau… iei anestezice  „cu pumnul”!.. Şi iată, aceasta e a doua ipoteză.

Există şi altă posibilitate?…

Dar… răul s-a produs! Este prea târziu şi, cumva, o impietate să ne oprim asupra morţii sale mai mult decât asupra operei sale. Şi, ar mai fi ceva: Michael Jackson spunea cândva soţiei sale dintâi, Lise-Marie Presley, că ar vrea să moară ca idolul sau, Elvis Presley. Având în vedere zvonurile care circulă despre probabilitatea ca acesta să fie încă în viaţă, haideţi să ne imaginăm că şi Michael Jackson încă trăieşte. Căci este cert, un adevăr: ca şi Elvis, Michael trăieşte în inimile noastre, ale tuturor, prin muzică să!

Centrul de investigaţii parapsihologice A.A.P.E.S.
Coordonator: Radu Botez (parapsiholog)
www.parapsiholog.ro