Portret parapsihologic

Nascut in Bucuresti, la 23 august 1948, pruncul care primea numele de Andrei Gabriel Plesu avea sa devina scriitor si eseist, estetician si istoric al artei, stilist al limbii romane. Inca de la nastere avea sa se bucure de imprejurari astrale care vor dovedi in timp ca va deveni o personalitate importantata. Si iata de ce: despre acest nativ se poate spune ca este o adevarata “personalitate de cuspida”, si anume este nascut in cuspida Leu-Fecioara (19-25 august), care cuprinde un amestec de aspecte caracteristice semnelor zodiacale adiacente, Leul si Fecioara. Acest interval pune in evidenta natura inflacarata, energica, preponderent agresiva a Leului in amestec cu natura rationala, meticuloasa si discreta a Fecioarei (coeficient bioenergetic de 9.6 – culoare aura: albastru deschis).

Fiecare personalitate “de cuspida” se defineste printr-un anumit grad de conflictualitate interioara, cauzata de influentele diferite ale celor doua semne adiacente; iar in cazul fericit al cuspidei Leu-Fecioara, intre caracteristicile telurice, practice ale Fecioarei si cele intuitiv-explozive ale Leului se creeaza o dinamica armonioasa de care beneficiaza din plin nativul, deoarece beneficiaza in plus si de patronajul lui Mercur, promotorul gandirii, care diminueaza intrucatva excesul de pragmatism al Fecioarei, nativul dovedindu-se mai selectiv. Astfel, el absolva Liceul “Spiru Haret” si Facultatea de Arte Plastice – Sectia Istoria si teoria artei – ca sef de promotie. Casa astrologica X, a onoarei, pozitiei sociale si relatiilor cu statul era ocupata la nasterea sa de Soarel, Luna si Mercur, ceea ce l-a predestinat sa fie responsabil, concentrat pe implinirea scopurilor si pe profesie, sa fie o persoana competitiva. Pluton in casa IX il predestineaza sa fie o persoana inspirata, interesata intens de cunoastere, filosofie, calatorii. Iar asta a fost si bine si rau: bine, pentru ca intre anii 1975-1977 a fost bursier Humboldt la Universitatea din Bonn, iar intre 1983-1984 bursier la Universitatea din Heidelberg si rau, pentru ca in 1982, nativul a fost exilat la Tescani si i s-a luat dreptul de semnatura, fiind demis de la Institutul de Istoria Artei unde lucra ca cercetator, ca urmare a implicarii sale in ceea ce regimul comunist a numit “afacerea Meditatiei Transcedentale”, de fapt o inscenare tipica acelor vremuri. De fapt, aceste limitari si obstacole fusesera mentionate in tema sa natala de Soarele aflat in conjunctie cu Saturn la data nasterii sale. Dar tot Soarele, de data aceasta in sextil cu Uranus, ii predestineaza o cariera stralucita datorita inteligentei, originalitatii, intuitiei si creativitatii. Astfel, dupa 1989, nativul infiinteaza institutul de studii avansate “New Europe College”, revista culturala “Dilema”, acceptand in diverse perioade unele functii publice, ca ministru al culturii, ministru al Afacerilor Externe, membru CNSAS sau consilier prezidential. Tot el este cel care a initiat si transformat Muzeul de istorie PCR in Muzeul Taranului Roman. Ca scriitor a obtinut un important succes de stima si de public prin volumele sale. Astrele i-au favorizat si viata personala, nativul fiind casatorit din 1972 si avand doi copii.

Alte sisteme divinatorii

In zodiacul chinezesc este nascut in Anul Sobolanului de Pamant, unde elementul Pamant ii confera inteligenta, eficienta, intelepciune, spirit practic si simt strategic. Prezenta lui energica, manierele sale maiastre de convingere ca si sociabilitatea sa innascuta il recomanda ca fiind o personalitate captivanta si foarte interesanta. Idealul sau de viata este sa aiba in permanenta o viziune corecta, exacta, asupra diferitelor probleme de viata cu care se confrunta.
In zodiacul celtic este Curmal; are talent de strateg, spirit aventuros si optimism. Ezitarile si amanarile nu sunt pentru el si trece imediat la actiune. Nu este un egoist, dimpotriva, isi rasfrange generos stralucirea asupra prietenilor si cunostintelor. Stie ca nimeni altul sa insufle entuziasm celorlalti.
In zodiacul Indiei este Urs, generos cu prietenii, incantat de tot ce vede, curajos si sanatos.
Numerologie. Nascut in ziua de 23 a lunii august, nativul este condus de numarul 5 (2+3=5), dar si de planeta Mercur. Mercur reprezinta iuteala gandirii si schimbarii, calitati amplificate la Personalitatea de cuspida, care este nativul Andrei Plesu. Indiferent care sunt loviturile aspre pe care le-a primit de la viata, el este predestinat sa-si revina iute si, mai ales, sa progreseze. Ceea ce s-a si intamplat…
Tarot. Arcana majora a tarotului care poarta numarul 5 este V-Papa. Trasaturile conferite de aceasta arcana sunt siguranta de sine, absenta indoielii si corecta interpretare.

Schita karmica

Nativul are Nodul Nord in Taur si are o karma din cele mai grele. S-a nascut cu un puternic sentiment de culpabilitate si are o mare dorinta de purificare. In vieti anteriaoare, firea sa patimasa i-a rasturnat echilibrul si l-a pus in situatii dificile, iar el a manipulat pe multi din interes; este posibil sa fi fost implicat in evenimente tragice. In viata actuala s-a nascut pentru a fi un sprijin solid pentru ceilalti; are datoria karmica sa puna in plan secundar setea de cunoastere si tot ce face sa subordoneze altruismului si bunavointei. Trebuie sa invete lectia karmica a stapanirii impulsurilor si instinctelor pentru a putea lua decizii corecte. Munca de creatie este misiunea sa pentru aceasta viata.

Radu Botez – parapsiholog
www.parapsiholog.ro
www.radubotez.ro
www.psychic-parapsychologist.com