Dalai Lama – Tenzyn Gyatso
Analiză parapsihologică

Tenzyn Gyatso este doar unul dintre numeroasele nume ale celui de al 14-lea Dalai Lama al Tibetului, care s-a nascut la 6 iulie 1935 sub zodia Rac. Nativul este nascut sub dominatia Lunii care ii confera o personalitate sociabila, dar in acelasi timp este rezervat si misterios, radiind un farmec aparte si un anume magnetism dublat de caldura si delicatete sufleteasca. Constelatia confera nativului o viata plina de miscare, agitata, inconstanta, energica, participativa si intreprinzatoare si, daca privim viata lui Dalai Lama, vedem ca a urmat predestinarea intru totul. La varsta de 2 ani este pus sa aleaga dintre obiectele expuse, pe cele care i-au apartinut in viata anterioara (se spune ca Dalai Lama s-a reincarnat de 13 ori); la 4 ani este recunoscut drept al 14-lea Dalai Lama; la 5 ani paraseste satul natal pentru a-si incepe educatia monahala; la 15 ani este proclamat conducatorul tibetanilor, liderul spiritual si politic al Tibetului; iar la 24 de ani pleaca pe jos in exil, in India. Daca am privi numai cele de mai sus si ar fi de-ajuns ca sa vedem ca si-a urmat predestinarea. Dar el continua sa urmeze drumul trasat de astre…

Dupa stabilirea exilului in India, incepe o serie de calatorii in toate colturile lumii, facand cunoscute principiile budhismului, problemele Tibetului si militand neincetat pentru pace; astfel ca in anul 1989 ii va fi conferit Premiul NOBEL pentru Pace. Cu un gust dezvoltat pentru calatorii, caci este o fire curioasa si dornica in permanenta de a vedea si de a se instrui, Dalai Lama ajunge in S.U.A. unde ii va fi conferita cea mai inalta distinctie – Medalia de Aur a Congresului S.U.A. Are un fin simt al observatiei, este generos, un excelent consolator si ingrijitor al sufletelor; nativul poseda o memorie de exceptie si multa intuitie; intr-un cuvant, este inzestrat. Literatura ii este de asemenea la indemana, nativul dand lumii scrieri valoroase si pline de intelepciune.

Zodiacul chinezesc arata ca este nascut in Anul Mistretului de Lemn. Este o persoana demna de incredere, de ajutor si este onest; una dintre virtutile sale esentiale este independenta intelectuala. Nativul evita manevrele necinstite si uneltirile, sinceritatea sa statornica fiind recunoscuta. De asemenea, detesta toate formele de ipocrizie, impotriva carora lupta; cu toate acestea nu agreeaza luptele gratuite sau incercarile fara sens. Isi asuma responsabilitatile si deciziile luate, confruntandu-se curajos cu consecintele lor, bune sau rele. Este capabil de o determinare neclintita si nici un obstacol nu-l poate opri. Are un caracter sociabil si evita sa faca altora ce nu i-ar place sa i se faca lui, o alta calitate a sa fiind bunatatea, insotita de generozitate. Are o afinitate profunda cu elementul Lemn, care in China corespunde lui Jupiter, culorii verde si numarului 8, care este o cifra norocoasa. Nativul are pe Jupiter in casa V, ceea ce arata ca dedicarea este pentru el o nevoie vitala, iar generozitatea – un dar natural. Nativul este sensibil la armonia vietii si este echilibrat in toate. Are abilitati creative si intuitive: vioiciunea si imaginatia lui merg mana-n mana cu sentimentul realismului, ceea ce il impiedica sa urmareasca obiective himerice. Este un bun diplomat si foloseste acest dar care  favorizeaza succesul eforturilor sale. Are multa putere de convingere.

Numerologia ne arata ca Destinul sau, drumul in viata, este influentat de numarul 4. Este un destin care presupune eforturi sustinute, lucrari de lunga durata, dar  si realizari concrete. Calea poate sa para un pic plictisitoare, dar este foarte promitatoare, cu conditia ca nativul sa demonstreze tenacitate, loialitate si rabdare, ceea ce nativul a dovedit intotdeauna, mai ales ca are si un coeficient bioenergetic generos de peste 9,8 si o culoarea calda (dubla,galben-verde) in aura sa. Are calitati metodice si ordonate, trecand prin toate etapele cu succes; persistenta este una din calitatile lui majore. Departe de a cadea in capcana alegerii caii celei mai usoare (ba, dimpotriva!), se confrunta cu problemele ivite cu mult calm si luciditate. Desi evolutia necesita o lunga perioada de timp, nativul alege munca si efortul constant, care deschid usa spre succes. Drumul sau in viata se bazeaza pe efortul sau constant si pe mentinearea aceleiasi directii imuabile.

Zodiacul arboricol arata ca este Brad, inzestrat cu inteligenta si cu o mare capacitate pentru studiu. Bun analist, nativul reuseste cel mai adesea sa epuizeze fortele adverse prin increderea de nezdruncinat in justetea drumului ales in viata. Iar drumul vietii sale a fost mereu jalonat de idei marete: pacea, budhismul si Tibetul!

Schita karmica

Nativul are Nodul Nord in Capricorn, in casa a VII-a; Jupiter este retrograd in Scorpion, in casa a V-a, iar Saturn-retrograd in Pesti, in casa a IX-a. Sunt doar cateva elemente karmice, care insa traseaza o schita karmica destul de precisa, dar  mai ales, arata datoria sa karmica legata de spiritualitate. Daca in vieti anterioare s-a comportat ca o persoana imatura, in viata prezenta a trebuit sa invete lectia karmica a asumarii responsabilitatilor. Daca in vieti anterioare a dispus de informatie spirituala pe care nu a stiut sa o foloseasca sau a folosit-o in mod incorect, in viata prezenta el a trebuit sa-si construiasca un sistem propriu  de valori, care sa-l ajute la raspandirea informatiei spirituale in mod just. Daca in viata anterioara a mers pe o cale spirituala gresita, in viata prezenta el a experimentat pe sine intelegerea profunda a spiritualitatii. A trebuit sa invete lectia karmica a corectitudinii, a gandirii spirituale corecte, a altruismului, fara orgolii si fara egoism. Daca privim cu atentie informatiile astro-karmice ale nativului, dar si viata si activitatea sa de pana acum, putem crede ca el stie ce i-au predestinat astrele, stie ca acestea sunt lucruri bune si stie ca trebuie sa urmeze predestinarea. Iar el chiar asta face…

*Citeste si “Dragostea si intalnirile karmice”aici.

Dedicatie pentru toti cititorii revistei:


Radu Botez – parapsiholog – Senior Editor
Co-autor a Ediţiei de colecţie: “Între psihologie şi parapsihologie” – click aici
www.parapsiholog.ro