Analiza parapsihologica

In memoriam 1929-2019

Nascuta la 10 august 1929, in Tighina, apreciata actrita de teatru, film si televiziune, Tamara Buciuceanu-Botez este nativa a zodiei Leu. Pozitionarea Soarelui in zodia Leu i-a conferit nativei vitalitate, o vointa puternica, generozitate si multa-multa creativitate. Pe langa acestea, Soarele a daruit-o cu un spirit ambitios si i-a predestinat o mare popularitate, de care se bucura acum din plin. Dar cum a ajuns nativa la aceasta popularitate? Este vorba despre o buna predestinare, caci si Mercur era in Leu la nasterea sa, ceea i-a predestinat o cariera in domeniul creatiei, mai precis actoria, cu sanse mari de popularitate datorita talentului personal. Tamara Buciuceanu-Botez este cel mai bun exemplu de nativ care nu numai ca si-a urmat bunele predestinari, dar a facut totul ca acestea sa se implineasca. Dotata de Mercur cu gandire artistica, de Luna in Balanta cu simt estetic si de apreciere a artei, nativa studiaza intre anii 1948-1951, intai la Institutul de Teatru “Vasile Alecsandri” din Iasi, apoi la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L.Caragiale” din Bucuresti.

Cel mai iubit “Isoscel”

Cu Soarele ca guvernator al zodiei sale si cu Marte in Fecioara, care a dotat-o cu energie canalizata pe munca si cu dorinta de perfectiune, dupa absolvire, actrita a pornit hotarata sa cucereasca sufragiile si inimile publicului. Si… a reusit! A jucat roluri importante in teatru, film si televiziune, iar personajul sau emblematic, cel care a facut deliciul multor generatii, a fost rolul profesoara Isoscel, cel mai iubit “isoscel”, din filmul “Liceeni”. Cu Mijlocul Cerului in Leu si Soarele in casa X, a faimei si succesului in cariera, dar si datorita conjunctiei Soarelui cu Mijlocul Cerului, actrita a dovedit pe langa talent si multa ambitie, dar si concentrare pe scopuri precise; astfel a dobandit faima publica si dragostea si aprecierea unui imens public de toate categoriile. A jucat pe scenele marilor teatre din Capitala: Teatrul National, Teatrul de Comedie, teatrele Bulandra si Giulesti s.a., dar si in provincie in multe turnee, iar la Nationalul din Iasi a interpretat-o pe celebra Coana Chrita. Conjunctia lui Mercur cu Neptun i-a conferit o puternica imaginatie creativa si multa sensibilitate artistica, iar trigonul Venus-Ascendent a dotat-o cu apreciere pentru arta, abilitati muzicale si artistice, gratie si armonie in exprimare, calitati care au ajutat-o sa obtina celebritate si popularitate din partea publicului.

O stea cu “Steaua Romaniei

Steaua comediei romanesti, Tamara Buciuceanu-Botez, una dintre cele mai apreciate actrite din generatia de aur a actorilor romani, a implinit in august 2014 frumoasa varsta de 85 de ani, dar si 62 de ani de activitate in slujba scenei, a camerelor de filmat si de televiziune. Recunoasterea intregii ei activitati artistice a venit odata cu conferirea celei mai inalte distinctii a statului roman: Ordinul National “Steaua Romaniei” in grad de Cavaler. Potrivit comunicatului de presa al Administratiei Prezidentiale, aceasta importanta distinctie i-a fost conferita “in semn de inalta apreciere, pentru remarcabilele interpretari artistice sustinute pe cele mai importante scene din tara, pentru dragostea, daruirea si talentul de care a dat dovada in promovarea artei teatrale”. Si iata cum predestinarile de faima ale astrelor devin realitate. Dar dragostea si pretuirea publicului raman totusi cele mai importante…

Alte predestinari… implinite

Zodiacul chinezesc arata ca nativa este nascuta in Anul Sarpelui de Pamant, ale carui trasaturi definitorii sunt inteligenta si agerimea. Semnul Sarpelui este considerat ca oferind cel mai mare procent de oameni puternici dintre toate semnele zodiacului chinezesc, iar actrita a dovedit ca este puternica in intreaga ei cariera. Este important sa stim ca pe langa tact si bun-simt, Sarpele este dotat cu mult umor foarte gustat de ceilalti, ceea ce a facut-o pe actrita absolut remarcabila in mediul actoricesc.
Zodiacul druidic arata ca este Plop; cu inteligenta si mult bun-simt, ea si-a trasat drumul in viata cu gratie si calm, chiar daca a fost supusa si incercarilor. Dar nu si-a exteriorizat niciodata grijile si nu s-a plans, aratand lumiii latura ei senina si o veselie dezinvolta.
Zodiacul floral, zis “al doamnelor”, o arata a fi o superba Floarea-Soarelui. Fara nici legatura cu floarea careia îi apartine, culoarea aurei este la fel (coeficient bioenergetic – pozitiv – de 9,8 ).
Este dinamica, expansiva, placuta, plina de umor, iar felul ei de a fi ii confera un anume magnetism in raza caruia vor intra multi. Si… publicul s-a lasat subjugat de acest magnetism.
Superbe predestinari – magnifice impliniri!

Scurta schita karmica

Cu Nodul Nord in zodia Taur, nativa a avut in viata anterioara multa neliniste, fiind vesnic nemultumita. Firea sa patimasa i-a stricat echilibrul sufletesc si a pus-o deseori in situatii dificile. In viata prezenta, actrita a avut de invatat lectia karmica a realizarii linistii si armoniei in jurul ei, iar umorul ei a ajutat din plin la insusirea acestei lectii. Misiunea sa pentru viata prezenta, datoria karmica, a fost munca de creatie. Iar aceasta misiune a fost indeplinita cu brio, actrita stingandu-si datoria karmica prin intreaga ei activitate.


Radu Botez – parapsiholog – Senior Editor
Co-autor a Ediţiei de colecţie: “Între psihologie şi parapsihologie” – click aici
www.parapsiholog.ro