Caracterizare psihoastrologica

Nascut la 9 mai 1939 in Brasov, cunoscutul om de afaceri Ion Tiriac, fost jucator profesionist de tenis si jucator de hochei, s-a nascut sub zodia Taur, o zodie puternica, bine infipta (ca doar este semn Fix) cu picioarele pe Pamant, element de care apartine. Fiind influentat de energia Yin, polaritate pasiva, nativul este introvertit, imaginativ si discret, fiind o persoana profunda si inteleapta, care nu agreeaza lucrurile zgomotoase si ostentative. Desi zodia sa este guvernata de planeta Venus, in tema sa natala trei sunt planetele care joaca un rol de prima marime, numite planete dominante, si acestea sunt: Marte, Soarele si Pluton. Marte ii confera energie si entuziasm: cu Marte atat de puternic in diagrama sa, pentru nativul Tiriac actiunea, vointa si capacitatea de “a face” nu sunt cuvinte goale. Asa se face ca intre anii 1958-1964 il gasim jucator de… hochei in echipa Romaniei, cu care a participat la Jocurile Olimpice de Iarna de la Innsbruck si la campionate mondiale. Este activ, dinamic, dispus sa lupte, curajos si mereu dispus sa mute muntii din loc, chiar daca riscurile sunt parte din actiunile pe care le incepe cu determinare. Influenta lui Marte il face sa accepte provocarile si astfel, in anul 1970 castiga impreuna cu Ilie Nastase turneul de… tenis de la Roland Garros. Fiind campion si in materie de eficienta, pentru nativul Tiriac urmeaza un lung sir de turnee castigate in tandem cu Ilie Nastase, dar si alaturi de alti mari tenismeni, ca Guillermo Villas sau Adriano Panatta. A fost component al echipei de Cupa Davis, disputand trei finale alaturi de Nastase. Cu Pluton ca dominanta in diagrama sa, nativul este o persoana magnetica si puternica, care isi exercita influenta asupra celorlalti, pur si simplu pentru ca energia sa vitala este prea puternica pentru a ramane in interior. Frontiera dintre mandrie si vanitate este slaba, dar nativul a avut mereu grija sa nu o depaseasca, pastrandu-si nobletea inimii, care este o parte din farmecul sau. O alta planeta dominanta in tema sa este Soarele. El simbolizeaza vointa, magnetismul, simtul onoarei si al demnitatii. Nativul Ion Tiriac este o fiinta solara; el detine toate calitatile carismatice si pe cele de conducere; caldura si puterea de convingere pe care le detine il tin departe de meschinarie. Se bucura de o gandire elevata, care il poate duce departe. De altfel, el a ajuns deja foarte departe; calitatile conferite de Soarele dominant l-au propulsat ca presedinte al Comitetului Olimpic Roman (1998-2004), a fost decorat cu Ordinul Muncii cls. I-a si este primul roman care a intrat in lista Forbes a miliardarilor lumii, fiind nominalizat pentru admiterea in International Tennis Hall of Fame, alaturi de nume grele din tenis.
Culoarea galben,dominanta aurei, il inzestreaza cu un stil grav si serios, dar si calitati solide: o vointa puternica si, uneori, duritate. Viziunea pe termen lung, simpul datoriei, precum si ambitia sa, nu sunt afectate de acele miscari derizorii sau haotice care ii tulbura pe cei mai putin stabili decat el,asta si datorita coeficientul sau bioenergetic de 9,3. Cu semnul Taur atat de puternic dominant in diagrama sa, el primeste cea mai importanta calitate pe care o confera acest semn: aceea de finantist desavarsit. Astfel ca, inzestrat cu toate aceste calitati, dupa ce se retrage din activitatea sportiva, nativul devine omul de afaceri de mare succes, cariera care incepe in 1982, cand devine managerul oficial al tanarului de 16 ani, Boris Becker, care manageriat de Ion Tiriac devine o stea a tenisului mondial. Ca majoritatea semnelor de Pamant , nativul este eficient, concret si nu prea emotional; asa se face ca urmeaza diverse afaceri care ii rotunjesc fondurile si, incet-incet, el devine miliardarul de astazi. Are spirit practic, tenacitate si rabdare, si se pricepe de minune sa construiasca un imperiu financiar.

Calitatile dobandite prin nasterea sub zodia Taur: constructiv, stabil si senzual, ca si bunul-gust, simtul estetic si bunele manierele, toate acestea contribuie la farmecul si puterea sa de seductie. Nativul a fost casatorit si are mai multi copii, caci astrele arata ca sub aspectul sau rezervat si rece, este sensibil cand e vorba de dragoste; credincios, atent, tandru, comportamentul sau sentimental se deosebeste de cel din viata zilnica. O inima de aur bate sub aspectul sau dur si auster…
Vom intregi portretul psihoastrologic al nativului, adaugand ca numerologia arata numarul sau de destin ca fiind 9. Nativul este condus de setea de realizari si viata il impinge in mod constant sa-si testeze limitele ego-ului; stie sa-si largeasca orizonturile, iar destinul sau se bazeaza pe altruism si devotament. Drumul vietii il obliga permanent sa invete, sa-si imbogateasca experientele si sa avanseze constant. Arata prea putin interes pentru frivolitatile umane, socializarii sau desertaciunilor sociale. In zodiacul chinezesc este nascut in Anul Pisicii de Pamant (din nou Pamant!); este diplomat, stie cum sa evite orice posibile atacuri si nu se implica in confruntari lipsite de sens. Linistea sa ascunde o determinare de nezdruncinat si vointa de a nu permite nimanui sa-i influenteze deciziile sau sa se amestece in intimitatea sa. Puterea sa se afla in stabilitatea sa; moda, tendintele sau obstacolele nu pot depasi vointa sa neclintita de a trai in conformitate cu certitudinile sale interioare. Stuful se indoaie, dar nu se rupe! Aceasta este subtilitatea si puterea unei feline; calitati pe care nativul Ion Tiriac le are cu prisosinta…

Schita karmica

Karma semnelor de Pamant este legata de jocul experientelor terestre; muncesc din rasputeri, construiesc, dar uneori pierd din vedere sensul spiritual al activitatii lor si uita sa se intrebe ce beneficiu le poate aduce aceasta. Nativul are datoria karmica de a se instrui tocmai in acest domeniu, de a infige bine picioarele pe pamant; a fost poate prea eteric sau prea cerebral si agitat in viata precedenta, iar in aceasta viata trebuie sa primeze temeinicia, stabilitatea. Cu Nodul Nord in Scorpion, dorinta sa de a poseda, de a stapani bunuri terestre este legata de dorinta de a intelege dimensiunile lumii materiale si de a se integra in acestea. In trecut si-a dezvoltat consecventa si puterea, pe care le va putea folosi acum in momente dificile. Lectia karmica pe care trebuie sa o invete este acceptarea valorilor spirituale; trebuie sa schimbe scara de valori si sa puna elementele spirituale inaintea celor materiale.


Radu Botez – parapsiholog – Senior Editor
Co-autor a Ediţiei de colecţie: “Între psihologie şi parapsihologie” – click aici
www.parapsiholog.ro