Portret psihoastrologic

S-a nascut la 15 mai 1973, in orasul Sfantu-Gheorghe, Laura Codruta Lascu, cea pe care – acum – o cunoaste intreaga suflare din Romania, caci din 2013 este procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie. Nativa intr-o zodie puternica, in Taur, este curajoasa, ferma, dar si rabdatoare; are o minte constructiva, practica si calma, dar si abilitati de aflare a sentimentelor si motivatiilor; are abilitati de cercetare (Luna in Scorpion). Desi gandeste incet, gandeste sigur si este foarte energica. Ca multi-alti nativi Taur, pe care ii intalnim in posturi-cheie (vezi: fondatorul Facebook-click aici sau Ion Tiriac-click aici), nativa iubeste munca si are o judecata corecta (Mercur in Taur). Dotarile astrelor sunt completate de ea prin studii: intai cele preuniversitare la Medias, care ii prilejuiesc practicarea baschetului, sport prin care a castigat impreuna cu echipa un titlu de vice-campioana europeana, apoi intre 1991-1995 la Facultatea de Drept din Universitatea Babes-Bolyai Cluj, urmand – probabil – profesia tatalui, procuror. Dupa absolvire, nativa ocupa un post de procuror in Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu. Mintea si intelectul serioase, ordonate, calculate si gandirea precisa, rationala (Saturn in Gemeni) ii aduc nativei in 2006 postul de Procuror General al Romaniei pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Devine astfel prima femeie si cel mai tanar Procuror General al Romaniei, precum si singurul functionar care a detinut aceasta functie pe toata durata mandatului sau. Constiincioasa si un foarte bun organizator, nu va pierde vremea ci va trece hotarata la asumarea responsabilitatilor si sarcinilor ce-i stau in fata (Saturn in casa X). Cu o disciplina de fier, buna pentru relatiile cu publicul si proiecte de organizare, cu inspiratie bine utilizata, sistematic (Saturn trigon cu Uranus), dar mai ales cu dorinta ferma de a lupta pentru corectitudine (Luna trigon Marte), nativa este numita in anul 2013 ca procuror-sef al DNA. Este omul potrivit la locul potrivit, astfel ca in februarie 2016 este numita din nou in acest post, in baza rezultatelor pozitive obtinute. Sub conducerea sa, DNA a facut progrese notabile in lupta anticoruptie la nivel inalt, progrese apreciate nu numai de Comisia Europeana, ci si de mas-media straina (BBC, The Guardian). Dar in harta sa natala (horoscop) astrele i-au mai predestinat ceva nu chiar placut; inconjunctia Uranus-MC care arata ca lucrurile legate de slujba si cariera pot produce tensiune si stari nedorite. Si chiar asa se intampla. O acuzatie de plagiat nedovedita a fost respinsa, dar acuzatia se repeta; o incercare nereusita de intimidare, din partea unor presupusi agenti Mossad si altele poate, vin sa adevereasca predestinarile astrale. Dar ea merge inainte cu calm si rabdare, ca orice Taur care se respecta. Sa lamurim problema numelui: Laura Codruta Lascu, devine Kovesi dupa casatoria (2002-2007) cu Eduard Kovesi; dupa divortul amiabil de acesta, nativa pastreaza numele ex-sotului.

Psihologic vorbind, nativa are o personalitate puternica, generoasa, este mandra si uneori incapatanata. Ii place sa fie in posturi de conducere, caci responsabilitatile nu sunt o problema pentru ea. Este o fire ambitioasa si ii place sa munceasca din greu pentru a-si indeplini sarcinile. Nativa isi iubeste cariera si reputatia, avand relatii armonioase cu cei din aceeasi profesie. Are insa tendinta de a domina, ceea ce poate aduce probleme, tensiuni si stres, dar carora ea le face fata cu brio, datorita rabdarii si calmului sau. Are un coieficient bioenergetic destul de mare (9,4) si un tandem cromatic in aura : Verde (predominant) – Rosu (secundar). Nativa se incadreaza bine si confortabil in slujba sa, dar uneori pare prea preocupata de aceasta, in detrimentul vietii personale.

In zodiacul chinezesc, este nascuta in Anul Bivolului de Apa, ale carui trasaturi definitorii sunt autoritatea si stabilitatea. Elementul Apa ii confera nativei: tenacitate, tact, modestie, iscusinta si intuitie. Un nativ Bivol cum este ea, are o fire calma, linistita si rezervata; este foarte muncitoare si tenace. Da dovada de multa responsabilitate si onestitate; ea nu risca niciodata nimic, fiind imaginea personificata a stabilitatii. In general este o fire linistita si suporta multe din partea celorlalti. Este un conducator foarte bun, are o memorie excelenta si un sange rece remarcabil. Ati recunoscut-o pe Laura Codruta Kovesi?

In zodiacul indian este Elefant: epiderma sa tabacita rezista la multe intepaturi (aviz detractorilor sai) caci ea, cu multa rabdare, isi atinge scopurile oricat de grea ar fi calea aleasa, pentru ca ii place profesia sa.

In zodiacul celtic este Castan, a carui trasatura definitorie este simtul manifest al dreptatii. Are un simt al datoriei ce o recomanda a fi un dusman intransigent al tuturor celor ce incalca legile scrise si nescrise ale convietuirii umane. Ce e scris in astre se adevereste…

In numerologie, are numarul de destin – 4. Este o viata de munca si realizari concrete, un drum ce favorizeaza succesul prin munca si efort sustinut. Acest destin permite o reusita solida, comporta putine riscuri, dar nimic nu este obtinut cu usurinta. Calitatile necesare pentru asumarea sa, sunt: dragostea de munca, rigoarea si perseverenta, pe care nativa le are din plin.

Schita karmica

Uranus-retrograd si Pluton-retrograd in horoscopul sau, arata ca nativa face parte dintr-o generatie inclinata spre divorturi, lucru dovedit de realitatea vietii prezente. Ambele planete in Balanta, arata ca nativa a pricinuit in vieti anterioare multa suferinta celor din jur prin nehotararea sa. In viata prezenta, pentru a-si indrepta greselile din viata anterioara, ea are de o lectie karmica ce ii cere sa atace problemele spinoase in mod frontal; o alta lectie karmica fiind aceea de a invata sa nu faca nici un fel de compromisuri, perfectionandu-si neincetat conduita morala.Construirea unei existente solide, cu accent pe indeplinirea responsabilitatilor ce ii revin, este alta lectie karmica pe care ea a trebuit sa o invete. Privind tabloul vietii sale de pana la varsta actuala, putem observa ca nativa este pe cale de a-si achita datoria karmica, prin insusirea rapida a acestor lectii karmice; si, mai ales, prin aplicarea lor in viata si profesia actuale.

Radu Botez – parapsiholog
www.parapsiholog.ro
www.radubotez.ro
www.psychic-parapsychologist.com