Portret psihoastrologic

Mircea Radu Badea pe numele sau intreg, s-a nascut la 24 februarie 1974, in Bucuresti, sub semnul zodiacal Pesti, care este guvernat de Jupiter si Neptun. Acesti co-guvernatori ai zodiei sale i-au predestinat acestuia, Jupiter un caracter sincer si intelept, iar cel de al doilea, Neptun, i-a favorizat puterea creatoare si simtul artistic. Prin urmare, in mod intelept, el a urmat cursurile Colegiului de Informatica “Tudor Vianu” si apoi Academia de Studii Economice. Dar influenta lui Neptun l-a indreptat mai tarziu catre o cariera de prezentator tv, actor de film si jurnalist. A debutat in 1993 la Radio Total, iar in televiziune a debutat in 1994 la Tele 7 abc, impreuna cu Teo Trandafir. Au urmat apoi: Realitatea TV, Pro TV, Prima TV si Antena 1 si Antena 3, unde presteaza si astazi. Cuplul care prezenta “Teo si Mircea Show” incepand din 1994 s-a despartit in anul 2000, Teo mergand la Pro TV, iar Mircea la Antena 1, unde a prezentat o emisiune nocturna impreuna cu Oreste Scarlat Teodorescu. Ca ziarist, nativul a publicat in “Jurnalul National”. De la mijlocul lui 2016, devine prezentator la Antena 3, in emisiunea “Esential”, realizand in acelasi timp o emisiune la “Radio ZU”, iar seara “In gura presei”.

Ca semn dual, nativul Pesti desi se prezinta ca o persoana calma, linistita, este plin de contraste si incertitudini. Este predestinat sa aiba idei nobile si elevate, dar forta de a le pune in aplicare nu este chiar pe masura lor. Uneori, de-a lungul vietii va fi pus in imprejurari foarte neplacute, dar iese din ele datorita bunei sale intuitii. Sa ne amintim zbuciumul lui cu celebra afacere a fabricii de chibrituri, idee buna de afacere onesta; dar vom vedea ca el s-a comportat ca un veritabil nativ Pesti care, exacerbat de mlastina din mediul de afaceri, a renuntat la ea. Nativii Pesti stralucesc in domeniul artistic, zice predestinarea. Mircea Badea straluceste pe micul ecran (sa nu uitam succesul cu emisiunea-pamflet “In gura presei”), dar el n-a ocolit nici cariera artistica; a patruns, inca timid, in lumea filmului si este de presupus ca in timp isi va imbogati filmografia, aratand ca poate mai mult.

Predestinarea spune ca cei nascuti in zodia Pesti nu sunt foarte inzestrati pentru sport; asi zice ca nu este cazul lui Mircea Badea, care mai intai ne-a uimit cu celebrul sau “spagat”, apoi cu campaniile sale impotriva sedentarismului si, in general, cu activitatea lui sportiva pe care nu o neglijeaza. Predestinarea mai spune ca nativii Pesti nu sunt cei mai buni soferi. Ei bine, aici nativul se conformeaza predestinarii si ca sa ne arate ca este un bun nativ Pesti, el declara ca mai “buseste” din cand in cand propria masina.

Nativii Pesti sunt foarte idealisti si imaginativi, pot fi lesne raniti si adesea se complac in postura de victima. Nici Mircea Badea nu face exceptie El este foarte ingenios in munca sa, dar deseori se hazardeaza in speculatii nesigure si riscante. Latura sa intelectuala este fara repros, insa cea care ii joaca feste este latura emotionala, doar e semn dual. Luati-o ca pe un defect, dar Pestii nu detin arta de a se pune in valoare; desi este constient de valoarea sa, nici nativul nostru nu detine aceasta arta, dar va putea sa o deprinda daca isi va reprima latura emotionala si o oarecare tendinta spre fatalism.

In viata personala, nativul este un tatic fericit: impreuna cu Carmen Bruma are un baietel superb.

Psihologic vorbind, nativul este o persoana solitara tocmai pentru ca rar este inteles de ceilalti si se teme ca va fi ranit, datorita imaginatiei sale foarte vie si intuitiei fara gres. Cu toate astea, nativul are o personalitate magnetica si puternica, un punct de vedere constructiv si optimist in viata, precum si abilitati creative bine inspirate. Cromaticul aurei este dublu ; galben predominant,pozitiv (85%) – argintiu secundar (15%) – spectru energetic neutru. Deasemenea, are un coeficient bioenergetic foarte mare de 10,4.

Succesul sau se datoreaza atitudinii ambitioase si practice fata de cariera; nativul are o disciplina originala, buna pentru relatiile cu publicul; el se prezinta distinct, ingenios, original si cu o vointa puternica. Prezinta, de asemenea, o puternica armonie intre personalitate, cariera si reputatie. La fel, nativul acorda o importanta deosebita familiei, creativitatii si sanatatii.

In zodiacul chinezesc este nascut in Anul Tigrului de Lemn. Elementul Lemn ii confera generozitate, dinamism, capacitate de convingere si simt moral, dar si posibile defecte ca nerealismul sau nestatornicia. Trasaturile esentiale ale nativului sunt agresivitatea (verbala in cazul lui Mircea Badea) si spiritul de lupta; iar idealul in viata: sa fie multumit de sine si stimat de ceilalti.

In zodiacul Indiei este Perla ale carei aparente dure cu care se inconjoara sunt inselatoare, el avand in realitate nevoie de armonie si afectiune. Gama lui de sentimente este foarte variata si nuantata ( ca tot vorbeam mai sus de latura sa emotionala!).

In numerologie, destinul sau este condus de cifra 2, care favorizeaza asocierile si casatoria. Acest destin comporta nenumarate viraje, iar reusita vine odata cu timpul, daca nu cumva in mod neasteptat datorita ajutorului acordat de cineva. Calitatile necesare pentru asumarea acestui destin sunt: diplomatia, rabdarea si echilibrul, pe care nativul trebuie sa le cultive neincetat.

In Tarot, nativul este reprezentat de arcana VI-Indragostitii, care pe vremuri se numea “Optiunea”. Aceasta arcana face trimitere la o decizie necesara, care nu are decat foarte putina sau chiar nici o legatura cu iubirea. In domeniul profesional, centrul de greutate al arcanei se afla in plan decizional, iar in planul constiintei, arcana arata ca numai daca nativul ia decizii fara compromisuri, pe care sa le poata sustine cu toata fiinta, va gasi calea spre o traire profunda si aducatoare de fericire.

Schita karmica

Este posibil ca in viata anterioara, nativul sa fi avut o cariera tot in sfera comunicarii, caci mintea agera, luciditatea si capacitatea de a intelege rapid si usor le-a pastrat si in viata prezenta. Daca in trecut a facut compromisuri din cauza lipsei de moralitate, in viata prezenta, una dintre lectiile sale karmica este aceea de a invata sa nu faca niciodata compromisuri, pentru a nu-si incarca inutil datoria karmica. O alta lectie karmica este aceea de a invata sa se impuna si de a nu depinde de altii. Solutia o poate gasi numai pe cale afectiva si prin renuntarea la mintea limpede, cerebrala. Grea lectie…

NOTA. Cu multi ani inainte ca CNA-ul (prin reprezentantul sau) sa-i numeasca pe Mircea Badea si pe Radu Banciu – “doi mascarici”, Mircea Badea spunea intr-un interviu, citez: “Poate unii s-ar simti lezati de o asemenea caracterizare, dar mie mi se pare absolut senzational sa poti sa fii un mascarici, unul autentic. Pentru ca nu toata lumea poate. Nu stiu de unde abilitatea aceasta, parintii nu mi-au cultivat-o… Poate eu insumi sa o fi facut, pentru ca sunt un mare fan de-al meu. De aceea, nu ma iau in serios niciodata. Asta nu inseamna ca n-am demnitate. Iar demnitatea pe care mi-o asum si mi-o afisez e interpretata, de cele mai multe ori, drept aroganta. Dar pe mine nu ma deranjeaza parerea celor din jur”. Folosit la adresa celor doi in sens peiorativ, termenul capata alte valente la Mircea Badea, caci de cele mai multe ori, dintre multele personajele care evolueaza pe scena vietii, aparentul mascarici poate fi singurul care are demnitate. Si ar mai fi ceva; in loc sa spuna ca este un nativ Pesti tipic, Mircea Badea spune “Am un obiectiv: sa fiu obiectiv”. Frumos obiectiv!

*Citeste si “Carmen Bruma – nascuta in Anul Sarpelui de Foc” – aici.


Radu Botez – parapsiholog – Senior Editor
Co-autor a Ediţiei de colecţie: “Între psihologie şi parapsihologie” – click aici
www.parapsiholog.ro