Portret parapsihologic
In memoriam 4 iulie 1960 – 12 ianuarie 2020

Cunoscuta prezentatoare si moderatoare tv, Cristina Topescu, s-a nascut in Oradea, la 4 iulie 1960, in zodia Rac, guvernata de Luna. Pentru inceput, sa vedem ce influente a primit nativa de la acestea: Soarele in Rac i-a conferit sensibilitate, afectivitate, o buna memorie si o imaginatie activa, dar si inclinatii artistice, care aveau sa o ajute in cariera. Luna (in Scorpion) i-a predestinat personalitatea ferma, curajoasa, dar sensibila emotional, ca si emotii energice si (din nou!) imaginatie profunda si puternica. Daca ar fi numai acestea, si tot am intelege cum a tinut ea piept vietii atat de zbuciumate; dar tema sa natala spune mult mai multe…

Se stie ca nativa este fiica celebrului comentator sportiv, Cristian Topescu, si s-ar putea crede ca asta i-a asternut un “covor de roze” dinainte. Ei bine, poate ca da, poate ca nu, dupa cum vom vedea. Cu cele conferite de Mercur in Leu, adica o minte creativa, nobila si voioasa, expresiva si generoasa, dar si certe inclinatii artistice, micuta si-a inceput cariera devreme, caci intre anii 1970-1979 apare in diverse emisiuni de televiziune, iar apoi urmeaza Facultatea de Limbi straine in Bucuresti, sectia engleza-italiana. Este un bun inceput de viata, dar care nu va dura, caci Saturn in opozitie cu Soarele ei natal – intervine cu obstacole si limitari. Dupa 1979, cand mama sa pleaca definitiv in Germania, iar tatal sau intra in dizgratia autoritatilor comuniste*), nativa intampina numeroase dificultati in a-si gasi de lucru; da meditatii, face corectura la “Contemporanul”, scrie la revista “Cinema” sau traduce filme pentru video, orice pentru a se putea intretine, caci nativei ii place sa munceasca din greu pentru a-si atinge scopurile (Venus in casa X). Dar Saturn nu doarme si ce va fi fost mai greu, abia de acum urma sa se intample. In urma refuzului ei elegant de a deveni membra de partid, i se interzice vizita in Germania la mama sa bolnava si, ca urmare, nativa hotaraste sa fuga din tara. Este prinsa si petrece cateva luni in inchisorile comuniste; dupa ispasirea pedepsei, nativa este eliberata din arest la timp pentru a participa la Revolutia din Decembrie ’89.

Cu energia puternica, determinata si perseverenta conferita de Marte in Taur, nativa revine la prima dragoste – televiziunea: intai in Televiziunea Romana, iar mai apoi isi leaga numele pentru mult timp de cel al postului PrimaTV, ca principal prezentator de stiri. Dar in horoscopul sau erau inscrise nu numai pericole, ci si deziluzii (Luna in conjunctie cu Neptun): in 2013 se inscrie in PSD si paraseste postul Prima TV, sperand ca poate fi de ajutor celorlalti din aceasta postura. Sperante desarte, caci isi da seama ca este nevoita sa se implice in actiuni confuze (Marte in opozitie cu Neptun) si ca nu acesta este drumul de urmat; prin urmare, se reintoarce la prima iubire si o regasim ca moderatoare de succes a emisiunii tv “Dincolo de stiri” la Antena 3. Nativa este necasatorita, fara copii, desi rezerva ei de afectiune este imensa; ca si dorinta de a imbunatati lumea (Pluton in casa XI), ea fiind in stare sa-si sacrifice resursele in scopuri filantropice (Neptun in casa II). Si nu in ultimul rand, sa nu uitam ca nativa face parte din generatia cu Uranus in Leu si Pluton in Fecioara, generatie care a avut de infruntat o teribila schimbare de sistem, in acelasi timp fiind generatia care cauta perfectiunea si puritatea.

Psihologic vorbind, nativa este o persoana atractiva, afectuoasa si generoasa, cu emotii rafinate de intelect si atractie pentru arta. Este placuta, politicoasa, agreabila, diplomata, are un simt estetic rafinat; iubeste libertatea si independenta. Si nu in ultimul rand, Jupiter-Beneficul i-a conferit capacitatea de a dobandi succes in activitatea de comunicare. Are un coieficient bioenergetic de peste 9,9 si o culoare in aura tripla (Argintiu-Galben-Rosu) tipica celor care manifesta o acuta dorinta de constiinta spirituala.

In zodiacul chinezesc, s-a nascut in Anul Sobolanului de Metal, ale carui trasaturi definitorii sunt: energia si spiritul cuceritor. Nativa are mult farmec si este foarte agreata oriunde se duce. Prezenta sa energica, manierele sale maiastre, ca si sociabilitatea, o recomanda ca fiind o personalitate captivanta si foarte interesanta. Calitatile sale sunt: hotararea, fermitatea, rezistenta, tenacitatea si spiritul de independenta.

In zodiacul celtic este Mar, amabil, si atent fata de ceilalti. Nativa este o fire singuratica, dar generoasa, care nu pastreaza nimic in mod special pentru sine. Este o inteleapta, care nu incearca nici un moment sa demonstreze ceva, sau sa-i impresioneze pe ceilalti si totusi caracterul sau impresioneza in mod placut.

In zodiacul floral este Albastreaua, care ne evoca o fire profunda si sensibila, care este consecventa in sentimente si atasamente.

In numerologie, numarul destinului sau este 9. Acest destin simbolizeaza cautarea unui ideal sau a realizarii unei vocatii si promite multe ocazii si experiente variate. Calitatile necesare pentru asumarea acestui destin 9, sunt: intelegerea si consacrarea, sensibilitatea si spiritul deschis, ca si… curajul. Ori, nativa a dovedit ca le are din plin.

In Tarot, arcana a patra (dupa ziua de nastere 4 iulie) reprezentativa pentru nativa Cristina Topescu este IV-Imparatul (sau IV-Stapana, in unele sisteme de tarot). Arcana Majora IV simbolizeaza luciditatea, simtul ordinii, responsabilitatea si modul de actiune pragmatic. Arcana IV o arata pe nativa ca avand disciplina, concepte clare, staruinta si hotarare, putere si obiectivitate, responsabilitate.

Schita karmica

In vieti anterioare, este posibil ca nativa sa fi petrecut mult timp in inchisoare, iar in viata prezenta a retrait vechile spaime. A vazut atunci multa suferinta in jurul sau, iar acum este foarte sensibila la emotii. Daca in trecut n-a stiut cum sa-i aline pe ceilalti, in viata prezenta trebuie sa invete lectia karmica a unui ajutor util si concret. Cea mai importanta sarcina karmica este pentru ea analiza sentimentelor prin prisma unei drepte judecati, ceea ce o poate ajuta in stingerea datoriei karmice.

*) Intr-unul din comentariile sale sportive la singurul post de televiziune care exista pe atunci, Cristian Topescu a deplans interdictia pusa sportivilor romani de a activa in sportul profesionist de performanta din strainatate, ceea ce poate duce la plafonare. Dupa numai cateva ore de la incheierea emisiei, el a fost suspendat, primind interdictia de a mai comenta activitati sportive in mas-media. Decizia a venit direct de la “Cabinetul 2”, cum era numit biroul sotiei lui Ceausescu. Aceasta nutrea o invidie ascunsa si bolnavicioasa pe popularitatea lui Topescu si pe faptul ca era atat de cunoscut, respectat si indragit (pe drept!) de tot poporul roman. De teama reactiei acestui popor, ea l-a lasat in pace, dar pretextul acelui comentariu nu putea fi scapat si ea a reactionat! Topescu – nu. Calm si detasat, el a aparut a doua zi pe culoarele Televiziunii Romane imbracat in uniforma de ofiter (era membru al Clubului Sportiv “Steaua”, pe atunci al Armatei Romane), intuind ca ea n-ar fi indraznit “sa ridice mana” asupra unui ofiter al acesteia. Colegii, masinistii, actorii si invitatii l-au aplaudat in semn de solidaritate.

Radu Botez – parapsiholog
www.parapsiholog.ro
www.radubotez.ro
www.psychic-parapsychologist.com