Gabriela Vrânceanu-Firea
Caracterizare Parapsihologica

Pentru o perioada de 4 ani, daca nu intervine nimic intre timp, Capitala Romaniei o va avea ca Primar-general pe Gabriela Vranceanu-Firea, prima femeie-primar a Bucurestiului. Nascuta la 13 iulie 1972, la Bacau, ea este nativa Rac, zodie aflata sub dominatia astrului noptii – Luna, care guverneaza impulsurile naturale si confera o sensibilitate aparte, favorizand caracterul intuitiv. Alternanta constanta a fazelor Lunii ii face pe cei nascuti in Rac persoane foarte sensibile, care in nici o imprejurare a vietii nu raman deoparte sau indiferente. Vom vedea pe parcursul acestei analize ca nativa n-a fost niciodata o persoana indiferenta si ca, dimpotriva, ea s-a implicat foarte serios in toate domeniile in care a activat si a avut numeroase intiative, la diverse niveluri. Zodia Rac este semn Cardinal, iar cuvantul-cheie al cardinalitatii este: activitate. Racul simbolizeaza elementul Apa in forma sa cea mai autentica; iar pentru nativii Rac primeaza emotionalul; profunzimea emotiilor lor ii defineste a fi oameni foarte seriosi. Cat priveste acest aspect, nativa Gabriela Vranceanu-Firea a dovedit in totul seriozitatea: in privinta studiilor (a urmat Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti si este doctorand in economie la Academia de Studii Economice Bucuresti), ca si in privinta carierei sale (reporter, redactor, realizator, prezentator si moderator la diverse posturi de radio si televiziune; dar si ca director editorial de la infiintarea “Saptamanii Financiare” si pana in 2008 cand devine director general al acesteia; din 2009 conduce firma INTACT Advertising si este director al ziarului “Financiarul” si al revistei “Felicia”). De unde se poate vedea ca nativa urmeaza cu pricepere predestinarea zodiei sale care arata ca nativii Rac sunt inclinati catre sectorul finante si obtinerea unei pozitii economice stabile. De altfel, Mercur in Leu, in casa XII, in sextil cu Venus si cu Saturn arata care sunt “instrumentele” conferite de astre pentru a implini predestinarea: o minte creativa, nobila, expresiva si generoasa, folosita in activitati sociale; buna comunicare si interes pentru reforme sociale, gandire profunda, respect pentru onestitate si etica. Cu aceste calitati conferite de astre, Gabriela Vranceanu Firea a fost intre 1999-2000, secretar de Stat, sef al Departamentului Comunicare in guvernul Mugur Isarescu, al carui consilier si purtator de cuvant al Guvernului a fost.
Saturn in casa IX ii predestineaza nativei idealuri si principii tratate serios si logic, buna memorie, minte profunda si bine organizata. Soarele in casa X arata ca nativa se simte bine in pozitii de conducere si pentru ea responsabilitatile nu constituie motiv de ingrijorare; este preocupata de reputatia personala si onoare. In acelasi timp, Mercur prin cele doua sextile sus pomenite, aduce nativei talent literar solid si abilitati muzicale, pe care ea le-a “tradus” prin scrierile sale, in versuri, proza, eseuri social-economice si un roman (este membru al Uniunii Scriitorilor din 2002); dar si un album de muzica populara realizat impreuna cu Simona Gherghe. Venus în trigon cu Uranus ii aduce o fire vesela, sclipitoare, plina de surprize; este populara, spontana si atragatoare. Romantica si sensibila, agreeaza rafinamentul, distinctia si atmosfera destinsa. Datorita influentei exercitata de Luna, nativa are gustul innascut al elegantei; este intotdeauna imbracata cu gust, chiar daca nu dupa ultima moda. Este casatorita cu Florentin Pandele, primarul orasului Voluntari.
Uranus in Balanta i-a insuflat nativei tendinta de stimulare a schimbarilor si, dupa o cariera indelungata in domeniul comunicarii, nativa s-a indreptat – firesc, am zice – catre viata politica: din 2012 este membru al P.S.D., senator de Ilfov din acelasi an si purtator de cuvant al grupului P.S.D.; apoi, membru al Comisiei pentru Cultura si Media din Senat, vice-presedinte al Comisiei Comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru relatia UNESCO si, iata, acum a fost aleasa ca Primar-general al Bucurestiului. Sa mai spunem ca in anul 2000 a fost distinsa cu Ordinul national “Steaua Romaniei” in grad de ofiter. Nativa se bucura si de alte aspecte pozitive conferite de conjunctura astrala in care s-a nascut: ea este sensibila, generoasa, spirituala si… norocoasa. Este dotata cu pricepere pentru munca precisa si bine organizata, minutioasa si ingrijita. Pentru ca este constanta si are doza de incapatanare a zodiei sale, ea obtine o stralucita reusita profesionala si nu se poate plange de succes in viata si cariera, care ii este asigurat.
Vointa, tenacitatea si seriozitatea au facut din ea o premianta la scoala vietii!

Alte sisteme divinatorii

In zodiacul chinezesc, nativa este nascuta in Anul Sobolanului de Apa, unde acest element confera tenacitate, tact, modestie, iscusinta, intuitie si capacitatea de a-i influenta pe ceilalti. Trasaturile definitorii ale nativei Sobolan sunt energia si spiritual cuceritor. Ea are mult farmec si e foarte agreata oriunde se duce. Prezenta energica, manierele maiastre de convingere, ca si sociabilitatea innascuta o recomanda a fi o personalitate captivanta si foarte interesanta. Este o fire muncitoare, care imbina aceasta calitate cu o mare agerime; foarte sociabila, se imparte cu o viteza uluitoare intre activitatile casnice si cele sociale.

In zodiacul celtic este Brad. Foarte inteligenta si cu o mare capacitate pentru studiu, nativa Brad este si un bun analist; austera, nativa impune prin tinuta sa.

In zodiacul mayas, „sirul celor 18 pietre pretioase”, dupa data zilei sale de nastere, este Smarald; iata predictia acestuia: are parte de scoala vietii dura si se maturizeaza repede. Inteligenta si dinamica, va avea succes in dragoste si cariera.

In numerologie, cei nascuti in zi de 13 iulie sunt condusi de numarul 4 (1+3=4) si de planeta Uranus. Desi numarul 13 este pe nedrept considerat ghinionist, el este un numar puternic, care contine responsabilitatea de a-i folosi cu intelepciune forta si puterea perseverentei. Deoarece zodia Rac este guvernata de Luna, nativii acesteia trebuie sa-si controleze sentimentele impulsive. Gabriela V.F. are si o alta caracteristica tipica celor nascuti in ultima decada a zodiei : intotdeauna pornesc de la zero, fiind firi sociabile si cu un deosebit spirit de observatie si analiza.

Aura: Principal – Rosu (74 %);
Secundar – Violet (26 %).
Coeficient bioenergetic: 9,3.
Datele psihometrice indica o persoana care nu aloca timp aiurerilor duplicitare. Intotdeauna, cei cu aura dubla, sunt orientati spre o tinta precisa, chiar daca (uneori) pot fi impulsivi si neiertatori.

In Tarot, arcana a 13-a este XIII-Moartea, ceea ce ii sperie pe multi, insa aceasta este – de cele mai multe ori – interpretata gresit, ca avand legatura cu moartea fizica, lucru total inexact. Arcana XIII-Moartea semnifica abandonarea trecutului pentru a creste dincolo de limite, prin metamorfoza si, de asemenea, semnifica noi inceputuri.

Schita karmica

Nativa are Nodul Nord in Capricorn, ceea ce inseamna ca de-a lungul a mai multe vieti anterioare ea s-a impotrivit maturizarii, cerand tuturor sa o trateze ca pe un copil care are nevoie de ajutor, de o totala daruire emotionala si afectiva. In viata prezenta, sarcina sa karmica este maturizarea si asumarea raspunderii faptelor sale si a responsabilitatilor. Situat in casa astrologica IV, Nodul Nord indica necesitatea de a dezvolta in aceasta viata sfera comunicarii si a cunoasterii; nativa trebuie sa abordeze viata in mod logic, rational si pragmatic, caci este dotata cu spirit managerial. Cele de mai sus se constituie in lectie karmica de invatat in viata prezenta. Ori, observand parcursul de pana acum al vietii sale familiale, sociale si profesionale, putem sa concluzionam ca nativa Gabriela Vranceanu-Firea si-a insusit cu brio aceasta lectie karmica.


Radu Botez – parapsiholog – Senior Editor
Co-autor a Ediţiei de colecţie: “Între psihologie şi parapsihologie” – click aici
www.parapsiholog.ro