RADU BANCIU – om de presa

S-a nascut la 16 martie 1970, cel pe care il cunoastem ca fiind Radu Banciu, jurnalist roman. La data nasterii sale, Soarele se afla in zodia Pesti, dar el este un nativ Pesti atipic, dupa cum vom vedea. Guvernatorii acestei zodii sunt Jupiter si Neptun; prima i-a adus un caracter sincer si intelept, iar cea de a doua favorizeaza puterea creatoare si da un puternic impuls iubirii spirituale. Nativul din zodia Pesti are un caracter complex si contradictoriu, de obicei, impartit intre doua tendinte opuse. Mercur in Pesti i-a conferit nativului mintea intuitiva, subtila, receptiva si ganduri imaginative. Semnul Pestilor are nevoie de o mare autodisciplina pentru a depasi un fel de autodistrugere nativa. Ei bine, nativul nostru a gasit in sine aceasta autodisciplina, care, dupa copilaria petrecuta in Medias, iar apoi in Targu Mures, i-a purtat pasii spre Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, unde a absolvit Facultatea de Litere. Ba, mai mult, este posesorul unei diplome eliberata de Camera de Comert si Industrie din Paris, Franta, unde a urmat un curs de turism si industrie hoteliera. Cu toate acestea, in 1998 s-a mutat la Bucuresti, unde a devenit jurnalist de sport; intai la Prosport, apoi la Eurosport din 1998 pana in 2008, apoi la radio si din 2008 la Sport.ro pana in 2011, cand a ajuns la B1TV, unde il gasim si in prezent, la “Lumea lui Banciu”. Si toate acestea datorita lui Marte in Taur la data nasterii sale; pozitie care i-a conferit nativului o energie puternica, determina si perseverenta, pentru a-si implini scopul, care era, citez “… vreau sa fac presa”. Jupiter in Scorpion l-a facut o persoana increzatoare in sine, dar si agresiva; comentariile sale sunt adesea controversate, stilul agresiv si limbajul de multe ori ofensator; Scorpionul il face sa degaje magnetism si-i confera talentul de a cerceta si a investiga. Putine sunt caracteristicele de nativ Pesti, pe care sa ni le arate; sunt insa altele, induiosatoare, care il arata pe nativul Radu Banciu a fi un bun familist si un tata iubitor, ceea ce, daca n-ar fi atat de bine ascuns de el, ar dovedi ca este cu adevarat un nativ Pesti.

Psihologic vorbind, nativul are o fire schimbatoare; este cand optimist, cand foarte pesimist. Are multa imaginatie, o memorie foarte buna si o intuitie puternica. Este loial familiei si casei. Are sentimente sensibile si emotii puternice. Cariera sa in domeniul comunicatiilor (jurnalism in presa scrisa, radio si tv), este predestinata si favorizata de astre, iar nativul are puterea de a impresiona prin gandirea sa originala si talent; buna educatie ii asigura succesul profesional. Atunci, de unde comentariile sale atat de acide? Este neindoios ca Marte-razboinicul in opozitie cu Jupiter-beneficul joaca un rol important; din aceasta opozitie plina de energie vin: intoleranta, agresivitatea in impunerea punctelor de vedere, conceptiile fixe si unele actiuni exagerate. In sfarsit, este posibil ca acestea sa vina si din dorinta de a cheltui excesul de energie… E normal sa fie asa, el vanad un coeficient bioenergetic de 9,1 si o culoare in aura: verde deschis.

In zodiacul chinezesc, nativul este nascut in Anul Cainelui de Metal, iar acest element ii confera ambitie, fermitate, rezistenta, tenacitate, incapatanare si inflexibilitate. Foarte atent la detalii, tinde uneori sa piarda din vedere ansamblul. Inteligent si rational, Cainele de Metal are un simt al justitiei si al datoriei cu totul deosebit, reprezentand prin excelenta judecatorul, impartial si aspru. Poseda un simt critic foarte dezvoltat si “sentintele” sale pot fi lansate adesea sub forma unor sarje de ironie usturatoare. Si astfel, avem un raspuns la intrebarea de mai sus…

In numerologie, Destinul sau Calea Vietii lui Radu Banciu poarta cifra 9. Acest drum simbolizeaza cautarea unui ideal sau a realizarii unei vocatii si comporta multe emotii, iar reusita se manifesta adesea in mod neprevazut. Calitatile necesare pentru asumarea acestui destin sunt: intelegerea si consacrarea, un spirit deschis si… curajul. Iar nativul doveste curaj cu fiecare fraza pe care o rosteste.

Schita karmica

Nascut in zodia Pesti, cu Nodul Nord tot in Pesti, nativul are o karma foarte grea, caci acesta este semnul suferintei eliberatoare, al sacrificiului final. Dar asta poate fi evitat, pentru ca Pestii sunt experti ai fugii din fata probelor care le sunt aratate si tocmai in asta consta pericolul acestui semn Mobil. Nativii Pesti se pot elibera cu usurinta de propria karma pentru ca ei sunt miscarea, fluiditatea (semn de Apa), capacitatea de adaptare. Lectia sa karmica se refera in principal la dezvoltarea cunoasterii spirituale. In vieti anterioare i-a criticat foarte mult pe oameni, tratandu-i cu superioritate, iar in viata prezenta, una din lectiile karmice ii cere sa dovedeasca mult mai multa toleranta in relatiile cu ei. Cunoasterea spirituala este valoarea cu care nativul isi va achita datoria karmica.

Nota. In limba romana, cuvantul presa mai are un inteles, inafara de acela de gazetarie, publicistica; presa este o masinarie care preseaza, pune presiune pe ceva. Ei bine, omul de presa din titlu pune presiune pe oameni!


Radu Botez – parapsiholog – Senior Editor
Co-autor a Ediţiei de colecţie: “Între psihologie şi parapsihologie” – click aici
www.parapsiholog.ro