Portret psihoastrologic

Avatar-ele unui titan al Titanic-ului

Nascut in Nordul Canadei la 16 august 1954, in orasul Kapuskasing din districtul Ontario, James Francis Cameron, cel care va deveni mai tarziu renumitul regizor, producator si scenarist, se muta la varsta de 17 ani, impreuna cu familia in SUA. Tatal sau era inginer, iar el s-a specializat in fizica, la Universitatea de Stat din California. Cu toate acestea, dupa absolvire, tanarul Cameron a condus un camion pentru a-si sprijini ambitiile scenaristice. Sa urmarim avatarele (transformarile) acestui sofer de camion, care va deveni regizorul, producatorul si scenaristul unor filme de rasunet urias, cu incasari care se cifreaza la… miliarde!

Nascut cu Soarele in Leu, el si-a construit o solida reputatie in industria de film, iar asta nu-i de mirare, caci Soarele l-a facut indraznet, puternic si, mai ales, i-a conferit o creativitate deosebita. Mercur, si el in Leu, imbogateste aceasta creativitate si impreuna cu Soarele mareste capacitatea nativului de comunicare. Astfel, primul sau film, scris, regizat si produs de el, in mod independent, s-a numit Xenogenesis (1978). El a dorit sa lucreze in industria filmului si aceste calitati l-au ajutat; in 1980 el a primit primul sau loc de munca la un film profesionist; in anul 1981 a debutat ca regizor, iar in 1984 a regizat Terminator, care a fost primul sau mare succes de box-office. Dar, de unde talentul regizoral? Fara indoiala de la Luna in Pesti, care i-a conferit interesul pentru film, fantezia, imaginatia, precum si o capacitate intuitiva deosebita. Dar si de la Venus in Balanta, care aduce frumusete si armonie, iar in aspect benefic cu Neptun aduce bani din arte, din toate cele neptuniene, deci si din film. Marte in Sagetator il face inspirat si energic; iubeste provocarea si are optimismul care transforma totul in ce e mai bun. Neptun in Balanta il face parte dintr-o generatie de artisti iubitori de frumusete, iar Jupiter conjunct cu Uranus il predestineaza a fi, daca nu un geniu, cel putin un gigant in domeniul sau, cu filme miraculoase si foarte neobisnuite. Iar Titanic si Avatar sunt operele unui regizor, scenarist si producator gigant; Avatar a fost primul film care a castigat peste 2 miliarde dolari, a fost nominalizat la noua premii Oscar, inclusiv Cel mai bun film si Cel mai bun regizor, si a castigat pentru Cea mai buna regie Art, Cea mai buna imagine si Cele mai bune efecte vizuale; iar Titanic a cucerit nu mai putin de 11 premii Oscar si a devenit al doilea film cu incasari de peste 2 miliarde la nivel mondial, dupa Avatar. Iata cum se adevereste predestinarea lui Pluton in Leu, care il face partas pe nativ la o generatie care foloseste puterea pentru a face lucruri mari in divertisment. Viata personala este marcata de acelasi Pluton in Leu (dragostea dusa la extreme); nativul a fost casatorit de patru ori, inainte de a se casatori pentru a cincea oara cu Suzy Amis, cu care are trei copii. Sa mai spunem ca nativul este stangaci, vegan si agnostic si sa trecem mai departe…

Psihologic vorbind, James Cameron are o natura puternica, este sigur pe sine, are forta si noblete, iar charisma sa il pune in lumina reflectoarelor, oriunde s-ar afla. Nascut sub semnul Soarelui, este o persoana mandra, ambitioasa si increzatoare; vitalitatea sa este intrecuta doar de creativitatea sa, dar trebuie sa spunem ca poate fi si dominator, autoritar si intolerant. Asteptarile sale de la cei din jurul sau sunt foarte mari si, cum viata nu ofera intotdeauna tot ce ne dorim, el poate trai sentimente de dezamagire; in dragoste este, de asemenea, exigent (poate prea exigent, daca observam ca este la cea de a cincea casatorie). Pe de alta parte, el acorda cu generozitate increderea sa, uneori prea repede, iar daca increderea ii este inselata, se simte atat de umilit incat rar poate ierta. Nativul are trei planete dominante, iar prima dintre acestea este Soarele. Ca solarian el are calitatile charismatice, caldura si puterea conferite de acesta, dar si slabiciunile solare: mandria si autoritatea excesiva. Cu Venus intre dominante, abordarea tuturor lucrurilor este conectata la inima sa; daca nu exista legatura afectiva cu mediul, nici o conexiune nu se poate face cu venusianul care este Cameron. Venus este, de asemenea, cea care ii da o mare forta artistica si il face iubitor de frumusete. A treia dominanta, Neptun, l-a inzestrat cu inspiratie si cu o imaginatie nemarginita; este un mistic si un vizionar care viseaza cu ochii deschisi (pe camera de filmat, am zice); el poate vedea ceea ce altii nu pot vedea, ceata estetica invaluindu-i. O astfel de personalitate cum este nativul nostru, iubitor de infinit fara margini, este posibil sa fie vulnerabil si usor de ranit. In orice caz, nativul este inconjurat de o aura misterioasa ce ii confera un farmec aparte, iar cei din jurul sau sunt adesea fascinati de capacitatea sa unica de a simti si a vedea ceea ce oamenii obisnuiti nu pot vedea. Ca zodie dominanta, Pestii au inzestrat aceasta personalitate cu surse nelimitate de emotii, vise, imaginatie si sensibilitate, astfel incat el inoata intr-un ocean de impresii incantatoare. Aceste impresii sunt atat de intense si coplesitoare, incat el simte nevoia sa ia masuri: prin filmele sale le imparte cu noi, fiind dornic sa impartaseasca sentimentele sale traite atat de intens.

Destinul sau Calea Vietii sale sufera influenta numarului 7, numar mistic, ce simbolizeaza un destin extraordinar, care uneori necesita sacrificii, mai ales in plan interpersonal, dar asigura o reusita in viata tot atat de extraordinara. Nativul manifesta vointa de a urma un drum personal, deosebit de caile batute, spre a-si edifica un destin absolut specific pentru el, iar aceasta cautare a absolutului se dovedeste a fi un factor puternic de creativitate benefic pentru un nativ cu un coeficient bioenergetic de 9,9 si o culoare (superba) pe aura : violet deschis.

In zodiacul chinezesc este nascut in Anul Calului de Lemn. Natura sa este marcata de o preocupare continua pentru progres si evolutie, exploreaza lumile si, in acelasi timp, face calatorii spirituale interioare. Este un entuziast care-si doreste largirea orizonturilor si care intelege bine regulile jocului vietii si specificul fiecarei situatii. Elementul Lemn ii aduce abilitatile creative, imaginatia si un anumit sentiment al realitatii care il impiedica sa urmareasca obiective himerice; filmele sale sunt realitatile care ilustreaza toate acestea.

Schita karmica

Nativul are Nordul Nord in Capricorn, in casa astrologica III. In vieti anterioare nativul a fost ceea ce numim un “copil mare”, care a fugit de responsabilitati, refugiindu-se in familie si traind viata mai mult in plan emotional. Este posibil ca si in vieti anterioare sa fi fost artist, sa fi beneficiat de multa imaginatie si/sau de un simt muzical deosebit. Multe dintre cele de mai sus, nativul le-a adus si in viata prezenta; sa nu uitam ca este semn Fix care are tendinta de a repeta greselile din viata anterioara. Nativul are de invatat lectia karmica a indeplinirii responsabilitatilor si a plasarii rationalului inaintea emotionalului. Sarcina sa karmica se refera la viata de familie.

Radu Botez – parapsiholog
www.parapsiholog.ro
www.radubotez.ro
www.psychic-parapsychologist.com