Portret parapsihologic

Nascut la 24 decembrie 1949, in Vladesti, jud. Arges, nativul este apartinator zodiei Capricorn, guvernata de inteleptul Saturn, planeta destinului, cea care ii duce pe oameni spre progres spiritual si social, chiar daca ei trebuie sa consume o mare cantitate de energie pentru a ajunge acolo. Calitatile fundamentale ale celor nascuti sub semnul lui Saturn, sunt: un mare devotament pentru munca si familie, generozitate, uneori excesiva, simtul datoriei, curajul, rabdarea si perseverenta. Cu aceste calitati, nativul a absolvit liceul in 1967, la Campulung-Muscel si Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica in 1971, la Bucuresti. Influenta lui Saturn manifestandu-se favorabil, nativul are un temperament hotarat, tenace, rezistent, stie sa astepte cu rabdare succesul, care nu intarzie sa apara mai devreme sau mai tarziu. Actor si profesor la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica “Ion Luca Caragiale” din Bucuresti, Mircea Diaconu a interpretat numeroase roluri in teatru si film, care alcatuiesc o lista prea lunga pentru a fi mentionata aici. Tema sa natala ne arata ca nativul s-a nascut intr-o generatie cu Pluton in Leu, ceea ce arata o generatie cu vointa intensa, putere, creativitate si abilitati dramatice; si, in acelasi timp, o generatie cu Neptun in Balanta, ceea ce confera acesteia idealism in privinta pacii si armoniei, intuitie estetica, emotii rafinate si iubire spirituala a frumusetii, relatiilor si dreptatii. Implicarea nativului in activitatea politica este urmarea unei autodiscipline inflexibile, a unei vointe legata de implinirea datoriei si simtului responsabilitatii iesit din comun. Sunt mijloacele de care se foloseste nativul pentru a-si atinge scopurile sociale si profesionale, pentru a cuceri pozitii solide, sigure si legaturi durabile. Tema sa natala arata viata sa ca fiind o lunga si rabdatoare ascensiune, in care el invinge obstacolele unul dupa altul, iar reusita vine odata cu maturitatea, epoca in care isi atinge scopurile fixate. Si-a inceput activitatea politica in 1990, ca membru fondator al Aliantei Civice; a fost membru al Partidului Liberal si senator in Parlamentul Romaniei intre 2008-2012 si ministru al Culturii in 2012. A ocupat numeroase functii: actor de teatru si film, director de teatru, a militat politic, iar in prezent candideaza ca independent in alegerile europarlamentare din 25 mai 2014. Este casatorit cu actrita Diana Lupescu, cu care are doi copii, Ana si Victor. Este semn de Pamant, caruia ii este foarte atasat; din pamant isi trage forta si energia in momentele dificile. Excelent in domeniul organizarii, are un simt innascut al disciplinei, respecta ierarhia si doreste ca ea sa fie luata in seama. Aceste dispozitiuni naturale explica faptul ca munca sa este organizata dupa principii precise; este unul dintre motivele reusitei nativului in calitate de conducator politic, economic, social.

Dintre toate semnele astrologice, Capricornul este cel mai legat de libertate; o dovedeste prin actele si gandurile sale, a dovedit-o si prin candidatura sa ca independent la alegerile europarlamentare din acest an.
Din punct de vedere parapsihologic,avem in fata un nativ cu un coeficient bioenergetic de peste 9,9 si o culoare a aurei (dubla) : verde (predominant) cu albastru (secundar).
In zodiacul chinezesc, nativul este nascut in Anul Bivolului de Pamant, ale carui trasaturi definitorii sunt stabilitatea si autoritatea. Nativul are o fire calma, linistita, rezervata; foarte muncitor si tenace, isi urmareste indeaproape interesele, fara a le leza pe ale celorlalti. Da dovada de multa responsabilitate si onestitate, fiind o persoana foarte devotata. El nu risca niciodata nimic, fiind imaginea personificata a stabilitatii. Este un om foarte puternic, pe care se poate pune baza si care nu va produce niciodata ingrijorari celor ce se incred in el. Atat din punct de vedere spiritual cat si si fizic, acest semn astrologic este cel mai rezistent dintre toate si este dotat cu o longevitate deosebita.
Putina numerologie arata ca nativul are destinul 5, adica o “viata activa cu multa miscare si schimbari”. Este un drum care favorizeaza schimbarea in toate domeniile existentei; sub influenta vibratiei 5 viata va cunoaste transformari frecvente.

Schita karmica

Nativul are Nodul Lunar Nord in zodia Berbec, in casa astrologica 1. In viata anterioara frica l-a impiedicat sa-si exprime personalitatea si sa-si atinga scopurile. In prezent va trece prin situatii diverse pentru a invata sa renunte la compromisuri; trebuie sa realizeze un lucru important intr-un domeniu in care va intampina multe dificultati. Realizarea misiunii sale karmice este posibila numai daca isi va mentine consecvent ideile si nu va ceda in fata presiunilor exercitate de cei din jurul sau. Iar nativul a dovedit ca nu este dispus sa cedeze! Iar realizarea devine astfel posibila!


Radu Botez – parapsiholog – Senior Editor
Co-autor a Ediţiei de colecţie: “Între psihologie şi parapsihologie” – click aici
www.parapsiholog.ro