Nascuta la 20 iunie 1971, in Bucuresti, (nu ascundem varsta acestei superbe doamne a jurnalismului romanesc, deoarece nici ea nu face un secret din asta. Este si firesc, atat timp cat ea are infatisarea unei tinere de 20 de ani!), Oana Cuzino este nativa Gemeni, mostenind toate calitatile conferite de aceasta zodie; daca are si defecte, vom vedea… Sa vedem elementele de baza:
Zodia Gemeni este plasata sub dominatia planetei Mercur, planeta activitatilor intelectuale si de spirit, a afacerilor si comertului. Elementul sau vital este Aerul, care este “cauza” spiritului sau de adaptare foarte dezvoltat, care ii permite sa se muleze perfect pe situatii si persoane. Este capabila de schimbare si transformare datorita semnului sau Mutabil, dar si energiei sale, pozitiva, de natura (+) Masculina. Prezenta Soarelui in Gemeni la nasterea sa ii confera o minte agera, rapida, studioasa si logica, comunicativa si deschisa, talent in lingvistica si stiinta. Acestea sunt, de altfel, si calitatile cu care nativa a urmat si absolvit in 1995 Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti. Cum, de obicei, nativii acestei zodii au talente in mai toate domeniile si urmarea unei meserii nu va fi niciodata o problema de aptitudini, ci una de alegere, nativa nu face nici ea exceptie. Astfel, nu mult dupa absolvirea studiilor, in urma carora a devenit medic specialist geriatru, a publicat un roman, ceea ce demonstreaza aptitudinile sale multiple. Obtine doctoratul in medicina in anul 2004, dupa ce, incepand din 1999 pana in 2002, a sustinut la TVR1 emisiunea “Medicina pentru toti”. Intre timp, a mai scos doua carti de informare medicala, una in colaborare, ceea ce demonstreaza incaodata talentele sale diverse. Vom nota ca Saturn este in zodia nativei, iar prezenta acestei planete in Gemeni aduce dupa sine o minte si un intelect serioase, ordonate si calculate, facand din nativa Oana Cuzino o persoana precisa si rationala. Daca vom adauga influentele benefice ale prezentei lui Mercur – guvernatorul zodiei sale – in casa X, care ii confera mentalului ei putere de concentrare pe cariera, profesie si reputatie; dar si prezenta lui Jupiter in casa III, care predestineaza succesul in activitati ce tin de comunicare si invatare; ei bine, nu ne vom mira ca nativa a ajuns un jurnalist de exceptie, cu o activitate prodigioasa si indelungata pe micul ecran. Saturn in casa IX aduce nativei logica si seriozitate in tratarea idealurilor si principiilor, dar si ambitii referitoare la educatie. Desigur, in cazul ei este vorba despre educatie legata de medicina; si anume, despre educatia igienei de viata pe care o raspandeste revista lunara intitulata “Ce se intampla, doctore?”, in randul numerosilor sai cititori, al carei director editorial este Oana Cuzino. De altfel, din toamna lui 2002 , nativa prezinta la PRO TV emisiunea cu acelasi titlu : “Ce se intampla, doctore?”, parafraza dupa titlul unui film mult apreciat de public. Dar viata nativei are si partile ei personale, nu intotdeauna cunoscute de marele public: este casatorita si are o fetita. Numele sau dupa casatorie fiind Oana Cuzino-Stern.

In zodiacul chinezesc este nascuta in Anul Mistretului de Metal; unde elementul Metal ii confera ambitie, hotarare, fermitate, rezistenta si tenacitate, calitati cu care indeplineste multele si variatele sale activitati. Trasaturile definitorii ale acesteia sunt: cinstea si hotararea, ea fiind o persoana onesta, sincera si naturala. In “zodiacul doamnelor”, zodiacul floral, este Bujor, apreciat in mod deosebit pentru perseverenta de care da dovada. Trasatura sa definitorie fiind pasiunea, pentru munca si pentru familia sa. In zodiacul celtic este Smochin, care impresioneaza atat prin frumusetea sa, cat si prin personalitatea ei aparte. In numerologie persoanele nascute pe 20, sunt conduse de cifra 2 si de Luna, fiind persoane blande, placute si imaginative. Trasaturi tipice unei aure blande (rosu deschis) si a unui coeficient bioenergetic de 9,2…extreme de linistit. Daca ar fi numai aceste cateva calitati ale Oanei Cuzino si vom avea, iata, motivele pentru care jurnalista-medic este atat de indragita de toti cei care ii urmaresc longeviva emisiune si activitatea in revista al carei director editorial este.

Schita karmica

Nativa are Nodul Lunar Nord in Varsator; in viata anterioara a fost o persoana importanta, probabil din inalta societate. Mandra, orgolioasa, ea a neglijat cu totul relatiile umane, privandu-se de beneficiile acesteia, din dorinta de a nu se amesteca cu vulgul. In viata prezenta ea trebuie sa invete lectia karmica a acceptarii celorlalti asa cum sunt, fara a-i judeca in vreun fel; ea trebuie sa invete darnicia si generozitatea. Are datoria karmica de a-si pune toate talentele in slujba umanitatii. Ei bine, nu sunt multe de spus: nativa urmeaza exact aceste coordonate si are toate sansele de a-si “stinge” datoria karmica, caci intreaga ei activitate este, cu adevarat, pusa in slujba oamenilor.


Radu Botez – parapsiholog – Senior Editor
Co-autor a Ediţiei de colecţie: “Între psihologie şi parapsihologie” – click aici
www.parapsiholog.ro