Portret parapsihologic:

In celebra lucrare “The Secret Language of Birthdays”, autorii Gary Goldschneider si Joost Elffers, fac urmatoarea remarca despre cei nascuti in data de 29 August:
Improvizatia este o tema recurenta in viata acestor nativi, ceea ce inseamna ca rareori nu stiu cum sa procedeze – ba mai mult chiar, vor gasi iesirea dintr-o situatie inventand instantaneu solutii. In aceasta privinta, sunt ganditori si oameni de actiune pozitivi, care cauta modalitati mai eficiente, mai elegante sau mai consistente.

ANDREEA ESCA, acesta este numele sub care a intrat in sufletul si in casele a milioane de telespectatori, jurnalista si prezentatoarea Tv, pe numele sau intreg Andreea-Ioana Esca-Eram, o veritabila nativa Fecioara nascuta intr-o zi de vara (29 august). Dincolo de ceea ce vedem in fiecare seara pe micul ecran, nativa este o persoana cu charisma si sobrietate, care si-a desavarsit studiile universitare si postuniversitare la Scoala Superioara de Jurnalism. Daca la inceputul carierei sale, in 1992 la televiziunea SOTI, nativa afisa trasaturile zodiei sale – simplitate, naturalete si timiditate (bine temperata cand aparea pe micul ecran) – mai tarziu a dovedit ca este cu adevarat nativa Fecioara: mereu perfectionista, mereu incercand sa realizeze ceva mai bun. Profesia este adevarata sa forma de existenta, ea fiind dotata cu o buna celebritate, dominata de logica, rationalitate si bun-simt. Astrele au predestinat-o sa ajunga la onoruri prin merite proprii si ea implineste aceste predestinari cu varf si indesat. Mai intai la SOTI (1990), apoi la PRO TV inca de la debutul acestui post tv, la 1 decembrie 1995, iar in decursul timpului s-a desavarsit facand stagii importante la Centrul de Jurnalism independent (Praga), apoi in Atena (Grecia) si la celebrul CNN Atlanta (SUA). Dupa toate aceste stadii ea s-a intors mereu in tara, ramanand totusi membra a echipei “CNN World Reporter” ca o recunoastere a capacitatilor si talentului sau. Totul, prin forte proprii, caci nativii Fecioara nu se sperie de munca, pentru ca sunt foarte metodici si intotdeauna mereu primii in tot ceea ce fac. O alta trasatura a sa este seriozitatea: datoria este un lucru sacru. Inteligenta, sobrietatea si charisma i-au adus de doua ori recunoasterea, prin titlul de “Femeia Anului”. Dar aceasta Fecioara tipica, nu s-a multumit cu atat: ca reporter a avut numeroase transmisii din SUA, Paris, Madrid, Helsinki, Varsovia, care au fost tot atatea succese datorate dorintei nativei de perfectiune. Ea analizeaza in cele mai mici detalii tot ce i se prezinta, apoi reface totul dupa ideile sale. Care, s-a dovedit, sunt excelente. Simtul practic si caracterul sau justifica faptul ca o stimezi mai mult, cu cat o cunosti mai bine. Ca orice Fecioara, nativa detesta sa se vorbeasca despre ea; din pacate, n-are scapare de dragostea publicului, de curiozitatea lui si de pretuirea pe care acesta i-o acorda. Sa mai spunem ca nativa a condus timp de 10 ani, ca director editorial prestigioasa publicatie “The One” si, de asemenea, a publicat doua volume, dintre care unul autobiografic. Nativa are un inalt simt al devotamentului, care-i faciliteaza relatii de familie armonioase, in pofida cerintelor profesionale foarte drastice: este casatorita si are doi copii.

Psihologic vorbind, intreaga forta a nativei rezida din inteligenta si logica sa. In plus, trebuie sa se simta mereu utila, iar ceea ce face, trebuie sa fie destul de important pentru a justifica un sacrificiu, in virtutea unui ideal, sau pentru cineva. Aceste caracteristici fac un tandem placut cu aura ei dubla (crem predominant-rosu secundar) si un coeficient bioenergetic de 9,5 cu mult peste media normala. Una dintre calitatile sale este rapiditatea cu care vine in ajutorul semenilor sai, iar generozitatea Andeei Esca poate fi recunoscuta si din activitatea sa pentru fundatiile de caritate sau de lupta contra cancerului, precum si din alte actiuni de binefacere. Nativa iubeste moderatia, recunoasterea justei valori si are simtul dreptatii.

In zodiacul chinezesc este nascuta in Anul Sobolanului de Apa, ale carui trasaturi definitorii sunt: energia, talentul si spiritul cuceritor. Nativa are mult farmec si este agreata in orice situatie. Prezenta sa energica, manierele sale maiastre si sociabilitatea sa, o recomanda ca fiind o personalitate captivanta si foarte interesanta. Are o fire deschisa si este deosebit de sincera si onesta.

In zodiacul celtic este Mar, cu o fire generoasa, care nu pastreaza nimc in mod special pentru sine, este amabila, si atenta cu toti ceilalti, avand o capacitate de reflectie foarte dezvoltata si o atentie pe masura. Nativa este o partenera fidela, tandra si extrem de generoasa.

In zodiacul Indiei este, de asemenea, Fecioara, cu o fire perfectionista si cercetatoare, motorul activitatilor ei fiind dorinta permananta de a face lucrurile cat mai bine. Este discreta, inteleapta si culta.

In numerologie, destinul sau poarta cifra 2, ceea ce inseamna o viata in colaborare si armonie cu ceilalti. Este un destin care favorizeaza afectiunea si prietenia, iar calitatile necesare pentru asumarea acestui destin, sunt: diplomatia, rabdarea si echilibrul, pe care nativa a dovedit ca le are.

In Tarot, arcana II-Marea Preoteasa (in unele sisteme de tarot este numita Papesa) este semnificativa pentru nativa Andreea Esca. Ea arata ca nativa este o persoana cu inima deschisa si rabdare, ca este dispusa sa recepteze impulsuri si indemnuri noi, coordonate cu vocea sa interioara. Calitatile pe care aceasta arcana le insufla nativei, sunt: intuitia, rezerva si discretia.

Schita karmica

Karma nativei nu este foarte incarcata, insa putinele ei datorii karmice se refera la domenii foarte importante: familia si relatiile cu oamenii. Este posibil ca intr-o viata anterioara sa fi trait fara a-si intemeia o familie, iar lectia karmica a vietii prezente ii cere intemeierea unei familii si cresterea copiilor, lucru pe care deja l-a realizat. O alta lectie karmica a fost aceea de a invata cum sa relationeze cu ceilalti. Ei bine, nativa a dovedit ca si aceasta lectie karmica si-a insusit-o; intreaga ei activitate sta marturie.


Radu Botez – parapsiholog – Senior Editor
Co-autor a Ediţiei de colecţie: “Între psihologie şi parapsihologie” – click aici
www.parapsiholog.ro