In memoriam
Portret parapsihologic

La 21 aprilie 1926, s-a nascut la Londra Elizabeth Alexandra Mary, fiica regelui George al VI-lea al Regatului Unit, micuta ce va deveni mai tarziu regina a 16 state suverane, cunoscute sub numele de Commonwealth. (Acestea sunt: Regatul Unit, Australia, Canada, Noua Zeelanda, Jamaica, Barbados, Bahamas, Grenada, Papua Noua Guinee, Insulele Solomon, Tuvalu, Sfanta Lucia, Sfantul Vicentiu si Grenadine, Antigua si Barbuda, Belize, Sfantul Kitts si Nevis). A urcat pe tron la 6 februarie 1952, fiind acum al doilea monarh in viata ca durata a domniei, dupa regale Thailandei si este cel mai longeviv monarh din lume. In istoria Marii Britanii are cea mai lunga domnie, depasind-o pe regina Victoria.

S-a nascut cu Soarele in zodia Taur; insa acesta intrase in aceasta zodie la mai putin de un grad (0 grade si 12 minute), ceea ce face din nativa o personalitate de cuspida, si anume: cuspida Berbec-Taur. Astfel, este inzestrata inca de la nastere cu un caracter bine conturat, dotata cu capacitatea de a-si pune o amprenta decisiva asupra lucrurilor si cu dorinta de a tine totul sub control. Are, de asemenea, capacitatea de a-si construi o cariera solida, bazata pe realizari remarcabile si pe strategii variate: avansarea in ierarhie, activitatea independenta, formarea unei familii. Iata un “bagaj” excelent de calitati daruite de astre micutei viitoare regina. Conceptul-cheie al cuspidei Berbec-Taur este: puterea, iar nativa detine din plin aceasta… cheie, deoarece calitatile taurine, specifice semnelor de Pamant, confera echilibru si stabilitate energiilor de Foc transmise de primul semn zodiacal – Berbecul. Ca personalitate de cuspida Berbec-Taur, nativa pune mare pret pe gandirea strategica de perspectiva si pe actiunea menita sa o aplice. Astfel, se dovedeste in stare sa depaseasca obstacole aparent insurmontabile, indemnata de un instinct fara gres, care ii dicteaza cand sa astepte si cand sa mearga mai departe. Se pricepe, de asemenea, sa-si faca planuri atent calculate si sa-si aleaga momentul potrivit pentru a le traduce in fapte, fara sa se grabeasca si fara sa greseasca. Asa se face ca la varsta de 13 ani l-a cunoscut pe Printul Filip al Greciei si Danemarcei, de care s-a indragostit si caruia i-a scris cat timp acesta a fost in Marina Regala; abia in 1947 s-a casatorit cu Printul Filip, care a fost numit de atunci Duce de Edinburgh si a primit titlul de Alteta Regala. Au impreuna patru copii: printul Charles (1948), printesa Anne (1950), printul Andrew (1960) si printul Edward (1964). Este implinirea predestinarii casei astrologice VII, dominanta in horoscopul ei, care spune ca mariajul va contribui la realizarea sa personala. De altfel, in 2007, Regina si Ducele de Edinburgh si-au sarbatorit 60 de ani de casatorie, ceea ce constituie cea mai lunga casnicie a unui monarh britanic!

In tema sa natala, nativa are trei planete dominante: Saturn, Pluton si Neptun. Saturn o face inteleapta si severa; de multe ori apare ca austera, dar aceasta este de fapt modestie, rigoare si sobrietate, ceea ce, la prima vedere poate aduce probleme de popularitate. Nu este cazul Reginei Elisabeta, deoarece onestitatea si lealitatea sa, precum si procesul mental intelept si profund, ajung in cele din urma sa fie observate si apreciate, popularitatea sa atingand cote uriase. Sa spunem doar ca la varsta de 18 ani, in 1945, a dorit sa contribuie la efortul de razboi si s-a inscris in “Women’s Auxiliary Territorial Service” si a fost instruita ca… mecanic de locomotiva. Putem spune ca a fost ca o prevestire a rolului sau de conducator al (locomotivei istoriei) Angliei. Cat despre popularitatea sa, este demn de remarcat ca in 1999, un referendum cu privire la viitorul monarhiei in Australia, a favorizat mentinerea acesteia, ceea ce s-a intamplat si in Tuvalu in 2008, dar si in Sfantul Vicentiu si Grenadine in 2009, cand a fost respinsa propunerea de a se aboli monarhia.

Pluton-dominant ii confera o personalitate magnetica si puternica. Cu un coeficient bioenergetic de peste 10 (10.2) si un galben predominant al aurei, ea isi exercita dominatia pur si simplu pentru ca energia ei vitala este prea puternica pentru a ramane in interior si trece cu succes peste orice incercare cu putere tot mai mare. Cu Neptun-dominant ea are o aura misterioasa, care-i confera un farmec inefabil si care fascineaza prin abilitatea sa de a se simti unica si a vedea ceea ce oamenii obisnuiti nu pot vedea. Cu aceste calitati conferite de astre, in 1952, nativa devine Regina, a carei incoronare oficiala a avut loc la Westminster Abbey si care, in 2002 a sarbatorit Jubileul de Aur, adica 50 de ani de domnie!

Personalitatea sa deosebita a fost marcata si de cele trei zodii dominante, foarte puternice: Scorpionul o face puternica, abila, cu o vointa puternica; Leul ii aduce stralucirea naturala, demnitatea, simtul onoarei si generozitatea (care o face sa sponsorizeze peste 600 de organizatii caritabile); iar Capricornul – vointa puternica, viziunea pe termen lung, sentimentul datoriei si ambitia, care nu sunt afectate de miscari derizorii si neregulate care apar la oamenii de rand. In plus, nativa e ca un vin bun: pe masura ce trece timpul devine mai bun; astfel devine vizibil ca o inima de aur bate sub aspectul ei dur si auster. Asa aflam ca Regina are si hobby-uri: echitatia si cainii. Doar e si ea om…

Psihologic vorbind, natura sa este introvertita si rece, controlata in totalitate si flegmatica, cel putin in ceea ce priveste imaginea pe care ea o reflecta in exterior. Pare austera, dar este de fapt foarte atenta si echilibrata; pare rece, dar de fapt si-a pus intrega tarie de caracter in slujba ambitiei imense, proiectata pe termen lung. Nu-i usor sa fii simbolul unei natiuni

Nativa este serioasa, disciplinata, calculata, rabdatoare, concentrata, atenta, lucida, ambitioasa, responsabila, perseverenta, riguroasa, dar si realista, sincera, linistita, atasata si de incredere; de fapt, personalitatea ei interioara este de multe ori fermecatoare si sincera, ca si cum armura ei exterioara a pastrat in intregime puritatea si caldura sufleteasca a copilariei. Este curajoasa si rationala, dar are nevoie de afectiune si tandrete, pe care natiunea si familia i le daruiesc.

Regina Elisabeta a II-a este nascuta in Anul Tigrului de Foc, o zodie extrem de puternica in horoscopul chinezesc. Elementul Foc ii confera spirit conducator, hotarare, capacitate de stimulare a celorlalti, dinamism si originalitate, iar ea le are si le foloseste din plin. Are o personalitate foarte interesanta si extrem de captivanta, fiind deosebit de sincera si onesta. Elementul Foc are o afinitate deosebita cu planeta Marte, culoarea rosie si cifra 7.

De altfel, destinul ei poarta in numerologie cifra 7 si este marcat de vointa de a urma o cale personala pe drumul vietii si de a-si construi un destin specific. Intreaga ei viata este ca o calatorie de initiere, de-a lungul careia capriciile lumesti sunt in imposibilitate de a intoarce sau de a o opri. Cautarile sale sunt un puternic factor de creativitate, caci progresul personal al nativei nu tolereaza solutiile simple. Cu atat mai mult cu cat numarul 7 marcheaza destinele cele mai extraordinare si mai puternice si personalitatile cele mai longevive.

In 2016, cu ajutorul lui Dumnezeu, (“God Save the Queen”), Regina Elisabeta a II-a va implini 90 de ani, iar Marea Britanie va sarbatori cu fast Jubileul de Diamant al domniei acesteia, cand vor fi patru zile de sarbatoare intre 2-5 iunie 2016. Ambasada Marii Britanii la Bucuresti va marca acest moment organizand un garden-party.

Schita karmica

In trecut a fost probabil politician, dispunand si atunci de putere. Dar aceasta putere a indepartat-o de familie, de viata afectiva, caci s-a obisnuit cu viata de conducator si altceva nu a mai contat. In vietile anterioare, ea a primit recunoastere si apreciere. In viata prezenta, rolurile se inverseaza: ea este aceea care trebuie sa ofere sprijin si incurajare. In viata actuala, ea trebuie sa realizeze un echilibru intre chemarea sa ca regina a unei natiuni si viata familiala, afectiva. Ca lectie karmica ea va trebui sa isi controleze emotiile, nepermitand ca influentele negative din vieti trecute sa-i distruga echilibrul actual. Va fi ca o regasire de sine, desi chemarea socialului, spiritul decizional, autoritarismul – toate cele ce vin din viata anterioara – se fac mereu simtite. De multe ori se da o lupta interioara intre ceea ce doreste si ceea ce exista cu adevarat. Isi va achita datoria karmica, gasing “calea de mijloc” intre indatoririle sociale si viata de familie. Radacinile si originea sa sunt decisive in viata actuala si ii creeaza misiunea de a-si asuma raspunderea fata de familie si fata de patria sa. Ori, intreaga sa viata arata ca si-a indeplinit datoria karmica.


Radu Botez – parapsiholog – Senior Editor
Co-autor a Ediţiei de colecţie: “Între psihologie şi parapsihologie” – click aici
www.parapsiholog.ro