Analiză parapsihologică

S-a nascut in Bucuresti, la 29 martie 1962, in zodia Berbec, cel care este Dan Bittman, cantaret, compozitor, actor si prezentator de televiziune, liderul trupei “Holograf”, inca din anul 1985. Berbecul este semnul zodiacal care “conduce atacul”, iar nativul conduce o trupa muzicala renumita; Berbecul este cel care pune lucrurile in miscare, iar el a facut posibil ca aceasta trupa sa fiinteze timp de 32 de ani. Berbecul este semn de Foc, Cardinal, semnul inceputurilor, iar nativul este un entuziast si actioneaza in consecinta. Desi a absolvit Facultatea de Arhitectura, Dan Bittman a facut din cantec o a doua profesiune, care, cu timpul a devenit prima. Astrele l-au predestinat pentru asta: Luna in sextil cu Neptun i-a conferit atractia pentru muzica, iar un aspect care este de obicei mai putin favorabil (Saturn in careu cu Neptun), in cazul lui Dan Bittman aduce talent artistic din plin. Ca nativ Berbec, el este iubitor de provocari, este omul ideilor care poate insufleti pe altii sa contribuie pentru ca ideile lui sa prinda viata sau, mai potrivit in cazul lui Dan Bittman, sa fie auzite! Acestei trasaturi I se datoreaza de altfel si succesul trupei “Holograf”; nativul ilustreaza predestinarea, care spune ca, dotat fiind cu dinamism, talent si voce, are tendinta de a juca rolul de vedeta si de avantgarda. Ei bine, Dan Bittman este o vedeta! Si inca una iubita pana la adulare de publicul care-l adora, pentru ca Venus in trigon cu Uranus i-a conferit o natura vesela, sclipitoare si romantica; nativul se bucura de popularitate si este… foarte atragator. Dar ceea ce este mai important, este ca acest aspect al planetei Venus ii aduce nativului un stil artistic deosebit si original. Dinamismul sau interior este generat continuu de spiritul intreprinzator impletit cu ingeniozitatea, cu talentul, cu pornirile reformatoare si dorinta de a reusi. Departe de a fi un aventurier, nativul este mai degraba un sentimental, iar melodiile sale, toate de top, arata limpede aceasta. Recunoasterea meritelor sale a venit sub forma Ordinului “Meritul Cultural” in grad de Cavaler la categoria Muzica, pentru “contributii deosebite in activitatea artistica si culturala din tara noastra, pentru promovarea civilizatiei si istoriei romanesti”.

Nativul este capabil de pasiuni puternice, de emotii ardente, fiind de fapt un idealist supus elanurilor si reveriilor romantice. In viata personala, nativul este un bun familist; are trei baieti cu Liliana Stefan, iubita lui de peste 25 de ani!

Despre Dan Bitman se poate spune ca este greu sa-l ignori, imposibil sa nu-l admiri si dificil sa-l egalezi. Multilateral, Dan Bitman a jucat in filme, seriale si  a realizat emisiuni tv, despre care spune: „televiziunea imi completeaza activitatea muzicala, fiindca are legatura cu scena de concert. Emisiunile care se  desfasoara in direct, te fac sa simti pulsul oamenilor”. Adevarat, Dan Bitman a fost si a ramas intotdeauna alaturi de oameni, de publicul care-l adora si pentru care canta. Este iubit si-si iubeste publicul, dar mai ales il respecta. Un solist plin de sarm, un actor multilateral si un om pretuit. Acesta este Dan Bitman, cel care ne-a dat „un inel mare cat inima sa”.

Psihologic vorbind, nativul are o personalitate serioasa, pe care te poti baza; este precaut si ambitios. Are o minte activa, intuitiva, subtila si receptiva, energia sa este afectiva, sensibila si adaptabila, si are spirit caritabil, imaginativ si poetic. Nativul este o persoana blanda, idealista si imaginativa; este sincer si devotat. In caz de nevoie, sacrificiul pentru o cauza nobila este acceptat. Este persoana care nu agreeaza conflictele si violenta. Nativul isi iubeste cariera, ii place sa munceasca serios pentru aceasta, iar obtinerea succesului se face in mod energic, prin eforturile sale. Are o profesie artistica si relatii armonioase cu cei din aceasta profesie.

In zodiacul chinezesc este nascut in Anul Tigrului de Apa. Acest ultim element – Apa – ii confera nativului intuitie, capacitatea de a-i influenta pe ceilalti, tact, modestie, iscusinta si tenacitate. Nativul inspira respect si admiratie; este o persoana calda si sensibila, cu care e o placere sa ai de-a face. In plus, poseda un simt al umorului de cea mai buna calitate, ceea ce il face extrem de agreabil.

In zodiacul celtic este Alun. Nativul ii fascineaza pe toti, datorita magnetismului sau inconfundabil, ce emana in efluvii catre ceilalti. Este foarte inteligent, subtil si are o buna intuitie. Nativul Alun care este Dan Bittman are ca trasatura definitorie farmecul magic.

In numerologie, destinul sau poarta cifra 5. Calea Vietii sau destinul lui Dan Bittman, este un drum care simbolizeaza calatoriile (turneele sunt calatorii, nu?), transformarile (din arhitect s-a transformat in muzician, nu?) si libertatea individuala, uneori chiar aventura. Predominanta in aura  lui este culoarea Albastra cu o usoara tenta spre Alb (2 %) si un coeficient bioenergetic de 9,4. In spectrul psihometric avem de-a face cu una dintre cele mai puternice tipuri de aura. Caracteristici asemanatoare le intalnim si la vestitul compozitor (cantaret) de origine greaca Vangelis. Destinul 5 promite o viata pasionanta si bogata in evenimente, iar calitatile necesare pentru asumarea acestui destin sunt: supletea, capacitatea de adaptare, indrazneala si, nu in ultimul rand, talentul si perseverenta. Iar nativul le are pe toate!

In Tarot, arcana II-Marea Preoteasa (in unele sisteme de tarot este numita Papesa) este semnificativa pentru nativul Dan Bittman. Ea arata ca nativul este o persoana cu inima deschisa si rabdatoare, ca este dispus sa recepteze impulsuri si indemnuri noi, coordonate cu vocea sa interioara. Calitatile pe care aceasta arcana le insufla nativului, sunt: intuitia si discretia.

Schita karmica

Intr-o viata anterioara, nativul a fost o persoana timida, tiranizata, care si-a reprimat orice pornire interioara si toate simtamintele. In viata prezenta nativul trebuie sa invete lectia karmica a exteriorizarii trairilor, sa invete sa fie curajos. Tot in vieti anterioare, nativul nu a avut curajul de a creea ceva de unul singur, bazandu-se mult pe cei din jur, care ii rezolvau problemele. In viata prezenta,  va trebui sa se descurce singur, bazandu-se numai pe fortele proprii; va trebui sa invete lectia karmica a increderii in sine si a puterii proprii. S-a nascut cu misiunea karmica de a-si dezvolta creativitatea numai prin forte proprii. Se vede cu ochiul liber ca nativul si-a inteles datoria karmica si a procedat intelept alegand o profesiune artistica, unde a avut posibiltatea sa-si dezvolte creativitatea si astfel sa-si achite datoria karmica.


Radu Botez – parapsiholog – Senior Editor
Co-autor a Ediţiei de colecţie: “Între psihologie şi parapsihologie” – click aici
www.parapsiholog.ro