Portret psihoastrologic

La 29 aprilie 1956, s-a nascut la Timisoara, Florin Calinescu, cunoscutul actor de teatru si film, regizor, realizator de emisiuni tv, om de afaceri si director al Teatrului Mic. Data nasterii sale il plaseaza pe nativ sub zodia Taur, o zodie puternica, aflata sub dominatia planetei Venus. Ea aduce nativilor din acest semn zodiacal trasaturi armonioase, un caracter conciliant, nonviolent, dar si capacitatea de a lupta; ei sunt persoane pline de farmec si umor, dovedind la nevoie un suflet foarte caritabil. Elementul zodiei este Pamant-ul, de care nativul este foarte legat, dupa cum singur marturiseste intr-un interviu: “Îmi place foarte mult pe câmp, pe islaz, m-am apucat de viticultură, vreau să-mi cumpăr vaci. Scrie în zodia Taurului: artă, artist, până la fermier. Cred în destin…”. Este demn de remarcat ca artistul nu s-a indepartat prea mult de la predestinarile sale astrale, poate tocmai credintei sale in destin; insa ceea ce il defineste cel mai bine este vointa si tenacitatea cu care isi urmareste scopurile, dublate de o exceptionala rezistenta, care ii permite sa faca fata unor eforturi foarte mari si sa depaseasca obstacole insurmontabile pentru altii. Si a avut cateva astfel de incercari mari de tot la viata lui…

Inclinatiile artistice, inscrise in predestinarile sale astrale, l-au adus in Capitala (el spune ca e „emigrant in Bucuresti”) unde a urmat cursurile Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica Ion Luca Caragiale, caci Soarele in Taur, in casa astrologica X, i-a conferit atractie pentru arta, rafinament artistic si talent, Luna in Sagetator i-a adus umorul, iar Mercur in Taur l-a facut apt pentru o buna comunicare (si ce buna comunicare este intre nativul acesta si public, fie el spectator sau telespectator!). Inalta sa apreciere pentru arta (conferita de Mercur in zodia sa), entuziasmul in creativitate predestinat de Jupiter, dar si vointa nativului, i-au adus acestuia succesul binemeritat si o bogata filmografie. In 1981 a debutat in serialul „Lumini si umbre”, insa activitatea sa artistica s-a putut afirma deplin abia dupa 1989. Nativul face parte din generatia ce are pe Pluton in Leu, generatie cu vointa intensa, putere, creativitate si abilitati dramatice; iar el a pus toate aceste abilitati in munca sa artistica. A inceput in 1990, cu „Duminicile celor singuri” la Radio ProFM, apoi intre 1996-2000 a realizat „Chestiunea Zilei” la ProTV; intre 2001-2003 a fost director general la Tele7ABC, iar in 2003, director al cotidianului „Stirea Zilei”. Din nou la ProTV in 2003-2004 cu „Procesul etapei” si din 2005 – director al Teatrului Mic; continua activitatea in televiziune, la TV Sport cu emisiunea „Om la om”, la ProTV cu serialul „Anticamera” si la VoxNews cu „Romania in alb si negru”; si din nou la ProTV cu „Acasa la Tanti Florica”, unde Florin Calinescu joaca in travesti. Oriunde a lucrat si orice a realizat, totul a fost facut asa cum a predestinat Mercur in casa X: cu mentalul concentrat pe cariera, profesie si reputatie, folosindu-si ideile si cunostintele, talentul si competitivitatea. Iar audientele sale, ne-mai-atinse de atunci incoace, stau marturie.

Si nu numai atat. Cu Mijlocul Cerului in Taur, nativul a fost predestinat sa tina cont de valorile materiale sau pamant, iar el este si un om de afaceri de succes. Mai mult, si-a incercat puterile si in politica, candidand in 2008 pentru postul de senator de Arges, dar fara succes. Desigur, pentru ca asta nu era scris in predestinarile sale astrale!…

O activitate atat de laborioasa poate presupune ca n-ar fi avut timp si pentru viata personala. Daca Uranus in Rac i-a stimulat pe de o parte imaginatia folosita in activitatea sa, tot aceasta planeta i-a adus si bunele sentimente si instinctul familial, iar el a respectat predestinarile: a fost casatorit cu actrita Ana-Maria Calinescu, dar aceasta s-a stins in 2005, rapusa de o boala nemiloasa, iar actorul nu s-a mai recasatorit. De atunci si pana in 2012, Florin Calinescu a cunoscut o drama continua: si-a pierdut unul dintre cei doi fii si apoi, pe rand, parintii. Veti intreba, de unde puterea de a suporta atatea. E simplu: de la prezenta lui Pluton in casa I din tema sa natala, care i-a dat curajul care ajuta la trecerea obstacolelor si de la trigonul Luna-Pluton, care i-a conferit inca de la nastere, capacitatea de regenerare si controlul sentimentelor prin vointa. Viata lui Florin Calinescu a fost pana acum precum simbolul profesiei de actor: o masca a comediei si una a tragediei; sau cum spune romanul „un ochi rade, altul plange”. Sau cum spune chiar el „eu sunt taur, ori stau in lant si trag caruta, ori stau pe islaz si miros iarba…”. Iar el merge inainte, nu sta… Asta inseamna sa fii nativ Taur, cu ascendent in Leu!

In zodiacul chinezesc este nascut in Anul Maimutei de Foc, unde elementul Foc i-a conferit dinamism, originalitate, spirit conducator, dar si creator, hotarare si capacitatea de a-i stimula pe ceilalti. Ca trasaturi definitorii, nativul are inteligenta si intuitia; este o persoana foarte dinamica, deosebit de inteligenta si de inventiva; este un foarte bun muncitor in orice domeniu ar activa. Nativul este o persoana foarte logica (tipic celor cu aura Verde – coeficient bioenergetic de 9,4) si, in acelasi timp, plina de originalitate.

In zodiacul celtic este Nuc; are o inteligenta foarte dezvoltata si multilateral-aplicativa, slujindu-se de ea pentru a patrunde in esenta lucrurilor si pentru a-si conduce cu mare precizie toate actiunile pe care le initiaza. Este fidel si generos.

In numerologie, numarul sau de destin este 9, ceea ce inseamna „viata inchinata unui ideal” si este demn de remarcat ca nativul si-a inchinat viata idealului artistic. Destinul ce poarta numarul 9 promite multe ocazii si experiente variate, iar asumarea acestuia presupune calitati, ca: intelegerea si consacrarea, sensibilitatea si un spirit deschis, ca si curajul. Iar Florin Calinescu le are pe toate din plin.

In Tarot, socotind dupa numarul zilei sale de nastere (29 = 2+9 = 11 = 1+1 = 2) vom interpreta a doua carte a arcanei majore, care este II-Papesa. Aceasta releva puteri ascunse, intuitie, rezerva si discretie. Capteaza cu usurinta nevoile celor din jur si le poate da exact ceea ce le trebuie pentru a depasi situatiile dificile. Iar nativul o face cu generozitate.

Schita karmica

In vieti anterioare nativul a dezvoltat o mare capacitate intelectuala, fiind o persoana foarte curioasa si dornica sa descopere mereu lucruri noi. Mintea agera, luciditatea si capacitatea de a intelege rapid si usor, le-a pastrat si in viata prezenta. Datoria karmica se refera la indreptarea greselii din trecute vieti, si anume, aceea de a merge pe mai multe variante simultan. In viata prezenta trebuie sa invete lectia karmica a concentrarii pe o munca profunda intr-un singur domeniu; se poate realiza numai daca are un ideal clar. Focusarea stricta doar pe munca scenica pare a fi solutia la insusirea acestei lectii. Si el asta face!


Radu Botez – parapsiholog – Senior Editor
Co-autor a Ediţiei de colecţie: “Între psihologie şi parapsihologie” – click aici
www.parapsiholog.ro